Home » , » Πάλι δίνει τα διαπιστευτήρια του στην αστική τάξη ο Α. Τσίπρας, με αφορμή τον θάνατο Σιούφα

Πάλι δίνει τα διαπιστευτήρια του στην αστική τάξη ο Α. Τσίπρας, με αφορμή τον θάνατο Σιούφα

Από giorgis , Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 | 1:41 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Παραπολιτικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το παρακάτω σχόλιο, έχει όμως την σημασία του.

Καθημερινά πεθαίνουν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, που πάλεψαν για την λευτεριά και το ψωμί του λαού και στην συνέχεια μαρτύρησαν,  στα "πρότυπα Σχολεία για ηθική αναμόρφωση", όπως χαρακτήριζε τα κολαστήρια που βρισκόταν στα ξερονήσια, ο Π. Κανελλόπουλος, υπουργός Στρατιωτικών το 1949.

Δεν θυμόμαστε ποτέ τον Α. Τσίπρα να αποτίει φόρο μνήμης σ' αυτούς τους λαϊκούς αγωνιστές (Πιθανόν να συνέβη κάποιες σπάνιες φορές και να μας διαφεύγει).
Κάθε φορά όμως που εγκαταλείπει τα εγκόσμια ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του συντηρητικού πολιτικού προσωπικού δεν παραλείπει ο πρωθυπουργός να δώσει τα διαπιστευτήρια του στην αστική τάξη.

Τον θυμόμαστε να κάνει την "αγιογραφία" του "εθνάρχη" Καραμανλή, ενός πολιτικού που βαρύνεται με σωρεία εγκλημάτων σε βάρος αγωνιστών του λαϊκού κινήματος. Τώρα, διαβάζουμε στην "Αυγή" ότι ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφράσει την θλίψη του και τα συλλυπητήρια στους οικείους του πρώην βουλευτή της Ν.Δ., Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος πέθανε χτες αφήνοντας "το στίγμα του στην πολιτική ζωή με τη σοβαρότητα, τη νηφαλιότητα & τη μετριοπάθειά του, αρχές που προάγουν τη δημοκρατία".

Ποιο ήταν το βασικό "στίγμα" που άφησε στην πραγματικότητα ο εκλιπών; Το ότι εξασφάλισε το μέλλον του παιδιών του, αφού μέσα απ' τις προσβάσεις που είχε αποκτήσει σαν αστός πολιτικάντης ίδρυσε την μεγαλύτερη εισπρακτική οικογενειακή εταιρεία και τα «κοράκια» που την αποτελούν θησαυρίζουν, εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας όσους δανειολήπτες έχουν βρεθεί στα νύχια των τραπεζιτών και αδυνατούν τα αποπληρώσουν τα τοκογλυφικά δάνεια τους. (Διαβάστε εδώ).

Είναι αυτό που λέμε: Αν σε πάρει η κατηφόρα ...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger