Home » , » Ωραία, ένας υπουργός λιγότερος.

Ωραία, ένας υπουργός λιγότερος.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 | 8:46 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Ήταν δέσμευση και έγινε πράξη αλλά σιγά – σιγά. Ο Τσίπρας αναλαμβάνει και υπουργός εξωτερικών μειώνοντας κατά 1 τον αριθμό αυτών που μετέχουν στην Κυβέρνηση.
Αλέξη, δεν διώχνεις και τους άλλους; Άχρηστοι είναι ούτως ή άλλως. Κάνε μοιρασιά με τον Πάνο.
"Ένα υπουργείο εσύ, ένα εγώ, δυο εσύ, δύο εγώ...". Λιγότερο θα μας στοιχίσει σε μισθούς χαραμοφάηδων.

Πάει ο Νίκος ο Κοτζιάς, μας τελείωσε. Παραιτήθηκε, γιατί τάχα ο Αλέξης πήρε το μέρος του Καμένου, κι όχι το δικό του.
Βρε Νικολάκη, δεν είπαμε πως Τσίπρας και Καμμένος πάνε μαζί; Δεν είπαμε επίσης, να προσέχετε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, μη γίνει κανένα ατύχημα από το δήθεν “πόλεμο” και κοπείτε; Ορίστε τώρα, μετρά απώλεια η κυβέρνηση. Καλά “έχασε κι η Βενετιά βελόνι” θα πείτε.
Πάντως ο Νίκος είναι μουτρωμένος. Θα του δώσει ίσως κάτι ο Τσίπρας αργότερα να παίζει.

Πιστεύουμε αλήθεια πως ο Νίκος έφυγε για τον Πάνο; Σαχλαμάρες. Έχουν κατά καιρούς ειπωθεί χειρότερα πίσω από τις κλειστές πόρτες, όχι μόνο μεταξύ των ΑΝΕΛ και των Συριζαίων, αλλά και μεταξύ των “αριστερών” συντρόφων. Ούτε είναι η πρώτη φορά, ούτε φυσικά η τελευταία, που ομοϊδεάτες “παίζουν ξύλο” για διαφόρους λόγους.

Νομίζω, πως ο Κοτζιάς διαχωρίζει τη θέση του, γιατί βλέπει τι έρχεται. Έχει ένα δίκιο. Ως υπουργός εξωτερικών έκανε ότι του είπε ο Πρωθυπουργός. Που με τη σειρά του έκανε ότι πρόσταξε η Αμερική.
Τώρα τον κατηγορούν από τη ΝΔ και τους χρυσούς ναζί ότι πούλησε τη Μακεδονία.

Μια παρένθεση: Οι ανιστόρητοι γαλάζιοι φασίστες και οι εγκληματίες νοσταλγοί του Χίτλερ θα πρέπει, να πάνε επιτέλους σχολείο, να διδαχθούν τι έκαναν οι Γερμανοί παρέα με τους Βούλγαρους εθνικιστές στη Μακεδονία τον καιρό της Κατοχής. Ποιος έδωσε τη Μακεδονία σε ποιόν, ποιος έσφαξε, ποιοι αντιστάθηκαν πραγματικά και ποιοι πήγαν με τον κατακτητή.
Επίσης, που βρέθηκαν μετά την απελευθέρωση Ράλληδες, Πάγκαλοι Παπαδόγγονες και άλλοι 22.000 ταγματασφαλίτες. Αι σιχτίρ πια! Τέλος παρένθεσης.

Ο Κοτζιάς λοιπόν παραπονιέται, γιατί, αφού έκανε ότι του είπαν, τον άδειασαν όλοι. Η συμφωνία, που βάζει τη FYROM στο ΝΑΤΟ, πολύ δύσκολα περνά από τη Βουλή της, ενώ ουσιαστικά απορρίφθηκε από τους γείτονες στο δημοψήφισμα, παρά τα κόλπα του Ζάεφ.

Όμως και στην Ελλάδα η αντιπολίτευση αλυχτά, γιατί δεν εκτέλεσε η ίδια της εντολές των αφεντικών από το Αμέρικα. Έτσι ο Νίκος βάλλεται από όλους. Ακόμα και από τον Πάνο που το παίζει υπερπατριώτης κατά της συμφωνίας, ενώ στηρίζει και τον Τσίπρα, που την υπέγραψε! Δεν είναι υποκριτής, έχει αποδείξει εδώ και καιρό, πως έχει το ακαταλόγιστο. 

Ο Κοτζιάς λοιπόν εφαρμόζει την περίφημη τακτική “του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ”. Κάτσε να φύγει, να γλυτώσει τα πυρά, να το παίξει και αριστερός, μπας και συγκινήσει κάνα χαϊβάνι.
Προεκλογικά κολπάκια που τα άρχισαν λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο εξάμηνο. Κόλπα, που θα πολλαπλασιαστούν και θα γίνουν πιο μεγάλα και θεαματικά, όσο πλησιάζουμε στις κάλπες. Θα μπορούσαμε να τα πούμε και “κάλπικα”.

Αλλά η παραίτηση ωφελεί και τον Τσίπρα αλλιώς δεν θα γίνονταν δεχτή. Θα του έλεγε “που πας και με αφήνεις μόνο μου, σε έχω ανάγκη, τον άλλο τον θέλω για τους βουλευτές, εσένα αγαπώ κλπ κλπ” ότι λένε οι άντρες δηλαδή για να τουμπάρουν τις κερατωμένες συζύγους.
“Όσα λεν οι άντρες μεταξύ τους, λόγια σοβαρά, λόγια αληθινά.
Πες μου ότι θέλεις όμως μείνε, μήπως περάσει η βραδιά...”

Με συγχωρείτε, παρασύρθηκα. Που λέτε, ο Αλέξης στην τελική, φορτώνει πιθανή αποτυχία στον Κοτζιά και ησυχάζει. Ο οποίος Κοτζιάς Δεν θα λέγεται πια Νίκος αλλά Ιφιγένεια.
Το πόσο λυπήθηκα δε για τις “δραματικές εξελίξεις”, δε λέγεται. Αφού μόλις το έμαθα, παράτησα το φαΐ. Δεν κατέβαινε τίποτε κάτω... από τα γέλια. 

Αλέξη τι να σου πω; Εσύ δουλεύεις για το Μητσοτάκη κι αυτός για σένα. Όλους βέβαια μας δουλεύετε μαζί. Αλλά που θα πάει, ξυπνάν σιγά σιγά οι σκλάβοι. Ξυπνάνε δε πεινασμένοι, ενώ το κουτόχορτο που δίνετε στον κόσμο είναι ληγμένο και βρωμάει φασισμό.
Όρε θα σας πάρει και θα σηκώσει όλους μαζί... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger