Home » , » Η κατασκευή της "είδησης" και η ... "γαργάρα"

Η κατασκευή της "είδησης" και η ... "γαργάρα"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 | 10:11 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Με αφορμή μια ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, μέλος του "Ρουβίκωνα", ξεσάλωσαν σχεδόν όλες οι ενημερωτικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο (στην αρχική φώτο ενδεικτικά δημοσιεύματα από tvxs, in.gr, iefimerida, και από την ιστοσελίδα του "Ελεύθερου Τύπου"), προβάλλοντας την κατασκευασμένη "είδηση" ότι η αναρχική συλλογικότητα είτε προειδοποιεί, είτε απειλεί ότι στο συλλαλητήριο της Κυριακής "μπορεί να χυθεί αίμα". Κάτι ανάλογο έγινε και από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Και φυσικά αυτή τους η εκτίμηση είναι εντελώς εγκεφαλικό κατασκεύασμα των συντακτών της "είδησης".
Δεν υπάρχει καμιά ανακοίνωση αυτής της συλλογικότητας που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο! Μια προσωπική άποψη που διατύπωσε ένα μέλος του "Ρουβίκωνα", για το τι μπορεί να συμβεί στην συγκέντρωση για το "Μακεδονικό", "μεταφράστηκε" από τα ΜΜΕ με τον τρόπο που ήθελαν και αποδόθηκε σε ανακοίνωση της αναρχικής ομάδας. 

Η παραπληροφόρηση δηλαδή, για την δημιουργία εντυπώσεων στο αποκορύφωμά της. (Αλήθεια, θα τολμούσαν τα ίδια ΜΜΕ την άποψη της Ντόρας Μπακογιάννη για το "Μακεδονικό" να την παρουσιάσουν σαν θέση της Ν.Δ π.χ; Εννοείτε πως είναι ρητορική η ερώτηση).

Πέρα απ' αυτό όμως και μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης επανέρχεται με ανάρτηση στον ιστότοπο του και γίνεται ποιο σαφής.


Και να θέσουμε μια πιο ουσιαστική ερώτηση: Γιατί όλα αυτά τα ΜΜΕ έκαναν γαργάρα μια ανατριχιαστική δήλωση κάποιας "κυρίας", ονόματι Νίνας Παυλίδου, η οποία φέρεται πρόεδρος μίας ένωσης που ονομάζεται «Ελλήνων Πολιτεία», η οποία απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, παράλληλα υποσχέθηκε «μία σφαίρα στον εχθρό, δύο στους προδότες, και τρεις άμα χρειαστεί», προφανώς όπου "προδότες" για την ίδια θα είναι όσοι/ες έχουν διαφωνία με την οργάνωση της συγκέντρωσης. Τα ίδια ΜΜΕ θα τολμούσαν να αποδώσουν αυτή την τοποθέτηση στους διοργανωτές του συλλαλητηρίου; 
Και εδώ δεν χρειάζεται να διαστρεβλώσουν το νόημα ενός γραπτού κειμένου, όπως έκαναν με την ανάρτηση του μέλους της αναρχικής ομάδας. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μια ξεκάθαρη δημόσια άποψη.

Αλλα είπαμε. Στην δημοσιογραφική αστική πιάτσα επικρατεί το ρητό: "Μην αφήσεις την αλήθεια, να χαλάσει ένα ωραίο παραμύθι". 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger