Home » , » Εις το όνομα του Θεού...

Εις το όνομα του Θεού...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 | 7:28 μ.μ.


Γράφει ο mitsos175

"Για όνομα του Θεού σκοτώστε την! Είναι η Αλήθεια, η πραγματικότητα". Στο όνομα του Θεού έγιναν οι πιο διαβολικές πράξεις, τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Ένα από αυτά ήταν οι δίκες επιστημόνων που θεωρούνταν "αιρετικοί", μόνο και μόνο επειδή ήταν παρατηρητικοί, έξυπνοι και περίεργοι. Έψαχναν, μελετούσαν διεξοδικά, χρησιμοποιούσαν τη λογική, χωρίς να αρκούνται στις θεωρίες των θρησκειών. Παραβίαζαν δηλαδή την εντολή: Πίστευε και μη ερεύνα.

Ο Νικόλαος Κοπέρνικος αφήνει την τελευταία του πνοή στις 21 Μαΐου του 1543. Στο έργο του διατύπωσε το Hλιοκεντρικό Mοντέλο του Σύμπαντος, τοποθετώντας τον Ήλιο και όχι τη Γη στο Kέντρο του. Σήμερα ξέρουμε, ότι ζούμε σ' ένα πλανήτη ενός από τα πολλά εκατομμύρια ηλιακά συστήματα του Γαλαξία. Τότε όμως η μεταφορά του Κέντρου του Σύμπαντος από τη Γη αποτελούσε Αίρεση. Όχι μόνον ο Πάπας αλλά κι ο Λούθηρος, ο Καλβίνος... όλο το Χριστιανικό Ιερατείο, ανεξάρτητα από άλλες διαφορές, πολέμησε η θεωρία του Κοπέρνικου, η οποία στηρίζονταν στα έργα του Πτολεμαίου, που ήταν ο πρώτος που πίστευε, πως υπάρχει κίνηση πλανητών. "Ως τότε η αστρονομία ήταν γεμάτη δεισιδαιμονίες. Οι αρχαίοι πίστευαν πως οι πλανήτες μένουν ακίνητοι, εκτός αν κινηθούν από τους θεούς..."

Ο Γαλιλαίος δικαίωσε τον Κοπέρνικο. Δυστυχώς γι αυτόν το έργο του δεν ήταν απλά αιρετικό. Γελοιοποιούσε έναν Ιησουίτη ο οποίος είχε γράψει κατά του Κοπέρνικου και είχε βύσμα τον Πάπα. Ο Πάπας Ουρβανός Η΄ ήταν σύμφωνα με τον ίδιο τον Γαλιλαίο "έξυπνος, ευγενικός, πράος... ανοιχτόμυαλος"! Εντάξει, ο Γαλιλαίος ήταν σοφός αστρονόμος, σπουδαίος μαθηματικός και φυσικός, δεν ήταν όμως πολιτικός αναλυτής. Διότι, αν ήταν, θα ήξερε, πως υπήρχε μάχη για την εξουσία και πως οι αντίπαλες "θεούσες" αλληλοκατηγορούνταν, ότι ήταν τάχα "ανεκτικοί προς τους αιρετικούς"! Οπότε, όπως σωστά φαντάζεστε, την πλήρωναν οι αθώοι. Κάποιοι πέθαιναν, αφού βασανίζονταν, για να αποδειχθεί όχι η πλάνη των θυμάτων, αλλά η "πίστη" των δημίων!!! Σας θυμίζει τον φασιστικό ISIS; Ακριβώς αυτό!

Κι ερχόμαστε στο διαβόητο Index Librorum Prohibitorum ("Κατάλογο Απαγορευμένων Βιβλίων") "κατάλογος εντύπων τα οποία λογοκρίθηκαν από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, καθώς τα θεωρούσε επικίνδυνα για την ίδια και για την πίστη των μελών της! Ειδικά για το Γαλιλαίο, ο Πάπας, ο "μετριοπαθής", κάτι σαν το Ιερόν μας Emo, ή μάλλον "σιγανό ποταμάκι", έλεγε πως κάτι τέτοιες "υποθέσεις" έθεταν σε αμφισβήτηση βασικά θεολογικά δόγματα κι ότι η διάδοση τέτοιων "αιρετικών απόψεων" θα έπληττε την Πίστη.

Λοιπόν ο Γαλιλαίος, ο Κοπέρνικος είπαν Αλήθεια. Κι ο Πάπας, ο "Αλάθητος" σε θεολογικά ζητήματα, έκανε λάθος. Όχι απλό λάθος. Πέθαναν άνθρωποι, βασανίστηκαν φρικτά, διώχθηκαν, κι όλα αυτά γιατί η Γη πράγματι κινείται! Ή γιατί για τις αρρώστιες δεν είναι υπεύθυνες οι αμαρτίες μας, αλλά οι ιοί, τα βακτήρια και άλλοι παράγοντες. Σίγουρα όμως όχι Θεοί ή Δαίμονες...

Υποκριτικά αποκατέστησαν το Γαλιλαίο. Αλλά ο Ουρβανός Η' είχε δίκιο σε ένα πράγμα: Ότι οι απόψεις του Γαλιλαίου, πέρα για πέρα αληθινές, όπως αποδείχθηκε περίτρανα, έρχονταν σε αντίθεση και κατέρριπταν τη θρησκεία! Την επόμενη φορά λοιπόν παπάδες, που κάποιος αμφισβητήσει κάτι που πιστεύετε, ακούστε τον προσεκτικά, για να αποφύγετε το δικό σας εξευτελισμό στο μέλλον. Ο Γαλιλαίος απέδειξε ότι η Γη κινείται. Ο τότε Πάπας απέδειξε ότι η θρησκεία κάνει σοβαρότατα σφάλματα. Επιστήμη vs Δεισιδαιμονίας στο αγώνα στις 22/6/1633: 2-0. Το δεύτερο ήταν αυτογκόλ στις καθυστερήσεις, το 1992... .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger