Home » , » Ο «αντιμνημονιακός» μπαχτσές του Καζάκη

Ο «αντιμνημονιακός» μπαχτσές του Καζάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 | 8:06 μ.μ.


Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της βδομαδιάτικης εφημερίδας «Το χωνί» που εκδίδεται με πρωτοβουλία του Δ. Καζάκη, εμείς γράψαμε τις εκτιμήσεις μας, σχολιάζοντας το περιεχόμενο της.

Δεχθήκαμε ανοίκεια επίθεση από ιστότοπους που πρόσκεινται στο ΕΠΑΜ, αλλά το θεωρήσαμε ανούσιο να απαντήσουμε. (Εδώ είχε φτάσει ο ίδιος ο Δ. Καζάκης να χαρακτηρίζει το μπλοκ μας «βαθύ κράτος», οι κολαούζοι του θα είχαν πρόβλημα να χύσουν τον οχετό τους ενάντια στην διαδικτυακή μας παρουσία;).
 Αρνηθήκαμε επίσης να αναπαράγουμε ηλεκτρονικά μηνύματα που μας έστειλαν και περιείχαν δημοσιεύματα που αναφέρονται απαξιωτικά (το γράφουμε κομψά) στο πρόσωπο του οικονομολόγου-
αναλυτή, ενώ αντίθετα αναδημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας ένα κείμενο του Δ. Καζάκη που υπήρχε στην εφημερίδα του και το θεωρήσαμε ενδιαφέρον.

Δεν γνωρίζουμε αν το ΕΠΑΜ θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές ή θα υποστηρίξει κάποιον εκλογικό συνδυασμό όπως υπαινίσσεται το σημερινό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», το οποίο ασκεί δριμύτατη κριτική στο ΕΠΑΜ ορμώμενο από την έκδοση της νέας βδομαδιάτικης εφημερίδας. Δεν μας απασχολεί άλλωστε και θα το σχολιάσουμε αν υπάρξει ένα τέτοιο δεδομένο.

 Προς το παρόν ας παρακολουθήσουμε το σχετικό κείμενο από το δημοσιογραφικό όργανο της Κ.Ε. του ΚΚΕ.  

Ο «αντιμνημονιακός» μπαχτσές του Καζάκη

Ολα τα έχει ο μπαχτσές του επονομαζόμενου «Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου» (ΕΠΑΜ) του οικονομολόγου Καζάκη, ο οποίος, την περασμένη Κυριακή, εξέδωσε «αντιμνημονιακή» - όπως ο ίδιος λέει - εφημερίδα. Κάθε αράδα επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας την ορθότητα της κριτικής που ασκεί το ΚΚΕ στη συστηματική προσπάθεια πολιτικών και άλλων κύκλων να αθροίσουν ετερόκλητες μεταξύ τους δυνάμεις κάτω από τον τίτλο «αντιμνημονιακοί». Στόχος τους είναι να διαμορφώσουν πλαστά κριτήρια στο λαό για τη στρατηγική που υπηρετεί η κάθε δύναμη, να συγκαλύψουν τον ταξικό χαρακτήρα της αστικής πολιτικής και διαχείρισης και να καλλιεργήσουν αυταπάτες ότι με επιδερμικές αλλαγές στην πολιτική διαχείριση, χωρίς ριζικές ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας και της (καπιταλιστικής) οικονομίας, ο λαός μπορεί να βγει κερδισμένος από την κρίση και να ευημερήσει. Ολοι τους, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές και επιδιώξεις, συγκλίνουν σε αναλύσεις περί «κατοχής» της Ελλάδας από τη Γερμανία και «υποτελών πολιτικών», διαγράφοντας με μια μονοκοντυλιά την αλληλεξάρτηση των καπιταλιστικών οικονομιών σε συνθήκες έντασης της διεθνοποίησης, σε συνδυασμό με την ανισομετρία στην καπιταλιστική ανάπτυξη, που προϋπήρχε και οξύνεται με την κρίση, αλλά και το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας συναποφασίζουν στο πλαίσιο της ΕΕ τις πολιτικές που εφαρμόζονται.
***
Η εφημερίδα του Καζάκη είναι αποκαλυπτική για τα παραπάνω. Σταχυολογούμε ορισμένα από τα όσα γράφονται: Σε δημοσκόπηση για τις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, οι πολιτικές δυνάμεις ομαδοποιούνται σε «μνημονιακές» και «αντιμνημονιακές». Στις δεύτερες, δίπλα στο ΚΚΕ, ο Καζάκης βάζει μεταξύ άλλων το ΛΑ.Ο.Σ. και τη Χρυσή Αυγή (!) δείχνοντας πως το μέτωπο που οραματίζονται χωράει όλα τα «λουλούδια», ακόμα και αυτά που έχουν δώσει εξετάσεις στο τσάκισμα, στην κοροϊδία, στη δηλητηρίαση και τη χειραγώγηση του λαού. Βάζει ακόμα το κόμμα του Καμμένου, ο οποίος μέχρι πριν από λίγους μήνες υπηρετούσε με συνέπεια την πολιτική της ΝΔ, έχοντας μάλιστα διατελέσει και υπουργός της, σε κυβερνήσεις που πέρασαν τα μύρια όσα σε βάρος των εργαζομένων και του λαού (Ασφαλιστικό, εργασιακές ανατροπές, φόροι κ.ά.). Ανάγοντας σε μοναδικό κριτήριο την εφήμερη στάση του καθενός στην ψήφιση των μνημονίων, ο Καζάκης και οι άλλοι «αντιμνημονιακοί» δίνουν συγχωροχάρτι στις αστικές πολιτικές δυνάμεις και τους εκπροσώπους τους για τα εγκλήματα που διέπραξαν ή στήριξαν διαχρονικά σε βάρος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
***
Σε άλλο σημείο διαβάζουμε: «Ολοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε το αποικιοκρατικό καθεστώς που επέβαλαν οι δανειστές (...) να πετύχουμε την κάθαρση της πολιτικής ζωής (...) να οργανώσουμε την αντίσταση». Και σε άλλη σελίδα: «Επιδίωξη του ΕΠΑΜ είναι (...) να συμβάλει στη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού δυνάμεων και κινημάτων, για να κατέβουν στις εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο υποψηφίων, κάτω από μια ελάχιστη συμφωνία που θα επικεντρώνεται: Στο ξήλωμα του καθεστώτος κατοχής που ξεπούλησε τη χώρα, στην ανατροπή των πάσης φύσεως δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει η παρούσα και η προηγούμενη κυβέρνηση, σε μια σειρά άλλων δημοκρατικών θεμάτων, που θα είναι συμφωνημένα εκ των προτέρων». «Εξυπακούεται - συμπληρώνει η εφημερίδα - ότι το ΕΠΑΜ (...) δε θα θέσει θέμα ΕΕ και ευρώ». Μέχρι και ένας εφημέριος από εκκλησία της Αθήνας επιστρατεύεται να αρθρογραφήσει για την 25η Μάρτη και τη σημερινή «σκλαβωμένη Ελλάδα», για την οποία, όμως, «ο Χριστός (...) θα ελκύσει την παντοδυναμία του, για να μη χαθεί το έθνος μας (...) αλλά να ξαναγίνει ολοφώτεινος φάρος θεανθρώπινου πολιτισμού, όπως ήταν πάντα»!
***
Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς! Διακηρυγμένος στόχος του ΕΠΑΜ είναι η εκλογική συμμαχία, η οποία, αν κυβερνήσει, θα ακυρώσει τα μνημόνια, χωρίς όμως να συγκρουστεί με την ντόπια αστική τάξη, την ΕΕ και τη στρατηγική της, που είναι των μονοπωλίων. Τα ίδια πάνω - κάτω φύκια πουλάει και ο (επίσης «αντιμνημονιακός») ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για μεταξωτές κορδέλες. Προβάλλουν σαν αιτία όλων των δεινών του λαού τη διαπλοκή και τη ρεμούλα, που είναι σύμφυτη στις σχέσεις των μονοπωλίων με τα κόμματά τους, γι' αυτό και απαντάται σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο (πιο πρόσφατο παράδειγμα η Μ. Βρετανία). Κοροϊδεύουν το λαό ότι αν αναλάβουν να κυβερνήσουν «έντιμοι» πολιτικοί, το σύστημα θα βρει την υγειά του, σαν να πρόκειται τότε να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι, να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να γεμίσει η Ελλάδα νοσοκομεία και σχολεία, με καθολικές και δωρεάν υπηρεσίες στο λαό. Σαν να μπορούν να γίνουν φιλεργατικοί, φιλολαϊκοί οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Σαν να μπορούν και τα κέρδη να αυξάνονται και οι μισθοί! Μιλάνε για «ξήλωμα του καθεστώτος της κατοχής», δε λένε όμως κουβέντα για το πώς θα αποκαταστήσουν την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, κρατώντας τη χώρα μέσα στην ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Είναι επικίνδυνοι και λειτουργούν σαν αναχώματα, για να μην ξεστρατίσει η λαϊκή πάλη και ψήφος έξω από τα όρια της αστικής διαχείρισης και της καπιταλιστικής ΕΕ, που όλοι την έχουν για «ιερή αγελάδα». Να τους προσπεράσει ο λαός. Στην κάλπη να μη σκορπίσει την ψήφο του σε δυνάμεις που σπέρνουν αυταπάτες και με μαθηματική ακρίβεια τον οδηγούν στην ήττα και την απογοήτευση.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 94 σχόλια

Ανώνυμος
28 Μαρτίου 2012 στις 9:02 μ.μ.

Εχει δικιο το ΚΚΕ και στην αρχη τον πηγαινα τον Καζακη ωσπου ειδα βιντεο που βρισκοταν σε αντιΚΚΕ παραλληρημα και μου ειρθε εμετος......Ουτε ο Ευαγγελατος στο ΣΚΑΙ να ητανε!Θα ζηλευε και ο Αδωνις σου λεω αηδια!

Ανώνυμος
28 Μαρτίου 2012 στις 11:21 μ.μ.

Ανοησίες γραφειοκρατών και σκόπιμη αλλοίωση των θέσεων και των προταγμάτων του ΕΠΑΜ.Θα γράφω και γώ ότι το ΚΚΕ λέει ναι στο μνημόνιο και μετά θα λέω γιατί αυτό είναι λάθος.Φτου

Ανώνυμος
28 Μαρτίου 2012 στις 11:49 μ.μ.

Ο Καζάκης εξελίσσεται σε Βασίλη Λεβέντη της δεκαετίας του '90. Οσονούπω πιάνει δουλειά ο Μητσικώστας...

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2012 στις 12:00 π.μ.

Δεν ντρέπεστε ρε να τρώγεστε μεταξύ σας όταν ο λαός καταστρέφεται; Αντί να τα βρει η αριστερά (με όλες τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των διαφόρων τάσεων), κάθεται και τρώγεται για μαλακίες όταν ο λαός θέλει ένα ενιαίο μέτωπο να μπορέσει να αντισταθεί. Κριμα...

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2012 στις 12:09 π.μ.

Συμφωνω με τον αλλο ανωνυμο και γω. Τοσο δυνατο μυαλο, σκαλιζει και βγαζει στη φορα τοσες οικονομικες ατασθαλιες δεκαετιων και αποτυγχανει να τις συνδεσει με το καπιταλισμο και την παλη εναντια στη πηγη οπως εννοει το κομμα. Κριμα, χαραμι τετοιο μυαλο

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2012 στις 1:41 π.μ.

ότι το ΕΠΑΜ (...) δε θα θέσει θέμα ΕΕ και ευρώ

δεν διαβασα το χωνί και μου φαινεται πολύ παράξενο να ειναι αλήθεια δεδομένου ότι ο καζακης λεει εως τωρα ακριβως το αντιθετο, τελικα ποια ειναι η αλήθεια?

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2012 στις 1:48 π.μ.

Το άρθρο του Ριζοσπάστη είναι ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ.
Συνειδητά ΨΕΜΑΤΑ για τις θέσεις του Καζάκη και του ΕΠΑΜ.
Μέχρι και ότι ο Καζάκης είναι...υπέρ της ΕΕ γράφει ο απίθανος τύπος Π. που υπογράφει το άρθρο!!
Πόσο πιο χωμένος στην ψευτιά να είναι κανείς;
Το άρθρο στερείται οποιασδήποτε σοβαρότητας.
Όταν θες να κάνεις κριτική σε κάποιον,του κάνεις με βάση αυτά ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ,όχι με βάση αυτά που θες εσύ σκόπιμα να του αποδώσεις.
Άλλο ρουφιανιλίκια,άλλο κριτική.
Αν υπάρχει ΕΝΑΣ την τελευταία 2ετία που έχει κάνει κριτική στον καπιταλισμό,ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ,ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ,
είναι ο Καζάκης.
Αν υπάρχει ΕΝΑΣ που έχει ξεστραβώσει τον κόσμο για αυτά που συμβαίνουν την τελευταία 2ετία ΕΝΩ ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ ΚΛΠ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ),είναι ο Καζάκης.
Όταν το ΚΚΕ έλεγε 'για δήθεν χρεοκοπία που είναι κόλπο για νο φοβηθεί ο κόσμος',όταν ο ΣΥΝ έλεγε 'παραμύθι χωρίς δράκο',ο Καζάκης περιέγραφε με ακρίβεια αυτά που θα γίνονταν.
Γιατί;Ήταν προφήτης;Όχι.Ο άνθρωπος έκανε κάτι απλό.Καθόταν και μελετούσε τα στοιχεία και είχε και τη διεθνή εμπειρία από άλλες περιπτώσεις περάσματος του ΔΝΤ από χώρες.ΔΕΝ ΞΥΝΟΤΑΝ όπως τα άχρηστα κομματικά επιτελεία που τα πληρώνουμε για να αναμασάνε παπαριές και να οδηγούν το λαϊκό κίνημα ΑΠΟ ΗΤΤΑ ΣΕ ΗΤΤΑ μόνο και μόνο για να συντηρηθούν τα ίδια.
Τα παραπάνω φυσικά δεν σημαίνουν ότι πρέπει να τον έχουμε και εικόνισμα.Τεράστιες οι παλινωδίες
του ΕΠΑΜ τους τελευταίους μήνες.Ξενέρωσε κόσμος.
Κυρίως αριστερός κόσμος.Από το μέτωπο στο κόμμα,
στην υποδοχή των Αμυράδων,και κατά πως φαίνεται σε περίεργες συνεργασίες.
Αλλά τουλάχιστον ο Καζάκης,όσες μαλακίες κι αν έκανε,όσες κι αν ετοιμάζεται να κάνει,όσους κι αν ξενερώσει,έχει ΗΔΗ προσφέρει κάτι απτό στον κόσμο.
Του άνοιξε τα μάτια.
Άρα δεν συγκρίνεται με τους ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ.
ΟΥΤΕ πλακίτσες και γελάκια με τον Παπαδήμο έκανε σαν την Παπαρήγα.
ΟΥΤΕ 'ευγενή' και 'με στυλ' είπε τον Παπαδήμο ο Καζάκης ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΠΕ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ μετά την πρώτη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αυτοί που κάνουνε γελάκια με τον Παπαδήμο και τον λένε 'ευγενή' και 'με στυλ',ας κοιτάνε τα μαύρα τους τα χάλια που τους έχει πάρει χαμπάρι
ο κόσμος,κι ας αφήσουνε τους υπόλοιπους.
Ο Καζάκης θα απολογηθεί για τις μαλακίες που κάνει,ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ σε αυτούς που το μόνο τους μέλημα είναι να πέφτει η κρατική επιχορήγηση κι ας πεθαίνει κόσμος.Αυτοί είναι ξοφλημένοι στη συνείδηση του κόσμου εδώ και πάρα πολύ καιρό γιατί ο κόσμος έχει καταλάβει το ρόλο τους.

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2012 στις 1:51 π.μ.

Εδώ που έχουμε φτάσει φίλε μου βαθύ κόκκινο ο λαός καλά κάνει και πιστεύει τον Καζάκη και καλά κάνει και τα χώνει στο ΚΚΕ.Και ναι λοιπόν και ΄γω τα χώνω στο ΚΚΕ.Και να σου πω γιατί;
Γιατί ρε φίλε έχω βαρεθεί να ακούω για το κακό καπιταλισμό και το κακό κεφάλαιο.Ναι έχει δίκιο το ΚΚΕ αλλά δυστυχώς σε λίγους μήνες δεν θα μπορώ να συνεχίσω τις σπουδές μου λόγω οικονομικών προβλημάτων.Και είμαι από του τυχερούς γιατί άλλοι δεν θα 'χουν να φάνε.Και το ΕΠΑΜ μαζί με το Καζάκη μου δίνει ένα δρόμο...
Και σε πολλά μπορεί αυτός ο δρόμος να συμφωνεί με το ΚΚΕ αλλά ξέρεις ποια είναι η διαφορά;Η διφορά φίλε μου είναι ότι η Παπαρήγα βγήκε και είπε ψηφίστε ΚΚΕ για να είναι η επόμενη μνημονιακή κυβέρνηση αδύναμη και από την άλλη ο Καζάκης σου λέει πάμε να πάρουμε την εξουσία με οποιοδήποτε μέτωπο για να πάρει ανάσα ο λαός και να φύγουν οι δοσίλογοι.Και στη τελική ρε συ βαθύ κόκκινο θα έπρεπε να αναρωτηθούμε γιατί ο λαός δεν πάει στην αριστερά εδώ που έχουμε φτάσει.Και μιλω για την πραγματική αριστερά και όχι για κάποιους τύπους που λένε οτι η ΕΕ είναι κατάκτηση του ελληνικού λαού.

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2012 στις 3:15 π.μ.

Συμφωνώ με τους προηγούμενους ανώνυμους...

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2012 στις 8:49 π.μ.

Πραγματικά ειναι να απορεί κανείς για το αντι- ΚΚΕ μένος του κ.Καζάκη.Ειδικά στις ραδιοφονηκές εκπομπές μετον κ. Κακλαμάνο.Τέτοια ειρωνικά σχόλια ειδικά για την ΚΕ του ΚΚΕ δεν έχω ξανακούσει. Και ας ηταν και ο ίδιος στο ΚΚΕ μέχρι το 1996. Κρίμα γιατι αυτός μαζί με τον Μπογιόπουλο τον ΛΑπαβίτσα τον Βατικιώτη μας ενημέρωσαν ειδικά αυτο΄ς για την βρώμικη οικονομική ιστορία της Ελλαδας κια γιατις λύσεις που υπάρχουν για να βγούμε απο την κρίση

29 Μαρτίου 2012 στις 9:26 π.μ.

Γι' αυτό δεν θα γίνει τίποτα στην χώρα, γιατί θα υπάρχουν πάντα διαφωνίες που θα αρκούν για να μην ενώνεται ο λαός. θα μείνουμε λοιπόν για πάντα μαντρωμένοι σε μια οικονομική δικτατορία γιατί ο έλληνας ΠΑΝΤΑ θα βρίζει και θα κακολογεί τον διπλανό του.. Κρίμα για την Ελλάδα, ντροπή στους έλληνες...

29 Μαρτίου 2012 στις 11:24 π.μ.

Αν και στήριξα από την αρχή το Δημήτρη Καζάκη λόγω των αναλύσεών του, στήριξα επίσης διαδικτυκά το "Βαθύ Κόκκινο" και την αριστερά γενικά, στην οποία θεωρώ ότι ανήκω. Ο Καζάκης δεν είναι όμως αλάνθαστος, και εγώ παραμένω ανεξάρτητος στις κρίσεις που εκφράζω, δηλαδή δεν ακολουθώ καμμία κομματική γραμμή, δεν δεσμεύομαι και από κανένα "δημοκρατικό συγκεντρωτισμό".

Είναι λάθος οποιαδήποτε συμπόρευση με νεοναζί, και αυτό το αναλύσαμε στο μπλογκ μας πολλές φορές, καταλήγοντας στη θεμελιώδη... "εξίσωση της συμπόρευσης με το φασισμό":

Φ + Χ = Φ (όπου Φ=φασισμός, Χ=οποιοσδήποτε, "+"=συμπόρευση).

(διότι... αν ρίξεις σκατά σε ένα πιάτο φαί, δεν θα έχεις ένα πιάτο φαί, αλλά ένα πιάτο σκατά -χεχε).

Ο Ριζοσπάστης βέβαια τα παραλέει κάπου, διότι έχει πολλή φούρκα τον Καζάκη και το μίσος μεταξύ τους είναι τώρα πια αμοιβαίο. Είχα την ελπίδα να λυθεί όμως τουλάχιστον, η παρεξήγηση μεταξύ σας (Βαθύ Κόκκινο - Καζάκης).

Τώρα... το να κάνεις μια στατιστική όπου σε γραφήματα χωρίζεις τους πάντες σε υπέρ- και κατά- μνημονίου... ΔΕΝ συνεπάγεται ότι τους δεύτερους τους θεωρείς ΟΛΟΥΣ κατάλληλους για να τους βάλεις και στο... σπίτι σου, ή στο κίνημά σου.

Παρόλ' αυτά, έχουμε θορυβηθεί για τη συμπόρευση με τον Καμμένο και σκεφτόμαστε να γράψουμε μια αυστηρή αλλά εποικοδομητική κριτική στο Δημήτρη (και την αποδεδειγμένη δυσκολία του να επιλέξει σωστά συνοδοιπόρους ή συνεργάτες).

Το εκλογικό όφελος που φέρνει ο Καμμένος είναι μεγάλο, αλλά πιθανώς θα αντισταθμιστεί από την εκλογική απώλεια απομάκρυνσης από την αριστερά.

Ας μην ξεχνά ο Καζάκης ότι αν ποτέ σχηματιστεί αριστερή συγκυβέρνηση, αυτή θα πρέπει να είναι αριστερή και όχι... Καμμένη από χέρι λόγω καμμένου. Δηλαδή με το ΚΚΕ ή το ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα χρειαστεί να 'τα βρεί' κάποτε έτσι κι αλλοιώς. Ας... ΜΗ τους απομακρύνει από τώρα κυνηγώντας... καμμένα τοστ! χαχαχα

kastelorizo
29 Μαρτίου 2012 στις 12:46 μ.μ.

Καλα φιλοι κκεδες εσεις περιμενετε απο την ηγεσια σας να παρει μερικες ψηφους παραπανω τωρα, να βγουνε παλι οι ιδιοι.. Να δω μετα απο καμια 10ετια και αν , με ποιους θα χτισετε τον κομμουνισμο οταν οι μισοι ελληνες θα χουν μεταναστευσει και οι αλλοι θα εχουν πεθανει απο τα μνημονια.. Κοροιδια η καταγγελια σας για τη καταγγελια , αν και θα μπορουσατε να συμφωνησετε με τα βασικα προταγματα του επαμ , διατηρωντας τη δικια σας πολιτικη θεση.

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2012 στις 1:23 μ.μ.

"Δεν γνωρίζουμε αν το ΕΠΑΜ θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές... Δεν μας απασχολεί άλλωστε και θα το σχολιάσουμε αν υπάρξει ένα τέτοιο δεδομένο."

Κι ετσι και γιουβετσι! Αφου δεν σας απασχολεί τι ασχολείστε; Μηπως χασει καμια ψηφο το μαγαζί σας;

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2012 στις 3:30 μ.μ.

Και άλλο που δεν θέλει το ΚΚΕ για να εξασφαλίσει την ιδεολογική του καθαρότητα. Την οποία ουδέποτε βέβαια δεν θα ήθελε να δει να επικρατεί. Γιατί αλοίμονο αν το άλλαζε το σύστημα. Θα τους ξέβραζε μαζί με τους άλλους...Άλλωστε η τακτική του ΚΚΕ για την αναβολή της εξέγερσης διαιωνίζει την ουτοπία! Και του δίνει και δουλειά. Εμπρός λοιπόν στον αγώνα μόνο με το ΚΚΕ. Δεν γ....στε καλύτερα...

29 Μαρτίου 2012 στις 5:51 μ.μ.

Διαφωνώ πλήρως με την υπεραπλουστευτική κατηγοριοποίηση που χωρίζει τις πολιτικές δυνάμεις σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές, χωρίς να θέτει κόκκινη γραμμή η οποία να αποκλείει τους ναζί τραμπούκους και μαχαιροβγάλτες.

Υπάρχουν και γιαλαντζί αντιμνημονιακοί - οι δολοφόνοι της ναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" (που, μεταξύ μας, αν το ΚΚΕ ήθελε, δε θα τολμούσαν ούτε καν να υπάρχουν) είναι γιαλαντζί. Τα ΜΑΤ που σαπίζουν τον κόσμο στο ξύλο σε κάθε διαδήλωσε είναι τίγκα στους χρυσαυγίτες και είναι οι καλύτεροι πραιτωριανοί του Μνημονίου.

Συνεργασίες με τους ναζί εγώ προσωπικά δεν δέχομαι και δεν ανέχομαι. Ακόμη και πατριωτικά να το δούμε, ως ιδεολογικά και φυσικά τέκνα των δοσιλόγων, των ταγματασφαλιτών και των γερμανοτσολιάδων, ως θαυμαστές του Χίτλερ και των καθαρμάτων του, οι χρυσαυγίτες είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ - πάει και τελείωσε.

Με τους ναζί δε δεχόμαστε καμία συνεργασία, καμία συμπόρευση, καμία συστράτευση, καμία σύμπλευση. Κι ο Καζάκης οφείλει να είναι ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ στις κινήσεις του.

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2012 στις 6:04 μ.μ.

Ο Καζάκης φαίνεται οτι αρχίζει να ταράζει τα νερά και αυτό μου αρέσει πολύ. Υποβάλλει σε πολύ σκληρή κριτική τις θέσεις του κκε και δεν συκοφαντεί. Αναλογίζομαι τι είπε πριν μια εβδομάδα η Αλέκα και τρελαίνομαι. Πρέπει είπε να αδυνατίσουμε την κυβέρνηση και να δυναμόσουμε το κκε. Δηλαδή να ηττηθούν οι μνημονιακές δυνάμεις δεν παίζει κατ΄αυτή. Μετά είπε οτι αυτοί έχουν 4 πλάνα και θα τα καταφέρουν να ξανακάνουν κυβέρνηση. Μετά είπε οτι θα φανεί αν είναι δυνατοί και τα μέτρα του Ιούνη θα τα πάρουν με την μία ή θα βγούν αδύνατοι και θα δυσκολευτούν. Το μαγαζί της θέλει ρεεεε!! το 8 θέλει να το κάνει 12 και μετά βλέπουμε. Οχι κυρία μου θα πάω με τον Καζάκη που λέει όλες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις να πάρουν την κυβέρνηση ΤΩΡΑ και μετά όπου διαφωνούν υπάρχει και δημοψήφισμα (Μέσα ή έξω απο το ευρώ). Αυτό είναι πισογύρισμα και υποχώρηση του Καζάκη απο τη θέση της εξόδου απο το ευρώ; Δεν νομίζω. Αυτά που προτείνει ο Καζάκης είναι αυτά που έχει ανάγκη σήμερα ο Λαός. Εθνικοποίηση της ΤτΕ και 4-5 μεγάλων τραπεζών, Μπλοκάρισμα των χρημάτων στην Ελβετία και επιτρέπουμε εισαγωγή, με λογική φορολογία, εκείνων που θέλουν να κάνουν παραγωγικές επενδύσεις. Αυτών που θέλουν να κερδοσκοπίσουν ξεπέταμα και φορολογία 80%. Μπλοκάρισμα όλων των οφσορ μέχρι να παρουσιαστούν οι ιδιοκτήτες τους και να δικαιολογήσουν οτι τα χρήματα που έχουν βάλει σε αυτές είναι νόμιμα. Οποιος το κάνει την παίρνει πίσω, όποιος δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει φορολογείται άγρια, και όποιος δεν παρουσιαστεί καθόλου, η εταιρεία του δημεύεται απο το δημόσιο. Ο καζάκης εκτιμάει οτι πάνω απο τους μισούς δεν θα εμφανιστούν διότι ανήκουν σε Μητσοτάκουλες(Ντόρες, Κούβελοι, κλπ), σε Βουλγαράκηδες, σε Αντρίκους και πάει λεγοντας. Χτύπημα του καρτέλ των καυσίμων που είναι στην Μασσαλία και κανονίζει τις τιμές, με μια κρατική εταιρεία που θα πέσει η τιμή του κατά 25%. Ολα αυτά δεν είναι μέτρα που θίγουν τον καπιταλισμό; Να πάρεις σήμερα το εργοστάσιο του Καρέλια δεν είναι το πρώτο ζητούμενο; Αυτό είναι πιό αντικαπιταλιστικό μέτρο απο το να εθνικοποιήσεις την ΤτΕ; Ο Καζάκης έχει δίκιο και θα πάρει τις μάζες μαζί του.

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2012 στις 8:11 μ.μ.

Όταν η πείνα πέσει στα κεφάλια μας τότε λίγο θα μας ενδιαφέρει για το α ή το β κόμμα ή τελεία. Τότε οι επιλογές θα είναι μόνο δύο : ή τα κεφάλια στα σκατά και επιστροφή στο 1700 ή επανάσταση (που φυσικά και θα ξεκινήσει σαν πλιάτσικο των πεινασμένων απομεινάντων φαντασμάτων).

29 Μαρτίου 2012 στις 8:57 μ.μ.

Μεχρι εδώ ο Καζακης ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ. Τον παμε δεν τον παμε ειναι η μονη καθετη θεση απεναντι στο ΜΠΛΟΚ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΚΚε συριζα κλπ λογια λογια κ καλα ειναι να πανε να παρουν την επιχορηγηση του κράτους κ' μετα να μιλούν. Μεχρι εδω ΕΠΑΜ ! Μετα θα δούμε...

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2012 στις 11:28 μ.μ.

Είμαι Ανταρσυα,κριτικαρω το κκε αλλά κύριε Καζακη...ή με τον Καμμενο κλπ ή με το ΛΑΟ!!

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2012 στις 11:50 μ.μ.

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΓΓΑΛΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Κ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΟΜΑΤΙΚΑ...
ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ Κ ΤΟ ΚΚΕ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΗΝΕΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ Κ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ?Η ΟΙ ΗΤΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ Ο ΛΑΟΣ...ΕΛΕΟΣ

Ανώνυμος
30 Μαρτίου 2012 στις 1:59 π.μ.

Οι μισοί και παραπάνω εδώ μέσα μέχρι πρόπερσι ψηφίζατε ΠΑΣΟΚ και φωνάζατε "Γιώργο άλλαξέ τα όλα", όπως έκαναν οι Καφετζόπουλοι και οι Νταλάρες, είστε έτοιμοι να πιστέψετε οποιονδήποτε "Μεσσία" εμφανιστεί από το πουθενά και σας φταίει τη μία η Αριστερά που δεν "ενώνεται", την άλλη το σταλινικό ΚΚΕ, την τρίτη όσοι κατακρίνουν τις αρλούμπες του Καζάκη. Σοβαρός οικονομολόγος, εγώ τον διάβαζα από αρχές του 2010 στο ΠΟΝΤΙΚΙ, αλλά μέχρι εκεί, η πολιτική του ανάλυση και οι θέσεις του είναι παιδική χαρά. Σοβαροί να είμαστε.

Ανώνυμος
30 Μαρτίου 2012 στις 12:56 μ.μ.

Ρε παιδιά, τι συμβαίνει με αυτό το θέμα; Με έχει προβληματίσει πολύ το τελευταίο διάστημα... Κι εγώ παρακολουθούσα τον Καζάκη, όχι τόσο φανατικά, αλλά όπου τον πετύχαινα στην τηλεόραση, στο ίντερνετ κτλ άκουγα με ενδιαφέρον την ανάλυση του. Αν είναι σοβαρός οικονομολόγος δεν ξέρω ή μάλλον δεν είμαι σε θέση να το κατανοήσω, αλλά σίγουρα έβαζε δυσνόητους όρους και μοντέλα σε γλώσσα κατανοητή για όλους "εμάς" που δεν είμαστε και τόσο του αντικειμένου. Όσο για τις λύσεις που έδινε, εντάξει είχα πολλές διαφωνίες και ενστάνσεις, έκρινα ότι δεν ταιριάζουν στην κατά τα άλλα οξυδερκή (κατά τη γνώμη μου) ανάλυση του, αλλά τουλάχιστον έδειχναν να έχουν μια τιμιότητα και εν πάσει περιπτώσει ας τις βάλουμε προς συζήτηση, να δούμε τι έχει να πει ο καθένας κτλ
Πλέον έχουμε ξεφύγει! Ή μάλλον αυτός έχει ξεφύγει. Μπορεί το άρθρο του Ρ σε κάποια σημεία να τα "παραλέει", αλλά επί της ουσίας τι συμβαίνει τελικά; Σε ποιους και με ποια κριτήρια απευθύνεται για συνεργασίες και κοινά μέτωπα; Σε αυτούς που χωρίς ίχνος ντροπής καθυβρίζει (κυρίως ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, για ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έτυχε να ακούσω ακόμα τουλάχιστον κάτι, πώς του ξέφυγε...) με τρόπο τόσο χυδαίο που ούτε οι φασίστες του ΛΑΟΣ δεν τόλμησαν, κυριολεκτικά όπου σταθεί κι όπου βρεθεί; Είναι δυνατόν να υπάρξει επίπεδο οποιουδήποτε διαλόγου με αυτό τον τρόπο; Έψαξα ελάχιστα στο ίντερνετ και πραγματικά πήγα 3 ώρες προπόνηση καρφί μετά για ηρεμήσω από αυτά που άκουσα. Άσχετα με το κατά πόσο νομικά, πολιτικά και λογικά στέκει μια τέτοιου είδους "συσπείρωση", αν δίνει πραγματικά λύση στο πραγματικό πρόβλημα και ποια θα είναι η στάση των υπόλοιπων σχηματισμών απέναντι στις προτάσεις του, έιναι στάση σοβαρού επιστήμονα ή πολιτικού προσώπου ή αριστερού ή έστω ανθρώπου με τον στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην άλλη άποψη; Γαμώ την παναγία μου πια! Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκανε πρόταση συνεργασίας, ούτως ή άλλως πολιτικά ορθότερη ανεξάρτητα να κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με το concept, δε βρήκε ανταπόκριση αλλά δε βγήκαν μετά αντιπρόσωποι της να βρίζουν, η όποια απάντηση ήταν πολιτική (αν εξαιρέσουμε κάποιους θερμόαιμους του διαδικτύου, κι άπο τις δύο πλευρές) όπως άλλωστε οφείλει να είναι ... (συνέχεια)

Ανώνυμος
30 Μαρτίου 2012 στις 12:57 μ.μ.

(συνέχεια)Συνειδητά δεν πιάνω το ζήτημα των "συνεργασιών της αριστεράς" πολιτικά (κι ο Καμμένος αριστερός κ. Καζάκη;), γιατί έχει υπεραναλυθεί σε όλους τους τόνους, ο καθένας πιστεύει ότι πιστεύει και δεν είμαι ούτε ο φωτεινός παντογνώστης, ούτε με ενδιαφέρει με πέντε αράδες να πείσω κάποιον. Η ζωή η ίδια και το κίνημα δείχνουν δρόμους, από εκέι και πέρα όπως τους αντιλαμβάνεται ο καθένας. Και για να μη θεωρηθεί ότι "κρύβομαι" από οτιδήποτε, να πω ότι και τότε και τώρα ΚΚΕ στηρίζα και στηρίζω. Δεν θα αρχίσω όμως να χυδαιολογώ πάνω στην πλάτη των της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επειδή πρότειναν ότι πρότειναν. Ακόμα στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες πιστεύω προέρχονται εκ του πονηρού αφού μιλάμε ξεκάθαρα για τελείως διαφορετικές πολιτικές, βασισμένη σε πολιτικά επιχειρήματα πρέπει να είναι η απάντηση.
Δεν ξέρω τι συνέβει με το εν λόγω άτομο, αν την ψώνισε μετά από την αύξηση της αναγνωρισημότητας του μέσω των καναλιών και του ραδιοφόνου, αν του φουσκωσαν τα μυαλά κάποιοι μουτζαχεντίν οπαδοί του ή αν αποσκοπεί αλλού. Η έπαρση του (... δεν έχε κάνει κανείς ούτε ένα εκατομμυριοστό από όσα αυτός έκανε;;; που ήσουν ρε Καζάκη όταν σε έψαχνα; 30 φτάνω, τόσα χρόνια ασχολούμαι και τώρα σε βρήκα;) και η ρητορεία του πάντως, όπως και οι συνεχείς κωλοτούμπες δύο πράγματα μπορεί να σημαίνουν για εμένα τουλάχιστον. Ή διαταραχή προσωπικότητας κάτω από το βάρος της ξαφνικής δημοσιότητας και αποδοχής των απόψεων του από ένα όχι ευκαταφρόνητο κομμάτι της κοινωνίας, χωρίς να έχει όμως τα πολιτικά θεμέλια ή έστω τα ψυχικά αποθέματα να μπορέσει να αναλύσει λογικά την κατάσταση ( και το γράφω αυτό με πλήρη επίγνωση, γιατρός είμαι, έχει ξανασυμβεί και η συμπτοματολογία κολλάει πολύ, με άλλα λόγια δεν τον βρίζω, βάζω μόνο το ενδεχόμενο να είναι άρρωστος...) ή το σύστημα διόρισε νέο Καρατζαφέρη, μετά από τη σχετική αποτυχία του παλιού, απ΄τα αριστερά αυτή τη φορά. Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι αυτό που με προβληματίζει και με ώθησε να γράψω. Γιατί αν είναι έτσι μπορεί να καταστεί επικίνδυνος, οδηγώντας όσους των εμπιστεύθηκαν κυρίως λόγω των (όπως προείπα εύστοχων σε πάρα πολλά σημεία) οικονομικών του αναλύσεων σε πολύ περίεργα μονοπάτια, απογοητεύοντας πολλούς και δημιουργώντας τελικά ακόμα ένα ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας. Τέσπα, μπορεί να ανησυχώ υπερβολικά, απλά προβληματίζομαι. Και για να προλάβω κάποιους και να μη γίνει γήπεδο: όσα έγραψα είχαν αφετηρία κυρίως τον τρόπο ρητορείας του Καζάκη, τα επιμέρους επιχειρήματα του και όχι καθαυτού τις προτάσεις ενιαίου μετώπου. Δεν επιθυμώ σύγκρουση με κανένα, πραγματικά με προβληματίζει αν και θα προτιμούσα να με προβλημάτιζε το πολιτικό σκέλος των προτάσεων του όπως συνέβει στο παρελθόν. Δε μ' αφήνει όμως...

30 Μαρτίου 2012 στις 4:54 μ.μ.

Υ.Γ. Βέβαια, ο Καζάκης έχει "θερμό θυμικό". ΠΟυ-και-που εκφράζεται ακραία, αλλά και κάποιοι αρθρογράφοι στο Ριζοσπάστη δεν πάνε καθόλου πίσω. Π.χ. ένα άρθρο που άφηνε να εννοηθεί ότι ο Καζάκης είπε πράματα που... ΔΕΝ ΕΙΠΕ, όταν εμφανίστηκε σε εκδήλωση παπάδων.

Μερικοί αηδιάσατε με το "βρισίδι κατά ΚΚΕ".
ΟΚ, αλλά σκεφτείτε ΚΑΙ τη λάσπη που έφαγε. ΔΕΝ είναι απλό θέμα, κατάλληλο για εύκολες κρίσεις. Πολλοί έγιναν "αντι-ΚΚΕ", αλλά αυτό δεν τους κάνει και αντικομμουνιστές.

Στην τελική όμως, θεωρώ πως ο Καζάκης ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στις αντιδραστικές δυνάμεις αλλά στις προοδευτικές. Αρκεί να ελέγξετε ΠΟΣΟ ΜΟΙΑΖΟΥΝ οι θέσεις του ΠΡΑΚΤΙΚΑ με εκείνες του ίδιου του... ΚΚΕ ! Λάβετε υπ' όψη το εξής: Εδώ ΔΕΝ κρίνεται η ιδεολογική συνέπεια με αριστερά ή δεξιά, ούτε καν η ανατροπή του Καπιταλισμού, αλλά η εφικτότητα στη Βουλή πολύ συγκεκριμμένων ΑΜΕΣΩΝ στόχων, όπως στάση πληρωμών, εθνικοποίηση τραπεζών, ελάφρυνση βαρών για εργαζόμενες τάξεις, κλπ.

Φοβάμαι ότι δεν αρκούν οι παραδοσιακές συνήθειες της πολιτικής μας σκέψης, για να κατανοήσουμε με ευελιξία τις ιδιαιτερότητες που προκύπτουν. Εγώ ο ίδιος το βρήκα δύσκολο. Καθόλου απλό.

Ελπίζω να βοήθησα, αλλά... ακόμη δεν είδα τα τελευταία video Καζάκη. Ελπίζω να μην απογοητευτώ! :)

Ανώνυμος
30 Μαρτίου 2012 στις 5:13 μ.μ.

Τι λες ρε φίλε 12.57!! Ωραίος είσαι, ο Καζάκης θέλει γιατρό μας λες. (βάζω μόνο το ενδεχόμενο να είναι άρρωστος) γράφεις. Αντε φύγε ρε φίλε, του κκε είσαι λες. Ο Στάλιν πριν τους στείλει εξορία, στους γιατρούς τους έστελνε. Ο Ζαχαριάδης πριν εκδιώξει τον Μέρκο στην 5η ολομέλεια του κκε τον Γενάρη του 1949, στηνΕΣΣΔ να περάσει απο γιατρούς τον έστειλε. Τώρα που ο καζάκης υποβάλλει σε σκληρή κριτική την θέση της παπαρήγα οτι μετά τις εκλογές θα έχουμε πάλι κυβέρνηση μνημονίου, αλλά να την έχουμε πιο αδύνατη, και πιο δυνατό το κκε, μέχρι εκέί βάζει τον πήχη η Αλέκα, έρχεσαι εσύ, ο οπαδός ή το μέλος του κκε, σαν άλλος μικρός Ζαχαριάδης, να μας πεις να δούμε μήπως ο καζάκης είναι άρρωστος. Αντε φύγετε ρε, αυτό που δεν κάνετε εσείς το κάνει ο καζάκης, αγωνίζεται να ενωθούν όλες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις και με μια πλειοψηφία στη βουλή να ξηλώσουν όλα τα νομοθετήματα των δωσιλόγων που θέλουν να μας πάνε σε μισθούς Βουλγαρίας. Και μην βιαστείς να μου πεις περί ταξικού αγώνα, Αυτά που λέει ο καζάκης, εθνικοποίηση της Τράπεζας Ελλάδος και 4-5 μεγάλων τραπεζών, έλεγχος των κεφαλαίων, και όλα τα άλλα, είναι αυτά που θέλει σήμερα η Ελλάδα. Ομως το κκε τα θυσιάζει και προτιμάει να αφήνει αυτούς να ξανακυβερνήσουν διότι λέει συνεργάζεται με κανέναν. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ υπόγραψε το Μάαστριχ, το κκε υπόγραψε το Λίβαν την Καζέρτα και τη Βάρκιζα, και σήμερα υπογράφει την νέα Βάρκιζα.

30 Μαρτίου 2012 στις 6:37 μ.μ.

Είχα πει κάτι πιο πριν που ίσως λόγω λάθους δεν ελευθερώθηκε. Το ξαναγράφω με βελτιώσεις.

Το blog μας ξεκαθάρισε τη θέση του: ΑΝ ο Καζάκης κάνει την παραμικρή συνεργασία με Χρυσή Αυγή δεν θα τον στηρίξουμε!
Προσέξτε όμως μια λαθροχειρία του Ριζοσπάστη στο εξής που έγραψε:

Η εφημερίδα του Καζάκη είναι αποκαλυπτική για τα παραπάνω. Σταχυολογούμε ορισμένα από τα όσα γράφονται: Σε δημοσκόπηση για τις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, οι πολιτικές δυνάμεις ομαδοποιούνται σε «μνημονιακές» και «αντιμνημονιακές». Στις δεύτερες, δίπλα στο ΚΚΕ, ο Καζάκης βάζει μεταξύ άλλων το ΛΑ.Ο.Σ. και τη Χρυσή Αυγή (!)...

Aναφέρεται σε κατάταξη με κριτήριο υπέρ-/κατά- μνημονίου. Στη συνέχεια όμως, ο αρθρογράφος κάνει λογικό άλμα που ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, με το ασαφές ρήμα "δείχνοντας":
...δείχνοντας πως το μέτωπο που οραματίζονται χωράει όλα τα «λουλούδια»...


Ας σταματήσουμε ΕΔΩ. ΙΣΧΥΕΙ η συνεπαγωγή? -"Δείχνει" το συμπέρασμα, ότι ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΜΕΤΩΠΟ που ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ (ο Καζάκης) ΠΕΡΙΕΧΕΙ τα "λουλούδια", που περιγράφονται στη συνέχεια?

Ε, ΟΧΙ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Τουλάχιστον όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή.

Μια στατιστική με βάση το κριτήριο "υπερ-" ή "κατά-" μνημονίου ΔΕΝ είναι απαραίτητο ότι ταυτίζεται ή συμπορεύεται με ΟΛΟΥΣ στη 2η κατηγορία. Αντίθετα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σωστό να μην αναφερθούν όλοι οι "υπέρ-"/"κατά-" μνημονίου στο γράφημα. Θα ήταν λογικό και στατιστικό λάθος.

Αρα οποιοδήποτε συμπέρασμα ΚΑΙ συμπόρευσης, είναι μάλλον αυθαίρετο.

Μπορεί τώρα μερικοί να... νομίζετε ότι προσπαθώ να απαλλάξω τον Καζάκη από λάθη, αλλά αυτό ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Αν ίσχυε, δεν θα λέγαμε ΤΟΣΟ ξεκάθαρα ότι θα τον εγκαταλείψουμε αν συμπορευτεί με τη Χρυσή Αυγή.

Βέβαια η "συνεργασία" με τον Καμμένο παραμένει κάπως μεμπτή, αλλά εξαρτάται... πόσο στενή θα είναι, με ΤΙ όρους και (ιδίως) ΠΩΣ θα εμφανιστεί εκλογικά. Εφόσον ο Καμμένος σε αρκετά καυτά θέματα εκφράζει θέσεις μάλλον παρόμοιες με του Καζάκη και του... ΚΚΕ(!!! -αλλά προσέξτε, δεν εννοώ μακροπρόθεσμους πολιτικούς στόχους εδώ) δεν μπορώ να απορρίψω μία "εκ του μακρόθεν συμπόρευση", αρκεί να μην καίγεται η αξιοπιστία του Καζάκη εξ αιτίας της.

ΠΩΣ μπορούν KAI δεξιοί ψηφορόροι να αξιοποιηθούν προς όφελος θέσεων που θα ανακουφίσουν το λαό, αν απορρίψει ο Καζάκης τελείως τον Καμμένο?

Ετσι κι αλλοιώς ο Καμμένος αφαιρεί ψήφους από ΝΔ/ΛΑΟΣ, επομένως... μας συμφέρει! :-)

Ανώνυμος
30 Μαρτίου 2012 στις 7:44 μ.μ.

Ρε παιδιά ακούστε τις εκπομπές με τον Κακλαμάνο αν δεν τις έχετε ακούσει... Τι να πω... θα έβαζα link με συγκεκριμένους χρόνους για να μην ψάχνετε, αλλά δυστυχώς δεν έχω χρόνο τώρα. Αν ευκαιρείτε, στο utube ακούστε και κρίνετε. Δε λέω ότι το ΚΚΕ είχε σε όλα δίκιο ή ότι δεν υπερέβαλλε ενδεχομένως σε κάποια άλλα, όμως άλλο αυτό και άλλο οι χυδαιότητες που λέει σ'αυτές τις εκπομπές ενώ ο Κακλαμάνος τον σιγοντάρει. Επίσης παλικάρι του 5:13 έγραψα ότι δεν είχα σκοπό να κρίνω τις πολιτικές θέσεις του Καζάκη, ο καθένας έχει τις απόψεις του, δεν θα κάνω ανάλυση τώρα. Κρίνω καθαρά και μόνο από τη συμπεριφορά του, και ναι έχει πολλά στοιχεία που θα ταίριαζαν σε μια τέτοια διάγνωση είτε σ'αρέσει είτε όχι, αλλά έτσι κι αλλιώς μια υπόθεση έκανα, τι ζόρι τραβάς εσύ, σου θίξαμε τον μεσσία; Από κει κι ύστερα διαλέγει ο καθένας και παίρνει. Α και που'σαι... δεν είμαι "του ΚΚΕ", στηρίζω ΚΚΕ, αν εσύ είσαι "του Καζάκη" πρόβλημα σου...

Ανώνυμος
30 Μαρτίου 2012 στις 8:28 μ.μ.

Μην κουράζεσαι φίλε OMADEON, οι σύντροφοι του κκε και ο Ριζοσπάστης, να προβοκάρουν τον καζάκη θέλουν και τίποτα άλλο. Δεν θα καταλάβουν τίποτε απο αυτά που λες. Τα ξέρουμε, το Κόμμα για το κόμμα και όχι στην υπηρεσία του Λαού. Πότε άλλοτε δινόταν τέτοια ευκαιρία να έρθουν οι δυνάμεις μας στην εξουσία; ποτέ. εδώ τα δύο αστικά κόμματα πασοκ και νδ σε ένα απόγευμα έκαναν κοινή κυβέρνηση για να σώσουν την τάξη τους, και εμείς φοβόμαστε μην μολυνθούμε. Στο κάτω κάτω υπάρχει και δημοψήφισμα όπου διαφωνούμε (ευρωζήνη, κλπ).

Ανώνυμος
30 Μαρτίου 2012 στις 9:34 μ.μ.

Φιλε 7:44 μ.μ., αν καποιου τη συμπεριφορα πρεπει να κρινεις ειναι της ηγεσιας του κκε και τη στενομυαλια τους , που ενω σε πολλα πραματα ειναι ασχετοι οι ανθρωποι , νομιζουν οτι εχουν και το αλαθητο του παπα

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2012 στις 12:02 π.μ.

Την κριτική στην οποία υποβάλει ο καζάκης τις θέσεις του κκε την λέτε βρισίδι και αντκομμουνισμό; Μπράβο σας. Η Αλέκα έλεγε σε συνέντευξη στον Χατζηνίκολάου στις 24-5-2011 οτι η χρεοκοπία είναι μπλόφα. Ελεγε οτι επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θέλουν αυτοί που έχουν βγάλει τα λεφτά έξω για να έρθουν να αγοράσουν την Ελλάδα. Για αυτά ο καζάκης την τσάκισε στην κριτική. Αυτό το λέει το κκε αντκομμουνισμό και βρισίβι. Ομως δεν είναι έτσι.

31 Μαρτίου 2012 στις 1:11 π.μ.

Οσον αφορά τα περί "συμπόρευσης με Χρυσή Αυγή":

Το ακόλουθο ΕΝΕΡΓΟ link σας πάει αμέσως στο ΣΩΣΤΟ σημείο (41:28) της συνέντευξης Καζάκη 29-3-2012:
http://www.youtube.com/watch?v=vzTvIn4AmWs&t=41m28s


Λίγο πριν το σημείο αυτό, ο Καζάκης είχε κάνει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι όποιος δεν βοηθάει το λαό με ξεκάθαρες θέσεις ΤΩΡΑ οδηγεί σε "ένα βάλτο, μια μεσοβέζικη λύση..." (και σε λαϊκή εξαθλίωση).

Μετά, στο σημείο 41:28 που πρότεινα, ο Καζάκης λέει τα εξής (επί λέξει):

"Αυτός ο βάλτος, αυτή τη στιγμή, αποτελεί έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο για το λαό, διότι εδώ δεν μιλάμε για ομαλές συνθήκες. Αν οδηγήσουμε τον κόσμο να παίρνει 150 ή 180 ευρώ, με την εφαρμογή αυτών των πολιτικών..."
("που είναι ο στόχος τους και το ανακοινώνουν επίσημα" -συμπληρώνει ο Κακλαμάνος)
"...(τότε) Τι συνείδηση ακριβώς παράγουμε; Συνείδηση λούμπεν! Συνείδηση υποταγμένων, περιθωρίου. Και η συνείδηση αυτή γεννάει μόνο το Αυγό του Φιδιού. Δεν γεννάει επαναστάτες, ούτε κοινωνικές εξεγέρσεις! Το αυγό του φιδιού γεννάει. Και φυσικά, απελπισία, μιζέρια και αθλιότητα..."
(παύση)
"...Πάρε υπ΄όψη σου ότι ακολουθούν και Χρυσαυγίτικη επίσημη τακτική, πλέον. Ο Χρυσαυγιτισμός είναι η επίσημη ιδεολογία του πολιτικού συστήματος! Δες τα "κέντρα συγκέντρωσης λαθρο-μεταναστών": Στρατόπεδα συγκέντρωσης!


Δηλαδή εδώ ο Καζάκης, όχι μόνο καταδίκασε απερίφραστα τη Χρυσή Αυγή, αλλά τη συνέδεσε και με καθαρά ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ πολιτικές "στρατοπέδων συγκέντρωσης", για τις οποίες καταγγέλλει το πολιτικό κατεστημένο!

Οπως βλέπετε, η συκοφάντηση του Καζάκη αποδεικνύεται περίτρανα σε όσα παράθεσα (και όχι μόνο). Είναι πολύ πιο σημαντική από τα ενδεχόμενα λάθη της πολιτικής κριτικής του, ή και της προσωπικής του οξύτητας, ειδικά κατά όσων τον συκοφαντούν, αλλά... δεν πλήττει ΟΛΟΥΣ: Διότι π.χ. είπε _μόνο_ καλά λόγια για τον Λαφαζάνη, στο ίδιο video, πιο πριν, χαρακτηρίζοντάς τον "από τους πλέον έντιμους πολιτικούς" (κλπ.)

(και για το blog σας πιστεύω ειλικρινά ότι υπήρξε παρεξήγηση, που θα μπορούσε να είχε λυθεί, αφού ήμουν παρών και σε παλιούς διαλόγους για το θέμα, χωρίς να συμφωνώ και με... τις βαριές κουβέντες που σας είπε! ε, ΤΙ να κάνουμε, άνθρωπος είναι, κι αυτός! Ενίοτε παρεξηγεί -χεχε- αλλά κι εσείς ΔΕΝ βοηθάτε καθόλου, π.χ. με αυτό ΕΔΩ το ποστ).

Ειδικά για το θέμα που δημιούργησε ΤΩΡΑ ο Ριζοσπάστης σκέφτομαι να φτιάξω video που να λύνει τη χειρότερη αυτή παρεξήγηση: -Τα στατιστικά "υπέρ-"/"κατά-" μνημονίου στο "Χωνί" ΔΕΝ αποδεικνύουν ότι "ο Καζάκης θα συμπορευτεί με τη Χρυσή Αυγή". -Αυτό είναι ψευδέστατο, όπως αποδείχτηκε (ΕΔΩ, στο παρόν σχόλιο). ΕΞάλλου, ΛΟΓΙΚΑ δεν έστεκε το "συμπέρασμα" του Ριζοσπάστη, όπως απέδειξε και η... εννοιολογική ανάλυση, σε προηγούμενο σχόλιό μου. (Το ότι "χωράει" κάποιος κάπου, δεν σημαίνει ότι... μπήκε κιόλας. ΟΛΟΙ χωράμε σίγουρα και στην πόρτα της... Κόλασης) :-)

Μάλλον θορυβήθηκε κι ο συνιστολόγος μου τζάμπα.

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2012 στις 1:42 π.μ.

Τι λετε ρε ο Καζακης εχει πει Ηλιθιους, ζωα πρακτορες, Ονειροπαρμενους κομμουνιστες ουτοπιστες και ξεπουλημενους στο συστημα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ Κ.Ε. ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!! Το ΕΠΑΜ ειναι ΚΑΡΑΔΕΞΙΟ και ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ.

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ ΠΡΩΗΝ ΝΔ ΠΟΥ ΧΑΣΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΡΑΓΚΑ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ!ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ! ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΠΑΠΑΤΖΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ (ΕΧΕΙ ΒΡΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ)!ΚΑΛΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ!

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2012 στις 2:01 π.μ.

7.44 που σου αρέσει να μελετάς τις ανθρώπινες συμπεριφορές,σε παρακαλώ να σχολιάσεις την συμπεριφορά της Παπαρήγα στο Μαξίμου.
Εκεί μωρέ,ξέρεις,που έσφιγγε το χέρι του Παπαδήμου και έκανε ΠΛΑΚΙΤΣΑ μαζί του.
Και σε παρακαλώ επίσης να σχολιάσεις την συμπεριφορά της Παπαρήγα το Νοέμβριο,όταν μετά τη συνάντηση είπε επί λέξει ότι ο Παπαδήμος είναι ''ΕΥΓΕΝΗΣ'' και ''με ΣΤΥΛ''.
Δε σου λέω να κρίνεις πολιτικά αυτές τις συμπεριφορές.
Θέλω να το κρίνεις με βάση την ειδικότητά σου.
Να μας εξηγήσεις πώς μια 'ασυμβίβαστη επαναστάτρια' αναγνωρίζει τον κατοχικό πρωθυπουργό,του σφίγγει το χεράκι και κάνει γελάκια μαζί του μπροστά στο φακό.
Και τον λέει και ευγενή άνθρωπο.
Έχει ενδιαφέρον η γνώμη σου...αφού είσαι και ειδικός.

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2012 στις 12:17 μ.μ.

Σήμρεα η παπαρήγα είπε οτι το κκε ζητάει να καλυφθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα ΤΕΙ, και πανεπιστήμια απο την ζημιά που έπαθαν απο το κούρεμα. Τι λέει ρε η άθλια; Απο ποιούς το ζητάς κυρία μου; Αντί να βάλεις πλάτη και εσύ σήμερα που σε 1 μήνα θα γίνουν εκλογές, να συγκροτηθεί ένας μεγάλος συνασπισμός εξουσίας που θα τους ξηλλώσει όλα όσα έκαναν τρία χρόνια τώρα, κάθεσαι και κλαψουρίζεις να καλυφθούν τα κουρεμένα. Το είπε άλλωστε, απο αυτές τις εκλογές πρέπει να βγεί μια αδύναμη κυβέρνηση. Ενώ μπρεί ένας συνασπισμός εξουσίας να τους διαλύσει ηπαπαρήγα υπογράφει νέα Βάρκιζα. Αυτά είναι σκληρή κριτική στις θέσεις του κκε και όχι αντικομμουνισμός.

31 Μαρτίου 2012 στις 1:46 μ.μ.

Ανώνυμε των 12.17μμ συμφωνώ. Και... δεν θα περιμένω δεκαετίες, μέχρι το κόμμα να παραδεχτεί το νέο ιστορικό λάθος του! Θα προχωρήσω ΜΑΖΙ με τον Καζάκη, χωρίς να προδώσω τις αριστερές αρχές μου, ΟΥΤΕ να δημιουργήσω έχθρες κατά συντρόφων του "Βαθύ Κόκκινο", κ.ά.

Αν ασχολούμαι με το ΚΚΕ, είναι διότι επιλέγει το δρόμο της λάσπης και όχι της ορθής κριτικής.

Στην πραγματικότητα όμως, τα ΑΜΕΣΑ μέτρα που προτείνει ο Καζάκης ελάχιστα διαφέρουν από εκείνα που προτείνει το ίδιο το ΚΚΕ (και ακόμη πιο λίγο διαφέρουν από όσα προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Εκεί που υπάρχουν διαφορές είναι στα μακροπρόθεσμα σχέδια και ιδεολογικά οράματα. Ε, αυτά ας περιμένουν λίγο. ΔΕΝ θα αργήσει η ώρα που εμφανιστούν κι αυτά σαν αναγκαιότητες, αλλά ΜΕΤΑ τη λαϊκή νίκη, που δυστυχώς το ΚΚΕ και άλλα κόμματα της αριστεράς αποκλείουν.

Ο Καζάκης όμως, σαν συνεπής κομμουνιστής (ΚΑΙ άθεος, το οποίο δεν κρύβει) είναι κι αμείλικτος ορθολογιστής: Διότι είπε στο video (που έφερα πριν) ότι "μετά την εκλογική νίκη" ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΗ και το μεγαλύτερο όπλο του λαού θα είναι ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ και κινητοποιήσεις. Επομένως... ΠΟΥ είναι το πρόβλημα ρε σύντροφοι? ΟΛΑ όσα λέει το ΚΚΕ γίνονται κι αυτά πολύ ευκολότερα, αν ηττηθούν ΠΡΩΤΑ οι μνημονιακές δυνάμεις στις εκλογές.
Η λαϊκή πάλη δεν σταματάει στις εκλογές. Πρώτος ο Καζάκης το αναγνωρίζει.

H ηγεσία του ΚΚΕ διαπράττει τραγικό λάθος. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ θυμίζει αρχαία τραγωδία, το μύθο του Οιδίποδα που προσπάθησε να αποφύγει τη μοίρα του, αλλά... με ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ.

Ετσι και το ΚΚΕ τώρα (δεκαετίες μετά) θέλει να αποφύγει συμβιβασμούς όπως η Βάρκιζα. Αλλά με το να αρνηθεί τη μοίρα του συμβιβασμού (όπως την αντιλαμβάνεται)... θα συμβιβαστεί χειρότερα. ΝΟΜΙΖΕΙ ότι με το να υψώνει τείχη, αποκλείοντας συγκυβέρνηση με άλλους (της αριστεράς) ότι έτσι θα αποφύγει το συμβιβασμό με τον καπιταλισμό. Και η τραγική και αμείλικτη μοίρα του ΚΚΕ, είναι ότι ΑΥΤΗ ακριβώς η απόφασή του, είναι εκείνη που θα το συμβιβάσει ΑΠΟΛΥΤΑ (και εκ των πραγμάτων) με τον καπιταλισμό.

Αν μη τι άλλο, αφήστε ήσυχο τον Καζάκη να αξιοποιεί ΚΑΙ δεξιούς, που κανονικά θα πήγαιναν στο βρόντο οι δικές τους ψήφοι! :-) χαχαχα

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2012 στις 1:54 μ.μ.

Να το θέσω διαφορετικά... Απέναντι σε όσους έγραψαν εδώ κάτι με το οποίο δε συμφωνώ έχω 3 επιλογές: 1ον να μην απαντήσω (θεμιτό), 2ον να αναπτύξω την επιχειρηματολογία μου, κάνοντας και αυτοκριτική για τις ενδεχόμενες παραλείψεις μου και τα κακώς κείμενα, ΑΛΛΑ απαντώντας πάντα αν όχι καλοπροαίρετα, τουλάχιστον πολιτικά...
3ον (και ευκολότερον) "είστε όλοι γελοίοι, φασίστες, σιχάματα, καραγκιόζηδες, πράκτορες, όργανα του συστήματος, ηλιθιοδέστεροι του λαμπαντέρ που κοσμεί το γραφείο σας, δεν έχετε κάνει ούτε το ένα εκατομμυριοστό σε σχέση μ'εμένα που σας έγραφα και τις ομιλίες...(συνεχίστε όπως θέλει ο καθένας) σε αντίθεση με εμένα που είμαι πατριωτάρα και μεγάλος επαναστάτης, θα τους ενώσω όλους όσους βρω στο διάβα μου να πατάξουμε την κακή τρόικα, φορώντας και μπλε κολάν με κόκκινο σωβρακάκι άμα λάχει (με σουρεαλιστικό σφυροδρέπανο σε λιθογραφία)"...
Λοιπόν, αν θέλετε ανατρέξτε στις εκπομπές που προανέφερα και θα διαπιστώσετε ότι η επιχειρηματολογία του Καζάκη απέναντι σε αυτό που φαντάζεται κάποιος σήμερα στην Ελλάδα σαν Αριστέρα, δομείται με βάση κυρίως την τρίτη επιλογή. Κριτική στις θέσεις του ΚΚΕ δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να ακούσω και να δεχτώ αν είναι σοβαρά στοιχειοθετημένη, εφόσον είναι καταρχήν καλοπροαίρετη, έχει σαν βάση το δυνάμωμα του κινήματος (ανεξάρτητα απ' το αν είναι σωστή ή λάθος) και όχι μικροπολιτικά οφέλη στη λογική του ότι εγώ βρίζω χυδαιότερα, άρα κάνω εντύπωση και με ακούει περισσότερος κόσμος, άρα έχω δίκιο. Και ξαναλέω: και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διαφωνεί σε πολλά με το ΚΚΕ, έφαγε πρόσφατα και "χυλόπιτα" στην πρόταση της, δεν βγήκαν όμως στελέχη της να ξεράσουν χολή και εμετό όπως ο Καζάκης. Εν πάσει περιπτώσει καθένας κάνει τις επιλογές του όσο αφορά τον τρόπο πάλης του, και ΚΑΝΕΝΑΣ κυριολεκτικά ΚΑΝΕΝΑΣ (και πολύ περισσότερο ένας ΚΑΝΕΝΑΣ Καζάκης, που φύτρωσε άξαφνα απ'το πουθενά, που ήταν κρυμμένος τόσα χρόνια που τον είχε "ανάγκη" το κίνημα;) δεν είναι σε θέση να κρίνει και κυριώς να προγράψει τις επιλογές του άλλου, η ιστορία και το κίνημα θα κρίνει.
(συνεχίζεται)

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2012 στις 1:55 μ.μ.

(συνέχεια)Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να βάλω αποσπάσματα από τις εν λόγω εκπομπές, όποιος ενδιαφέρεται ας ψάξει. Πάντως ένας φίλος που εκτιμούσε τον Καζάκη και τις άκουσε πείστηκε... να ψηφίσει ΚΚΕ.
Το γλύψιμο απέναντι στους ψηφοφόρους και μέλη του ΚΚΕ, στο Λαφαζάνη κτλ δε μου λέει τίποτα, ξέρει ότι πολύ μεγάλο κομμάτι των υποστηρικτών του έχουν βάση την Αριστερά και γι'αυτό άλλωστε τον ακολουθούν αφού βάζει προτάσεις της σε ένα πλαίσιο που φαντάζει νομιμοφανές, ρεαλιστικό και κυρίως άμεσο (κάτι σαν την πρόταση του Καρατζαφέρη να φέρουμε πυροσβεστικά από την Αυστραλία). Αν ήταν έτσι ρε παιδιά, τόσα χρόνια δε σας λέω το ΚΚΕ, ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ούτε κανένας απ΄τους "συνήθεις ύποπτους", κάποιος όμως δε θα είχε βρεθεί; Μα κανένας πούστης πια; Το τόσο προφανές; Χρειαζόμασταν ένα ογκόλιθο σκέψης τύπου Καζάκη να μας πει ότι για την κατάσταση στην Ελλάδα φταίει η ΕΕ, ο καπιταλισμός που σαπίζει (που εν τέλει αυτά καλά τα είπε) κτλ;
ΟΧΙ!!! Όλοι τα ξέραμε ή έστω το υποπτευόμασταν... Το ζήτημα είναι στο δια ταύτα. Δεν φτάνει έτσι απλά να λέμε να ενωθούμε και να κάνουμε πως τους διώχνουμε ρε παιδιά, πώς θα γίνει; Μαλάκες νομίζετε είναι; Μήπως αυτοί δεν είναι που έχουν την υπεροπλία; Και εν τέλει τι ακριβώς να κάνουμε, δεν έχω ειλικρινά καταλάβει; Θα μας λύσει το πρόβλημα αν φύγει η τρόικα και το μνημόνιο; Εγώ σας λέω τους διώχνουμε, αλλά οι μισθοί και οι συντάξεις μένουν στα 300 ευρώ, τι άλλαξε; Θα γίνει κυβέρνηση που θα ψηφίσει νόμους με κατώτερο μισθό πχ 1400 ευρώ; Παίρνει ο καπιταλιστής (ο εν δυνάμει σύμμαχος κατά τον Καζάκη βλ. Καμμένος) την επιχείρηση και πάει στην Ινδοκίνα... Γιατί δε μιλάει ο Καζάκης ο μέγας κομμουνιστης για κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, κάτι το οποίο θα έλυνε τα παραπάνω και επίσης είναι το Α και το Ω κάποιου που θέλει να έχει έστω και την παραμικρή σχέση με τον Μαρξισμό; Γι'αυτό λέω ότι είναι μέλι, μέλι και τηγανίτα τίποτα.
Αποδέσμευση από ΕΕ και ευρώ, μονομερής διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με λαϊκή εξουσία. Αυτά λέει το ΚΚΕ και γιάυτό είμαι "του ΚΚΕ" όπως χαιρέκακα έγραψε παραπάνω κάποιος. Σε αρκετά άλλα μπορεί να διαφωνώ, αλλά και πάλι δεν θα αρχίσω να βρίζω ή να σχολιάζω σε ύφος κουτσομπολίστικου μεσημεριανάδικου. Κριτική με πολιτικά επιχειρήματα, χωρίς αφορισμούς και χυδαιότητες, πόσο δύσκολο είναι πια;

ΥΓ Το άνθρωπος είναι, ξεσπάει δεν λέει κάτι, γιατί 1ον το κάνει συνεχώς (άρα δεν ξεσπάει), 2ον αν θες να θεωρείσαι σοβαρός συνομιλητής, αριστερός και κυρίως άνθρωπος δεν χρησιμοποιείς τέτοιες εκφράσεις, πώς να το κάνουμε. Εκτός αν έχει όντως διαταραχή προσωπικότητας (και μην το βλέπετε σαν κάτι τόσο φοβερό, πάρα πολύ συχνό είναι στις μέρες μας κυρίως οι ήπιες μορφές, δεν είναι τρέλα) οπότε πάω πάσο...
Αν πάλι χυδαιολογέι συνειδητά, όχι μόνο απέναντι στο ΚΚΕ, σε οποιονδήποτε, τότε είναι ανάξιος λόγου και τίποτε άλλο παρά ένας λαϊκιστής τύπου Καρατζαφέρη εξ αριστερών ορμώμενος.

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2012 στις 2:18 μ.μ.

Το φαινόμενο Καζάκης και το ευγενές είδος του γυρολόγου.
Από τότε στην Σπίθα, του είχε γίνει κριτική ότι οι τρεις θέσεις του ήταν ελλιπείς και είχε πουλήσει την ομάδα που είχε δημιουργηθεί. Οι μπαρούφες που τους έλεγε ότι μιλάει με Βγενόπουλο και μεγαλόσχημους συγχωρούνται στην προσπάθεια του ξέρεις ποιος είμαι γω. Η Optor και τα υπερατλαντικά ινστιτούτα του Μίκη έγιναν γαργάρα και κατέληξαν οι Πανεπιστημιακοί του Μίκη φταίνε.
Ενσωμάτωσε άλλα δύο προτάγματα από εκείνα της κριτικής και έφτιαξε το ΕΠΑΜ των πέντε θέσεων με όσους τσίμπησε από την Σπίθα.
Το πρόταγμα όχι έξω από την ΕΕ, είπε πρόσφατα ότι κατάλαβε ότι ξεπεράστηκε και θα εισηγηθεί στο συνέδριο έξοδο από αυτήν.
Το πρόταγμα κούρεμα 85% το χρέος, έχει ξεπεραστεί από τα πράγματα αφού το 47% του χρέους με τα νέα Αγγλικά ομόλογα διαπραγματεύεται στο 16 με 20%. Θα το δει κάπου γραμμένο και θα κάνει το πρόταγμα 100% κούρεμα στο Συνέδριο.
Στο ή στα ΕΠΑΜ δεν άφησε ούτε μία τάση να υπάρχει αφού ΕΚΒΙΑΣΕ με την προσωπική του παραίτηση. Ή εγώ ή αυτοί, είπε τρομάρα του, και δεν ντράπηκε να το δημοσιεύσει. Αρκεί κάποιος να μοιράζει ιλουστρασιόν χαρτάκια με Ράδιο9 ή τώρα πια «χωνί» ή χωνάκια για να είναι μέλος του ΕΠΑΜ. Γέμισε με άεργα κομματόσκυλα που ζητάνε 1500 ευρώ κομματικό μισθό και γραφικές φασιστικές φιγούρες που βρίσκουν τους εβραίους πίσω από όλα ή τους μετανάστες ή τους χριστιανούς ή τους μασόνους και τους ιλουμινάτοι αρχηγούς.
Έφαγε την επική σφαλιάρα από τον μπουμπούκο που του έδειξε ότι ή Κομμουνιστής θα είσαι για να έχεις θέση ή δεν θα έχεις τι να πεις όταν βάζεις και ολίγη πατριωτική δεξιά με μπόλικη συνομωσιολογία, με λίγα ψήγματα χημικών ουρών και ελάχιστες προσευχές εις τον θεό.
Αν τις θέσεις του τις μεταβάλλει μέσα σε ένα χρόνο τόσες φορές έχει και το καλό όταν κάποιος του γράφει ότι οι βουλευτές της αριστεράς πρέπει να παραιτηθούνε από την βουλή, να το υιοθετεί και να πιάνει τον παπά από τα γένια. Έτσι όταν είδε τον σκούφο είπε ωραίος είναι και μετά άλλαξε τα χρώματα λόγω ΕΔΗΚ και οι λαμπαδιοδρομίες έγιναν πυρσοφορίες για να ασχολούνται με κάτι οι οπαδοί.
Το μόνο πρωτότυπο που έχει προσφέρει ο Καζάκης είναι τα ΕΠΑΜ και το γέλιο που πέφτει όταν συναντά ο χριστιανός τον Αμυρά και ο αριστερός το χρυσαυγόπουλο που φωνάζει ζήτω ο μεταξάς. Συνονθύλευμα δεν το λες, γιατί δεν φυσάει τίποτα εκεί μέσα, αλλά ξεκαρδιστικό θέαμα είναι.

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2012 στις 2:20 μ.μ.

Για τον 2:01 Αν και δεν έχω δει το βίντεο ούτε ακούσει κάποιο ηχητικό, και χωρίς να είμαι τόσο... ειδικός,αλλά σίγουρα λόγω ιδιότητας πολύ περισσότερο εξειδικευμένος από αρκετούς, το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για τρομερό επικοινωνιακό λάθος. Τώρα, αν έχει ροπή η Παπαρήγα να κοπλιμεντάρει του πολιτικούς και ταξικούς της αντιπάλους την ίδια στιγμή που διακυρήττει τον εξανδραποδισμό τους, τότε ναι υπάρχει πρόβλημα. Δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο, με εξάιρεση το τραγικό αυτό ολίσθημα, αν το δεχτώ όπως το βάζεις γιατί όπως σου είπα δεν το έχω υπόψιν... Όπως και να'χει το πράγμα μαλακία ήταν, και εδώ μπαίνουν τα προβλήματα επικοινωνίας του ΚΚΕ, μεγάλη συζήτηση. Πάντως δεν είναι σίγουρα ροπή στη χυδαιολογία, το λαϊκισμό και τις κωλοτούμπες. Αν και έβαλα και άλλες επιλογές δικαιολόγησης της συμπεριφοράς του Καζάκη, τις οποίες θεωρώ και πιθανότερες...

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2012 στις 2:36 μ.μ.

Κοινοβουλευτικα ο Παπαδημος ειναι εκλεγμενος και μαλιστα με ευρυτατη πλειοψηφια, ΤΑΞΙΚΑ ειναι δοτος. Αρα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΟΡΟΥΣ 40 ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!! Αυτα τα λενε οσοι δεν θελουν οι εργαζομενοι να δουν τους πραγματικους αντιπαλους στα συμφεροντα τους, τους ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.

Κυριοι οσοι νομιζετε οτι με το να φυγουν ΑΠΛΑ απο την κυβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλα με καπιταλισμο θα γυρισετε στην ΠΡΙΝ LEHMAN BROTHERS εποχη ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ. Αν φυγουν τα μνημονια ΑΛΛΑ ΟΧΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ τοτε δυστυχως οντως τα πραγματα για τους εργαζομενους θα ειναι πολυ χειροτερα γιατι ΟΙ ΜΟΝΟΠΟΛΙΑΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ

ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ 'Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ή ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2012 στις 3:19 μ.μ.

Στο φτερό τα αρπάζει ο Καζάκης. Στον παπαγιάννη είπε πως δεν θα πολιτευθούν με το ΕΠΑΜ όσοι έχουν θητεία αλλού. Αμάν, ρε Δημητράκη δεν αγαπάς καθόλου τα ΕΠΑΜ. Πάλι άνεργοι τα παιδιά που στα κρατούσαν τόσο καιρό; Να φεύγει το κύμα των δωδεκαθεϊστών για να μπει το ορθόδοξο πατριωτικό.
Πρέπει πρώτα να τους διώξουμε. Αυτοσκοπός με λίγο όχι στο μνημόνιο και μετά ΘΑ ΔΟΥΜΕΕΕΕ. Μετά την πρόσθεση είχαμε Πέντε, ξεκινάμε την αφαίρεση και φτάσαμε στη μισή θέση.
Αυτή η εμμονή σου που βλέπεις σε κάθε ακροατήριο σου, εγκάθετους του Σύριζα; Πήρανε την Σακοράφα με την Παλαιστινιακή σημαία, τον Κουρουμπλή με το έντιμο πασοκ και τον Μητρόπουλο του συνδικαλιστικού πασοκ, οι αλήτες. Τι αφήσανε για σένα;
Τους παπάδες και τους φιλάθλους. Εμπρός βήμα ταχύ.
Μην ξεχάσεις και μία μάζα κόσμου που γνωρίζει ότι όλα είναι μία διαγαλαξιακή συνωμοσία που εκπορεύεται από τους Γιν Ζιν Ζεντάο Τζεντάι του σείριου. Αν θες λινκ, σφύρα.

31 Μαρτίου 2012 στις 3:49 μ.μ.

«Εξαίρετη» η ηγεσία του ΚΚΕ!

Αν το ΚΚΕ διαφωνούσε με τον εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του, θα κήρυττε σάλπισμα ανατροπής του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου και όλων των συμφωνιών από τον Μάιο του 2010. Ο μόνος που το κηρύττει με μαχητικότητα, σθένος και συνέπεια αυτό είναι ο Δημήτρης Καζάκης.

Η ηγεσία του ΚΚΕ έχει ήδη αποδεχθεί την δρομολόγηση του εξανδραποδισμού ολόκληρου του ελληνικού λαού και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του, για την οποία ο λαός αυτός έχυσε ποτάμια ιδρώτα για να την δημιουργήσει. Την έχει ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ και την ΚΗΡΥΤΤΕΙ μάλιστα αφού η κα Παπαρήγα θεωρεί ως δεδομένο (πριν καν... προκηρυχθούν επισήμως οι εκλογές) ότι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις των μνημονίων θα αποτελούν και πάλι την επόμενη κυβέρνηση και το μόνο που θα πρέπει να κάνει ο λαός, είναι να δυναμώσει με την ψήφο του το ΚΚΕ ως… αντιπολίτευση!
Δηλ. την ίδια ώρα που μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού θα λιμοκτονούν για την επόμενη τετραετία και θα πετιούνται οικογένειες στο δρόμο με την κατάσχεση των σπιτιών τους από τις τράπεζες και τις εφορείες, ωστόσο όλοι αυτοί οι λιμοκτονούντες και οι άστεγοι θα νοιώθουν υπερήφανοι που μέσα στη βουλή το ΚΚΕ θα έχει αυξήσει τη δύναμη των βουλευτών του!

Αγαπητοί φίλοι, μπορεί να αποκαλείτε «αφελή» τη σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ ή να προσπαθείτε να κατανοήστε πού οφείλετε αυτή η «παράλογη» στάση της. Κατά τη γνώμη μου, όταν κάποιος έχει αποφασίσει να αποδεχθεί την επερχόμενη καταστροφή ολόκληρου του λαού και της χώρας και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αυξήσει τη βουλευτική του δύναμη (που «τυχαία» σχετίζεται με τις κρατικές επιχορηγήσεις, τις αντιμισθίες των βουλευτών του και τις διευκολύνσεις των χρεών του προς τις τράπεζες), τότε αυτός ο κάποιος δεν είναι ούτε αφελής ούτε παράλογος. Είναι ιδιαίτερα ωφελιμιστής και ψυχρά υπολογιστικός.
Η ηγεσία του ΚΚΕ συνειδητά πλέον δρα ως ο «αριστερός» πυλώνας ολόκληρου αυτού του αρμαγεδδώνα των επερχόμενων καταστροφών. Ο ρόλος της είναι να λειτουργήσει ως το ανάχωμα των λαϊκών αντιδράσεων ώστε να ελέγχονται για να μετριάζονται οι επιπτώσεις τους στο εθελόδουλο πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο και στους εντολείς του. Συνειδητός δηλ. ρόλος υπηρέτη των ντόπιων και ξένων μεγαλοαστικών και τραπεζικών συμφερόντων.

Δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ΚΚΕ που η ηγεσία του καταλήφθηκε από μια δράκα πουλημένων ηλιθίων. Ας θυμηθούν τα μέλη του ΚΚΕ την «άνευ αρχών φραξιονιστική πάλη» του 1927-31, ας θυμηθούν την «Προσωρινή διοίκηση» του 1937-41, ας θυμηθούν ακόμη τις μεγάλες ανατροπές με τις μαζικές διαγραφές του Π.Γ. και του ίδιου Γ.Γ. στην 6η και 7η Ολομέλεια της ΚΕ με την κατηγορία του «υπόπτου προδοσίας». Σύνηθες φαινόμενο και όχι τωρινό οι ανατροπές στην ηγεσία του ΚΚΕ, κι αν ορισμένοι στο ΚΚΕ θέλουν να εθελοτυφλούν ας ρίξουν μια ματιά στην ιστορία για να μην μείνουν για άλλη μια φορά εκτός… ιστορίας.

Μια τέτοια δράκα για άλλη μια φορά στην ηγεσία, πρόθυμη να ξεπουλήσει αγώνες αλλά και τα ίδια τα μέλη του κόμματος προκειμένου να συνεχίσει τα απολαμβάνει τα προνόμια της εν μέσω ενός λαού που οδεύει στην ολοκληρωτική εξαθλίωση, μόνο τα μέλη του ΚΚΕ μπορούν να την ανατρέψουν. Τώρα, όσο ακόμη είναι καιρός. Για να ξαναδώσουν πνοή στο ιστορικό αυτό κόμμα. Αλλιώς την ευθύνη δεν θα την φέρει μόνον η ξεπουλημένη – και ξεφωνημένη απ’ το λαό – ηγεσία αλλά δυστυχώς και η μεγάλη μάζα των αγνών μελών και στελεχών που αδιαμαρτύρητα την ανέχθηκαν να τους ποδηγετεί.

31 Μαρτίου 2012 στις 5:55 μ.μ.

Ήτανε δεν ήτανε, μία Δευτέρα θαρρώ, που είχα πάει στο Κράτος το Ελληνικό για να ζητήσω λίγο δωρεάν πετρέλαιο από τα Κρατικά ΕΛΠΕ. Μου είπανε σήμερα δεν μπορείς να πάρεις γιατί γίναμε του Λάτση.

Να έχεις μετά αυτό το ΚΚΕ που αρνείται συνεχώς να μπερδέψει την Κρατική περιουσία, που την νέμονται οι λίγοι, με την Σοσιαλιστική Περιουσία που δεν ανήκει σε κανέναν ξεχωριστά .
Αει σιχτίρ πια. Πες το, επιτέλους.
Παλιά όλα ήταν δικά μας και ζούσαμε με χρυσά κουτάλια κάτω από το μαξιλάρι μας. Τώρα ήρθε το μνημόνιο και μας πήρε το μαξιλάρι και δεν έχουμε που να κοιμηθούμε.

Βρε Φωτεινέ, άστα αυτά. Πες το, τώρα.
Είδες τους δωδεκαθεϊστές να παίρνουν πόδι, τι σκέφτηκες;
Άμα θα πουλήσω εκδούλευση ΑντιΚΚΕ θα ξεχάσουν τα δικά μου Προμήθεια;
Έλα τώρα μη το κρύβεις. Με τους παπάδες πως τα πας;

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2012 στις 6:13 μ.μ.

2.36 Λες νόμιμο τον πρωθυπουργό,δηλαδή.
Ε,εντάξει,είσαι απ'τους λίγους.
Εσύ,το ΚΚΕ,ο Άδωνις Γεωργιάδης κι ο Αλέξης Παπαχελάς.
ΚΙ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΦΙΛΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΔΟΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ.
Αυτό ακριβώς που συμβαίνει και σήμερα.
Ο Παπαδήμος δεν είναι μόνο ταξικά δοτός.
Είναι και θεσμικά,συνταγματικά δοτός.
ΕΚΤΡΟΠΗ,πως το λένε;
Το να λες ότι ξεσκίστηκε το αστικοδημοκρατικό Σύνταγμα από που και ως που σε εμποδίζει να χτυπήσεις τον καπιταλισμό;
Και ναι φίλε,ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗ.
Το καταλαβαίνει κι ο κόσμος.
Μόνο μια μικρή μερίδα στην αριστερά κρύβεται και δεν το λέει,γιατί ξέρει ότι αν το πει,
ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ,ΑΜΕΣΑ,και θα ξεβολευτούν απ'το ΞΥΣΙΜΟ,την ΑΦΑΣΙΑ,ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ,
και απ'την αντικαπιταλιστική ρητορεία από μακριά.
Έχεις Κατοχή απ'τα μονοπώλια,ντόπια και ξένα,
και από τους τοκογλύφους.
Είσαι ΑΠΟΙΚΙΑ.
Διάβασε τις Δανειακές και κυρίως τη νέα.
Μη λες πολλά για τον στρατό (το ΝΑΤΟΪΚΟ).
θα τον δεις κι αυτόν.Να φυλάει τις ΕΟΖ.
Και πήγαινε εσύ να κάνεις σοσιαλισμό σε χώρα που είναι ΑΠΟΙΚΙΑ,που δεν έχει δικό της νόμισμα,
που η Κεντρική της Τράπεζα είναι στα χέρια ΙΔΙΩΤΩΝ και ΞΕΝΩΝ,που όλα της τα έσοδα πάνε στο Λουξεμβούργο,που το Λουξεμβούργο βγάζει αποφάσεις ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,και επίσης κάνε σοσιαλισμό σε μια χώρα που ΟΛΗ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του λαού της και οι καταθέσεις του λαού της,βγαίνουν στο σφυρί απ'την Τρόικα.

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2012 στις 9:15 μ.μ.

Όταν οι λέξεις χάνουν το νόημά τους.
ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΔΟΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ
Ήταν κολιός και παράνυφος.
Αναίρεσε άρθρα του Συντάγματος και έκανε πραξικόπημα.
Ήταν Δικτάτορας.

η Κεντρική της Τράπεζα είναι στα χέρια ΙΔΙΩΤΩΝ και ΞΕΝΩΝ
Το 2000 ήταν σε χέρια κρατιστών και ντόπιων;

ΟΛΗ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του λαού της και οι καταθέσεις του λαού της,βγαίνουν στο σφυρί απ'την Τρόικα.
Μεγάλε, τα είπες όλα. Ας έβγαζες τα λεφτά από τις τράπεζες και ας τα έβαζες στρώμα. Περιουσία ας μην έκανες αν δεν έχεις για να την συντηρήσεις.

να κάνεις σοσιαλισμό σε χώρα που είναι ΑΠΟΙΚΙΑ
Καλό μου ακούγεται. Είσαι;

31 Μαρτίου 2012 στις 9:50 μ.μ.

"Lelos Mpistirlis" το ξέρω ότι αναζητάς εναγωνίως μια ευκαιρία ν’ ανοίξεις διάλογο επειδή κανένας δεν σε παίζει. Φυσικό κι επόμενο είναι ν’ αποφεύγουν όλοι τους προβοκάτορες του διαδικτύου όταν γίνεται αντιληπτός ο ρόλος τους, ειδικά εκείνους – όπως εσύ λ.χ. - που εκτός από προβοκάτορες είναι και μειωμένης αντιληπτικότητας.
Βρες κάποιον που δεν σε ξέρει κι υπάρχει πιθανότητα να γελαστεί και να σε πάρει στα σοβαρά. Προσωπικώς, δεν έχω καμιά διάθεση να σπαταλώ το χρόνο μου με ηλιθίους προβοκατορίσκους.

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2012 στις 11:34 μ.μ.

Πέρα από το τι λέει κάποιος σημαντικό αποτελεί το τι κόσμο μαζεύει. Κυρίως όταν αριστερόστροφα αλλά στην ουσία απευθύνονταν σε δεξιό ακροαστήριο. Χρεωμένους μικροαστούς, εργατική αριστοκρατία που ψάχνουν έναν δεύτερο Ανδρέα Παπανδρέου, με δανεικά λεφτά και εντός ΕΕ.

Όσο διάστημα ο Καζάκης λειτουργούσε ως λαϊκη δεξιά και έβριζε την αριστερά, τότε μάλλον τα πράγματα ήταν μέλι-γάλα στην εκπομπή του.Μετά την εκπομπή με τον "Μπουμπούκο" ε τότε του έδειξαν ποιο είναι το "φως το αληθινό": Δηλαδή ποια είναι τα αφεντικά. Και ότι ελευθερία γνώμης(ο λόγος που λέει ο Καζάκης ότι έφυγε από το ΚΚΕ) χωρίς κατοχή των μέσων της διατύπωσής της μοιάζει μάλλον σαν σκορδαλιά άνευ σκόρδου.



Για να προσθέσω στον 31 Μαρτίου 2012 1:42 π.μ.
και να ξαναθυμήσω στον OMADEOΝ που αδικαιολόγητα δεν θυμάται


Απόσπασμα από κείμενο του Καζάκη μόλις ένα χρόνο και κάτι πριν. Θαυμάστε ήθος μαθήματα ιστορίας κλπ


[…Όσο για τις Σπίθες, ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει την άποψή του γι’ αυτές, για τον Θεοδωράκη και για τον οποιοδήποτε άλλον. Δικαίωμά του. Όμως το ερώτημα μου είναι το εξής: πότε όλοι αυτοί μαζί που «ζεσταίνουν τους δρόμους» μάζεψαν τον κόσμο που μάζεψε ο Θεοδωράκης με το κάλεσμά του; Κι ο κόσμος αυτός είναι εκείνος, που οι εγκάθετοι της αριστεράς ζητούν εδώ και δεκαετίες να τους ακολουθήσει, αλλά δεν το κάνει. Και πολύ σωστά, γιατί από ταξικό ένστικτο διαισθάνεται για τι κουμάσια πρόκειται. Τώρα μπορεί ο οποιοσδήποτε να θεωρεί αυτόν τον κόσμο λαουτζίκο, αμόρφωτο, εθνικιστή, ανόητο, ή ότι άλλο θέλει. Και πάλι δικαίωμά του. Αλλά αυτός ο κόσμος έχει δηλώσει τη διάθεσή του να δώσει τη μάχη, έχει ήδη πάρει θέσεις για το χρέος, την ΕΕ και την δημοκρατία που δεν τολμούν να πάρουν ακόμη και οι πιο δήθεν επαναστάτες αριστεροί ινστρούκτουρες. Όντως υπάρχουν εθνικιστές στις γραμμές της Σπίθας, έστω κι αν ο πατριωτισμός που διακρίνει τον λαό δεν είναι εθνικισμός, αλλά μια αυθόρμητη εναντίωση στον ιμπεριαλισμό, που αν δεν βρει πολιτική έκφραση αντίστοιχη με τα συμφέροντά του, θα χειραγωγηθεί από κάθε είδους ακροδεξιά λογική. Γιατί όμως είναι χειρότερο να συναναστρέφεται κανείς εθνικιστές και πατριώτες από το να συναναστρέφεται δηλωμένους απολογητές της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού, όπως ο Αλαβάνος και οι Τσιπραίοι, δεξιού και αριστερού φυράματος, με τους οποίους δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συχνοτίζονται οι πούροι επαναστάτες της αριστεράς; Γιατί είναι κακή η Σπίθα που συνενώνει μετωπικά διαμετρικά αντίθετες λογικές, αλλά είναι καλή η πρακτική των κομμάτων και οργανώσεων της αριστεράς που προσπαθούν να ποδηγετήσουν τα κινήματα των πολιτών, όπως το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και άλλα, προκειμένου να τα κάνουν υποχείρια του ΚΚΕ, του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, του ΕΕΚ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Δειτε τους 500-800 που μάζεψε το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην κινητοποίηση της 1η Μάρτη για να καταλάβετε τι εννοώ. ..]

[…Κι αυτοί δεν μπορούν να περιοριστούν στην καταγγελία του μνημονίου, όπως κάνουν όλα τα κόμματα και γκρουπούσκουλα της αριστεράς. Άλλωστε η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι στην κατοχή οι εθνικιστές ήταν εκείνοι που στρατεύθηκαν με τους κομμουνιστές και έχυσαν το αίμα τους για μια λαοκρατική Ελλάδα, όταν κάποιοι πούροι επαναστάτες είχαν διαλέξει την ασφάλεια του σπιτιού τους, ή την υπηρεσία της κομαντατούρ...]

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2012 στις 12:14 π.μ.

1) Αν έχεις κατοχή που είναι ο ξένος στρατός κατοχής; Αν η οικονομική δυσπραγία σημαίνει υποτέλεια τότε πως εξηγείται ότι σε λιγότερο από 20 χρόνια το Ελληνικό κράτος διπλασιάστηκε σε μέγεθος παρά την χρεοκοπία του 1897; Εκτός αν θεωρείται πως τότε τα κανόνια, τα πλοία και λοιπό πολεμικό υλικό τα έδιναν στο τσάμπα.

2) H μικρή Ελλαδα ακούγεται πως είναι κοντά στο να αγοράσει αμπρααμς αποκτώντας μικρή υπεροπλία και στον Έβρο.

3) Η μικρή Ελλαδα στέλνει σε στρατό σε όποια μέρη έχει αναγκή το νάτο και φυσικα για τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης. Αρχηγικό ρόλο του διεθνούς στόλου έξω από τις ακτές της Σομαλίας ανέλαβε για ένα διάστημα Ελληνική φρέγατα.

4) Η μικρή Ελλαδα παρείχε σημαντικές προσβάσεις στην πρόσφατη επιχείρηση του ΝΑΤΟ.Ο ίδιος ο Καζάκης είχε γράψει ένα πολύ καλό άρθρο για τις ελληνικές μπίζνες στη Λιβύη διαψεύοντας εν μέρει τον εαυτό του!

Ακούστηκε πως ένας όρος της συμμετοχής της Ελλαδίτσας ήταν η συμμετοχή ελλήνων επιχειρηματιών στο "μετά" της Λιβύης. Επιχειρηματικά αυτό λέγεται και "εξωστρέφεια" των επιχειρήσεων.

5) Η μικρή Ελλαδα κάνει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ εδώ και 3 χρόνια, συμφωνεί μαζί του στα περί εκμετάλλευσης κοιτασμάτων στην Κύπρο και εξετάζει και το θέμα των αγωγών από την Κύπρο στην Ευρώπη μέσω εδάφους της. Το παλούκι της Αιγυπτιακής εξέγερσης έχει θορυβήσει τα αφεντικά και χρειάζονται μαζί με την Λιβύη κάποιο αντίβαρο στην περιοχή.

6) Η μικρή Ελλαδα(δηλαδή οι έλληνες καπιταλιστές) συμμετείχε μία χαρά στην ζώνη των Βαλκανίων προ 15ετίας αγόρασε τράπεζες δυϊληστήρια τηλεπικοινωνίες κλάδους μεταποίησης, τροφίμων.

7) Και κάτι νέο. Η μικρή Ελλαδα εξαιρέθηκε από τυχόν κυρώσεις παρόλο που παίρνει πετρέλαιο από το Ιράν(έχει επιβληθεί περιορισμός στις εξαγωγές καφαλαίου). Είναι το μόνο κράτος που δίνει πετρέλαιο με πίστωση στην Ελλαδίτσα

Κατά τα άλλα η μικρή Ελλαδα με τους καταθέτες που τρέμουν την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και που κάτοχοι διαβατηρίων της έχουν 600 δις στην Ελβετία, είναι αποικία..
Καληνύχτα και όνειρα γλυκά..

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2012 στις 12:20 π.μ.

Φωτεινέ, συμφωνώ με αυτά που λες. Συμπληρώνω ακόμη, όταν είχαμε τους χαφιέδες στο κόμμα, τότε με την «Προσωρινή διοίκηση», ο Μιχάλης Τυρίμος, ο πράκτορας του Μανιαδάκη ήταν διευθυντής του ριζοσπάστη. τότε ο Ριζοσπάστης είχε και την πιό "επαναστατική και ταξική" φρασεολογία. Γιατί; Γιατί έβγαζε κάθε άλλη ενωτική φωνή απο οποιοδήποτε χώρο, υποταγμένη και πουλημένη στο Μεταξά και έτσι το διαίρει και βασίλευε καλά κρατούσε. σήμερα δεν λέω οτι συμβαίνει το ίδιο, αλλά αν το κκε χτυπήσει καίρια, δηλαδή συμπτήξει μεγάλη συμμαχία και βγεί μια βουλή με τέτοια πλειοψηφία, ξέρει πολύ καλά οτι επειδή χρωστάει μεγάλα ποσά απο δάνεια, η εθνική τράπεζα θα του κατασχέσει τον Περισσό. Επίσης το κκε είναι κόμμα 90 χρόνων και "τα έχει δει όλα" στην ιστορία του. Πέρασε απο φωτιά και σίδερο και πήρε ακόμα και τα όπλα. 27 χρόνια στην πίκρα της Τασκένδης είναι πολλά. Μετά το 1974 απολαμβάνει τα μεγαλεία του Περισσού και την αναγνώριση των αντιπάλων του καθώς διαμαρτύρρεται κοσμίως, δεν πετάει γιαούρτια, δεν μετατρέπει τις παρελάσεις σε διαδηλώσεις γιατί λέει η Αλέκα οτι θα γίνει προβοκάτσια και θα βρούν την ευκαιρία να αναβάλουν τις εκλογές (εδώ γελάνε). Πάντα για προβοκάτσιες μας λέει, το καλοκαίρι στο Σύνταγμα το ίδιο έλεγε (είχε πληροφορία είπε οτι οι αναρχικοί θα ρίξουν μολότωφ και η αστυνομία θα χτυπήσει το κίνημα για αυτό έκατσε στην ομόνοια και περπάτησε λίγο μέχρι τα προπύλαια και εκεί στοπ). Τα κομματικά του στελέχη παίρνουν μισθό απο το κόμμα που με την σειρά του παίρνει την κομματική επιχορήγηση. Τώρα αν διπλασιάσει και τους βουλευτές του θα πάρουν τα στελέχη Γόντικας Μαϊλης κλπ, αύξηση. Πως να διακινδυεύσει λοιπόν τα κεκτημένα; Σου λέει, αν μου δώσετε και την εξουσία καλώς, αλλιώς καλά να σας κάνουν να πεθάνετε στην ανεργία. Η θα γίνετε κκε και θα ψηφίσετε εμένα, ή ψόφος. Αυτό το λένε μάλιστα κάτι χαμηλόβαθμα στελέχη στην επαρχία. ελεγε ένα αγροτικό στέλεχος τις προάλλες: Να δω τι θα κάνουν τώρα; Θα ψηφίσουν κκε; Αν θέλουν ας ψηφίσουν, αν δεν ψηφίσουν θα πεθάνουν. Δηλαδή ρε σύντροφοι για να αγωνιστώ για την απαλαγή της πατρίδας μου απο την κατοχή πρέπει να γίνω πρώτα κκε και να ψηφίσω εσάς;

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2012 στις 1:16 π.μ.

Ξεκαθαρίστε στο μυαλό σας μερικοί τι ακριβώς λέει το ΕΠΑΜ και μην καταλαβαίνετε ό,τι θέλετε.Προτείνει συμμαχία των συνεπών αντιμνημονιακών δυνάμεων με σκοπό την ακύρωση των συμφωνιών και των συμβάσεων και τη μη εφαρμογή τους στην πράξη.Σ'αυτές τις δυνάμεις συγκαταλέγονται όλοι οι αντιμνημονιακοί εκτός απ'τους φασίστες(Χρυσή Αυγή ή οτιδήποτε ακροδεξιό-νεοναζιστικό)Ζήτημα ευρώ και ΕΕ μπαίνει αντικειμενικά και αν και εφόσον κάποιος κρατά συνεπή στάση θα κληθεί να απαντήσει.Το ΕΠΑΜ προτείνει έξοδο απο το Ευρώ(κάτι που θα γίνει ούτως ή αλλως σε λίγους μήνες αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική)αλλά με όρους υπέρ του λαού(μονομερής στάση πληρωμών προς τους δανειστές και μη αναγώριση του συνόλου του χρέους)και έξοδο από ΕΕ με παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας και ανάκτηση της λαΙκής κυριαρχίας(ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του).Παράλληλα προτείνει τιμωρία του αστικού πολιτικού προσωπικού και πιστεύει σε έναν λαό χειραφετημένο,ενημερωμένο και αποφασισμένο(Ο Καζάκης στις εκτοντάδες ομιλίες του ανά την Ελλάδα δεν πούλησε τίποτα σε κανέναν-ούτε ιδεολογία,ούτε επαναστατικότητα,ούτε καν λεφτά δεν έπαιρνε-τον ενδιέφερε απλώς να ενημερώσει τον κόσμο που μέχρι τότε έτρωγε τη μια σφαλιάρα πίσω από την άλλη)
Στα πέντε προτάγματα του ΕΠΑΜ δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες.Στο ΕΠΑΜ θέλουμε την κριτική στις θέσεις μας όχι στις θέσεις που φαντάζονται κάποιοι οτι έχουμε.Τέλος να θυμίσω ότι ακόμα και στο ΕΑΜ υπήρχαν πρόσωπα προερχόμενα απ'την αστική τάξη που είχαν όμως αναπτυγμένη την εθνική και την ταξική τους συνείδηση για να συνειδητοποιήσουν ότι εκείνη την εποχή μία ήταν η διαχωριστική γραμμή(οπως και σήμερα):Πατριώτης-δημοκράτης απ'τη μια(από κομμουνιστής μέχρι αστός με συνείδηση)και δοσίλογος από την άλλη.
Ας θυμηθούμε και τι έλεγε ο Κάρολος για το ταξικό και το εθνικό ζήτημα:''Ο πιο σίγουρος τρόπος για να αποδομήσει η αστική τάξη την ταξική συνείδηση των εργατών είναι να αποδομήσει πρώτα την εθνική τους συνείδηση''

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2012 στις 1:28 π.μ.

Κάποτε το ΚΚΕ είχε θέση 1400ευρώ κατώτατος μισθός ναι ή όχι;Αυτό ήταν σοσιαλιστικό μέτρο ή μέτρο άμεσο,της επόμενης μέρας;Αξιζε οι εργαζόμενοι να παλέψουν γι'αυτό ή επειδή δεν είναι επαναστατικό ήταν δευτερεύον;Σήμερα αυτή η π΄ροταση του ΚΚΕ έχει εξαφανιστεί.Ξέρετε γιατί;Γιατί σήμερα είναι πιο ρεαλιστική από ποτέ...Και ο νοών νοείτο

1 Απριλίου 2012 στις 1:40 π.μ.

Απαντώ στον ανώνυμο 31 Μαρτίου 11:34μμ.

Πέρα από το τι λέει κάποιος σημαντικό αποτελεί το τι κόσμο μαζεύει.

Ωραία λοιπόν. Εφόσον το ΚΚΕ μαζεύει ένα σωρό φανατικούς μπετόβλακες, που η μόνη διαφορά τους από άλλους μπετόβλακες είναι ότι λατρεύουν το ΚΚΕ με τον ίδιο τρόπο που άλλοι λατρεύουν τον... Ολυμπιακό, θα τους κρίνουμε από αυτό! :-)
(εξού και ο μύθος του "χαζού Κνίτη", όχι τόσο πολύ μύθος όσο... πραγματικότητα).

Κυρίως όταν αριστερόστροφα αλλά στην ουσία απευθύνονταν σε δεξιό ακροαστήριο. Χρεωμένους μικροαστούς, εργατική αριστοκρατία που ψάχνουν έναν δεύτερο Ανδρέα Παπανδρέου, με δανεικά λεφτά και εντός ΕΕ.

Εχεις κάνει στατιστική? Ωραία, σε πληροφορώ ότι με την οικονομική εισβολή στη χώρα πλήττονται ΟΛΟΙ πλην ΠΟΛΥ ελάχιστων μεγαλοαστών. Ακόμη κι ο Βγενόπουλος έμαθα ότι υπέστη ζημιές....

"και να ξαναθυμήσω στον OMADEOΝ που αδικαιολόγητα δεν θυμάται"...

ΠΩΣ δεν θυμάμαι! Τα κείμενα αυτά κοντεύω να τα μάθω απ΄ έξω. Και ασκήσαμε κριτική στον Καζάκη κάποτε, που βούλιαξε μέσα στη "Σπίθα". Χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν ξέκοψε. Τότε τον περιέλαβαν οι Καραμπελιάδες και τον έλουσαν στη λάσπη, βέβαια. Κι ενώ έγραφα το εξής ποστ (όπου όλο το "ζουμί" είναι στα σχόλια):

http://omadeon.wordpress.com/2011/04/13/despithafied-kazakis/

Ατυχής η υπεράσπιση των "εθνικιστών" που επιχείρησε ο Καζάκης στα εδάφια που έφερες. Εψαχνε ακόμη το δρόμο της κατανόησης ενός πρωτοφανούς και ακραίου φαινομένου, που σχεδόν κανένας κλασσικός μαρξιστής στη χώρα μας δεν κατάφερε να κατανοήσει σωστά, όταν πρωτο-ξεκίνησε η κρίση. Ε, ο Καζάκης ήταν από τους ελάχιστους που κατανόησε τουλάχιστον τις πρακτικές λεπτομέρειες του φαινομένου σε βάθος.

Εκείνο που σου διαφεύγει είναι ότι η πραγματικότητα που ζει (ή θα υποστεί) η χώρα μας ξεπερνάει τα θεωρητικά δεδομένα της αριστερής σκέψης (εκτός αν συμπεριλάβουμε σ' αυτή και φωτεινά μυαλά όπως ο Michael Hudson, ή και άλλες προσωπικότητες που... δεν ανήκουν καν στην αριστερά, π.χ. ο David Keen).

Το θεωρητικό (ή μάλλον φαντασιακό) μοντέλο της πραγματικότητας, βάσει του οποίου εκφράζεις τις κρίσεις σου και απαιτείς... "αριστερό ακροατήριο" σαν προϋπόθεση για να δεις κάποιον (π.χ. τον Καζάκη) θετικά, σαν κάτι εποικοδομητικό, είναι (νομίζω) ξοφλημένο τελείως και εντελώς. Ενας νέος μαρξισμός πολύ πιθανώς θα αναδυθεί από τα προκύπτοντα... συντρίμμια, αλλά είχαμε ελπίδα να μη γίνουμε και.... εντελώς συντρίμμια πριν αναδυθεί κάτι τέτοιο.

Ερώτηση: Τον Πάνο Παναγιώτου και το Βασίλη Βιλιάρδο τους ξέρεις? Συνειδητοποιείς ότι αυτοί οι δύο (μαζί με τον Καζάκη) ξέρουν περισσότερα για την κρίση και τρόπους άμεσης προστασίας από την οικονομική εισβολή που περιέχει, από... σχεδόν όλο το επιτελείο του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ μαζί (συμπεριλαμβανομένου και του Γιάννη Μηλιού)?

Εσείς νομίζετε ότι το θέμα είναι ΜΟΝΟ ταξικό. Είναι ΚΑΙ ταξικό, αλλά είναι άλλης κατηγορίας φαινόμενο από τα αμιγώς ταξικά φαινόμενα. Εκτός αν δούμε το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο σαν μια νέα άρχουσα τάξη, μπροστά στην οποία οι παραδοσιακοί αστοί συνθλίβονται και αναδύεται η πρωτοφανής νέα δυνατότητα να συμμαχήσουν (ορισμένοι εξ αυτών) με το (τεχνικά καταρτισμένο τώρα πια) νέο προλεταριάτο. Αλλά τότε θα πάμε πάααρα πολύ μακριά....

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2012 στις 1:40 π.μ.

ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΖΑΚΗΣ=ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ Ή ΚΚΕ=ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ;ΟΤΑΝ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Ή ΧΡΟΝΙΑ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΩΡΟΣ ΕΡΕΙΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΛΠ ΚΑΙ ΚΑΒΓΑΔΙΖΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...

1 Απριλίου 2012 στις 11:06 π.μ.

Καλημέρα, διορθώνω κάτι που έγραψα. Εννοούσα Steve Keen, όχι "David Keen":

http://www.debtdeflation.com/blogs/
Steve Keen's Debtwatch



http://debunkingeconomics.com/
(Debunking Economics)


Στο τελευταίο του άρθρο ο Steve Keen ξεφτιλίζει τον... Paul Krugman:

Krugman on (or maybe off) Keen

Παρόλο που ο Steve Keen δεν αυτο-προσδιορίζεται σαν αριστερός, η βασική ιδέα του είναι σωστή. Προτείνει αυξήσεις μισθών(!!!) σε μαζική κλίμακα, ταυτόχρονα με χρηματοδότηση των οφειλετών (ιδιωτών), ΟΧΙ των τραπεζών (πολλές εκ των οποίων πρέπει να κλείσουν άμεσα). Βασικός στόχος είναι να περάσει το χρέος στους... τραπεζίτες. Τάσσεται υπέρ της Εργασίας και ΟΧΙ υπέρ του Κεφαλαίου. Ειδικά για το κερδοσκοπικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο είναι αφοσιωμένος πολέμιός του.

Δίνω ΕΝΕΡΓΑ links και για άλλους που ανάφερα, όπως ο ανεξάρτητος μαρξιστής Michael D. Hudson:
http://delicious.com/omadeon/michael_hudson
(Συλλογή συνδέσμων για τον ίδιο)

Οι θεωρίες του Hudson είναι 100% συνεπείς με το μαρξισμό. Ειδικά η νέα του έρευνα στο MMT (Modern Money Theory) μαζί με άλλους, είναι όμως και αναβάθμιση. με βάση το εξής: "the value of wealth (and most wealth is held by the wealthiest 1% of the population) wealth has gone way up relative to wages. The result is a new kind of class war... It’s not the typical kind of class war between employers and employees. It’s a war of finance against the economy".

Ο Καζάκης παραμένει πιο πολύ κομμουνιστής στις αρχές, παρά ο,τιδήποτε άλλο. Αλλά τη σύγχρονη κατάσταση δεν μπορεί να την προσεγγίσει ούτε ο Καζάκης, ούτε κανείς άλλος, με τους παλιούς παραδοσιακούς τρόπους, όπου εργάτες κι εργοδότες "παίζουν τους κλέφτες κι αστυνόμους", σαν "καλοί και κακοί".
Πολλοί σημερινοί εργοδότες είναι... μελλοντικοί χρεοκοπημένοι πρώην-αστοί και δυνάμει-ΣΥΜΜΑΧΟΙ μιας... ψαγμένης εργατικής τάξεις που θα αρχίσει να συναιτερίζεται για να μοιραστεί την οικονομική εξουσία με τα κοινωνικοποιημένα κράτη του μέλλοντός μας. Για αυτό το συναιτερίζεσται, της εργατικής τάξης, κορυφαία είναι η δουλειά του "μαρξιανού" Richard D. Wolff

http://delicious.com/omadeon/wolff
(σημείωση: μόνο με αυτοδιαχειριζόμενους συναιτερισμούς σε MAZIKH κλίμακα μπορεί να ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ένας βαθμός "κεντρικού σχεδιασμού").

Ζούμε ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ. Ειδικά στην οικονομία σχεδόν τίποτε δεν θα μείνει ίδιο!
Η μετάβαση από τον τρέχοντα κλεπτοκρατικό μονοπωλιακό χρηματο-πιστωτικό "καπιταλισμό-καζίνου" στο σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό (αλλά ένα νέο είδος κομμουνισμού) αποτελεί νομοτέλεια, αλλά... μόνο αν αρπάξει η ανθρωπότητα την ευκαιρία, όπου απαιτείται ριζική αναβάθμιση των παραδοσιακών τρόπων σκέψης μας (ΙΔΙΩΣ στην αριστερά).

Ο Δημήτρης Καζάκης, όπως και μερικοί άλλοι στη χώρα μας, είναι ΦΟΡΕΑΣ ακριβώς μιας τέτοιας αναβάθμισης! Δεν είναι μόνος του, αν και ο ίδιος ίσως δεν το συνειδητοποιεί αρκετά. Εχει όμως κερδίσει και τη συμπάθεια αρκετών άλλων συναδέλφων του (αριστερών οικονομολόγων) που εκτιμούν το έργο του, αλλά φοβούνται να το πουν δημόσια μην τυχόν και... λασπωθούν με τον ίδιο ακραίο τρόπο, όπως ο ίδιος ο Καζάκης.

Αντώνης
1 Απριλίου 2012 στις 11:56 π.μ.

Ρε συ βαθυκόκκινο τώρα διάβασα την κριτική σου στο χωνί. Η συνέντευξη του Κουφοντίνα δημοσιεύεται στο φύλλο που κυκλοφόρησε χθες στις σελίδες 20-21. Δεν πρόλαβα ακόμα να τη διαβάσω αν και προμηθεύτηκα την εφημερίδα. Γενίκα νομίζω ότι το δεύτερο φύλλο είναι αισθητά καλύτερο από το πρώτο. Έχει κι ένα άρθρο του Καζάκη που απαντάει στο Ριζοσπάστη «Η δημοκρατία του Ριζοσπάστη»(σελ18-19)

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2012 στις 1:58 μ.μ.

Ο Καμμένος είπε όχι στον Καζάκη και εκείνος έβαλε τον Κουφοντίνα που είχε προαναγγείλει για το προηγούμενο φύλλο.
Ο Σύριζα έκλεισε την περίοδο μεταγραφών και ο Δημαράς παραμένει εκτός.
Δημαράς Καζάκης μαζί;

Πότε η αριστερά θα βρει πάλι την Ηθική της και θα λέει εκτός από το μεγάλο ΟΧΙ και μερικά μικρά;

1 Απριλίου 2012 στις 2:38 μ.μ.

Ορισμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε ο Ανώνυμος 1 Απριλίου 2012 12:14 π.μ.

1α. Αν έχεις κατοχή που είναι ο ξένος στρατός κατοχής;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Εκτός από την στρατιωτική κατοχή υπάρχει και η οικονομική κατοχή. Η οικονομική κατοχή μετατρέπεται ΚΑΙ σε στρατιωτική αν υπάρξει ισχυρή λαϊκή αντίσταση στα μέτρα εξαθλίωσης. Το να περιμένουμε να έρθουν πρώτα οι ξένες αστυνομικές ή στρατιωτ. δυνάμεις που θα τα επιβάλλουν για να αποφασίσουμε τότε αν ο όρος κατοχή είναι συμβατός με την ορολογία που έχει ο καθένας στο κεφάλι του, αποτελεί το άκρον άωτον της ηλιθιότητας γιατί τότε θα είναι πολύ αργά για όλους.

1β. Αν η οικονομική δυσπραγία σημαίνει υποτέλεια τότε πως εξηγείται ότι σε λιγότερο από 20 χρόνια το Ελληνικό κράτος διπλασιάστηκε σε μέγεθος παρά την χρεοκοπία του 1897; Εκτός αν θεωρείται πως τότε τα κανόνια, τα πλοία και λοιπό πολεμικό υλικό τα έδιναν στο τσάμπα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η οικονομική δυσπραγία ΔΕΝ σημαίνει υποτέλεια, από πού κι ως πού βγάζεις τέτοιο συμπέρασμα; Υποτέλεια σημαίνει η απεμπόληση των κυριαρχικών σου δικαιωμάτων (πράγμα που συνήθως είναι αποτέλεσμα της παράδοσης εξ’ ολοκλήρου της πολιτικής σου στις «δάνειες δυνάμεις»).
Το ελληνικό κράτος διπλασιάστηκε μετά τη χρεοκοπία του 1897 γιατί, παρ’ όλα τα δυσμενή μέτρα, ΔΕΝ απεμπόλησε ωστόσο τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνον σήμερα, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ από τη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Σε υπογραφή και αποδοχή απεμπόλησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, προχώρησε μόνον η σημερινή κυβέρνηση και το σημερινό πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο. Δεν τόλμησε να το κάνει ΟΥΤΕ η κατοχική κυβέρνηση του 1941 (ο Τσολάκογλου παραιτήθηκε όταν του ζητήθηκε αυτό από τις τότε δυνάμεις κατοχής).

2. H μικρή Ελλαδα ακούγεται πως είναι κοντά στο να αγοράσει αμπρααμς αποκτώντας μικρή υπεροπλία και στον Έβρο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Και λοιπόν; Είναι γνωστό ότι μας πουλούν με το στανιό οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Αμερικανοί όπλα – και όχι μόνο αναγκαίο εξοπλισμό αλλά και εν πολλοίς άχρηστο ή αναποτελεσματικό.

3. Η μικρή Ελλαδα στέλνει σε στρατό σε όποια μέρη έχει αναγκή το νάτο και φυσικα για τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης. Αρχηγικό ρόλο του διεθνούς στόλου έξω από τις ακτές της Σομαλίας ανέλαβε για ένα διάστημα Ελληνική φρέγατα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Γνωστό κι αυτό. Κάθε υποτελής άλλωστε αναλαμβάνει και ρόλο μαντρόσκυλου όταν του ζητηθεί. Ακατανόητο όμως το τι ακριβώς θέλεις να αποδείξεις με το παραπάνω επιχείρημα.

4α. Η μικρή Ελλαδα παρείχε σημαντικές προσβάσεις στην πρόσφατη επιχείρηση του ΝΑΤΟ.Ο ίδιος ο Καζάκης είχε γράψει ένα πολύ καλό άρθρο για τις ελληνικές μπίζνες στη Λιβύη διαψεύοντας εν μέρει τον εαυτό του!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Διέψευσε ο Καζάκης τον… εαυτό του επειδή οι μεγαλομεγιστάνες κάνουν μπίζνες στη Λιβύη; Γιατί; Είπε μήπως ποτέ το αντίθετο; Και πάλι ακατανόητο επιχείρημα.

4β. Ακούστηκε πως ένας όρος της συμμετοχής της Ελλαδίτσας ήταν η συμμετοχή ελλήνων επιχειρηματιών στο "μετά" της Λιβύης. Επιχειρηματικά αυτό λέγεται και "εξωστρέφεια" των επιχειρήσεων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Και λοιπόν; Αυτό κάνει συνεχώς η μεγαλοαστική τάξη σε σύμπραξη με ξένες πολυεθνικές και κοσιόρτσιουμ. Πού έρχεται αυτό σε αντίφαση με όσα ισχυρίζεται ο Καζάκης; Τα ίδια ακριβώς δεν λέει και ο ίδιος;
Παρά την «εξωστρέφεια» ωστόσο και τα μεγάλα κέρδη, οι επιχειρήσεις αυτές μειώνουν σε βαθμό εξευτελιστικό τους μισθούς του εν Ελλάδι προσωπικού τους για να μπορέσουν να… αντεπεξέλθουν!!

Στο επόμενο ποστ η συνέχεια

1 Απριλίου 2012 στις 2:40 μ.μ.

5. Η μικρή Ελλαδα κάνει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ εδώ και 3 χρόνια, συμφωνεί μαζί του στα περί εκμετάλλευσης κοιτασμάτων στην Κύπρο και εξετάζει και το θέμα των αγωγών από την Κύπρο στην Ευρώπη μέσω εδάφους της. Το παλούκι της Αιγυπτιακής εξέγερσης έχει θορυβήσει τα αφεντικά και χρειάζονται μαζί με την Λιβύη κάποιο αντίβαρο στην περιοχή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Αντί να κοιτάζεις το δάχτυλο που δείχνει το φεγγάρι, κοίτα το φεγγάρι. Αντί να κοιτάζεις το θέμα των αγωγών που θα διέρχονται μέσω της Ελλάδας, κοίτα ΠΟΙΟΙ θα εκμεταλλεύονται οικονομικά αυτούς τους αγωγούς και σε ΠΟΙΟΥΣ θα πηγαίνουν τα έσοδα.

6. Η μικρή Ελλαδα(δηλαδή οι έλληνες καπιταλιστές) συμμετείχε μία χαρά στην ζώνη των Βαλκανίων προ 15ετίας αγόρασε τράπεζες δυϊληστήρια τηλεπικοινωνίες κλάδους μεταποίησης, τροφίμων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Αφού το λες και μόνος σου ότι οι ντόπιοι καπιταλιστές (δηλ. οι συνεργάτες των ξένων συμφερόντων) είναι αυτοί που προχώρησαν στην οικονομική διείσδυση στα Βαλκάνια, προς τι το επιχείρημα που φέρεις και τι θέλεις να αποδείξεις; Είπε κανείς το αντίθετο;

7. Και κάτι νέο. Η μικρή Ελλαδα εξαιρέθηκε από τυχόν κυρώσεις παρόλο που παίρνει πετρέλαιο από το Ιράν(έχει επιβληθεί περιορισμός στις εξαγωγές καφαλαίου). Είναι το μόνο κράτος που δίνει πετρέλαιο με πίστωση στην Ελλαδίτσα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η Ελλάδα εξαιρέθηκε από τις κυρώσεις μαζί με την Γερμανία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Ολλανδία, την Πολωνία την Τσεχία… Τι αποδεικνύει αυτό; Ότι έχουμε γίνει… Γερμανία ή Ιαπωνία; Σάμπως αιθεροβάμων μου φαίνεσαι.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ του Ανώνυμου:
Κατά τα άλλα η μικρή Ελλαδα με τους καταθέτες που τρέμουν την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και που κάτοχοι διαβατηρίων της έχουν 600 δις στην Ελβετία, είναι αποικία..
Καληνύχτα και όνειρα γλυκά..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Τα 600 δις στην Ελβετία και αλλαχού ανήκουν κατά κύριο λόγο στην ελίτ, δηλ. στους συνεργάτες του πολιτικού δωσιλογισμού. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται στην κατάσταση απόλυτης ένδειας και οδεύει στη εξαθλίωση. Οι Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες αρχίζουν να υλοποιούνται και τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου έχουν αποκτήσει το δικαίωμα να καταστούν εκτελεστές τις αποφάσεις τους ανεξαρτήτως της ελληνικής δικαιοσύνης ενώ έχουν δικαίωμα κατάσχεσης οποιασδήποτε υφής δημόσιας και κρατικής περιουσίας.
Κατά τα άλλα δεν… είμαστε αποικία!

Καληνύχτα και σ’ εσένα. Ειλικρινά, να έχεις όνειρα γλυκά γιατί (αν σ’ ακούσουμε και πορευτούμε με τα μυαλά σου) όταν ξυπνήσεις θα βιώσεις τον απόλυτο εφιάλτη.

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2012 στις 3:24 μ.μ.

OMADEON
Την ελευθερία του λόγου, αστικής μορφής την κατάλαβε ο Καζάκης όταν τόλμησε να υψώσει φωνή στον Μπουμπούκο.Ας μην τα βάζει λοιπόν με το ΚΚΕ.
Καλό θα είναι να μάθεις το ποιοι είναι στο οργανωτικό του ΕΠΑΜ(κάτι ναύαρχοι κάτι στρατηγοί ακούγεται). Ή να μιλήσεις με διαγραφέντες από το ΕΠΑΜ Αθήνας να σου πουν για την "επαμική δημοκρατία".

Ο Καζάκης έφτιαξε μία σπίθα νο2. Υποθέτω ότι υπήρξαν και προσωπικοί ανταγωνισμοί και για αυτό ίσως να αποχώρησε. Γιατί στην θεωρησή του παραμένει εθνικιστής(το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος). Κάτι η μεγαλομανία του, κάτι η ταξική θέση του ως μικροαστός διαννούμενος χωρίς επαφή με την εργατική τάξη κάτι κάτι κάτι, τον έκαναν να αλλάξει 4 σχήματα σε 2 χρόνια.

Τα κυρήγματά του, "δοσίλογοι της αριστεράς", "εθνικό ζήτημα όχι ταξικό" άνετα θα μπορούσαν να υιοθετηθούν από ακροδεξιούς. Εφόσον η κοινωνία δεν χωρίζεται σε εκμεταλευτές και εκμαεταλλευόμενους ε τότε τι μας το παίζει κομμουνιστής;

Όλοι μαζί! Εγώ, εσύ ο Βγενόπουλος, ο μικροαστός που δεν κολλούσε ένσημα στο ΙΚΑ και δεν απέδιδε τον ΦΠΑ, ο δείνα υπάλληλος της τάδε πολεοδομίας που έκανε τα "στραβά μάτια" στα αυθαίρετα, ο γιατρός που συνταγογραφούσε ανάλογα με τα κοννέ των εταιριών, οι ελληνικές εταιρίες, οι τυφλοί της Ζακύνθου που ξαφνικά βρήκαν το φως τους, όλοι μαζί για μία Ελλάδα Νέα(χωρίς δανεικά και Ανδρέα Παπανδρέα).

Όλοι μαζί μπορούμε λέει και η Καθημερινή και η Εκκλήσία. Εθνικός είναι ο λόγος των περικοπών λέει το ΠΑΣΟΚ. Εθνικό τα θέμα της μετανάστευσης χωρίς χαρτιά Λοβέρδος και Χρυσοχοϊδης. Βρέθηκε ο ένοχος! Όχι δεν είναι ή μάσα η αρπα κόλλα των ντόπιων. Ο "εχθρός" είναι τα άνευ αποδείξεων χαϊμαλιά των Αλγερινών μικροπωλητών, οι ομπρέλες των Πακιστανών και οι τσάντες των Νιγηριανών συν τους αναρχοκομμουνιστές που δεν αφήνουν το κέντρο να "αναπνεύσει" από ελεύθερη πρωτοβουλία. Π.χ.να αφήνεις απλήρωτους τους εργαζόμενους σου, το ΙΚΑ, και χρησιμοποιώντας το άρθρο 99 να φτωχεύεςι και να ξαναανοίγεις νέα επιχείρηση με το ίδιο αντικείμενο και συνεργάτες μερικά τετράγωνα παρακάτώ.Αυτό λέγεται "επιχειρηματικό δαιμόνιο" αλλά μιας και είναι έλληνες οι επιχειρηματίες ας πάμε μαζί τους.Είπαμε όλοι μαζί!

Ο λόγος του ΕΠΑΜ για το ζήτημα της εργασίας των αλλοδαπών αλλάζει θέση αναλόγως ακροατηρίου. Και είναι ο λόγος που το ΕΠΑΜ σε λίγους μόνο μήνες έχει κάνει κωλοτούμπες στην διαγραφή του χρέους(το είπε άρνηση πληρωμής μετά στάση πληρωμών), στο θέμα του Ευρώ(όσοι μικροαστοί στους οποίους απευθύνεται έχουν καταθέσεις σε ευρώ δεν θέλουν να σκέπτονται για εθνικό νόμισμα) ενώ παραμένει υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. Όλα τα προηγούμενα ώθησαν το ΕΠΑΜ αντιμνημονιακό μέτωπο. Ας πάει να ζήτήσει θέση στον ΣΥΝ ο οποίος προ 5 μηνών έκανε "άνοιγμα" στο ακροδεξιό("πατριωτικό")χώρο με συνέντευξη του Τσίπρα σε ακροδεξιά μπλόκ μέσα στην Κουμουνδούρου. Ουσιαστικά Καμμένος και ΣΥΝ παίρνουν "πελατεία" από το ΕΠΑΜ.

Το ΚΚΕ με όλα όσα δεν αρέσουν(και υπάρχουν αρκετά), τουλάχιστον έχει μεγάλο μέρος από εργατική τάξη. Έχει αρκετά καλές θέσεις στο μεταναστευτικό. Στηρίζει απεργίες όπως των χαλυβουργών(5+ μήνες), των Αιγύπτιων αλλιεργατών των ναυτεργατών. Όσοι το το κατακρίνουν με βαριές εκφράσεις, ας κάνουν κάτι επί της πράξης.

υ.γ. Τώρα που βρέθηκαν υδρογονάθρακες ποιος μας πιάνει! Αν νομίζετε ότι θα πάρετε μερίδιο είστε γελασμένοι. Θα πάρετε οτι πήρατε στους Ολυμπιακούς αγώνες. Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και τα πετρελαία του σε Έλληνές - Τούρκους - Ισραηλινούς-Ρώσους-Άγγλους-Γάλλους-Αιγύπτιους αστούς που θα τα παζαρέψουν αναλόγως της επηρροής τους και της στρατιωτικής τους δύναμης

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2012 στις 4:50 μ.μ.

@Γιώργος Φωτεινός

1)Με βάση την λογική σου, η Κίνα είναι οικονομικός κατακτητής των ΗΠΑ! Η Κίνα έχει το μεγαλύτερο μέρος των ομολόγων των ΗΠΑ..Λογική μπουζούκι ή μαλλον Καζάκεια.

2)Μετά το 1897, ακολούθησε ο διεθνής οικονομικός έλεγχος κάτι σαν τρόϊκά της εποχής. Όπου έλεγχε το εμπόριο και επέβαλε φόρο στα μονοπώλεια του Ελληνικού Κράτους. Ο φόρος καταργήθηκε στις αρχές του 1950 μετά το πέρας του "κομμουνιστικού κιδύνου".

3)Το "υποτελές" ελληνικό κράτος του 1897 χρειάζονταν βαριά όπλα για να πάρει εδάφη. Και τα όπλα δεν παραγόντουσαν στην Ελλάδα. Κάποιοι άλλοι τα δίνουν.Και οι λόγοι δεν είναι μόνο οικονομικοί.

Όι υποτελείς δεν στέλνουν στόλο, στρατεύματα ή στρατιωτικούς ακόλουθους σε 15 χώρες όπως η μικρή Ελλάδα στα τελευταία 20 χρόνια. Ούτε η αστική τους τάξη πανυγήριζε σε πολέμους όπως π.χ.στην Σερβία του 1999.Αν θυμάσαι την ζώνη δραχμής επί Σημίτη..

Μάλλον και η Αγγλία Γαλλία είναι και αυτοί υποτελής στις ΗΠΑ μιας και έστειλαν στρατεύματα ενάντια στην Λιβύη. Με μία μικρή διαφορά. Οι ΗΠΑ δεν άρχισαν τον πόλεμο τουλάχιστον στην αρχή μιας και είχαν άλλα μέτωπα.
Αλλά εκείνος που το πρωτομπήκε φουριόζος ήταν η Γαλλία.Σε αρκετούς ξεφεύγει η κριτική του Λένιν για τους λοχαγούς του Ιμπεριαλισμού. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυό το πρόσωπο. Και σε τελική, η δύναμη ενός καπιταλισμού μετριέται στο επίπεδο της ικανότητας του στρατού της. Δεν περιμένω από τον κ.Καζάκη να είναι και Λενινιστής(δεν είναι καν κομμουνιστής μιας και δηλώνσει εθνικιστής)

Λεφτά υπάρχουν(στην Ελβετία.Με βάση το de spiegel κοντά στα 600δις. Η κάτοχοι ελληνικών διαβατηριών είναι πρωταθλητές στις οff-shore με κινητή και ακίνητη περιουσία κοντά στα 500 δις.("Τα ΝΕΑ" το 2009). Εκεί μάλλον δεν ψάχνει ο κ.Καζάκης.Είπαμε η μικρή Ελλάδα..

Οι μειώσεις μισθών ήταν ένα παλαιό αίτημα,εδώ και πολλά χρόνια του ΣΕΒ και δεν το ζήτησε η τρόϊκα. Απλώς βάζουν την τρόϊκα να κάνει τον "κακό" μιας και η εδώ αστική τάξη δύσκολα πειθαρχεί το "δικό" της προλεταριάτο και το παίζει "καλή". Αυτό αποδεικνύει το λάθος της ανάλυσης Καζάκη

Στις ΗΠΑ το ποσοστό αυτών που έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, σε μορφωση, το ποσοστό ιδιοκατοίκησης είναι μικρότερο του αντίστοιχου της Ελλάδας. Αυτό δεν εμποδίζει τις ΗΠΑ να είναι ο στρατηγός του καπιταλισμού.

Όπως είπε με δύο λόγια ο Γουόρεν Μπαφετ:"Eίναι ενας ταξικός πόλεμος. Και η δική μου η τάξη, η πλούσια κερδίζει τον πόλεμο".

Οι επιθεσεις στην Κούνεβα, στο Via Vai, τα ειρωνικά λόγια του προέδρου ενόε επιμελητηριου για τον κλάδο των καμαριέρων όπου συσχέτισε τα βαρέα τους με τον Στρος-Καν, το καλωσόρισμα του μνημονίου από εμπορικά και λοιπά επιμελητήρια, το "τελείωμα" των κλαδικών, η γκρίζα εργασία χωρίς ένσημα, διαχωρίζει ξεκάθαρα τα αντίπαλα ΤΑΞΙΚΑ στρατόπεδα

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2012 στις 5:17 μ.μ.

@φωτεινός

Ο Καζάκης μιλά διαφορετικά ως επιστήμονας διαφορετικά ως καλεσμένος σε πάνελ και διαφορετικά ως ΕΠΑΜ.Τριφασικός!

Φυσικά άλλα λόγια λες όταν μιλάς για στρατιωτική ισχύη επί πραγματικού εδάφους. Εκεί η μικρή Ελλάδα τα καταφέρνει μία χαρά και κάνει και συμμαχία μαζί με το μικρό Ισραήλ.

Μόνο που μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα.Επί Σημίτη, οι βίλες τα εξοχικά, ο τρόπος ζωής και τα αυθαίρετα σε οποιωδήποτε μέρος μπορεί να σε πείσει για το αντίθετο.Τα περισσότερα από δάνεια και ανασφάλιστη εργασία Εκτός αν δεν τα έβλεπες. ΄Τωρα που τελείωσε το όνειρο προς την ανώτερη τάξη ξαφνικά τους φταίνε οι "μετανάστες", η αριστερά. Την οποία όταν τα "οικονομούσαν" με ποικίλους και κάποιες φορές μς όχι και τόσο "νομιμοφανείς" τρόπους την έλεγαν μη ρεαλιστική. Τους φταίνε και οι "προδότες" πολιτικοί που πριν αρκετοί από αυτούς τους "έγλυφαν" πατώκορφα(και μια μεγάλη μερίδα τους τους "γλύφει" στα κρυφά ακόμα). Κάτι μετατάξεις, κατι το ΕΣΠΑ που θααα έρθει..

Λέγονται καπιταλιστές όχι ελιτ.Οι ελευθερες οικονομικες ζώνες υπάρχουν και στην Γερμανία με την ατζέντα Σρεντερ ή ατζέντα 2010. Ελπίζω να μην θεωρείς -με βάση την δική σου λογική- πως οι Γερμανοί κατέκτησαν τους..Γερμανούς! Αλλά ότι η Γερμανική αστική τάξη επέβαλε το πρόγραμμά της στο Γερμανικό προλεταριάτο.

Δυστυχώς αυτά παθαίνουν οι πρώην αριστεροί που βολεύτηκαν. Πέρα ότι χάνουν επαφή μετην πραγματικότητα, γίνονται αποτυχημένοι απολογητές του εθνικού κράτους δηλαδή ζητούν "καπιταλισμό με ανθρωπινο πρόσωπο", "εθνική ενότητα" εκμεταλλευτών - εκμεταλλευόμενων, την στιγμή που αυτά που είχαν γραψει Μαρξ-Εγγελς-Λένιν αποδεικνύνονται επίκαιρα.

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2012 στις 8:19 μ.μ.

Υπάρχει κανείς εδώ μέλος του ΚΚΕ που να έχει διαβάσει τον τρίτο τόμο του κεφαλαίου να μς πει τι έχει καταλάβει;

2 Απριλίου 2012 στις 3:37 μ.μ.

Αν κάτσουμε κ παρατηρήσουμε προσεκτικά, ακόμα κ μέσα στο ΕΑΜ, υπήρχαν φωνές όπου διαφωνούσαν ακόμα κ με τα όσα έγιναν στα δεκεμβριανά. Μερικοί μέσα στο κίνημα του ΕΑΜ, όπου δεν είχαν σχέσεις με την κομουνιστική ιδεολογία, έπαιξαν μεγάλο και καθοριστικό ρόλο όσο αφόρα ακόμα κ για την συμφωνία της Βάρκιζας. Είναι καλό να θυμηθούμε τον ρόλο του προοδευτικού τσιριμώκου ( με τις επαφές του με τον τότε αντιβασιλέα δαμασκηνό) ακόμα κ στους όρους της συνθήκης. Θεωρώ πως αυτό είναι ένα πολύ καλό μάθημα, ιδικά για το ΚΚΕ, όπου μετά την Βάρκιζα άρχισαν κ νέα του πάθει, βρίσκοντας απέναντι του μέχρι κ αυτούς όπου, κατά καιρούς στήριζε ψήφιζε ( και μετά τον εμφύλιο) κτλ. Σήμερα μερικοί μας λένε ότι είμαστε όλοι έλληνες, υψώνουν ένα λάβαρο ακομμάτιστο πατριωτικό….. είναι ώμος σε θέση κανείς τους να διασφαλίσει κ να εγγυηθεί, μετά από την φυγή των διαφόρων δυναστών που μας εξουσιάζουν, την δημοκρατική ομαλότητα. Μήπως τελικά το ΚΚΕ μέσα από την πείρα του, από το ΕΑΜ,καιαπό την ΕΔΑ, όπου εν μέρη προδόθηκε από ένα κομμάτι κόσμου, καλός, στρέφετε εναντίον σε μέτωπα όπως αυτά του καζάκη?

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2012 στις 5:11 μ.μ.

Μπραβω ρε CHE επιτελους λιγη διαλεκτικη! Μπραβω! Παρ'όλο που πιθανοτατα να μην εισαι συντροφος αλλα να εισαι σε αριστεριστικο μορφωμα.
Σου λεω μπραβω γιατι η μονη κατηγορια που ακουω συνεχεια απο εξωκοινοβουλευτικους "αριστερους" ειναι οτι επειδη ειμαι στην ΚΝΕ ειμαι βλακας στοκος ΚΝΑΤ κτλ κτλ κτλ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ!
ΟΧΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟΣ 'Η ΧΑΖΟΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑ "ΑΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΩ".

Συμφωνω με την αποψη σου CHE. Ετσι ειναι

3 Απριλίου 2012 στις 4:37 μ.μ.

Αρκεί να πούμε ότι στην ουσία, το κόμμα, μέσα από συμμαχίες έχει κινδυνέψει 3 φορές να αφανιστεί. Κ πάντοτε οι « σύμμαχοι» του, σιωπούσαν. Εμφύλιος – δεκεμβριανά ( κτλ) , Μετεμφυλιακή κατάσταση ( παρανομία – ΕΔΑ) , ενιαία αριστερά του 89. μεγάλο του σφάλμα να εμπιστευτεί σε τέτοιον βαθμό ( από ένα σημείο κ μετά) ιδικά στο πρώτο ανταρτικό τους διάφορους « δημοκράτες», όπως κ μεγάλο το σφάλμα του 89….. κ όμως επέζησε κ σαν κόμμα κ σαν ιδεολογία εδώ στην ελλάδα ( αυτά που γράφω πάντοτε είναι προσωπικές μου απόψεις )

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2012 στις 5:59 μ.μ.

Οποιος δεν βλέπει ότι το ΚΚΕ αυτό που θέλει είναι μόνο ψήφοι,απλά φορά παρωπίδες.Τόσο καιρό,δεν κάνει καν αντιπολίτευση,ο κόσμος το μόνο που λέει ,είναι έχει βαρεθεί να ακούει το ΚΚΕ να μιλάει για την πλουτοκρατία,τίποτε άλλο δεν καταλαβαίνει από το ΚΚΕ.Η πλειοψηφία που ψηφίζει το ΚΚΕ,δεν ξέρει καν τι πιστεύει το ΚΚΕ,απλά θεωρεί ότι είναι κόμμα του λαού,σε λίγο όταν θα συνειδητοποιήσει ότι το ΚΚΕ δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει τον λαό ,θα το στείλει στο καλάθι της ιστορίας.Ολοι εμείς και ο Καζάκης νομίζω,τα έχουμε πάρει τόσο πολύ με το ΚΚΕ ,γιατί νιώθουμε ότι κοροιδεύει τον λαό ,ενώ ελπίζαμε ότι ενδιαφέρεται για τον λαό.Το ΚΚΕ δεν έχει κάνει καμμία σοβαρή αντιπολίτευση ,αλλά βγάζει μίσος,για τους αγανακτισμένους,για το κίνημα της πατάτας,τον Καζάκη.Οσοι δεν΄είσαστε βολεμένοι σ'αυτό το σύστημα,καταλάβετε ότι δεν έχετε να περιμένετε τίποτα από το ΚΚΕ,δυστυχώς.Η θα εννωθούμε σε άλλες δυνάμεις που θέλουν πραγματικά να παλέψουν η ετοιμαστείτε για σκλάβοι.Σε αυτό τον αγώνα χρειάζονται πολλοί και συνειδητοποιημένοι ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι εξαρτώμενο και δεν έχει όραμα για το μέλλον ,αναπαράγει μόνο τα λάθη του παραλθόντος σε μεγαλύτερο βαθμό.

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2012 στις 8:12 μ.μ.

σε 3 μήνες από τώρα, με χούντα τυποποιημένη και τον μισθό στα 180 ευρώ, η παπαρήγα θα λέει οτι φταίει ο καπιταλισμός, και θα φωτογραφίζεται χαμογελαστή με τον Παπαδήμο. Φοβερός αγώνας πραγματικά. Λόγια, χωρίς πράξεις. ο λαός τί λέτε θα λέει; Έχει κανείς τη παραμικρή εντ.υπωση οτι δεν θα τη βάλει ακόμη περισσότερο στο κάδρο; Παγκόσμια Φασιστική Διακυβέρνηση φτιάχνουν βρεεεεε με το "καπιταλισμός" καθαρίσατε; Μεταμοντέρνος ιμπεριαλισμός, αλλά ή δεν θέλει να τον αναλύσει έτσι ή δεν θέλει (πιθανότερο).

Η Ελλάδα και οι Έλληνες όμως, δεν της φτάινε σε τίποτα. Η Αριστερά θα φάει τα μούτρα της ΟΛΟΜΟΝΑΧΗ. άσε που θέλουν να δημιουργήσουν εμφύλιο και εδώ-για όσους δεν το έχουν πιάσει- και μια συννενόηση αριστεράς-δεξιάς (καμμένο) σε 2-3 βασικά -εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία, σκίσιμο μνημονίων-
έχουν αραχνιάσει τα μυαλά ή παίζουν το παιχνίδι της τρικατάρατης "μεγαλοαστικής τάξης"; βαλτε το μθαλόσ ας να λειτουργήσει
ΠΑΝΤΩΣ ο καζάκης είναι πλήρως αποκλεισμένος και κυνηγημένος απο τα ΜΜΕ. Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει γιατί συμβαίνει αυτό. Αν δηλ η ιαχή "καπιταλισμός" φοβίζει κανέναν τους ή τρέμουν την επιχειρηματολογία Καζάκη.

3 Απριλίου 2012 στις 8:19 μ.μ.

ο Λένιν γράφει για το ζήτημα του αν θα πρέπει να συμμετάσχουμε ή όχι στα αστικά κοινοβούλια (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ; Αριστερισμός η παιδική αρρώστια του κομουνισμού)
« Από δω βγαίνει ένα τελείως αναμφισβήτητο συμπέρασμα:
αποδείχνεται ότι ακόμη και μερικές εβδομάδες πριν τη νίκη της
Σοβιετικής Δημοκρατίας, ακόμη και ύστερα απ’ αυτή τη νίκη, η
συμμετοχή στο αστικοδημοκρατικό κοινοβούλιο όχι μόνο δεν
βλάπτει το επαναστατικό προλεταριάτο, αλλά το διευκολύνει να
αποδείξει στις καθυστερημένες μάζες, γιατί τα τέτοια
κοινοβούλια πρέπει να διαλύονται, διευκολύνει την επιτυχία της
διάλυσης τους, διευκολύνει το «πολιτικό ξεπέρασμα» του
αστικού κοινοβουλευτισμού. Το να μην παίρνεις υπόψη σου την
πείρα αυτή και ταυτόχρονα να έχεις την αξίωση να ανήκεις στην
Κομμουνιστική Διεθνή που πρέπει να επεξεργάζεται διεθνικά
την τακτική της (όχι σαν στενά ή μονόπλευρα εθνική τακτική,
αλλά ακριβώς σαν διεθνική), σημαίνει ότι κάνεις ένα
σοβαρότατο λάθος και ότι ακριβώς υποχωρείς από το διεθνισμό
στην πράξη, ενώ τον αναγνωρίζεις στα λόγια.»
για το ποιος κάνει τα ίδια κ τα ίδια λάθει, καλό θα ήταν πρώτα κάτσουμε να μελετήσουμε την ιστορία του κινήματος εδώ στην Ελλάδα, κ μετά ίσως καταλάβουμε που οδηγούν αυτά τα κινήματα, που δεν έχουν πολιτική κ ιδεολογική υφή μέσα τους, κ στηρίζονται μόνο σε πατριωτικά τσιτάτα, κ αυτά όσο αφήνουν ανενόχλητους τους μεγάλο καπιταλιστές των καναλιών στην τηλεόραση. Τώρα για το αν κάνει η όχι ουσιαστική αντιπολίτευση, μέχρι κ στο youtube πλέον, κατά χιλιάδες βίντεο, κυκλοφορούν αυτά που τους σέρνει ο παφίλης κ οι βουλευτές του ΚΚΕ καθημερινός.

3 Απριλίου 2012 στις 8:33 μ.μ.

τώρα ο κύριος καζάκης, ίσως να τα έχει πάρει με το ΚΚΕ, και με κάθε κομουνιστικό κόμμα ανά την υφήλιο, που έχει ακριβός την ίδια ιδεολογική αντίληψη με το ΚΚΕ, γιατί ίσως έχει άλλη αντίληψη, για το τι σημαίνει κομουνισμός. Και ίσως γι αυτό και μερικοί που πάνε στο σύνταγμα, όχι με σκοπό την ανατροπή του βιαίου αυτού καθεστώτος όπου ονομάζεται καπιταλισμός προς την εργατική τάξη, αλλά για την διεκδίκηση του να επανέλθουν τα προνόμια όπου γευόντουσαν πριν την κρίση, να έχουν βρει κ μια αγκαλιά στο ΕΠΑΜ κ στα υπόλοιπα αντιμνημονιακά κινήματα κ κόμματα.

3 Απριλίου 2012 στις 11:46 μ.μ.

Κ επειδή δεν είναι του χαρακτήρα μου να αποκαλώ κάποιον απατεώνα, χωρίς στοιχεία, εδώ η μεγάλη αποκάλυψη του κύριου καζάκη. Ολομερής κ ολοβραδύς βρίζει την Παπαρήγα, την ΚΕ του ΚΚΕ, κ τους βουλευτές του, ως βολεμένους της αστικής δημοκρατίας. Η κυρία Κανέλλη ως γνωστόν, είναι βουλευτής του ΚΚΕ, κ το αντιπροσωπεύει όπου κ αν σταθεί επάξια πολιτικά κ ιδεολογικά. Σε αυτό εδώ το βίντεο, κύριος καζάκης, την στιγμή όπου την έχει απέναντι του, με την ιδιότητα της βουλευτού του ΚΚΕ, όχι απλά δεν κάνει μια απλή κριτική στο ΚΚΕ, αλλά γελά με στιλ όπου θα έλεγε κάνεις ότι συμφωνεί κιόλας με τα λεγόμενα της …
http://www.youtube.com/watch?v=ZDRtrFxvUKA&feature=related

σε εμφύλιες φρασεολογίες μην μπλέκετε το ΚΚΕ. δεν μπαίνουν οι κομουνιστές σε φασίστηκες πρακτικές κατά του λαϊκού κινήματος … άλλοι ηταν κ είναι αυτοί όπου δίχασαν κ διχάζουν το λαό μέχρι κ σήμερα με την τρομοκρατία τους

4 Απριλίου 2012 στις 12:32 π.μ.

Τα σημερινό άρθρο του Ριζοσπάστη, περιέχει... 5 ΠΟΛΥ σοβαρά λάθη, ΗΔΗ στην πρώτη του παράγραφο (χώρια τα υπόλοιπα). Δείχνει έμμεσα και τα καυτά 5 περίπου σημεία όπου έχει πολύ δίκιο ο Καζάκης.

Θα σας τα καταδείξω κριτικάροντας σαν αριστερός, όχι σαν... καζακικός. (Ο Καζάκης απλώς επιχειρεί μια ευρεία συσπείρωση, δεν ζητάει να καταργηθεί η αριστερά κι η δεξιά). Πάμε λοιπόν:

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6780883&publDate=3/4/2012

Ριζοσπάστης:
-- Το ιδεολόγημα της «υποτέλειας» και της «κατοχής» αναπαράγεται σκόπιμα κύρια από τις αυτοαποκαλούμενες «αντιμνημονιακές» δυνάμεις και τα αστικά κόμματα, σε μια προσπάθεια να συσκοτίσουν τις αιτίες της κρίσης, αλλά και τη διέξοδο που συμφέρει το λαό. Λένε πως η Γερμανία και ένας μικρός πυρήνας ισχυρών οικονομικά χωρών, είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο στην ΕΕ και επιβάλλουν αντιλαϊκά μέτρα στις πιο αδύναμες χώρες, για να ωφεληθούν οι δικές τους οικονομίες. Κατά συνέπεια, λένε, αν φύγει η τρόικα από την Ελλάδα και αναδειχτεί μια κυβέρνηση που θα διαπραγματεύεται με βάση το «εθνικό συμφέρον», τότε τα μέτρα που απαιτούνται για παραμονή στην Ευρωζώνη μπορεί να γίνουν πιο ήπια και η ΕΕ καλύτερη...

ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ εδώ είναι ΤΡΑΓΙΚΑ λάθη.

1. η υποτέλεια και η κατοχή (σε οικονομικό επίπεδο βέβαια) είναι ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ, όχι "τέχνασμα", ακόμη λιγότερο "σκόπιμο". Εχει καταδειχτεί ΚΑΙ διεθνώς από πλήθος οικονομολόγων (τόσο αριστερών, όσο και δεξιών).

2. Μεγάλο μέρος της ελληνικής αστικής τάξης (αν όχι όλη) πλήττεται ΚΑΙ αυτή από την κρίση (εξού και το "κέρασμα πουρμπουάρ" που της πρόσφεραν με τις μειώσεις βασικών μισθών τα νέα της υπερ-εθνικά αφεντικά, για να καλοπιάσουν τους ΠΟΛΥ έντονα φοβισμένους ντόπιους αστούς, που οι περισσότεροι έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές ενώ σεβαστός αριθμός τους χρεοκόπησε, ή... πήρε τα λεφτά του κι έφυγε παριστάνοντας τον ψόφιο κοριό). Ειδικά στην Πάτρα, από όπου μαθαίνω πολλά χάρις σε ένα κολλητό μου φίλο (που τους ξέρει ΟΛΟΥΣ εκεί) ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι Πατρινοί ΜΕΓΑΛΟαστοί είναι στο "ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ", αυτή τη στιγμή.

3. Επίσης: η Γερμανική ηγεμονία και ο οικονομικός της επεκτατισμός / ιμπεριαλισμός είναι ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ, επιβεβαιωμένο ΠΟΛΥ αναλυτικά από αμέτρητους ειδικούς (ΚΑΙ Γερμανούς ακόμη, ΚΑΙ αριστερούς ΚΑΙ δεξιούς)

4. Το ότι ΔΕΝ διαπραγματεύεται η τωρινή κυβέρνηση (και η προηγούμενη του ΓΑΠ) με γνώμονα το εθνικό (=δηλαδή το λαϊκό) συμφέρον και ότι είναι 100% υποτελής, είναι ΕΠΙΣΗΣ ΓΕΓΟΝΟΣ, όπως είναι και ότι με ελάχιστη διαπραγμάτευση μια άλλη κυβέρνηση (όπως εκείνη του Κίρχνερ στην Αργεντινή) θα έφερνε ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΕΣ αλλαγές (με διεθνή αντίκτυπο ακόμη μεγαλύτερο).

5. Τέλος, το θέμα της παραμονής στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη διαστρέφεται πλήρως, μέσα στο άρθρο. Αποτελεί βέβαια πρόβλημα, αλλά όχι το ίδιο πρόβλημα για όλους τους αντι-μνημονιακούς. Οι πλέον ξεκάθαροι στο θέμα είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Καζάκης νομίζω (και ακολουθεί το ΚΚΕ, που έρχεται τρίτο και... λαχανιασμένο, μετά από κάμποσες αρχικές του αμφι-ταλαντεύσεις).

Ορίστε ΠΕΝΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ λάθη του ΚΚΕ (θα γίνουν και "ιστορικά" έτσι και νικήσει η τρόικα με μνημονιακή συγκυβέρνηση ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ του ΚΚΕ στο τέλος)

Θέλετε και άααλλα?

Ανώνυμος
4 Απριλίου 2012 στις 12:41 π.μ.

Ο Λένιν λίγες μέρες πριν την επανάσταση φωτογραφίζοταν με τον τσάρο;Για να ξέρω να ψάξω αν είναι.ΡΕ κατλαβαίνεται τι λέτε;Τον Λένιν με το τσαρικό σύστημα δεν τον ένωνε απολύτως τίποτε(ο τσάρος είχε εκελέσει μάλιστα τον αδερφό του)οι διαφωνίες του με το τσαρικό σύστημα δεν ήταν μόνο ιδεολογικές-ταξικές ήταν και βαθύτατα συναισθηματικές(το καύσιμο της επανάστασης)και ψυχολογικές.Ο Λένιν μέσα του καιγόταν δεν έβρισκε ησυχία.Τα ίδια πάνω κάτω ένιωθε και για τους μενσεβίκους,δεν έκατσε να τους φάει στη μάπα 40 χρόνια και να πουλάει φούμαρα ότι δήθεν θέλει να τους ανατρέψει κάποτε(Πότε;;;;;)Εχει καμιά σχέση ο Λένιν με τη σημερινή ηγετική ομάδα του ΚΚΕ;;;Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας:Σήμερα υπάρχουν αντικειμενικές προϋποθέσεις όχι για επανάσταση(ας μην είμαστε βερμπαλιστές)αλλά για ρήγματα(μικρά ή μεγαλύτερα)στο ελληνικό και ευρωπαϊκο οικονομικό σύστημα.Οποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό είτε από ανικανότητα είτε και σκόπιμα ακόμα παίζει το παιχνίδι του εχθρού.

4 Απριλίου 2012 στις 1:06 π.μ.

Να πω κάτι τώρα για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την οποία συμπαθώ ιδιαίτερα. Θεωρώ πως ΕΣΕΙΣ έπρεπε να κάνετε μέτωπο, δηλαδή κάποια πολύ στενή συνεργασία με τον Καζάκη, και να αφήσετε το ΚΚΕ στην κοσμάρα του, διότι ΔΕΝ ΘΑ βάλει μυαλό (κι αν βάλει, δεν θα το κάνει τώρα, ή μέχρι τις εκλογές).

Είναι κι ένας τρόπος να μπείτε στη Βουλή χωρίς να γίνετε δορυφόροι του (ξενέρωτου και συμβιβασμένου) ΣΥΡΙΧΑ. Βέβαια δεν μου πέφτει λόγος, μια ιδέα σας δίνω, αλλά κάνω ΕΚΚΛΗΣΗ σαν απλός ψηφοφόρος να δώσετε βάση (ΑΝ σας ενδιαφέρει η βάση). Και... ειλικρινά ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ σίγουρος αν θα ψηφίσω ΕΠΑΜ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τώρα που το σκέφτομαι. Διότι σας συμπαθώ σχεδόν εξίσου, κι εκείνο που θα κοιτάξω είναι ποιος έχει ανάγκη ψήφους περισσότερο για να μπει στη Βουλή.

4 Απριλίου 2012 στις 9:19 π.μ.

Όλοι κρινόμαστε … τν μεγάλη τρίτη κ την μεγάλη τετάρτη, έχει αποφασιστεί νέα απεργία των ναυτεργατών. Την πρώτη απεργία τους , διάφοροι « αγανακτισμένοι» μεγαλοπαραγωγοί, της Κρήτης κυρίως, κατάφεραν κ την έσπασαν, πλάι με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΠΝΟ. Το Π.Α.ΜΕ, θα στηρίξει την απεργία τους, όπως κάνει συνήθως σε όλες τις απεργίες των εργατών. Οπότε να δούμε ποιος μπορεί πλέον να έχει σχέσεις με τον Λένιν κ αυτά που έγραφε από την μεγάλη πέμπτη? Να δούμε πρώτα τι θα κάνουν οι αντιμνημονιακοί στο ζήτημα αυτής της απεργία κ μετά να κουβεντιάσουμε για όποιο θέμα προκύψει? να σου θυμίσω φίλε « ανώνυμε» πως σήμερα ακόμα κ από τα αριστερά κόμματα, μόνο το ΚΚΕ αντιπροσωπεύει την μπολσεβίκικη πολιτική κ νοοτροπία, ας πούμε … στο ζήτημα των συμμαχιών … οι υπόλοιποι « χαδεύονται» μεταξύ τους ….

4 Απριλίου 2012 στις 10:23 π.μ.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ.....

Ανώνυμος
4 Απριλίου 2012 στις 11:18 π.μ.

ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ "ΚΚΕ" ΑΠΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ "ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΕΓΩ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΛΕΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΟΛΟΚΟΛΗΡΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ?ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ? Ο ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ?ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ!

4 Απριλίου 2012 στις 11:45 π.μ.

Πότε, χρονικά, ήρθε τρίτο κ καταϊδρωμένο το ΚΚΕ ( αν κ δεν είναι αυτό το ζήτημα ) στο ζήτημα της ΕΕ γενικότερα? την στιγμή όπου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κάποιους λόγους, όπου κάνεις μας δεν το καταλαβαίνει, δεν είναι σε θέση να κάνει μια απεργία της προκοπής, και έρχεται προβοκατόρικα στα μπλοκ του Π.Α.ΜΕ και μοιράζει ανακοινώσεις? Πότε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκανε λόγο για το ζήτημα της ΕΕ γενικότερα? Όταν το 1996 το ΣΕΚ στήριξε την κυβέρνηση του Σημίτη και αυτήν τους την πράξη την ονόμασαν ελεύθερη ψήφο? Πότε το ΝΑΡ επέδειξε την κομουνιστική « κουλτούρα» του? Όταν κάνει συμμαχίες με τους διαφόρους ακόμα και αντικομουνιστές ( αναρχικούς, ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ κτλ)? Όταν το ΚΚΕ τασσόταν κατά της συνθήκης του Μάαστριχτ, τότε έλεγαν πολύ ( αριστεροί κ δεξιοί ) ότι « σταματήστε πια να είστε γραφικοί …» ….

4 Απριλίου 2012 στις 4:18 μ.μ.

@CHE
1. Το ΚΚΕ "ήρθε τρίτο και καταιδρωμένο" όσον αφορά τα περί Ευρώ και Ε.Ε. για λόγους που π.χ. εξηγούνται ΕΔΩ
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=620732

2. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν μπορεί να κατηγορηθεί για την έλλειψη απήχησης που έχει (κι αν ήταν να γίνει αυτό θα μπορούσε εξίσου και περισσότερο να κατηγορηθεί και το ΚΚΕ). (όσον αφορά απεργίες κλπ.) Το ΤΙ κάνει στα μπλοκ του ΠΑΜΕ δεν το ξέρω. Ισως και να θέλει να δείξει πως είναι αλληλέγγυο μαζί του, ίσως και να πάρει κόσμο. ΠΟΣΩΣ μετράει αυτό, εκτός αν οι οπαδοί του ΠΑΜΕ... ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ να διαβάζουν σωστά. Κανονικά ΟΛΟΙ θα έπρεπε να μοιράζουν ανακοινώσεις σε ΟΛΟΥΣ...

3) "αντι-κομμουνιστές" δεν μπορούν να θεωρηθούν έτσι ατσούμπαλα, οι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, εκτός αν μιλάμε για μεμονωμένα άτομα.

Τέλος, είμαι τόσο... "αντι-ΚΚΕ" ώστε θάθελα πολύ το ΚΚΕ να... _ηγηθει_ μιας συγκυβέρνησης όπου δεν έχει τίποτε να χάσει (αποδεδειγμένα). :-)
Πληροφορίες... εντός (νέου ποστ):
Οικονομική Κατοχή (Του Κόσμου Βούκινο, Του Ριζοσπάστη ΑΡΝΗΣΗ Κρυφό Καμάρι)
http://omadeon.wordpress.com/2012/04/04/kke-gia-katoxi/

4 Απριλίου 2012 στις 4:29 μ.μ.

@Ανώνυμε 4 Απριλίου 2012 11.18μμ

Το "ποιος είσαι συ ρε" που απευθύνεις στον Καζάκη είναι άστοχο. Ασφαλώς και δεν είναι σούπερμαν, ίσα-ίσα είναι άνθρωπος ΚΑΙ επιρρεπής σε λάθη, αλλά... μπήκε στο καφενείο να πει μια άποψη κι έμεινε εκεί για πάντα, διότι έλεγε ΣΩΣΤΑ πράματα. Ο ίδιος θα ήθελε να βγει έξω να πάρει αέρα. ΔΕΝ τον καταλαβαίνεις καλά. Αυτό που πάει να κάνει όμως, όντως απαιτεί υπεράνθρωπες προσπάθειες (που ΔΕΝ διαθέτει). ΓΙ' αυτό και χρήζει επιείκειας, κατανόησης ΚΑΙ συστράτευσης.

Κι ο Λένιν αρχικά ήταν ΕΝΑΣ... (αν και πιο δικτυωμένος -χεχε)

Ανώνυμος
4 Απριλίου 2012 στις 4:52 μ.μ.

Με αυτά που διαβάζω εδώ, πάω καρφωτός στον Καζάκη. Ο Καζάκης βλέπω οτι λέει αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος.

Ανώνυμος
4 Απριλίου 2012 στις 4:54 μ.μ.

Ποιό είναι το μαζικό???????Εδώ και πόσα χρόνια παίρνει το ΚΚΕ ,πάνω κάτω 10%,γιατί άραγε?Δεν πρόκειται να το καταλάβετε γιατί είσαστε τόσο κολλημένοι,ζήτε στο παραλθόν θεωρητικά και βολεμένοι μέσα στον καπιταλισμό,μετρημένοι στα δάχτυλα είναι μέσα στο ΚΚΕ,αυτοί που πραγματικά πιστεύουν στον κομμουνισμό.Την επανάσταση αν γίνει θα την κάνουν απλοί άνθρωποι και σίγουρα δεν θα ανήκουν στο ΚΚΕ.Οπαδοί είσαστε και συνεχίζεται συνέχεια ,τι είπε ο Λένιν ή κάποιος άλλος κάποτε ,στο τώρα τι κάνετε,αναμασάτε συνέχεια.Καθεστώς γίνατε,μέρος του συστήματος,όπως οι "σοσιαληστές".Οταν θα το καταλάβετε(αμφιβάλλω),μπορεί να αλλάξετε..........

4 Απριλίου 2012 στις 5:44 μ.μ.

Και επειδή μένουν μάλλον παραπονούμενοι μερικοί από ΑΝΤΑΡΣΥΑ μεριά, να τους θυμίσω πως το 89 μετά την αποστασία τους ( άλλο θέμα αυτό), εκεί στο ΝΑΡ, έκαναν λόγο για ένα κομουνιστικό κόμμα νέου τύπου, για επαναστάσεις κτλ ( λόγια – για όσους γνωρίζουν- βαριά ιστορίας 90 χρόνων) …. Και σήμερα κατέληξε να κάνει μέτωπα με αυτούς όπου μέχρι το 89 ( τροτσκιστές ), όσο ήταν δηλαδή μέσα στο ΚΚΕ ακόμα, τους ( συγγνώμη για την έκφραση ) έφτυναν κατάμουτρα. Όταν κάποιος φιλά εκεί που μέχρι χθες έφτυνε …

4 Απριλίου 2012 στις 7:42 μ.μ.

Περιμένω λοιπόν από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεκριμένα, στις επόμενες εκλογές , είτε βουλευτικές είναι, είτε νομαρχιακές – δημοτικές είναι, είτε μέσα στα πανεπιστήμια είναι , να κάνουν πράξη τα όσα λένε για τις εκλογές , και να μην κάθονται σκυμμένοι στα προεκλογικά κιόσκια κ ομιλίες …. Καλή η κριτική … αλά στην πράξη δεν ταυτίζεστε με αυτά όπου οι ίδιοι μας λέτε … τι κ αν δεν είστε μέσα στην βουλή? Δεν συμμετάσχετε στις αστικές εκλογές του συστήματος???? δεν συμβιβάζεστε στην ουσία με αυτές? Όσο για την μαζικότητα του ΚΚΕ … τούμπες κάνετε με το 2% των δημοσκοπήσεων..... Φαίνετε πόσο ευχαριστεί να είμαστε όλοι μαζί, στις απεργίες όπου κάνει το Π.Α.ΜΕ … αλάργα αλάργα η αριστερά … είδαμε όταν απολύονται μέλη του Π.Α.ΜΕ πως δείχνετε την αλληλεγγύη σας σε αυτούς ( όπως με την απόλυση από την EXPRESS PUBLISHING του προέδρου σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων αθήνας)....

4 Απριλίου 2012 στις 7:58 μ.μ.

Όσο για το πόσο βολεμένοι είμαστε … φαίνετε … φυσικά κ θα βόλευε πολύ κ πόλους να ακλουθούσε άλλον δρόμο σήμερα το ΚΚΕ κ το Π.Α.ΜΕ. το δρόμο της μούντζας στο σύνταγμα. Γιατί η θεωρία μας αλλά κ η πράξη μας πονά το κεφάλαιο της ελλάδας …. Θα ήταν ποιο καλά αν πχ την μεγάλη τρίτη πηγαίναμε στο σύνταγμα για μούντζα κ όχι στους καταπέλτες των πλοίων…. Θα έπαιρναν κ οι εφοπλιστές τα ναύλα τους κανονικά.....

4 Απριλίου 2012 στις 8:35 μ.μ.

" Ούτε η κομουνιστική ιδεολογία τελείωσε, όπως διακηρύσσουν ορισμένοι, ούτε ο δρόμος της κοινωνικής εξέλιξης, έκλισε και σταμάτησε στον καπιταλισμό. Όλα θα αλλάξουν. Μπορεί να χρειαστούν πολλά χρόνια ώμος τελικά, όλα θα αλλάξουν, θα αλλάξουν και θα έρθει μια άλλη ζωή, μια ζωή δίκαιη, μια ζωή της δημιουργίας, η ζωή του σοσιαλισμού ..."

4 Απριλίου 2012 στις 10:18 μ.μ.

Κ επιτέλους τώρα καταλάβατε ότι έχουμε κατοχή στην χώρα μας ? Όταν στην μεταπολεμική ελλάδα κουμάντο έκαναν οι άγγλοι, κατοχή δεν είχαμε?? Όταν στον Γράμμο οι αμερικανοί έσπερναν τις ναπάλμ, και έκαιγαν ζωντανούς τους αντάρτες του ΔΣΕ, κατοχή δεν είχαμε? Το δόγμα ΤΡΟΥΜΑΝ, κατοχική συμφωνία δεν ήταν? Οι νατοϊκές συμφωνίες, όπου έστελναν κ στέλνουν μέχρι κ σήμερα τους έλληνες φαντάρους να πολεμούν για τα συμφέροντα τους, και εμείς τους πληρώνουμε κιόλας , κατοχικές δεν είναι? Όταν οι διαφορές πολυεθνικές έρχονται στην Ελλάδα, και εκμεταλλεύονται τους έλληνες εργαζόμενους, κατοχή δεν έχουμε? Οι ευρωπαϊκοί τρομονόμοι σε κατοχή δεν παραπέμπουν ? Την μέρκελ περιμέναμε κ την γερμάνια για να το καταλάβουμε και αυτό ξαφνικά?

4 Απριλίου 2012 στις 10:29 μ.μ.

Ήμασταν καλά τα 30-40 χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. ζούσαμε μέσα στην αξιοπρέπεια, κ την δημοκρατία. Κ όποιος έκανε και καμία απεργία χαρακτηριζόταν κ αχάριστος. τότε έβριζαν το ΚΚΕ για τον ακριβός αντίθετο λόγο. « κλίνετε τα λιμάνια» « δεν μας αφήνετε να δουλέψουμε»

Ανώνυμος
5 Απριλίου 2012 στις 1:05 μ.μ.

Έχει ξεφύγει εντελώς ο παλιομαλ@κ@΅ς. Στην εκπομπή του καταριέται το ΚΚΕ το αποκαλεί κόπρους κρατικοδίαιτους και οτι θα το σβήσει κλπ. Έχεις ξεφύγει φιλαράκο.

5 Απριλίου 2012 στις 1:18 μ.μ.

Αν το ΚΚΕ συμμετέχει στην φίμωση κύριε ΚΑΖΑΚΗ, όσο αφόρα τον αυτόχειρα, εσείς τι κάνατε στις 20/10/2011, μετά την δολοφονία του συνδικαλιστή του Π.Α.ΜΕ ??? τι λέγατε στο ραδιόφωνο λίγο πριν την επίθεση στο Π.Α.ΜΕ ....??? γιατί από την μια καλείτε το ΚΚΕ κ εμάς τους ψηφοφόρους τους σε μέτωπο, κ μετά από λίγο μας βρίζετε?

" 20/10/2011 απίστευτος διάλογος στην εκπομπή του ΚΑΖΑΚΗ και του ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΥ. Τελικά όλοι το ήξεραν για το χτύπημα προς το Π.Α.ΜΕ και όλοι ρίξανε λάδι στην φωτιά για να το κτυπήσουν …. 12:35 και κάτω …..
( 13:39 έως 13:48 ) «Τώρα προκαλούν περισσότερο, δηλαδή υποθέτω πως κάποιοι που είναι στα εξαρχία έχουν εκνευριστεί πολύ κ μπορεί να γίνουν χειρότερα τα πράγματα» όπως κ έγιναν "
http://www.youtube.com/watch?v=JWI6jGFtgSI&feature=player_embedded

Γιατί δεν έχετε τα κότσια κανείς σας πλέον να πείτε στους κομουνιστές πως δεν τους θέλετε κατάμουτρα, κ τους κατηγορείτε με αναλήθειες?
αυτά που κάνετε ούτε οι φασίστες δεν τα έκαναν στα δύσκολα χρόνια .....

Ανώνυμος
8 Απριλίου 2012 στις 8:55 μ.μ.

Πάντως εχθές ήταν μεγάλο το κράξιμο στον Καζάκη.
2 νέα παιδιά έκαναν φύλλο και φτερό το αστείο καταστατικό του,που εκτός απ'το ότι είναι σταλινικό,είναι και εντελώς στο γόνατο,καθώς έχει καμιά 20αριά προβλέψεις που η μια παίζει μπουνιές με την άλλη.Όταν ο αρχηγός είδε ότι η επιτροπή καταστατικού έφτιαξε δημοκρατικό καταστατικό που του έδενε τα χέρια για τώρα...και για μετά...κάθησε μέσα σ'ένα βράδυ και έγραψε ό,τι αρλούμπα του κατέβηκε στο κεφάλι.
Ελεεινός,αισχρός ο τρόπος που μιλούσε στα παιδιά αυτά.Τα έβριζε,περίπου τα έλεγε αγράμματα.Κι όλα αυτά γιατί;Επειδή του χαλούσαν τη σούπα του μαγαζιού μιας χρήσης που στήνει.
Μπράβο στα παιδιά που κράτησαν επίπεδο και δεν του απάντησαν στη γλώσσα του.Αυτός φυσικά δεν καταλαβαίνει από τέτοια.
Θέλει άλλη γλώσσα για να λουφάξει ο Καζάκης.
Να ξέρει όμως,ότι σύντομα θα βρεθεί και κάποιος που θα του απαντήσει ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ,ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ.
ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ 1 ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΣΕ ΩΡΑ-ΦΙΛΕΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΙΝΤΙΑΚΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ,ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η FACE TO FACE ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΟΥΝ,
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ.ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ Η ΩΡΑ.ΠΗΡΕ ΗΔΗ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΕΧΘΕΣ ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ ΣΚΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΣΕ ΑΠ'ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΔΕ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΦΩΝΗΜΑ ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΟΝΤΕΥΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΑΠ'ΤΟ ΒΗΜΑ.
Για τον Πατέλη,τι να πω.
Άλλη κλάση,καταφανέστατα.Τον τσάκισε τον ψευτοαρχηγό εχθές.
Ειδικά η ερώτηση περί του ''φυσικού ηγέτη'' που αναμασάει όλη την ώρα ο Καζάκης οχυρωμένος πίσω απ'τα ΜΜΕ ήταν ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
Του λέει ο Πατέλης: ''ο 'φυσικός ηγέτης' απαντάται 1)σε κείμενα του Σπένσερ και του Νίτσε 2)στις θεωρίες του κοινωνικού δαρβινισμού.Τι απ'τα 2 εννοείς'';
Και συνεχίζει:''και σήμερα,το μοντέλο του φυσικού ηγέτη αναδεικνύεται δια της ΜΙΝΤΙΑΚΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ''.
Και κάπου εκεί πήγανε να τον κόψουν απ'το Προεδρείο,γιατί το ξέσκισμα στον Καζάκη ήταν χωρίς αναισθητικό.
Γιατί ο Πατέλης εννοούσε απλά ότι ΜΙΝΤΙΑΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ=1 ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ,1 ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕ ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ,ΤΩΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟ ΧΩΡΙΣ FM,ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ.
Πατέλη μη μένεις άλλο σ'αυτό το μαγαζί.Μη δέχεσαι άλλο να δίνεις ποιοτικό άλλοθι σε ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ.
Γίνεσαι συνυπεύθυνος σ'αυτό που στήνουν.Σώσε την τιμή και την αξιοπρέπειά σου,φύγε από εκεί.
Το μαγαζί αυτό δεν θα υπάρχει σε μερικούς μήνες.Ο ίδιος ο Καζάκης δεν ξέρουμε που θα βρίσκεται.
Το ΚΙΝΗΜΑ όμως του ΛΑΟΥ θα υπάρχει και θα συνεχίσει να ζητάει βοήθεια από ανθρώπους σαν τον Πατέλη και όχι από ανθρώπους-φωτοβολίδες και ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ.
Και μια ερώτηση.Θα δούμε σήμερα Συνέδριο ή το ξέσκισμα που έφαγε εχθές ο Καζάκης ήταν τόσο μεγάλο που δεν επιτρέπει άλλη μετάδοση;
ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ,ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ,Ε;
ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΡΙΧΝΕ ΕΛΕΕΙΝΗ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΛΗ 5 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ Ε;
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΡΩΕΙ (ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ...) ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ Ε;
ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΑΥΤΟΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΕ ΞΕΣΚΙΣΑΝΕ ΜΕΓΑΛΕ.
ΣΕ ΞΕΣΚΙΣΑΝΕ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ.

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2012 στις 2:31 π.μ.

Ήταν μεγάλη η φόλα που έφαγε το Σάββατο ο Καζάκης και δεν άντεχαν άλλο να τον αφήνουν να ξεφτιλίζεται σε ζωντανή μετάδοση.
Τελικά ο ψευτοαρχηγός μόνο σε προστατευμένα περιβάλλοντα σολάρει.
Στα θερμοκήπια του Κοντομηνά,σε μονολόγους στο ράδιο,σε ομιλίες που μόλις κάποιος πάει να πει κάτι του την πέφτουν τα σκυλιά που είναι στην αίθουσα.
Όταν ζορίζει το πράγμα,και κυρίως όταν απέναντι έχει ανθρώπους που δε μασάνε όπως το Σάββατο,τα χάνει.Πάει να τσιρίξει στην αρχή,να βρίσει τον απέναντι,και όταν αυτό δεν πιάνει δεν ξέρει πως αλλιώς να αντιδράσει.
Τελικά τι έγινε;Πέρασε το ΧΑΡΑΤΣΙ 1% επί του εισοδήματος των μελών και η ΔΕΚΑΤΗ στους πυρήνες;
Θα ζητήσει και Ε1 από τα μέλη;
Μήπως και Ε3 απ'τους πυρήνες;
Τον ρωτούσαν το Σάββατο τα παιδιά,με ποιο τρόπο θα εξακριβώνεται ποιο θα είναι το 1%,και αυτός φυσικά δεν απαντούσε.

Ανώνυμος
9 Ιουνίου 2012 στις 4:32 μ.μ.

Είπα κι εγώ,πέρασαν δύο μήνες χωρίς να ρίξετε λάσπη στον Καζάκη;Εγώ πάντως το μόνο που έχω να πώ πρός τον κόσμο του Κ.Κ.Ε και γενικά της αριστεράς είναι να διαβάσουν οι ίδιοι το Χωνί και να ακούσουν απο μόνοι τους,χωρίς διαμεσολαβητές,τον λόγο του Καζάκη και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους...

8 Αυγούστου 2014 στις 1:24 π.μ.

Οι αναφορές του ΚΚΕ για το καπιταλισμό είναι απολύτως μέσα στην πραγματικότητα
1) Σήμερα έχουμε υπερεσυσώρευση κεφαλαίων παγκοσμίως
2) Μερίδα της κεφαλαιοκρατικής ταξης καταστρέφεται, υπέρ του τραπεζιτικού και χρηματιστικού κεφαλαίου κερδοσκοπικών τραπεζικών ομίλων βραχυχρόνιας απόδοσης , και των πολυεθνικών εταιριών..
3) Το πολυεθνικό κεφάλαιο σαρώνει τις ντόπιες επιχειρήσεις, σε αυτό εχει συμβάλει η συμφωνία του παγκόσμιου εμπορίου που μειώνει τους εισαγωγικούς δασμούς.
Ολα αυτά οδηγούν στην αναδιανομή του πλούτου παγκοσμίως και στην καταστροφή μέρους των παραγωγικών δυνάνμεων με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και της φτώχιας
Η βασική αντιθεση μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας παγκοσμίως , σήμερα ταυτίζεται και με την κυριαρχή αντίθεση παγκοσμίως, διότι ο καπιταλισμός σήμερα ‘εχει σε απόλυτα πρώτη προτεραιότητα άμεσα να ιδιοποιηθεί το μεγαλύτερο ποσοστό της υπεραξίας της ανθρώπινης εργασίας, γιαυτό είναι πολύ σωστή η θεση του ΚΚΕ, ότι η μονη πραγματική λύση για τους λαούς είναι ο σοσιαλισμός από μια λαική εξουσία η οποία θα βγεί από την Ευρωπαική Ενωση και τους άλλους Ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος προς όφελος του λαού ,αξιοποιώντας καθε διεθνή συμμαχία σε ισότιμη βαση .
Αυτή η στρατικική εάν ζυμωθεί κατάλληλα, και εφαρμοστεί μια σωστή τακτική θα οδηγήσει σε πραγματικές ανατροπές.
Οι λύσεις που προτείνει ο Καζάκης είναι λύσεις στα πλαίσια του καπιταλισμού, και οι απόψεις για μετατροπή της Ελλάδας σε Αργεντινή το μόνο που κάνουν είναι να διαιωνίζουν το καπιταλιστικό σύστημα και να γεννούν ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ για τον χαρακτήρα του.
Σίγουρα θα πρεπει να σαρωθούν οι κυβερνήσεις του μνημόνιου , αλλά και των επόμενων που θα παιξουν διαχειριστικό ρόλο, από ένα λαικό επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα που θα δώσει πραγματικές λύσεις.
Είναι αστείες οι οικονομικές θέσεις ότι η Ελλάδα είναι αποικία των δανειστών , οι δανειστές εκπροσώπούν το παγκόσμιο τραπεζιτικό κεφάλαιο και τις Ελληνικές τράπεζες , την Ευρωπαική κεντρική τράπεζα και τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις της Ε.Ε,. Η Οικονομική Ελιτ της Ελλάδας προσχώρησε σε αυτούς μέσω του μνημόνιου σίγουρα με μεγάλα ανταλάγματα, που συνοψίζονται στις θεσεις για διαρθρωτικές μεταρυθμίσεις στην Ελληνική κοινωνία υπερ του κεφαλαίου και εις βάρος τωψν εργαζομένων με κύρια ωφελημένο το ντόπιο κεφάλαιο,,ήδη "Ελληνες" επιχειρηματίες αγόρασαν το Ελληνικό και το ΟΠΑΠ, τα μεταλεία στις σκουριές κ.λ.π . οι εφοπλιστές επωφελούνται για φτηνές κατασκευες πλοίων στην Κίνα,πέρνωντας αυτοί τα αντισταθμιστικά όφελη που διακαιούνταν η Ελλάδα από την επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά από τους Κινέζους της ckoko.
Ας μην κοροιδευόμαστε, όλοι αυτοί είναι συνεταιράκια με τους δανειστές και οι κύρια ωφελούμενοι .
Αυτό επιβεβαιώνει απόλυτα τις θεσεις του ΚΚΕ για τον ξενόδουλο χαρακτήρα της άρχουσας τάξης της Ελλάδας.
Γιατό οι θέσεις του ΕΠΑΜ στερούνται σοβαρής και εμβαθισμένης ανάλυσης, και το αντικομμουνιστικό παραλλήρημα του Καζάκη για διάλυση του ΚΚΕ εξυπηρετεί την ολιγαρχία, και θα οδηγήσει στοιν μαρασμό του ΕΠΑΜ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger