Home » , , » Μια ιστορία που δεν πρέπει να ξεχαστεί. Για να θυμόμαστε την αλητεία, το θράσος και την αθλιότητα των δήθεν αρίστων.

Μια ιστορία που δεν πρέπει να ξεχαστεί. Για να θυμόμαστε την αλητεία, το θράσος και την αθλιότητα των δήθεν αρίστων.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 | 9:35 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η Φώφη Μπουλούτα πέθανε το Νοέμβριο του 2017. Ήταν η ηρωική καθηγήτρια που στις 8/6/2012, κατά τη διάρκεια των απολυτηρίων εξετάσεων, μονογράφει την κόλλα του γιου του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αντέγραφε στις εξετάσεις.

Το ντουβάρι κλαίγεται στο μπαμπάκα του και το Κολέγιο απολύει αμέσως την εκπαιδευτικό, 3 χρόνια πριν τη συνταξιοδότησή της, με τη γελοία αιτιολογία της ανεπάρκειας των διδακτικών της καθηκόντων!

Προφανώς στα διδακτικά καθήκοντα θεωρούν κάποιοι πως πρέπει να περιλαμβάνεται το γλύψιμο, η υποταγή και τα στραβά μάτια στα σκονάκια των πορφυρογέννητων κούτσουρων.
Η έννοια της αριστείας όπως την αντιλαμβάνονται τα δεξιά στουρνάρια.

Μην ξεχνάμε πως τα πτυχία των Κολεγίων ισούνται πλέον με τα πτυχία των ΑΕΙ, οπότε καταλαβαίνετε πως σύντομα περισσότερη αξία θα έχει το χαρτί υγείας από τα υποβαθμισμένα πτυχία μας. Διότι, αν οι γόνοι παίρνουν πτυχίο όπως πήρε ο γιος του Σαμαρά, χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις και με αντιγραφή στις απολυτήριες, θα έχουμε μια νέα γενιά ημιμαθών και αμόρφωτων “πτυχιούχων”. Οι οποίοι φυσικά χάρη στο μέσον, που έχει ο μπαμπάς, θα καπελώσουν τους πραγματικά άξιους.

Στις 18 Ιουνίου του 2012, η σύμβασή της εκπαιδευτικού καταγγέλλεται εκ μέρους του Κολεγίου Αθηνών, στο οποίο επικεφαλής βρίσκεται ο θείος του κούτσουρου, ο Αλέξανδρος Σαμαράς. Αντί να του πουν “να πας να διαβάσεις, ρε παλιόπαιδο”, όπως θα έκανε σχεδόν κάθε γονιός, αν έβλεπε το βλαστάρι του να τα φορτώνει στον κόκορα, τα έβαλαν με τη δασκάλα.
Γιατί ο εγωισμός τους δεν δέχονταν μια απλή καθηγήτρια να τιμωρεί τον απόγονο του πρωθυπουργού. Είναι η νοοτροπία του φασίστα. Θεωρεί πως είναι ανώτερος.
“Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε”; - Ναι, είσαι ένας βλάκας και μισός, ένας κομπλεξικός που την είδε θεός. Κάποιος δηλαδή που χρήζει επείγουσας ψυχιατρικής φροντίδας.

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, το ΚΥΣΔΕ, παρά το γεγονός ότι είχε υποχρέωση να εξετάσει την καταχρηστικότητα της απόλυσης, αρνήθηκε να το κάνει, αποδεχόμενο αίτημα του Κολεγίου, που με υπόμνημά του ζήτησε να μην εξεταστεί η υπόθεση!
Έτσι μια εκπαιδευτικός κρίθηκε ανεπαρκής μετά από 20 ολόκληρα χρόνια που δίδασκε στο ίδιο σχολείο!

Η Ιστορία έχει συνέχεια. Μετά το θάνατο της εκπαιδευτικού, η ΝΔ προσπάθησε ανεπιτυχώς να σπιλώσει τη μνήμη της, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Τόσο τους ενόχλησε το θάρρος της Φώφης Μπουλούτα, που προσπάθησαν να την τιμωρήσουν και πεθαμένη!
Η ίδια δικαιώθηκε, αλλά μετά θάνατον, όπως συμβαίνει σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις.

Γι αυτό το λόγο κάθε χρόνο θα λέμε και θα ξαναλέμε την Ιστορία της. Θα θυμόμαστε πως μερικές φορές για να κάνεις το καθήκον σου, να κάνεις σωστά τη δουλειά σου, δεν είναι τόσο απλό. Χρειάζεται γενναιότητα. Αυτό που πολλοί θεωρούμε αυτονόητο, δεν είναι πάντα αυτονόητο.
Θα θυμόμαστε επίσης την αλητεία, το θράσος και την αθλιότητα των δήθεν αρίστων.

Εκπαιδευτικοί σαν τη Φώφη Μπουλούτα είναι αναγκαίοι για την Παιδεία. Ο δάσκαλος πρέπει να διδάσκει όχι μόνο με τα λόγια, αλλά κυρίως με τα έργα του. Υποταγμένοι, φοβισμένοι εκπαιδευτικοί είναι ότι χειρότερο για τους μαθητές.

Κάποια παλιοτόμαρα μας θέλουν δούλους. Είμαστε όμως ελεύθεροι άνθρωποι με αξιοπρέπεια και ήθος. Ήθος που απουσιάζει από τα διεφθαρμένα πλούσια παράσιτα.
Θα παραμείνουμε ελεύθεροι, όποιο κόστος κι αν έχει αυτή η ελευθερία.

Το μάθημα που δίδαξε με τη στάση της η αείμνηστη καθηγήτρια θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία.

Οι γενναίοι είναι παράδειγμα προς μίμηση, ενώ οι αλιτήριοι προς αποφυγή.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

16 Σεπτεμβρίου 2021 στις 9:21 π.μ.

Η έννοια της αριστείας όπως την αντιλαμβάνονται τα δεξιά στουρνάρια.αλήθεια τωρα? Τα αριστερά πως την αντιλαμβανονται? Με το να μη πατανε στο σχολείο? Να περνουν πτυχιο με μεσον? Να γίνονται πρωθυπουργοί και να ταλαιπωρουν εκατομμύρια Έλληνες και να οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους στην αυτοκτονία!

19 Σεπτεμβρίου 2021 στις 6:40 μ.μ.

και μην ξεχνάμε και κάποιους αριστερούς να βγαίνουν στα κανάλια να λένε δικαιούνται θέσεις και αξιώματα γιατί πηγαίναν στα αδέλφια τους στο πανεπηστήμιο που κάνανε κατάληψη φαγητό

μην ξεχνάμε επίσης αριστερούς με δεξιές τσέπες πχ Παπαδημούλης που αντί να το παίζει βουλευτής το παίζει κτηματομεσήτης με τα άπειρα σπίτια που έχει. Μην ξεχνάμε τον άλλο που το παίζει γιατρός (Πολάκης) που παραδέχτηκε ότι κρατούσε διπλά βιβλία όταν ήταν δήμαρχος ή κάτι τέτοιο στην Κρήτη. Μην ξεχνάμε τον Μιχελογιαννάκη του ΣΥΡΙΖΑ που κάπνιζε μέσα στη βουλή. Επίσης του ΣΥΡΙΖΑ ο Ξυδάκης ήταν που άναψε πούρο μέσα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Τέλος δυστυχώς δε θυμάμαι ποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάπνιζε μέσα στο μουσείο της ακρόπολης και όταν του έγινε οαρατήρηση η απάντησή του ήταν δεν καπνίζω τσιγάρο, αλλά σιγαρέτο (ή κάπως έτσι)

χα χα χα

Αυτοί είναι οι άξιοι της αριστεράς

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger