Home » , » Εξωφρενική δήλωση Συριζαίικου στελέχους

Εξωφρενική δήλωση Συριζαίικου στελέχους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 | 9:17 μ.μ.

Πιθανόν να είναι προβοκατόρικος ο τίτλος με τον οποίο παρουσιάζει την συνέντευξη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος την οποία φιλοξενεί η εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής».
Μας φαίνεται πολύ δύσκολο να αποδεχθούμε ότι έχουμε μια παρόμοια δήλωση με αυτή που έχει κάνει ο Μπάμπης (Ενας είναι ο Μπάμπης), η οποία προέρχεται από ένα πρωτοκλασάτο Συριζαίικο στέλεχος. Αναφερόμαστε στο πρωτοσέλιδο της φυλλάδας που αναφέραμε και στο οποίο διαβάζουμε: «Συνέντευξη του Ν. Παρασκευόπουλου. Και με την Χρυσή Αυγή … αν συμμορφωθεί».

Το ξέπλυμα της ναζιστικής υπόδικης συμμορίας, από το κυβερνητικό κόμμα που ξεκίνησε πρόσφατα από το Καστελόριζο, θα μας εντυπωσιάσει αν παίρνει τέτοιες απροκάλυπτες διαστάσεις.

Ότι στο παρελθόν ο πρώην υπουργός έχει κάνει εξωφρενικές δηλώσεις του τύπου «στην Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι», είναι γνωστό.

Ο αστοφιλελεύθερος νομικός ο οποίος παραχώρησε τη θέση του στον καιροσκόπο πολιτικό και ο οποίος αποδείχτηκε βασανιστής των πολιτικών κρατουμένων, πριν λίγο καιρό δέχτηκε έξω από το σπίτι του την παρέμβαση της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» η οποία σε ανακοίνωσή της τόνιζε: «Με τη κίνηση μας αυτή, θέλαμε να στοχοποιήσουμε προσωπικά τον κύριο υπεύθυνο για την προσχεδιασμένη άρνηση χορήγησής αδειών, στον αγωνιστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο κ. Παρασκευόπουλος, ως υπουργός δικαιοσύνης, είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την πρωτοφανή, αλλά πλήρως αναμενόμενη, εκδικητική αντιμετώπιση ενός πολιτικού κρατουμένου με το ιστορικό βάρος του Δημήτρη Κουφοντίνα».

Κατανοητό είναι ένας τέτοιος τύπος να εκδηλώνει τα ταξικό του μίσος απέναντι στους πολιτικούς κρατουμένους. Αν όμως σε συνέντευξη του αποδέχεται την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την ναζιστική συμμορία αν αυτή … συμμορφωθεί  θα είναι κάτι που ξεπερνάει ακόμα και τα …συριζαίικα όρια.

_______

Οταν γράφαμε την παραπάνω ανάρτηση το μόνο που γνωρίζαμε ήταν το εξώφυλλο της "Βραδυνής"

Από κείμενο που υπογράφει ο Χ.Κ στην ιστοσελίδας της Εφημερίδας των Συντακτών πληροφορούμαστε αναλυτικά για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού δικαιοσύνης:

  Ποιος εκδημοκρατισμός κ. Παρασκευόπουλε; 

Λίγες ημέρες μετά την επιχείρηση-ξέπλυμα και τις αναμνηστικές φωτογραφίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργού της κυβέρνησης με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής έρχονται οι εκτός τόπου και χρόνου δηλώσεις του Νίκου Παρασκευόπουλου να εκπλήξουν δυσάρεστα και να προκαλέσουν σωρεία αντιδράσεων.

Αρχικά, ας παραθέσουμε ακριβώς τις δηλώσεις του Ν. Παρασκευόπουλου στη «Βραδυνή της Κυριακής» για να μην υπάρξουν περαιτέρω παρεξηγήσεις:

«Πώς είδατε το ταξίδι του κ. Καμμένου και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής;

Η εικόνα αυτή της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στην Κω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως, πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διάρρηξη; Κατά τη γνώμη μου πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης, δηλαδή ο εκδημοκρατισμός και να ακολουθήσουν οι εικόνες.

Πως μπορεί να επέλθει σύγκλιση με τη Χρυσή Αυγή;

Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της δημοκρατίας. Και αυτή τη στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα.

Τον τελευταίο καιρό η Χρυσή Αυγή έχει αρχίσει να εκδημοκρατίζεται;

Έτσι γενικευμένα δεν θα το έλεγα. Μάλλον, όμως, έχουμε λιγότερη βία από όσο είχαμε πριν από τρία χρόνια.»

Ειλικρινά προκαλεί μεγάλη εντύπωση ένας άνθρωπος που βρέθηκε στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης για αρκετό καιρό να επιχειρεί να μιλήσει για συγκλίσεις με ένα μόρφωμα το οποίο έχει αποδεδειγμένα καθαρή απέχθεια για τη δημοκρατία, τα δικαιώματα και την ίδια την ανθρώπινη ζωή;

Πώς θα εκδημοκρατιστεί... οικειοθελώς κ. Παρασκευόπουλε μια ναζιστική οργάνωση που σε κάθε ευκαιρία διατυμπανίζει πως δεν αποδέχεται τους δημοκρατικούς θεσμούς;

Πώς ακριβώς θα πρέπει να στηρίξουν τα κόμματα ένα μόρφωμα του οποίου ο αρχηγός παραμονές των εκλογών ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα;

Μήπως οι νεοναζί, οι υπόδικοι νεοναζί, έχουν φροντίσει να περιορίσουν ελαφρώς τη δράση τους επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη η σημαντική αυτή δίκη; Μήπως τόσα χρόνια που σημειώνουν άνοδο στα ποσοστά τους δεν έχουν προσπαθήσει να φορέσουν έναν πιο μετριοπαθή μανδύα (σε αγαστή συνεργασία με άλλους πολιτικούς χώρους και ΜΜΕ) για να μην πληροφορηθεί το κοινό την δολοφονική και εγκληματική τους δράση;

Μήπως αυτές οι δηλώσεις φθάνουν στο σημείο να μας θυμίζουν τον ανεκδιήγητο Μπάμπη και τη «σοβαρή Χρυσή Αυγή»;

Παρεμπιπτόντως τα πρόσφατα επεισόδια έξω από το Εφετείο είναι δείγμα εκδημοκρατισμού;

«Καμία ανοχή στους νεοναζί». Αυτή θα πρέπει να είναι μονίμως η απάντηση του δημοκρατικού κόσμου απέναντι στον «φύρερ» και την ομάδα του και όχι ψεύτικα διλήμματα περί «διάρρηξης ή προσπάθεια ένταξης στο κλίμα της δημοκρατίας»

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στις δηλώσεις του πρώην υπουργού.

ΥΓ1: Η οποιαδήποτε προσπάθεια, του πρώην υπουργού να ανασκευάσει ή να... διευκρινίσει δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

ΥΓ2: Το γεγονός ότι η πλειονότητα των κομμάτων και των ΜΜΕ ασχολείται με το κάψιμο της σημαίας, δήλωση από την ίδια συνέντευξη, μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger