Home » , » Με λένε Υεμένη

Με λένε Υεμένη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 | 8:50 μ.μ.

Γράφει ο Panos Flow

Κάπου υπάρχει μια χώρα φάντασμα, μια χώρα στην οποία ο θάνατος κάνει την επέλαση του. Μια επίγεια κόλαση που η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει τίποτα. Τα καθεστωτικά μέσα συνήθως σιωπούν παρ όλο που μιλάμε για την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση αυτήν την στιγμή στον κόσμο.

Το μεγαλύτερο τίμημα αυτού του βρώμικου πολέμου το έχουν πληρώσει και το πληρώνουν οι άμαχοι, κυρίως γυναικόπαιδα. Η Υεμένη είναι η φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου αλλά το σημείο που βρίσκεται είναι πάρα πολύ σημαντικό από γεωστρατηγικής άποψης γιατί ενώνει την Ερυθρά Θάλασσα με τον κόλπο του Άντεν, μια περιοχή που είναι «το πέρασμα του πετρελαίου».

Aυτό το πέρασμα είναι γνωστό ως »οι πύλες των δακρύων» και είναι το μόνο πέρασμα από την Ερυθρά θάλασσα στον ινδικό ωκεανό. Πρόκειται για τον σημαντικότερο εμπορικό κόμβο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας και ένα από τα σημαντικότερα γαιωστρατηγικά σημεία παγκοσμίως απ το οποίο καθημερινά περνούν περίπου 4 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου σύμφωνα με το Energy Information Administration.

Αιτίες και αφορμές της "κόλασης"

Στις 22 Ιανουαρίου του 2015 ο Αμπντ Ράμπ Μανσούρ Χάντι παραιτείται και τον Μάρτιο δραπετεύει στην Σαουδική Αραβία. Τότε ο υπουργός Εξωτερικών ζητά την στρατιωτική επέμβαση του  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger