Home » , » Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Μυτιλήνη - «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά». (Βίντεο)

Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Μυτιλήνη - «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά». (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 28 Απριλίου 2018 | 9:23 π.μ.

Το βίντεο, τις φωτογραφίες και το παρακάτω κείμενο που παραθέτουμε τα απαλλοτριώσαμε από την προσωπική παρουσία του Θράσου Αβραάμ στο Fecebook:

Την πρώτη απάντηση στις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον προσφύγων που έγιναν την περασμένη Κυριακή έδωσαν την Παρασκευή το απόγευμα πολίτες της Μυτιλήνης σε μια συγκέντρωση που καλούσε το Εργατικό Κέντρο Λέσβου.

Εργαζόμενοι και νεολαία συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς και στη συνέχεια διαδήλωσαν μαχητικά στην προκυμαία της πόλης με κεντρικό σύνθημα «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Στην ομιλία που πραγματοποίησε ο Γιάννης Ζαφειρίου, εκ μέρους της διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε, αλλά και εξελίχθηκε η επίθεση, φανερώνει ότι ήταν προσχεδιασμένη, ότι είχε συγκεκριμένο σκοπό και στόχο.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του επεσήμανε ότι «οι τραμπουκικές φασιστικές ομάδες που ενήργησαν την επίθεση, καθόλου δεν ασχολούνται με τις αιτίες που γεννούν, θρέφουν και οξύνουν το προσφυγικό πρόβλημα. Αναγάγουν σε εχθρό τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και ξεσπούν απάνω τους, με το μίσος και τις εγκληματικές πρακτικές που θεριεύει η φασιστική ιδεολογία τους».

Τέλος κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη δράση των ακροδεξιών - φασιστικών - εθνικιστικών ομάδων, που καλλιεργούν το μίσος και το ρατσισμό ανάμεσα στους λαούς. «Όλες αυτές οι ομάδες εγκληματούν απέναντι σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους, αποκρύπτουν εσκεμμένα από το λαό τις πραγματικές αιτίες που γεννούν το πρόβλημα. Με την πρακτική τους, στην ουσία συντηρούν το πρόβλημα. Παράλληλα, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να φανούν σαν αντισυστημικοί, ενώ στην ουσία είναι άξιοι υποστηρικτές της ίδιας συνολικής αυτής πολιτικής, που και τη φτώχεια βαθαίνει και διευρύνει και τους λαούς ματώνει και γεννά προσφυγιά» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται και άλλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις από συλλογικότητες και σωματεία της Λέσβου.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger