Home » , , » Α. Σαμαράς: Ενας ακροδεξιός, θρησκόληπτος, πατριδοκάπηλος πολιτικάντης (Βίντεο)

Α. Σαμαράς: Ενας ακροδεξιός, θρησκόληπτος, πατριδοκάπηλος πολιτικάντης (Βίντεο)

Από giorgis , Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 | 5:08 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Για μας ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας ακροδεξιός πολιτικός, ένα γνωστό θρησκόληπτο άτομο, ένα "παιδί του κομματικού σωλήνα", γόνος μιας πλούσιας οικογένειας, που τα μόνα ένσημα που έχει να επιδείξει είναι από το "επάγγελμα πολιτικάντης".

Ανέκαθεν πολιτεύτηκε χρησιμοποιώντας εμφυλιοπολεμική ρητορική, "πρώτο τραπέζι πίστα" στα "μνημόσυνα" στον Μελιγαλά που οργάνωναν οι φασίστες. Μάλιστα σ' αυτές τις περιπτώσεις, οι ανακοινώσεις του πολιτικού του γραφείου, μας γνωστοποιούσαν ότι ο Α. Σαμαράς «θα παραστεί στο Μνημόσυνο των σφαγιασθέντων από τους Εαμοκομμουνιστές».

Ελαμψε το "άστρο" του όταν τον πήρε υπό την προστασία του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και από υπουργός στις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα, βρέθηκε στο κρίσιμο πόστο του υπουργού Εξωτερικών το 1990.
Αυτή ήταν και η "χρυσή" εποχή για τον Σαμαρά. Με όχημα τα "μυστικά κονδύλια" -επί εποχής του βρέθηκαν σε αστρονομικά ύψη- έφτιαξε την μετέπειτα πολιτική του καριέρα. 
Προ Σαμαρά, τα λεγόμενα "μυστικά κονδύλια" του υπουργείου Εξωτερικών  μόλις που ξεπερνούσαν τα 3 δις δρχ. 
Κατά την δίχρονη θητεία του στο υπουργείο εκτινάχθηκαν. Το 1991 ξοδεύει 5 δις και το 1992 7,5 δις δρχ. Υποτίθεται ότι αυτά τα χρήματα του ελληνικού λαού ξοδευόταν για "εθνικούς λόγους", στην ουσία όμως χρηματοδοτούσαν ένα ολόκληρο στρατό δημοσιογράφων για να φτιάχνουν την "αγιογραφία" του μετέπειτα αρχηγού της Πολιτικής Ανοιξης.

Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα από την κατάθεση που είχε δώσει ο Κ. Μητσοτάκης στην ΕΣΗΕΑ για το τι συνέβαινε στο υπουργείο Εξωτερικών επί Σαμαρά: «Υπήρχε ένα τσουβάλι με χαρτονομίσματα. Για την ακρίβεια ήταν μια μαύρη νάιλον σακούλα σαν αυτές για τα σκουπίδια. Ήταν γεμάτη πεντοχίλιαρα. Από εκεί έπαιρναν χρήματα και μοίραζαν».

Από κει και πέρα για το Σαμαρά οι μετανάστες είναι ό,τι ήταν οι Εβραίοι για το Χίτλερ, ενώ επιδίδεται σε μια αντικομμουνιστική ρητορική βγαλμένη από τα εγχειρίδια των μετεμφυλιακών κυβερνήσεων και όσοι διαφωνούν πολιτικά μαζί του, είναι γ' αυτόν εθνοπροδότες και ανθέλληνες.

Αυτή είναι η δικιά μας εκτίμηση για τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος σημειωτέον δουλεύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας ένα μέρος του εκλογικού σώματος να "μην ξεχνάει τι σημαίνει Δεξιά". 

Υπάρχει φυσικά και το γνωστό βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα ο ναζί Κασιδιάρης στο οποίο ακούμε τον άλλοτε στενό φίλο και εξ' απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο να      χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό σαν «μικρόνοα, φοβισμένο, πούστη».

Εκτός απ' αυτό παρακολουθήσετε και το παρακάτω βίντεο στο οποίο οπαδοί της Ν.Δ -πιθανόν ανάμεσα τους να βρίσκονται και  ορισμένοι που σήμερα τον χειροκροτούν- να φωνάζουν οργισμένοι το σύνθημα: "Αλήτη, προδότη, Σαμαρά". (Σ' αυτό προσθέσαμε κάποιες σχετικές φωτογραφίες πλαισιωμένες με την ανάλογη μουσική υπόκρουση).

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger