Home » , » Για την διαχρονική ατιμωρησία των εμπρηστών που συλλαμβάνονται γιατί δεν μιλάει κανένας;

Για την διαχρονική ατιμωρησία των εμπρηστών που συλλαμβάνονται γιατί δεν μιλάει κανένας;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 | 1:24 π.μ.


Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράφεις την τεράστια πρωτίστως οικολογική καταστροφή που συμβαίνει αυτές τις ώρες στην Εύβοια.

Προσπερνάμε τι ειδησεογραφικές αναφορές, που δεσπόζουν άλλωστε σε όλο το διαδίκτυο και επικεντρωνόμαστε σε κάτι άλλο.

O μαρξισμός αντιλαμβανόταν ότι η εμπορευματική-κεφαλαιοκρατική οργάνωση της παραγωγής, δεν σήμαινε μόνο την εκμετάλλευση της ζωντανής εργασίας, αλλά και την καταλήστευση του φυσικού πλούτου της γης. 

Μ’ αυτό το σκεπτικό μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί το αστικό κράτος δεν κάνει το παραμικρό για να προστατέψει τον δασικό πλούτο της χώρας μας, γιατί οι πυρκαγιές που ξεσπούν καθημερινά είναι το όχημα για την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της γης και φυσικά γιατί το αστικό κράτος δεν κάνει καμιά προσπάθεια για να τις εμποδίσει.

Κάποτε για τις πυρκαγιές έφταιγε ο «στρατηγός άνεμος» και οι «ασύμμετρες απειλές». Σήμερα για τις καταστροφικές πυρκαγιές φταίνε «οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες», ότι «οι πυρκαγιές ξέσπασαν σε δύσβατες περιοχές», με τον Μητσοτάκη να ζητάει την «βοήθεια του καιρού», για να αντιμετωπιστούν. Πάλι καλά που δεν επικαλέστηκε την βοήθεια της Μεγαλόχαρης που γιορτάζει αύριο.

Ο καπιταλισμός θεωρεί αντιπαραγωγικό ό,τι δεν αποφέρει άμεσο κέρδος. Τα ίδια τα δάση τα βλέπει σαν πηγή αποκόμισης κέρδους. Γι’ αυτό και διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις αφήνουν απροστάτευτα τον δασικό μας πλούτο στις ορέξεις καταπατητών,  στο στόχαστρο τουριστικών ομίλων και άλλων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο η αντιμετώπιση που έχουν από την αστική δικαιοσύνη όποιοι εμπρηστές συλληφθούν. «Όπως δείχνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, είναι πιο εύκολα για κάποιους δικαστές να οδηγήσουν στην φυλακή ένα κορίτσι σαν την Ηριάννα που τόλμησε να αγαπήσει έναν αναρχικό νέο και με μοναδικό στοιχείο ένα μερικό –λανθάνον- αποτύπωμά της, παρά τον δράστη ενός καταστροφικού εμπρησμού» έγραφε πριν κάποιο καιρό η εφημερίδα «Docomento».

Τα αναμφισβήτητα επίσης στοιχεία που είχε παραθέσει επιβεβαιώνουν απόλυτα αυτή την εκτίμηση. «Ανατρέχοντας στα επίσημα στοιχεία της περασμένης δεκαετίας βλέπουμε ότι μέσα σε μια τετραετία κατά την οποία είχαν ξεσπάσει 60.000 και είχαν συλληφθεί περισσότεροι από 4.000 ύποπτοι για εμπρησμό σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν οι 700 και στην φυλακή πήγε μόνο ένας», ανέφερε το ρεπορτάζ και συμπλήρωνε: «Αυτό σημαίνει ότι στο 85,93% των επιβεβαιωμένων εμπρησμών δεν παραπέμφθηκε κανένας στην δικαιοσύνη. Από αυτούς που καταδικάστηκαν, το 72,9% είδε την ποινή του να αναστέλλεται και το 26,5% να μετατρέπεται».

Είναι δηλαδή χωρίς νόημα να ασχοληθούμε με την άσκοπη κοκορομαχία κυβέρνησης –αντιπολίτευσης αφού και τα δυο αυτά αστικά κόμματα αφήνουν εντελώς απροστάτευτο τον δασικό πλούτο στην χώρα μας και κάνουν γαργάρα το εμπόριο της γης, την πολύμορφη επιχειρηματική χρήση της γης για κερδοσκοπία.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger