Home » , » ... Κι η Ηριάννα εξακολουθεί να βιώνει έναν καφκικό εφιάλτη, παραμένοντας έγκλειστη στις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας

... Κι η Ηριάννα εξακολουθεί να βιώνει έναν καφκικό εφιάλτη, παραμένοντας έγκλειστη στις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 | 11:57 μ.μ.

Πιθανόν οι δικαστές, που δέχτηκαν αμάσητα μια κακοστημένη ασφαλίτικη μεθόδευση και κρατούν φυλακισμένη μια νέα γυναίκα, χωρίς κανένα ουσιαστικά επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος της, να απολαμβάνουν τώρα τις Αυγουστιάτικες διακοπές τους.
Προφανώς θα νιώθουν άνετα και στην σκέψη –αν τους περνάει κάποια στιγμή απ’ το μυαλό-  ότι έκαναν το καθήκον τους σαν «φύλακες των νόμων και της τάξης» με το να στείλουν στα μπουντρούμια του ελληνικού κράτους, αυτά που κατ’ ευφημισμό ονομάζουν  «σωφρονιστικά ιδρύματα» μια νέα επιστήμονα, και στερώντας της την αποφυλάκιση μέχρι να γίνει η δίκη γιατί έτσι «το απαιτούν οι συνθήκες».
Τηρουμένων τον αναλογιών κάπως έτσι θα αισθανόταν και οι στρατοδίκες στα «πέτρινα χρόνια» όταν σε δίκες σκοπιμότητας έστελναν σωρηδόν με ανύπαρκτες ή κατασκευασμένες κατηγορίες τους κομμουνιστές στα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Στην περίπτωση της Ηριάννας όμως αυτή η πρόκληση της εξουσιαστικής δικαστικής κάστας ξεπερνάει τα όρια φτάνοντας στο σημείο ακόμα και αστοί επιστήμονες, άτομα που δηλώνουν οπαδοί του φιλελευθερισμού, επιστήμονες  που  ξεκάθαρα εκφράζουν την «εμπιστοσύνη στους έλληνες δικαστές» να αποδίδουν στην δικαστική απόφαση ότι  «Όχι μόνο δεν είναι πειστική αλλά είναι και εξαιρετικά προβληματική».

Αναφερόμαστε στην περίπτωση του Αριστείδη Χατζή ο οποίος είναι Αν. Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών.

Σε ένα αναλυτικό του κείμενο που έγραψε στην ιστοσελίδα protagon, αφού περιγράφει όλη την δικαστική περιπέτεια της Ηριάννας χαρακτηρίζει  «απαράδεκτο για ένα Κράτος Δικαίου» το γεγονός ότι αυτή η κοπέλα «καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη ως ενεργό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς» και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην φυλακή. 
Και είναι σημαντικές οι διαπιστώσεις του γιατί προέρχονται από έναν αστό επιστήμονα με πλέρια κατάρτιση στα νομικά θέματα.  Ολόκληρο το κείμενοι του Α. Χατζή μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger