Home » , , » Ιερώνυμος ο πολιτευόμενος.

Ιερώνυμος ο πολιτευόμενος.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 | 12:42 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι το ιερατείο, όταν κρίνει πως είναι ώρα φαγητού, θα τρέξει πρώτο - πρώτο να πιάσει την καλύτερη θέση, αυτή που είναι πιο κοντά στο ψητό.

Το Ιερόν emo λοιπόν αποφάσισε να ασχοληθεί επίσημα με την πολιτική. Έχει όμως κάποιο δίκιο, το αναγνωρίζω. Διότι - σου λέει - εδώ έγινε πρωθυπουργός ο ΓΑΠ, (ποιός; ο ΓΑΠ!) ο Σαμαράς, ο Τσίπρας... Άρχισε λοιπόν να ασχολείται όλο και πιο πολύ με τα κόμματα. Σε κομματική συγκέντρωση, νομίζω στη Λειβαδιά, είπε τα εξής: "Μπορεί να πουλήσατε ή να πουλάτε τους θησαυρούς της Ελλάδας μας, να δίνουμε τα τρένα μας, να δίνουμε τα λιμάνια μας, αλλά την πατρίδα μας και την ορθοδοξία μας, δεν θα σας την παραδώσουμε".

Πες τα παπά! Σκοτιστήκατε που ξεπουλάνε τα τρένα, τα λιμάνια , τους θησαυρούς της Ελλάδας. Τα μοναστήρια 'να ναι καλά. Τα δικά σας μην πειράξουν! Ποιοί τα πουλάνε όμως; Οι Χριστιανοί, οι θρήσκοι, αυτοί που δεν θέλουν το χωρισμό Κράτους - Εκκλησίας. Από κοντά και κάτι κομματόσκυλα με ράσα, που υποστηρίζουν το Euro. Να τα λέμε κι αυτά, μην τα παραβλέπουμε, δεν κάνει.
"Ήρθε η εποχή που θα πρέπει να αναρωτηθούμε. Μήπως δεν πρέπει να στηρίζουμε τα κόμματα, αλλά τα πρόσωπα;"

Α γεια σου! Εδώ είμαστε λοιπόν! Να το ζουμί, η κεντρική ιδέα, ή η φάκα, αν θέλετε. Έχεις κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο στο μυαλό σου, Μακαριότατε; Για λόγου σου δουλεύεις, ή είναι υπεργολαβία το έργο; Γιατί πρέπει να μας πεις το μούτρο, μη μας κρατάς σε αγωνία.

Ώστε πρόσωπα ε; Μάλιστα... Έχω μια απορία. Δεν αμφισβητώ, ότι τα πρόσωπα παίζουν κάποιο ρόλο, αλλά όταν πρόκειται για εκτέλεση, έχει καμιά διαφορά ποιοί θα απαρτίζουν το εκτελεστικό απόσπασμα; Αν δηλαδή με διώξει από τη δουλειά ο Κούλης, θα είμαι λιγότερο άνεργος; Αφού μου πάρει το σπίτι η τράπεζα επί ΝΔ, θα είμαι πιο χαρούμενος άστεγος; Όταν μου κόψει τη σύνταξη ο Τσίπρας, θα έχει μεγάλη διαφορά απ' ότι, αν μου έκοβε το ίδιο ακριβώς ποσό ο Μητσοτάκης; Το ίδια χρήματα του άδικου ΕΝΦΙΑ, αν τα πληρώσω με ΝΔ κυβέρνηση, θα μου λείψουν λιγότερο; Αν μου κόψουν χέρια και πόδια, δεν θα πονέσω, επειδή είναι άλλος δήμιος; Θεολογικά είναι τα ερωτήματα.

Λοιπόν Ιερώνυμε, άκου: Τα ίδια ψήφησαν Αλέξης, Κούλης, ενώ το παπαδαριό "τους φυλά τα μπόσικα", δηλαδή σιγοντάρετε. Τα ίδια κάνετε, έχετε πέσει με τα μούτρα στο φαί όλοι σας, κοιτάτε μόνο την πάρτι σας. Παρόμοια με όσα γίνονται θα γίνουν, όποιος κι αν έρθει, εφόσον ακολουθείται η ίδια ακριβώς πολιτική. Νόμος της επιστήμης: Ίδιες μέθοδοι, όταν χρησιμοποιούνται σε ίδιες συνθήκες, αναλογίες και υλικά δίνουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, ανεξάρτητα ποιός κάνει το πείραμα. Δεν έχει μεταφυσική εδώ, είναι πραγματικότητα. Να υποθέσω λοιπόν ότι πανικοβληθήκατε, γιατί ανεβαίνουν αριστερά κόμματα ή το ΚΚΕ.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα. Ο Νικολάκης ο πολιτευόμενος, ο Νικολόπουλος, είχε πει πρόσφατα, δε θυμάμαι που το είχα δει, ότι "ψήνεται" κόμμα με προσωπικότητα από το χώρο της Εκκλησίας. Ο ίδιος σπούδασε Θεολογία, έχει πολλές σχέσεις με την Εκκλησία, ξέρει από αυτά. Αν είναι έτσι, Αρχιεπίσκοπε, να το κάνετε, έχετε κάθε δικαίωμα να σας μαυρίσει ο κόσμος στις εκλογές. Αλίμονο, τι δημοκρατία θα ήμασταν μετά; Βέβαια Θεοκρατία και Δημοκρατία δεν πάνε πολύ μαζί, αλλά τι να κάνουμε;

Παραδέχομαι όμως πως οι παπάδες είναι καλύτεροι στο ξεπούλημα. Μαζί με το νερό, τα νησιά, τα δάση, θα πουλήσουν και κάνα κομποσκοίνι, καμιά εικόνα, τίποτα προφητείες, θα βγάλουν περισσότερα. Εδώ πουλάνε αέρα κοπανιστό και φρούδες ελπίδες αιώνες. Το ποίμνιο θα το πουλήσετε με το κιλό ή με το κεφάλι; Με το κιλό, το κεφάλι είναι άδειο... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger