Home » , » 28/4/1945: Η εκτέλεση του δικτάτορα Μουσουλίνι

28/4/1945: Η εκτέλεση του δικτάτορα Μουσουλίνι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 28 Απριλίου 2018 | 8:40 π.μ.

Ο Μπενίτο Μουσολίνι εκτελείται με συνοπτικές διαδικασίες από Ιταλούς παρτιζάνους σε ένα χωριό της επαρχίας Κόμο, το 1945. Μία μέρα αργότερα, το πτώμα του, μαζί με εκείνο της ερωμένης του Κάρλα Πετάτσι και τις σορούς άλλων μελών της τελευταίας φασιστικής κυβέρνησης, διαπομπεύεται σε πλατεία του Μιλάνου. (AP Photo/STR)

Το τέλος που αξίζει σε κάθε δικτάτορα, βρήκε σαν σήμερα το 1945, ο Μ. Μουσολίνι. Για το πώς ξεκίνησε την πολιτική διαδρομή αυτό το κάθαρμα μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ ενώ το πώς βρέθηκε στην εξουσία του Ιταλικού κράτους μας το λέει σε κείμενο του ο σύντροφος Τάσος Κατσαρός οπότε δεν κάνουμε σ' αυτή την ανάρτηση καμιά σχετική αναφορά.

Περιοριζόμαστε να αναφερθούμε στις τελευταίες ώρες αυτού του φασίστα. Βλέποντας το τέλος του να πλησιάζει, αφού τα συμμαχικά στρατεύματα πλησίαζαν το Μιλάνο προσπάθησε να βρει καταφύγιο στην Ελβετία.
Μαζί με την ερωμένη του Κλάρα Πετάτσι και αξιωματούχους της κυβέρνησης Σαλό (το δεύτερο φασιστικό ιταλικό καθεστώς, κατά την περίοδο της φασιστικής Ιταλία, και που εγκαθιδρύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1943 στην κωμόπολη Σαλό της Βόρειας Ιταλίας) ο Μουσολίνι κρύφτηκε, ντυμένος με γερμανική στολή, σε φορτηγό γερμανικής αυτοκινητοπομπής.

Συλλαμβάνονται από κομμουνιστές παρτιζάνους και δικάζονται με συνοπτικές διαδικασίες σε θάνατο.
Το Σάββατο 28 Απρίλη εκτελούνται ο Μουσολίνι, η ερωμένοι του μαζί με 16 ακόμη άτομα, τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης του Σαλό.
Τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν και κρεμάστηκαν στην Πιατσάλε Λορέτο (Piazzale Loreto) του Μιλάνου.

Την Κυριακή ένας εξαγριωμένος όχλος 5000 ανθρώπων, κλωτσούσε έφτυνε και εκδήλωνε στα πτώματά τους όλο το μίσος που ένιωθε για τον Ιταλικό φασισμό..

Οι σωροί του Μπ. Μουσολίνι, της Κλ. Πετάτσι και άλλων φασιστών κρεμασμένοι στην πλατεία του Μιλάνου 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger