Home » , » Δ. Κουτσούμπας: Δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές συγκυβέρνησης-Σύριζα - Καμιά συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ (Ηχητικό)

Δ. Κουτσούμπας: Δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές συγκυβέρνησης-Σύριζα - Καμιά συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 | 4:53 μ.μ.

Συνέντευξη έδωσε αναφερόμενος σε όλη την πολιτική επικαιρότητα ο Δ. Κουτσούμπας στον Ν. Χατζηνικολάου στον ρ/σ Real fm.

Στο ηχητικό που παραθέτουμε ακούμε τον γ.γ. του ΚΚΕ να μας λέει ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να τα βρουν μια χαρά και τις αντιπαραθέσεις που παρακολουθούμε μεταξύ συγκυβέρνησης-Σύριζα, τις χαρακτήρισε «παιχνίδι».

Σύμφωνα με τον ίδιο συγκυβέρνηση και Σύριζα συμφωνούν στην στρατηγική πολιτική κατεύθυνση. Δηλαδή δεν αμφισβητούν την παραμονή μας σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ, δεν αμφισβητούν την καπιταλιστική ανάπτυξη που είναι υπέρ των βιομηχάνων δεν αμφισβητούν το χρέος που δεν το δημιούργησε ο ελληνικός λαός.

Όταν ο Χατζηνικολάου του είπε ότι αυτές οι τοποθετήσεις μπορεί να χαρακτηριστούν ότι ταυτίζει Ν.Δ και Σύριζα, ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε:

«Μπορεί να φαίνεται η αξιωματική αντιπολίτευση λίγο καλύτερη από την κυβέρνηση γιατί η κυβέρνηση νομοθετεί και περνάει αντιλαϊκούς νόμους και η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να στρογγυλεύει τις προτάσεις της, μπορεί να υπόσχεται και ορισμένα παραπάνω ή να κάνει κριτική περισσότερο εκ του ασφαλούς με την έννοια ότι είναι αντιπολίτευση και εκπληρεί με βάση την συνταγματική επιταγή και τον θεσμικό της ρόλο από αυτή την σκοπιά».

«Όσο μεγαλώνει η στρατηγική σύγκλιση σε πολιτικά μείζονα ζητήματα μεταξύ των κυβερνητικών κομμάτων και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο θα δυναμώνει η αντιπαράθεση για δευτερεύοντα ζητήματα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων, ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ αποκλείοντας κατηγορηματικά κάθε συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 13 σχόλια

Ανώνυμος
3 Νοεμβρίου 2014 στις 6:45 μ.μ.

ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ σωστα τα ειπε ο σ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ. Ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ειναι το καλυτερο αναχωμα του καπιταλισμου και για να μπορεσει η εργατικη ταξη να φτιαξει την δικη της εξουσια πρεπει να τον συντριψει συμφωνα με τον σ. ΛΕΝΙΝ. η ιστορια των τελευταιων 100 χρονων ειναι χαρακτηριστικη για την εγκληματικη του δραση. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ

Ανώνυμος
3 Νοεμβρίου 2014 στις 7:18 μ.μ.

Πιο κρυφός εχθρός του λαού από τον Κουτσούμπα και την παρέα του δεν υπάρχει. Που πουλάει κανάλι παραχωρημένο από το κράτος στο κώμα, σε off-shore, και που παρακινεί το λαό να περιμένει 100 χρόνια για να λυτρωθεί. Που με καμουφλάζ το δίκιο του εργάτη, αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους, ενώ κρατά ίσες απόστάσεις από Χρυσαυγίτη Μπέο και έναν αριστερό δήμαρχο!
Υπάρχει πιο ύπουλη στάση, από ένα κόμμα που μιλά για εργατική τάξη, ενώ ταυτοχρονα δέχετε συγχαρητήρια από Άδωνι, Βορίδη, Πρετεντέρη;
4 χρόνια στενάζει ο λαός και το ΚΚΕ δεν εχει προσφέρει απολύτως τίποτα. Πουλάει μόνο φανατίλα στα μέλη του, σαν ποδοσφαιρική ομάδα...
Γέμισε μούχλα το κόμμα. καιρός να πάει για απόσυρση, γιατί κρατάει την εργατική τάξη στον πάτο! Η μόνη αριστερή δύναμη που μπορεί και θέλει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!!!! Η ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ Σαμαρά Βενιζέλου μας τελειώνει
Y.Γ GIANNIS Απλά θλίψη για όλους εμάς που προσδοκούμε σε ένα όραμα ανασυγκρότησης της αριστεράς που θα υπερβαίνει κομματικά, άρρωστα στεγανά........ Σύντροφοι του κκε. Συνεχίστε τον αξιοπρεπή μεν, αδιέξοδο δε... μοναχικό σας δρόμο.

Ανώνυμος
3 Νοεμβρίου 2014 στις 8:19 μ.μ.

αρχισε τις κουτσουμπιες ο κουτσουμπας! ή μαλλον τις συνεχιζει

Ανώνυμος
3 Νοεμβρίου 2014 στις 9:40 μ.μ.

Καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει για το μοναχικό κκε, τη φασίστρια Κανέλλη που μιλούσε με τη Γιάννα, τον 902 που πουλήθηκε (όχι βέβαια η συχνότητα, αυτό είναι αδύνατο, οι εγκαταστάσεις), να υποθέσει για απλήρωτους εργαζόμενους και πολλά άλλα. Αλλά για να κάνει κριτική θα πρέπει λογικά να μην τον έχει στηρίξει εμφανώς η Γιάννα (!), να μην κάνει συμμαχίες με ακροδεξιά κόμματα όπως οι ΑΝΕΛ, να μην έχει γυρίσει όλο τον κόσμο εκλιπαρώντας τη στήριξη του κεφαλαίου, ακόμη και του Πάπα (!), να μην έχει παραχωρήσει εκατομμύρια ευρώ σε μεγαλοεπιχειρηματίες με πρόσχημα τον αθλητισμό μέσα από την περιφέρεια, να μην έχει ψηφίσει λευκές νύχτες, να μην έχει προσλάβει εργαζόμενους σε δημόσιους φορείς μέσω εταιρειών, να μην έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους στο δικό του ραδιοφωνικό σταθμό (και να μην τους έχει κατηγορήσει μέσω του διευθυντή του σταθμού ανοιχτά). Ουφ, όλη νύχτα μπορούμε να γράφουμε. Αν λοιπόν έχει κάνει όλα αυτά ας αφήσει την κριτική στο κκε σε κανέναν άλλο πιο αληθινό αριστερό, ή ας του κάνει κριτική από τα δεξιά. Εξάλλου σε αυτό τον χώρο ανήκει εδώ και καιρό.

Ανώνυμος
3 Νοεμβρίου 2014 στις 9:41 μ.μ.

Ανώνυμος 7.18
Σιγά ρε μεγάλε που θα μας το παίξετε εσείς οι προστάτες της εργατικής τάξης. εσείς που δεν έχετε αφήσει φόρουμ για φόρουμ του μεγάλου κεφαλαίου. Από ΤΕΧΑΣ και ινστιτούτα LEVI και BROOKINKG, μέχρι ΚΟΜΟ της λέσχης Μπίλτενμπεργκ, από φόρα Γερμανών επιχειρηματιών μέχρι την ανοιχτή στήριξη στον καραδεξιό Γιούγκερ, από ΣΕΒ μέχρι "είναι αυτονόητη η παραμονή μας στην ΕΕ και ΝΑΤΟ". Και τολμάτε εσείς, πασόκοι ντυμένοι και μασκαρεμένοι συριζαίοι, να μας κουνάτε το δάκτυλο. Πού ήσαστε ρε μεγάλοι με το 27%? Πόσα συλλαλητήρια κάνατε, εσείς που με τα μεγάλα λόγια, μας λέγατε ότι θα έχετε καθημερινά τον κόσμο στον δρόμο? Πού το πήγατε αυτό το 27%, δηλ. 2.500.000 κόσμο? Τον στείλατε σπίτι του να περιμένει τον .....μεσσία. Πόση άνοδο είχε το κίνημα πρίν το 2012 και πόση πτώση έχει τώρα, ακριβώς μετά το 2012 και το 27% που πήρατε? Γιατί μέχρι το 2012 το κίνημα κάτι πήγε να κάνει, κάτι φαινόταν να δυναμώνει και εσείς το πήρατε με ψευτιές και το φτάσατε να μην κουνιέται τίποτα? Και τώρα που ξανά κάτι κουνιέται, με ασταμάτητες προσπάθειες του ΠΑΜΕ, των κομμουνιστών, των απλών εργατών και εργαζομένων που δεν δεχόντουσαν στην ζωή στους τα ψίχουλα που τους τάζετε, μετά από δυό χρόνια βασανιστικής πορείας καθημερινής, κόντρα στην ηττοπάθεια και στην μοιρολατρία που σπέρνατε, τώρα που ο κόσμος αφουγκράζεται και από εμπειρία πλέον διαπιστώνει, ότι δεν υπάρχουν μεσσίες, τώρα ξαφνικά, όλοι μαζί , δεξιοί. "αριστεροί", πασόκοι και πασοκοσυριζαίοι, που αδημονείτε και συνωστίζεστε στις ουρές για ρουσφετάκια από την "κυβέρνηση της αριστεράς", πέσατε σαν κοράκια πάνω στο ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα, να το βρωμίσετε με την λάσπη σας, να το απαξιώσετε και σας πιστοί διάδοχοι της σοσιαλδημοκρατίας, να στρώσετε το έδαφος και να παίξετε τον ρόλο πέμπτης φάλαγγας στο εργατικό κίνημα. Βρίθει ο 20ος αιώνας από τα "κατορθώματά σας". Λοιπό κύριοι, τί καλύτερη υπηρεσία μπορούσε να προσδοκά η αστική τάξη και το κεφάλαιο, αν έχει μία τέτοια "αριστερά", που τους κάνει την δουλειά καλύτερα από την δεξιά. Γιατί ο ακροδεξιός Πλεύρης και Βορίδης, δεν έχουν τα "εργατικά και αριστερά" παράσημα που έχετε εσείς. Ούτε ποτέ θα μπορέσουν να πείσουν εργαζόμενες μάζες, όπως εσείς. Γι αυτό για τις βρωμοδουλειές τους έχουν εσάς. Τους άλλους τους φυλάνε, για όταν θα έχετε ήδη εσείς στρώσει τον δρόμο για την ακροδεξιά. Μανώλης

Ανώνυμος
3 Νοεμβρίου 2014 στις 10:24 μ.μ.

Φοβερή διαπίστωση απο το παιδί του κομματικού σωλήνα του μεγάρου Περισσού.

Σώπα ρε Κουτσούμπα που εσύ δεν βλέπεις διαφορές.Να βάλεις γυαλιά να τις δείς γιατί δυστυχώς για σένα και το απολιθωμένο δεκανίκι του συστήματος,διαφορές βλέπουν όσοι πολεμούν με λύσσα τον ΣΥΡΙΖΑ.
Να πούμε μερικά ονοματάκια παιδί της Αλέκας και του Μαίλη;
Ολο το βρωμερό κατεστημένο της Ε.Ε.Απο τον Γιούνγκερ και την Μέρκελ μέχρι τον Σόιμπλε.Απο την Λαγκάρντ μέχρι τον Μπαρόζο.
Θέλεις και εντός της χώρας;
Θα πρέπει να γράψουμε ολόκληρο κατεβατό.Μόνο την συνομιλία του Χατζηνικολάου με τον Μαρινάκη ανάμεσα στις 2 εκλογές του 2012 να βάλουμε,θα σε πιάσει σύγκρυο κύριε ''ανοικτομάτη''.

Ανώνυμος
3 Νοεμβρίου 2014 στις 11:39 μ.μ.

Μαγκες μη ξεχνατε το γεγονος οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εχει κανει επισημες μεταγραφες κ μαλιστα μνημονιακες οπως λενε απο το ΠΑΣΟΚ. Βουδουρη, Κουρουμπλη,Μιχελογιαννακη, Αρσενη ( τον γιο),Ρουμπατη τελευταια ( πιο πριν Μητροπουλο κ.λ.π) . Να μας πουνε τωρα για τις 29 διαγραφες μελων τους που διαφωνησαν στις Δημοτικες - Περιφεριακες.

Ανώνυμος
4 Νοεμβρίου 2014 στις 1:01 π.μ.

11.39
Ξέχασες την Κανέλλη τουν Ζουράρη τον Γκλέτσο τον Ιντζέ ρε ΠΑΝ.
Που διάολο το έχεις το μυαλό σου παιδάκι μου?

Ανώνυμος
4 Νοεμβρίου 2014 στις 2:16 π.μ.

Δεν είναι και λάθος ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές συγκυβέρνησης-Σύριζα. Αλλά τότε γιατί ο Κουτσούμπας υποστηρίζει συγκυβέρνηση;;;

Ανώνυμος
4 Νοεμβρίου 2014 στις 8:24 μ.μ.

2:16

Φιλότιμη η προσπάθεια λάσπης και διαστρέυλώσης αλλά πολύ φτηνή.Σας σέρνει η κυβερνητική κουτάλα και η μάσα απο την μύτη συριζοπασοκόπουλα.Απο πια δηλώση του Γ.Γ συμπέρανες οτι υποστηρίζει την συγκυβέρνηση;Όση αυριανοσυριζοπασόκικη φαντασία και να βάλεις τέτοιο λογικό άλμα γίνεται να κάνεις.Επειδή ξεμπροστιάζει σε κοινή θέα, τους υποταγμένους στα ίδια αφεντικά με την ν.δ, συριζέους, ένας φυσιολογικός άνθρωπος και οχι ένα υποσχόμενο αυριανό συριζέικο ρουσφετάκι, οδηγείτε στο αντίθετο ακριβώς συμπέρασμα.

Ανώνυμος
4 Νοεμβρίου 2014 στις 10:06 μ.μ.

Σας σέρνει η κυβερνητική κουτάλα και η μάσα απο την μύτη συριζοπασοκόπουλα!

τι λες χαζοβιολη κκε; το 1989-1990 το φλωρακη ποια κουταλα τον περιμενε; ειδικα στο ζολωτα;

Ανώνυμος
5 Νοεμβρίου 2014 στις 10:08 π.μ.

10.06 οταν βιαζεσαι αυτα παθαινεις. ο συνασπισμος της αριστερας και της προοδου συμετειχε στις 2 αστιικες κυβερνησεις το 1989. εγω προσπαθω να σε προφυλαξω ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ

Ανώνυμος
5 Νοεμβρίου 2014 στις 4:12 μ.μ.

3 Νοεμβρίου 2014 - 9:41 μ.μ.
Και γιατί χρειάζεται να ξέρουμε για τον ΓΓ,και το κκκε παρακαλώ??
Τόσο απαραίτητο είναι?
Η πρώτες κουβέντες που είπε σαν νέος ΓΓ, ήταν ενάντια στον...ΣΥΡΙΖΑ.!!!
Οπότε καταλάβαμε και τον ρόλο που θα παίζει σαν στήριγμα των Σαμαροβενιζεληδων.
Μάπα το καρπούζι, όπως λέει και η κ.Λιάνα!! Επαγγελματίες ΚΚΕΔΕΣ. Ενδεχομένως καλοί για τους λίγους γέρους που έχουν απομείνει στο κόμμα και παντελώς αδιάφοροι για τους υπόλοιπους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger