Home » , , » «Κι εσείς κακό χειρόβολο κι αυτοί κακό δεμάτι» ανιστόρητε κ. Πρετεντέρη...

«Κι εσείς κακό χειρόβολο κι αυτοί κακό δεμάτι» ανιστόρητε κ. Πρετεντέρη...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 | 11:20 μ.μ.

Γράφει ο askordoulakos

«Είμαι αποφασισμένος, να επιτύχω την εκτέλεσιν των σκοπών, οι οποίοι μου ανετέθησαν από την Κυβέρνησίν μου. Εάν αυτό δεν γίνει, το νόμισμα δεν θα κρατηθεί σταθερόν κι ο λαός δεν θα τραφεί».

Στρατηγός Ρόναλντ Μακένζι  Σκόμπι. Δεκέμβρης 1944, Αθήνα.  
_________________

Όπως έλεγαν κι οι παλιοί, «η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας»!

Πανικός κι ομίχλη απόψε στο κεντρικό δελτίο του MEGAλου κωλοχανείου, μετά την αναφορά του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Διαμαντόπουλου στη γνωστή έκφραση του Άρη «καλή αντάμωση στα γουναράδικα».
Η κ. Όλγα-Μπότοξ Τρέμη εξενίστατο της καρέκλας της σε ταραχώδη κατάσταση αναφωνώντας προς το έτερο μπουμπούκι του καναλιού, Πρετεντέρη: «Είναι πρωτοφανές αυτό, που ακούστηκε στο Κοινοβούλιο απόψε Γιάννη και μιλώ για την έκφραση του Α. Βελουχιώτη «καλή αντάμωση στα γουναράδικα», που ανέφερε ο κ. Διαμαντόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ και σημαίνει «ή θα με γδάρεις, ή θα σε γδάρω»!!! «Πράγματι, απαράδεκτο Όλγα!  Γυρίζουμε πολλά χρόνια πίσω», ανταποκρίθηκε  ακόμα πιο ταραγμένος, ο έτερος ανιστόρητος και δοκησίσοφος τηλε-χαλβάς του Μόμπολα.

Η αγραματοσύνη, η ανοησία και η συμπλεγματική μετριότητα σε όλο τους το μεγαλείο!  Διότι, αν όλα αυτά τα αστοιχείωτα και χοντρόπετσα επικοινωνιακά τσουτσέκια των κατακτητών  είχαν κάνει τον κόπο ν’ανοίξουν κανένα βιβλίο, θα ήξεραν ότι έκφραση του Άρη «καλή αντάμωση στα γουναράδικα» σήμαινε ότι «αργά ή γρήγορα θα σκοτωθούμε σε κάποια μάχη και θα κρεμάσουν τα τομάρια μας».

Βέβαια, δεν τολμούμε ν΄απαιτήσουμε εμβριθή και ουσιαστική ιστορική παιδεία από τέτοιου είδους υποκείμενα, αλλά αυτοί είναι τόσο «κατιμάς», που παριστάνουν τους δημοσιογράφους και δεν έχουν ανοίξει ούτε το βιβλίο του Χαριτόπουλου «Άρης, ο αρχηγός των ατάκτων», που έγινε και Best Seller, αν δεν απατώμαι.
Αν το’ χαν ακουμπήσει έστω, θα ήξεραν για το ντόπιο μύθο της παλιάς Ρούμελης, όπου όταν έβγαιναν οι αλεπούδες προς άγραν τροφής, είτε στα χωράφια, είτε στα κοτέτσια, δεν ήταν σίγουρες πως θα επιστρέψουν στη φωλιά τους κι έλεγαν μεταξύ τους χαριτολογώντας «καλή αντάμωση στα γουναράδικα», όπερ σήμαινε ότι ήταν πολύ πιθανό να τις σκότωναν και να μην ξανανταμώσουν στη φωλιά τους κι επομένως θα «συναντιόντουσαν» πάλι στον πάγκο του γουναρά, όπου το τομάρι τους θα γίνονταν αντικείμενο επεξεργασίας.

Έτσι λοιπόν προέκυψε κι αυτό σημαίνει η περιβόητη έκφραση του Άρη κι όχι «ή θα με γδάρεις, ή θα σε γδάρω», όπως μας είπε απόψε η MEGAλη της βλακείας σχολή.

Και προς περαιτέρω ιστορική ενημέρωση του Πρετεντέρη, οι αντάρτες του Άρη χρησιμοποιούσαν και μια άλλη φράση.
Συγκεκριμένα, λίγες μέρες μετά τη Βάρκιζα, συναντήθηκαν στο χωριό Μπρούβλιανη, της Φθοιώτιδας, κλιμάκιο του Π.Γ ΚΚΕ (Βερναίος, Βασιλειάδης κλπ) κι η ομάδα του Άρη, προκειμένου να πειστεί ο πρωτοκαπετάνιος να αποδεχθεί τη Βάρκιζα και να μη συνεχίσει τον αγώνα.
Την ώρα, που ο Άρης μιλούσε με το Βερναίο κλεισμένοι με μια αποθήκη, γυρίζει ο μαυροσκούφης «Πελοπίδας» (όχι ο αρχαίος κ.  Πρετεντέρη) και λέει στον αντάρτη Γ. Χουλιάρα (Περικλή), ο οποίος συνόδευε το κλιμάκιο του Π.Γ: «Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα Περικλή κι εμείς, που θ’ ακολουθήσουμε τον Άρη, κακό χειρόβολο κι εσείς, που θ’ ακολουθήσετε το κόμμα, κακό δεμάτι», δηλαδή δεν θα γλυτώσουν ούτε οι μεν, ούτε οι δε.

Το ίδιο-αργά ή γρήγορα- θα ισχύσει για τους νέους κατακτητές και τα τσιράκια τους, κ Πρετεντρη: «Κι εσείς κακό χειρόβολο κι αυτοί κακό δεμάτι».

Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του Μετώπου!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

17 Ιουλίου 2013 στις 12:05 π.μ.

(Δεν είναι ημιμάθεια φίλε μου, ηλίθια προπαγάνδα είναι)!

Ανώνυμος
17 Ιουλίου 2013 στις 12:26 π.μ.

Ν'αγιασει το στομα σου askordoulako για τα καθαρματα του MEGA.Aν και για τα τομαρια αυτα θα επρεπε να ισχυει η αγραμματη, ανιστορητη "ερμηνεια τους για τα "γουναραδικα". Τωρα να μου πεις τι γουνα να φτιαξεις απο δερματα σαν της κυριας Botox και αυτου του κακιασμενου γεροτζοπιου!

Ανώνυμος
17 Ιουλίου 2013 στις 6:11 π.μ.

πριν σκοτώσεις το γείτονα φασίστα
καλό είναι να σκοτώσεις το φασίστα
που χεις μέσα σου, αλλιώς ο φασισμός
θα αναπαράγεται όσο κι αν παριστάνεις
τον προδευτικό και τον αντιφασίστα.

Ανώνυμος
17 Ιουλίου 2013 στις 3:44 μ.μ.

Μάλλον εκφράζουν τους μύχιους φόβους τους. Κάπου πολύ βαθειά μέσα τους ξέρουν καλά, ότι λόγω αυτών που κάνουν και λένε, όντως, υπάρχει ο κίνδυνος να τους γδάρει ο λαός.

Το μυρίστηκαν αυτό, από τότε που δεν μπορούν να κάνουν οτι κάνει ένας απλός άνθρωπος: να κυκλοφορήσουν ελεύθεροι στο κέντρο της πόλης.(θα ακρίβαιναν τα γιαούρτια και οι λεμονόκουπες)

Ανώνυμος
17 Ιουλίου 2013 στις 10:11 μ.μ.

φοβουνται τον νεο ΑΡΗ που θα ξεπηδησει απο μεσα μας...

Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2013 στις 2:00 μ.μ.

μπραβο ρε φιλε μπορω να γραψω και γω συνισφεροντας σαυτα που λες δυο φρασεις του Γερου του Μωρια οταν ο Ιμπραημ ηταν στην πελοποννησο. "Τουτο δε φοβηθηκα περισσοτερο ,τους προσκυνημενους" γιαυτο "φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους"
Γιωργος Μ.

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2013 στις 11:50 π.μ.

Μπραβο φιλε, χρειαζεται δυναμη και λαική σοφια να χλευαζεις το θάνατο

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger