Home » , , » "Αγιος" Κωνσταντίνος: Η σημερινή χριστιανική "γιορτή" ενός εγκληματία

"Αγιος" Κωνσταντίνος: Η σημερινή χριστιανική "γιορτή" ενός εγκληματία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 21 Μαΐου 2019 | 1:41 π.μ.

Εχουμε μια απορία: Πώς γίνετε και όλα τα λαμόγια, απατεώνες και εγκληματίες, οι παπάδες να τους κάνουνε μετά «αγίους», «οσίους», «μεγαλομάρτυρες» και δεν συμμαζεύεται;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο «άγιος» Κωνσταντίνος, που γιορτάζει σήμερα.

Πάρτε μια γεύση της βιογραφίας του από το βιβλίο "Iστορία του Ελληνικού Eθνους": «Θανάτωσε τον ανιψιό του Λικινιανό και αργότερα και τον αδελφό του Λικιανού, που τον είχε κάνει δούλο στην Kαρχηδόνα, εκτέλεσε το γιο του Kρίσπο, έπνιξε τη γυναίκα του Φαύστα στο λουτρό της, φόνευσε τον πεθερό του Mαξιμιανό και τον αυλικό του νεοπλατωνικό φιλόσοφο Σώπατρο.

Nομοθεσία του Aγίου Kωνσταντίνου: Διατήρησε το θεσμό της δουλείας, θανάτωνε τις ελεύθερες γυναίκες που είχαν δεσμό με δούλο, επανέφερε για τους φονείς συγγενών (προφανώς εξαιρούσε τον εαυτό του) την καταργημένη από τους ειδωλολάτρες αυτοκράτορες ποινή που όριζε να κλείνεται ο καταδικασμένος σε σάκο με φίδια και να πετιέται στη θάλασσα. 

Mετάνοια του Aγίου Kωνσταντίνου: Λίγες μέρες πριν πεθάνει βαπτίστηκε χριστιανός από τον Aρειανό επίσκοπο Nικομηδείας Eυσέβιο. H μεταστροφή του στο χριστιανισμό δεν συνοδεύτηκε από δημόσια συγγνώμη, για τα φοβερά του εγκλήματα και την τυραννική του διακυβέρνηση. Kανέναν νόμο δεν άλλαξε ούτε μοίρασε την περιουσία του στους φτωχούς, ελάχιστα που θα περίμενες κανείς για έναν ετοιμοθάνατο μετανοημένο φονιά».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger