Home » » Σχέδιο καταστολής του συνδικαλισμού σε στρατό-Αποτάξεις και στρατοδικεία για μόνιμους και εφέδρους

Σχέδιο καταστολής του συνδικαλισμού σε στρατό-Αποτάξεις και στρατοδικεία για μόνιμους και εφέδρους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 | 5:43 μ.μ.

Το ρεπορτάζ του onalert.gr είναι αποκαλυπτικό και διαφωτιστικό των κυβερνητικών προθέσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, καταστολής της συνδικαλιστικής οργάνωσης εντός των Ενόπλων Δυνάμεων, έχοντας την πλήρη υποστήριξη της Χρυσής Αυγής που φανατικά επιτίθεται στον συνδικαλισμό και την συλλογική υπεράσπιση των δικαιωμάτων.

Το σχέδιο καταστολής εκπορεύεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Σαμαρά και το γραμματέα  της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο. Ο ίδιος είναι αποφασισμένος να δείξει το πιο σκληρό αυταρχικό πρόσωπο, αφού θεωρεί ότι πρέπει να περάσει «τις εξετάσεις επίδειξης κυβερνητικής πυγμής» στους στρατιωτικούς, για να αναμορφώσει το λαβωμένο πολιτικό του προφίλ από την είσοδο των οργισμένων εργατών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο, ώστε να μη δει την έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα στον ανασχηματισμό που έπεται.

Τα πρώτα επεισόδια επιβολής του σύγχρονου ολοκληρωτισμού εντός των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν η πολιτική δίωξη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ με την αστεία και συνάμα απροκάλυπτη κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης του διοικητή ΚΕΝ Γρεβενών, όταν δημοσιοποίησε επιστολές καταγγελιών φαντάρων που αποκάλυπταν τα καψόνια που γινόντουσαν και τις άθλιες συνθήκες που υφίσταντο. Προηγουμένως, έφεδρος που είχε υπηρετήσει στην ΕΛΔΥΚ κατηγορήθηκε για κατασκοπία γιατί ενημερώνοντας τους συναδέλφους του που πρόκειται να μετατεθούν στην Κύπρο αποκάλυψε πληροφορίες που υπάρχουν εν αφθονία στο ιντερνέτ και σε όλα τα στρατιωτικά περιοδικά.

Έπονται οι Αποτάξεις στρατιωτικών! Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να “πατάξει” οποιαδήποτε προσπάθεια “συνδικαλισμού” στις Ένοπλες Δυνάμεις επιβάλλοντας τη πολιτική της “σιδηράς πυγμής” και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και δε θα διστάσει να φθάσει στο σημείο να οδηγήσει στρατιωτικούς ενώπιον της Δικαιοσύνης ακόμη και με το ερώτημα της απόταξης και τη κατηγορία της “απείθειας”!

Η στρατηγική της “σιδηράς πειθαρχίας” έγινε αντιληπτή και στα επεισόδια εντός του Πενταγώνου και στην κατάληψη των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ από συνδικαλιστές. Απόδειξη αποτελεί η ουσιαστική επιβολή στρατιωτικού νόμου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μέρκελ, η κάθοδος ανδρών της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στο ΥΕΘΑ και μελών της Ζ’ ΜΑΚ, η εμφάνιση τεθωρακισμένων στις πύλες του Πενταγώνου, οι εκατοντάδες προληπτικές συλλήψεις-απαγωγές αγωνιστών διαδηλωτών, τα βασανιστήρια αντιφασιστών μέσα στη ΓΑΔΑ. Αποτελεί συστατικό στοιχείο του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού στην προσπάθεια επιβολής εργασιακού και κοινωνικού μεσαίων, διαιώνισης της εξουσίας του αστικού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Επιπλέον, στις Ένοπλες Δυνάμεις η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει την Άρνηση φαντάρων και μόνιμου προσωπικού να αναλάβει απεργοσπαστικά καθήκοντα και να συμμετέχει σε επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους, ενώ οι τεράστιες περικοπές σε μισθούς-επιδόματα-συντάξεις ωθεί σε συνδικαλιστική οργάνωση και μαχητικές διεκδικήσεις.
 
Όλα αυτά πρέπει ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΟΥΝ!


Σύμφωνα με το άρθρο «Το σχέδιο προβλέπει ουσιαστικά “καταστολή” ακόμη και ...υποψίας συνδικαλιστικής δράσης εντός του στρατεύματος. Η συγκέντρωση πορεία στρατιωτικών στο κέντρο της Αθήνας ,αλλά και οι συχνές δημόσιες τοποθετήσεις εν ενεργεία στρατιωτικών έχουν προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στη κυβέρνηση ,που πλέον ανησυχεί σοβαρά και για την “διείσδυση” της Χρυσής Αυγής στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έγραψε χθες το Onalert. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης έχει μπει ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο ΣΥΣΜΕΔ έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και πριν από μερικούς μήνες ο Άρειος Πάγος ,με τελεσίδικη απόφασή του νομιμοποίησε τη δράση του τονίζοντας όμως ότι οι στρατιωτικοί μπορούν να έχουν σύνδεσμο ή σωματείο ,σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούν να σκεφτούν καν την απεργία.

Ο ΣΥΣΜΕΔ όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησε ως εκπρόσωπος εν ενεργεία στρατιωτικών.  Μετά από τη νομιμοποίηση του ΣΥΣΜΕΔ και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που έπληξε βάναυσα το προσωπικό των ΕΔ, το “χακί κίνημα” άνθισε και ήδη σ΄ όλη την Ελλάδα λειτουργούν 10 Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών! Η συγκέντρωση της Αθήνας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το “κυβερνητικό ποτήρι” και η αφορμή για να κερδίσουν έδαφος οι απόψεις για “σκληρή αντιμετώπιση” του φαινομένου. Το σχέδιο προβλέπει ότι:

•οι στρατιωτικοί που θα εμφανίζονται δημοσίως σε ΜΜΕ να κάνουν δηλώσεις, με ή χωρίς στολή θα ελέγχονται άμεσα πειθαρχικά

•το ίδιο θα συμβεί και με όσους συμμετέχουν σε οργανωμένες πορείες και συγκεντρώσεις σαν κι αυτή που έγινε στις 12 Σεπτεμβρίου στο κέντρο των Αθηνών

•εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο οι πειθαρχικοί και δικαστικοί έλεγχοι να έχουν ...αναδρομικό χαρακτήρα και να ελεγχθούν πειθαρχικά και δικαστικά όσοι συμμετείχαν στις μέχρι τώρα συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις.

Τι προσδοκά απ΄ αυτή τη στρατηγική η κυβέρνηση; Όχι απαραίτητα την οριστική καταδίκη των στρατιωτικών, η οποία ειδικά μετά από την δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου θα είναι δύσκολη υπόθεση. Αναμένουν όμως ότι η “δικαστική ταλαιπωρία” που θα υποστούν όσοι διωχθούν πειθαρχικά και δικαστικά θα είναι πολύχρονη και θα αποτρέψει πολλούς στρατιωτικούς οι οποίοι -υπό την πίεση της κρίσης- είναι έτοιμοι να εγγραφούν σε κάποιες από τις Ενώσεις Στρατιωτικών. Η κυβέρνηση φοβάται ότι αν δεν κάνει κάτι θα βρεθεί μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα η “λευκή απεργία” την οποία είχαν κάνει για λίγες ώρες σε μονάδες της ΠΑ, οι πιλότοι, το 2010, επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου».

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Εμείς καλούμε την στρατευμένη νεολαία μαζικά να δώσει τη μάχη της υπεράσπισης των δικαιωμάτων της. Να σταθεί απέναντι στην εθνικιστική και ρατσιστική προπαγάνδα, στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων στην καταστολή των κοινωνικών αγώνων.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενδυνάμωση των συλλογικών αντιστάσεων, η ενίσχυση της καθημερινής συνδικαλιστικής πάλης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  Diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger