Home » , » ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ο φασίστας Ερντογάν

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ο φασίστας Ερντογάν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 | 3:23 μ.μ.

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

Ο αστικός Τύπος ασχολείται με τη γνωστή φιλολογία, στην οποία κυριαρχούν παραπολιτικά στοιχεία: «Ο Ερντογάν έρχεται στην Ελλάδα για να σπάσει την απομόνωση στην οποία τον έχουν καταδικάσει οι ευρωπαϊκές χώρες» - «Υπάρχει συμφωνία να μη γίνει καμιά συγκέντρωση κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στη Θράκη» κτλ. κτλ. Υπάρχουν οι γνωστοί ακραίοι εθνικιστές, που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους την «τουρκοφαγία». Υπάρχουν και οι αστοί πραγματιστές, που θεωρούν ότι πρέπει «να τα έχουμε καλά» με τον Ερντογάν, για να παραμείνει ζωντανή η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες και να συγκρατηθούν οι μεταναστευτικές ροές στα σημερινά «ελεγχόμενα» επίπεδα.

Στο πρόσωπο του Ερντογάν, όμως, δεν πρέπει να δούμε απλά τον αστό επικεφαλής του καθεστώτος μιας γειτονικής χώρας, με την οποία η Ελλάδα πρέπει να έχει καλές διπλωματικές σχέσεις, αλλά τον μακελάρη των λαών της Τουρκίας. Γι’ αυτό και τον θεωρούμε ανεπιθύμητο στη χώρα μας. Θεωρώντας ανεπιθύμητο τον Ερντογάν και διαδηλώνοντας ενάντια στην παρουσία του, διατρανώνουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και του Κουρδιστάν, που στενάζουν κάτω από τη μπότα του καθεστώτος που διαχειρίζεται ο Ερντογάν. Διατρανώνουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη και προς τους πρόσφυγες και μετανάστες που συνωστίζονται στα τουρκικά παράλια και γίνονται έρμαια των κάθε είδους κυκλωμάτων διακίνησης, ιδιαίτερα μετά τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Διατρανώνουμε την αλληλεγγύη μας στους εννιά τούρκους και κούρδους αγωνιστές που συνέλαβε η ελληνική κυβέρνηση, για να παρουσιάσει τη σύλληψή τους ως πεσκέσι στον «σουλτάνο» Ερντογάν.

Μετά τις συλλήψεις και τις κρυφές απελάσεις τούρκων πολιτών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, όταν ο Ερντογάν –με πρόσχημα το οπερετικό πραξικόπημα- εξαπέλυσε ένα πρωτοφανές πογκρόμ με στόχο να «καθαρίσει» τον κρατικό μηχανισμό από τον «εσωτερικό εχθρό», απελάσεις που έγιναν με τον ίδιο τρόπο που είχε κάνει παρόμοιες ενέργειες η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, η κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων έκανε ένα βήμα παραπέρα, συλλαμβάνοντας εννέα αγωνιστές που διαμένουν στην Ελλάδα με καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα. Ακόμα και στις λίγες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν φάνηκε καθαρά ότι οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν βάναυσα από τους μπάτσους με αποτέλεσμα ορισμένοι να δυσκολεύονται ακόμα και να περπατήσουν.

Οι συλλήψεις αυτές συνοδεύτηκαν από μια λυσσασμένη ασφαλίτικη προπαγάνδα, χωρίς καμιά απόδειξη, για «τρομοκρατικά χτυπήματα» στην Ελλάδα, που δήθεν σχεδίαζαν οι συλληφθέντες, για «μηχανισμούς», «αυτοσχέδια μπαζούκας» και ό,τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί μια τρομοϋστερία ενάντια στους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία, που εξακολουθούν να αγωνίζονται ενάντια σ’ ένα «μαύρο» καθεστώς.

Ακολούθησαν οι καθαρά εκδικητικές μεταγωγές τους. Εννέα κρατούμενοι (οχτώ άνδρες και ένα κορίτσι) μεταφέρθηκαν σε οχτώ διαφορετικές φυλακές, στις εσχατιές της ελληνικής επικράτειας (Γρεβενά, Λάρισα, Τρίκαλα, Αμφισσα, Ελαιώνας, Μαλανδρίνο, Κορυδαλλός, Ναύπλιο), για να μην έχουν καμιά επαφή μεταξύ τους και καμιά δυνατότητα συνεργασίας με τους συνηγόρους τους!

Αύριο, Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 6μμ (Προπύλαια), διαδηλώνουμε:

. Ενάντια στην παρουσία του φασίστα Ερντογάν.
. Για την άμεση απελευθέρωση των εννέα συλληφθέντων τούρκων και κούρδων αγωνιστών.
. Για τη διεθνιστική αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους λαούς της Τουρκίας.
. Για την απελευθέρωση των τούρκων και κούρδων πολιτικών κρατούμενων στα μπουντρούμια της Τουρκίας και για την επαναπρόσληψη των χιλιάδων εργαζόμενων που έδιωξε από τις δουλειές τους το καθεστώς Ερντογάν.
. Για την κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger