Home » , » «Που ’σαι ρε Παπαδόπουλε»! Αν εννοούν το δικτάτορα, είναι στο διάολο. Μπορούν να πάνε να τον βρουν

«Που ’σαι ρε Παπαδόπουλε»! Αν εννοούν το δικτάτορα, είναι στο διάολο. Μπορούν να πάνε να τον βρουν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 | 5:51 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175. 

Οι νοσταλγοί της Χούντας λοιπόν είναι περίπου οι ίδιοι, που νοσταλγούν και τους ναζί. Τα καθάρματα του Χίτλερ, του Μουσολίνι, που τόσες καταστροφές προκάλεσαν στην Ελλάδα. Άλλωστε ο Παπαδόπουλος είχε καλή συνεργασία με δαύτους. Αντικομουνιστής γαρ.

Είναι άλλο να ακούς «αυτά γίνονταν μόνο επί Χούντας» ή «δεν γίνονταν ούτε στη Χούντα», κι άλλο «επί Χούντας δεν γίνονταν αυτά». Γιατί με την πρώτη φράση δείχνεις αγανάκτηση και συγκρίνεις το σημερινό φασισμό με αυτό των πραξικοπηματιών. Με την φράση όμως «επί Χούντας δεν γίνονταν αυτά» εκφράζεται νοσταλγία, ενώ ταυτόχρονα είναι απόπειρα ξεπλύματος των πολλών και μεγάλων εγκλημάτων των Χουντικών.

Ο δεσπότης Άνθιμος δεν χρησιμοποιεί ούτε καν αυτή την εσκεμμένη στήριξη στη δικτατορία. Κι ας λέει πως τάχα αποδοκιμάζει κάθε μορφή δικτατορίας. Προπαγανδίζει ολοφάνερα τους δήμιους του 1967, αυτούς που σκότωσαν, βασάνισαν, έδιωξαν, και έχασαν τελικά τη μισή Κύπρο.

Τι είπες ότι γίνονταν επί Χούντας, Άνθιμε; «Οι εκπαιδευτικοί εδίδασκαν στην εκπαίδευση». Και τώρα διδάσκουν. Όσους πήραν αναπληρωτές ή μόνιμους, διδάσκουν. Οι υπόλοιποι είμαστε άνεργοι.

Βέβαια σήμερα δεν λένε τις ανιστόρητες κουταμάρες που είχαν την απαίτηση, οι ρουφιάνοι, τα καθάρματα και οι υπόλοιποι υποστηρικτές, του Παττακού, του Παπαδόπουλου, του Ιωαννίδη, να διδάσκονταν τότε στα σχολεία. Προς τιμήν των εκπαιδευτικών, που δίδασκαν στην Επταετία, πάρα πολλοί από αυτούς Αντιστέκονταν με διαφόρους τρόπους και πολλοί βέβαια πλήρωσαν βαρύ τίμημα.
«Οι εφοριακοί εδούλευαν για το δημόσιο». Και τώρα για το κράτος δουλεύουν. Χαράτσια και τότε, χαράτσια και σήμερα. Μόνο εσείς οι παπάδες (μαζί με τους εφοπλιστές) και τότε και τώρα απαλλάσσεστε από πάρα πολλoύς φόρους, γιατί όπως είπες «η Εκκλησία δεν έχει περιουσία». Αφού όμως «έχει ο Θεός», δεν έχει κι η Εκκλησία; Δεν είναι του Θεού η Εκκλησία; Των παπάδων μόνο; Άλλο μυστήριο κι αυτό.

Όσο για την Οικονομία; Μίζες και τότε, μίζες και σήμερα. Λαδάς (θαλασσοδάνεια), Ρουφογάλης (Χρηματοδότηση Νίξον), Άπειρα σκάνδαλα (Σάπια Κρέατα, «Τάμα», Διυλιστήρια κλπ) ρουσφέτια σε συγγενείς… Εντάξει, τώρα δεν κλέβουν οι ίδιοι, για τεχνικούς λόγους (έχουν πεθάνει), κλέβουν όμως άλλοι στη θέση τους, μην ανυσηχείς. Ίσως νοσταλγείς το Τάμα του Έθνους, αλλά χλωμό το κόβω να την πατήσουν πάλι τόσοι πολλοί. Ο Βασίλης ο Λεβέντης είπε κάτι παρόμοιο για κάποια αόρατα αεροπλάνα και του είπαμε να βάλει απ’ τα δικά του, αν θέλει. Εμείς δεν έχουμε.

Εκμετάλλευση, καταστολή, καταπάτηση Ελευθεριών, Δικαιωμάτων… Ε δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα σ' αυτό τον τομέα, ειδικά τα τελευταία χρόνια που έχουμε δικτατορία των τραπεζιτών κι όχι των συνταγματαρχών. Για να μην πούμε για τις φυλακίσεις, τις δολοφονίες, τα μαρτύρια, την τρομοκρατία, τις εξορίες... Γίνονταν κι αυτά ή μήπως σπούδαζες κι εσύ τότε και δεν τα γνωρίζεις;

«Οι πολίτες εκρατούσαν τα τρανταχτά σε αξία χαρτονομίσματα της δραχμής». Να κι η τούμπα! Ρε, εσύ δεν ήσουν με το Ευρώ; Θα μας τρελάνεις; Εκτός αν δεν πειράζει το νόμισμα, αλλά ο υπουργός. Και ο πρωθυπουργός. Σε λίγο θα πει πως είναι κατά των Μνημονίων. Του ΣΥΡΙΖΑ όχι και της ΝΔ.
Κούλη, γιατί δεν έκανες τον Άνθιμο εκπρόσωπο της ΝΔ; Θα σου έρχονταν τσάμπα. Τον πρόλαβε η Χρυσή Αυγή; Αυτοί δεν είναι με τον «σατανικά υπέροχο τραγόμορφο Πάνα»; Ναι, αλλά ούτε αυτοί γουστάρουν κομμουνιστές, διαφορετικούς ή ξένους.

Ως άθεος, Άνθιμε, σου λέω, συνέχισε έτσι. Δε θα μείνει κανένας στην Εκκλησία. Μέχρι κι οι πέτρες των Ναών έχουν αγανακτήσει…

 «...και ενώ όλοι αποδοκιμάζουμε κάθε μορφή δικτατορίας, ήταν τότε που οι εκπαιδευτικοί εδίδασκαν στην εκπαίδευση, οι εφοριακοί εδούλευαν για το δημόσιο και οι πολίτες εκρατούσαν τα τρανταχτά σε αξία χαρτονομίσματα της δραχμής με υπογραφή "Ο υπουργός Νικ. Μακαρέζος"! Ήταν η εποχή της πιο ισχυρής οικονομίας της Ελλάδος».

Δεσπότης Ανθιμος
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger