Home » , » Δυο κουβέντες "περί βίας" (Βίντεο)

Δυο κουβέντες "περί βίας" (Βίντεο)

Από giorgis , Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 | 10:20 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Το πόσο καλό να διατηρείς αρχείο το διαπίστωσα άλλη μια φορά παρακολουθώντας ένα βίντεο που είχα αναρτήσει στο διαδίκτυο πριν έξη χρόνια.
Σ' αυτό παρακολουθούμε, τον καθαρό επιστημονικά εμπεριστατωμένο λόγος του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιώργου Κατρούγκαλου, σε τηλεοπτική εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, όταν ακόμα το εξουσιαστικό αφιόνι, δεν είχε καταντήσει τον "κομμουνιστή", κατά δήλωση του, Κατρούγκαλο, έναν λακέ στης αστικής τάξης.

Και η αναφορά του πρώην κυβερνητικού στελέχους αναφέρεται σε μια συζήτηση που είχε ανοίξει τότε "περί βίας".

Με ήρεμο και απόλυτα κατανοητό τρόπο, ο Κατρούγκαλος, έβαλε το θέμα στις σωστές του διαστάσεις αν και με ένα τρόπο απλουστευτικό, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί για την πολιτική - ταξική πλευρά του θέματος.

Πιθανόν κάτι να του έχει μείνει από την πολιτική του αφετηρία σαν δεινός συνδικαλιστής της ΚΝΕ στη δεκαετία του 1980, πριν καταλήξει ένα εξουσιαστικό παχύδερμο. Δεν αποκλείεται επίσης να θυμάται την μεγάλη αλήθεια που έγραψε ο Μπρεχτ ότι «μόνον η βία ωφελεί, όπου εξουσιάζει η βία».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

19 Νοεμβρίου 2019 στις 8:03 μ.μ.

Κατρουγκαλος! Μονο λακες συντροφε Γ. Γ. Ενας πασοκος που μεταπηδησε στο συριζα ανελ και εκανε τη βρωμικη δουλεια στο συνταξιοδοτικο που εξοντωσε χιλιαδες κοσμο απομαχους της ζωης. Αντιπαθητικοτατος θα μεινει.

20 Νοεμβρίου 2019 στις 7:40 μ.μ.

Κάτι τέτοιοι σαν τον γλοιωδέστατο Κατρούγκαλο γίνονται δύο και τρεις φορές πιο αηδιαστικοί από τους παραδοσιακούς αντιδραστικούς. Γιατί ως πρώην κομμουνιστής (έστω και ρεβιζιονιστής) ο κάθε παρόμοιος Κατρούγκαλος ξέρει πολύ καλά ποια συμφέροντα επέλεξε να εξυπηρετεί ως αστός λαογδάρτης υπουργός. Είναι πολύ πιο συνειδητός λοιπόν λαογδάρτης από όλα τα παραδοσιακά πολιτικά τσουτσέκια της δεξιάς, τα οποία ανατράφηκαν στο παχνί της πλουτοκρατίας και της αμερικανοκρατίας από γεννησιμιού τους. Γι'αυτό ο κάθε Κατρούγκσλος, ή Δραγασάκης ή Θεοδωρικάκος είναι απείρως πιο επικίνδυνος εχθρός του λαού, ακόμα κι από μαύρα κοράκια σαν το Μπουμπούκο και σαν τον Τσεκουράτο που γεννήθηκαν φασιστόμουτρα!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger