Home » , » Ενας Σημίτης που βολεύει ...

Ενας Σημίτης που βολεύει ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 | 6:15 μ.μ.

Tο πακέτο λεηλασίας του ελληνικού λαού –με την ολοκλήρωση της «επιτυχούς αξιολόγησης»- είναι σχεδόν έτοιμο και η κυβερνητική προσπάθεια εστιάζεται στον τρόπο που θα σερβιριστεί ώστε να δημιουργηθούν οι λιγότερες λαϊκές αντιδράσεις.
Κι όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις μπαίνει σε εφαρμογή σχέδιο αποπροσανατολισμού με μια κατασκευασμένη πολιτική ατζέντα. 

Στην προκειμένη περίπτωση ήρθε «λουκούμι» στην κυβέρνηση η συνέντευξη που έδωσε ο Κ. Σημίτης στον Σκάι. Ολες οι φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες σήμερα προβάλλουν με κραυγαλέους τίτλους τις «βαθυστόχαστες» δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την «εφεδρεία του πολιτικού κατεστημένου» που ανασύρθηκε, για τον Σημίτη ο οποίος «έρχεται να ταυτιστεί με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη»...

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μάλιστα, προχώρησε ακόμα παραπέρα αναφερόμενος στην πρωθυπουργία Σημίτη και τις μίζες, που κυκλοφόρησαν επί εποχής της: «Εδώ υπάρχουν δυο ενδεχόμενα. Είτε ο κ. Σημίτης δεν γνώριζε. Επομένως είναι πλήρως ανίκανος. Μάλλον θα έπρεπε να διατηρεί μια συνεσταλμένη σιωπή. Ή ο κ. Σημίτης γνώριζε. Πράγμα που είναι πολύ χειρότερο για τον ίδιον», μας είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εδώ πια η υποκρισία της κυβέρνησης χτύπησε κόκκινο και επειδή δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου, ας θυμίσουμε τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρωθυπουργία Σημίτη όσο ήταν αντιπολίτευση. Ηταν αρχές Γενάρη του 2014 όταν παρουσιάζεται σε τηλεοπτική εκπομπή ο υποστράτηγος Κ. Φράγκος ο οποίος έβαλε στο κάδρο και τον Κώστα Σημίτη. «Θεωρώ ότι ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε τα πάντα» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο πάρτι της μίζας που γινόταν, με τους πολιτικούς εξοπλισμούς.
Γράφαμε εμείς τότε: «Μετά απ’ αυτό το θεωρούμε αδιανόητο να μην υπάρξει εισαγγελέας που θα τον φωνάξει να καταθέσει και επίσης αναμένουμε τον πρώην πρωθυπουργό να καταθέσει μήνυση σε βάρος του Φράγκου, τουλάχιστον για συκοφαντική δυσφήμηση. Δεν είναι δυνατόν να αποδίδονται στον πρώην πρωθυπουργό ότι ήταν τροχονόμος στην λεωφόρο της μίζας και αυτός να κάνει τον Κινέζο».

Φυσικά οι «δικαστικοί λειτουργοί» πάσχουν από βαρηκοΐα και δεν είχαν την παραμικρή αντίδραση. Το  στέλεχος του Σύριζα όμως Ν. Βούτσης, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης δημιουργίας Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα επί εποχής Σημίτη. Επίσης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν επιστολή στις εισαγγελικές αρχές και με ένα σκεπτικό απόλυτα τεκμηριωμένο ζητούσαν να καλέσουν για άμεση εξέταση τον πρώην πρωθυπουργό με αφορμή τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Κάντα, σε συνέχεια άλλων για χρηματιστήριο, Ολυμπιακούς, Τσουκάτο, Μαντέλη, Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου … Τελικά αγνοείται και η τύχη αυτής της επιστολής ενώ οι δηλώσεις του Ν. Βούτση ήταν σαν να μην έγιναν. 

Θέλουμε να πούμε δηλαδή ότι αν ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ –που σήμερα αναρωτιέται για την εμπλοκή Σημίτη σε καραμπινάτα σκάνδαλα- θα είχε δρομολογήσει κάποιες διαδικασίες ώστε σε ένα βαθμό να αποκαλυπτόταν οι «σκοτεινές» δραστηριότητες του πρώην πρωθυπουργού. Δεν έκανε όμως το παραμικρό … και σήμερα παρουσιάζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να αναρωτιέται … μάλλον πόσο αποτελεσματικό είναι το «δούλεμα» που προσπαθεί να μας κάνει.

Απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας που τα λέει όλα:

Πώς διάολο ο τόσο σχολαστικός αυτός άνθρωπος δεν είχε πάρει πρέφα τίποτα. Αντε και να πούμε ότι δεν γνώριζε για την μίζα που πήρε ο στενός συνεργάτης του Τάσος Μαντέλης από την Ζήμενς ύψους 500.000. Ας παραδεχτούμε επίσης, ότι το δεξί του χέρι ο Τσουκάτος πήρε εν αγνοία του 1.000.000 που κατέληξαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ όπως είπε ο ίδιος. Είναι όμως δυνατόν ο Σημίτης που προέδρευε τότε στο ΚΥΣΕΑ και εκεί με τους πολεμικούς εξοπλισμούς γινόταν το μεγάλο πάρτι των μιζών, να μην είχε υποπέσει τίποτα στην αντίληψη του και μόνοι τους Τσοχατζόπουλος Κάντας και η παρέα τους να παντελώνιαζαν τόσα εκατομμύρια από μίζες; 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger