Home » , , » Η "ανομία", τα Εξάρχεια και οι αναρχικοί. Μια καραμέλα που την πιπιλίζουν 40 χρόνια και δεν λέει να λιώσει

Η "ανομία", τα Εξάρχεια και οι αναρχικοί. Μια καραμέλα που την πιπιλίζουν 40 χρόνια και δεν λέει να λιώσει

Από giorgis , Κυριακή 14 Απριλίου 2019 | 9:53 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Ολα τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπέρασαν ασχολίαστο το σημείο της δήλωσης της Παπακώστα με το οποίο η υπουργός μπάτσων και καταστολής προανήγγειλε ότι θα υπάρξει νέο μπαράζ μπατσάδικης ασυδοσίας στην περιοχή των Εξαρχείων και εστιάστηκαν στην εκτίμησή της ότι «τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή- η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες».

Ξεσάλωσαν, λοιπόν μαρκουτσοφόροι και γραφιάδες, υπερασπιστές του δόγματος "νόμος και τάξη" για την "ανομία και παρανομία" που βασιλεύει στο "άβατο" των Εξαρχείων επαναλαμβάνοντας ένα τροπάρι που ίδιο και απαράλλακτο  ακούμε εδώ και 40 σχεδόν χρόνια. Είναι μια καραμέλα που την πιπιλάνε απ' την δεκαετία του '80 -τότε που διοικητής των ΜΑΤ και ΜΕΑ ήταν ο μακαρίτης, αλησμόνητος μπάτσος Νίκων Αρκουδέας- και δεν λέει να λιώσει ποτέ.
(Θα μιλήσουμε παρακάτω για την διαχρονικότητα αυτής της "καραμέλας").

Πρώτα όμως να συνεισφέρουμε κι εμείς στην εμπέδωσης της άποψης ότι «η ανομία ζει και βασιλεύει στα Εξάρχεια, τα οποία έχουν μετατραπεί άντρο για κάθε εγκληματική πράξη», παραθέτοντας αποσπάσματα από περασμένη ανάρτησή μας:

⏩Στα Εξάρχεια συχνάζει η συντριπτική πλειοψηφία των 130 Ελλήνων, απ’ αυτούς που μπλεγμένοι με μίζες πολεμικών εξοπλισμών, λεηλασία δημόσιου πλούτου, και κάθε είδους κομπίνα, βρέθηκαν να φοροδιαφεύγουν «παρκάροντας» τα θησαυροφυλάκια τους σε φορολογικούς παραδείσους όπως αποκαλύφθηκε με την πρόσφατη υπόθεση  Paradise Papers

⏩Την πλατεία Εξαρχείων είχαν στέκι τους ο Τσουκάτος, ο Ακης, ο Μαντέλης και όλος ο υπόλοιπος «καλός κόσμος» για να δέχεται «χορηγίες» και «εξυπηρετήσεις» από πολυεθνικές και πλουτοκράτες.

⏩Εκεί βρισκόταν η «γιάφκα» όπου σχεδιάστηκε το έγκλημα του Χρηματιστηρίου που οδήγησε χιλιάδες πολίτες στην οικονομική  καταστροφή. Και επίσης για όσους/ες το αγνοούν, απ’ την πλατεία Εξαρχείων ορμώμενος ο Μ. Χριστοφοράκος εξαγόρασε κόμματα και πολιτικούς για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της Ζήμενς.

⏩Να μην παραλείψουμε επίσης να αναφέρουμε ότι θαμώνες της πλατείας Εξαρχείων είναι όλοι οι εγκληματίες του «λευκού κολάρου» που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε «άντρο για κάθε εγκληματική πράξη» σχεδιάζοντας την αρπαγή σπιτιών δανειοληπτών που έχουν φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο, την φοροληστεία, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κλπ.

Και τώρα να επανέλθουμε στο διαχρονικό "φαινόμενο" των Εξαρχείων αναπαράγοντας ένα κειμενάκι που έχει γράψει στην "Εφημερίδα των Συντακτών" ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κανελλόπολουλος στις 22.10.2017


To Protagon, οι αναρχικοί και τα Εξάρχεια (δεν βαρέθηκαν άραγε;)

Οι αναρχικοί ήταν... καλά παιδιά πριν 30 χρόνια, γνώριζε πολλούς προσωπικά ο Ανδρέας Πετρουλάκης όπως γράφει στο Protagon, δεν είναι σαν τους... σημερινούς στα Εξάρχεια που «τραμπουκίζουν άγρια όποιους αντιπαθούν».

Το κακό είναι πως τα ίδια έγραφαν για τους αναρχικούς και τα Εξάρχεια και πριν 30 χρόνια! «Πριν από τριάντα χρόνια ήξερα αρκετούς αναρχικούς... ...είχαν ευγένεια, ήσαν μορφωμένοι και διαπνέονταν από γνήσιες ουμανιστικές προθέσεις. Η άρνησή τους προς κάθε εξουσία είχε αφετηρία την αγάπη τους για τον άνθρωπο και την αποστροφή τους προς την καταπίεσή του – οι ανησυχίες τους ήσαν αυθεντικές υπέρ της κοινωνίας και όχι του εαυτού τους» γράφει ο Ανδρέας.

Και τονίζει την αντίθεση με το σήμερα: «Τι σχέση έχουν με την αναρχία αυτά τα βίαια αντικοινωνικά στοιχεία που καταστρέφουν περιουσίες ανθρώπων, κάνουν πλιάτσικο στα σπασμένα καταστήματα, καίνε τα μέσα μαζικής μεταφοράς των φτωχών πολιτών, τραμπουκίζουν άγρια όποιους αντιπαθούν, φιμώνουν κάθε αντίθετη φωνή, κάνουν face control στους επισκέπτες μιας περιοχής της Αθήνας και κρατούν σε ομηρία τους κατοίκους της;».

Δεν βαρέθηκαν άραγε να ασχολούνται τόσα χρόνια με τα Εξάρχεια, μασώντας την ίδια καραμέλα; 

Ήταν 2007 (10 χρόνια πριν) όταν, όπως σημείωνε ο «Ιός», η «Espresso» έγραφε για «κράτος των Εξαρχείων», η «Καθημερινή» για «300 "αναρχοληστές" των Εξαρχείων» και  το «Πρώτο Θέμα» για «"ανεξάρτητο κράτος" από τους κουκουλοφόρους των Εξαρχείων».

Το 1985 (32 χρόνια πριν) η «Ακρόπολη» στηλίτευε το... κράτος των Εξαρχείων: «Νέα επεισόδια δημιούργησαν χθες οι αναρχικοί "υπήκοοι του κράτους" των Εξαρχείων».

Το 1984 (33 χρόνια πριν) το «Εθνος» δημοσίευε ρεπορτάζ με τον τίτλο «Και τώρα οι... "Σιού". Εξάρχεια: μετά τα ναρκωτικά και τους αναρχικούς, ήρθαν οι πανκς με τα ξυρισμένα κεφάλια».

«Δεν φτάνουν τα τόσα και τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, έρχεται να προστεθεί η διαφθορά με τους "αναρχικούς"» έγραφε με τη σειρά του και ο «Ριζοσπάστης» το 1980 (37 χρόνια πριν)!

Να είμαστε καλά να ζούμε σε 30 χρόνια να διαβάζουμε στο Protagon της εποχής, το 2047, για το πόσο καλοί ήταν οι αναρχικοί το 2017. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger