Home » , , » Οχι δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά μπατσάδικης κτηνωδίας. Εντάσσονται στην πορεία προς την "κανονικότητα"

Οχι δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά μπατσάδικης κτηνωδίας. Εντάσσονται στην πορεία προς την "κανονικότητα"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 | 4:12 μ.μ.

Δεν είναι είδηση ότι "τα όργανα της τάξεως" απολαμβάνουν διαχρονική ασυλία και ατιμωρησία από φυσικούς προϊσταμένους τους και αστική δικαιοσύνη. 
Και αναφερόμαστε στις περιπτώσεις που βρίσκονται κατηγορούμενοι για κακουργήματα. (Ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, υποθέσεις διαφθοράς κλπ).

Αυτό το λένε και τα δικά τους στοιχεία που είδαν το φως τη δημοσιότητας.
Χαρακτηριστικό είναι άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στον αστικό τύπο. Ο συντάκτης του επικαλείται τα συνολικά στοιχεία που παρουσιάζονται για τη δικαστική εξέλιξη αυτών των υποθέσεων από τις αρχές του 1999 που ξεκίνησε η δράση των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ, μέχρι σήμερα και καταλήγει στο συμπέρασμα, το οποίο είναι και ο τίτλος του κειμένου του: "Απίστευτη ανοχή: Επτά στους 10 διεφθαρμένους αστυνομικούς δεν τιμωρούνται ποτέ".

Εμείς να συμπληρώσουμε μόνο ότι και το ελάχιστο ποσοστό μπάτσων που δικάζονται για πολύ σοβαρά εγκλήματα που έχουν διαπράξει, εισπράττουν ποινές χάδι και φυσικά οι περισσότεροι προχωρούν και σε επόμενες δικαστικές διαδικασίες μέχρι να απαλλαγούν εντελώς από τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Οταν ξελασπώνουν, από τόσο βαριές κατηγορίες, θα έχουν πρόβλημα, οι μπάτσοι, να εκτονώνουν την σαπίλα και ψυχανωμαλία του εσωτερικού τους κόσμου, γνωρίζοντας ότι σχεδόν είναι απίθανο να λογοδοτήσουν γ' αυτό;

Τον τελευταίο καιρό δεν υπάρχει ούτε μέρα που να μην γνωστοποιηθεί περιστατικό μπατσάδικης βαρβαρότητας και , απ' ότι ξέρουμε, ούτε μια προσχηματική ΕΔΕ δεν έχει διαταχθεί.  

Με όλα τα πρόσφατα γεγονότα που έρχονται στην δημοσιότητα κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι οι μπάτσοι οι οποίοι είναι ψυχικά άρρωστοι και επικίνδυνοι, δεν αποτελούν μια ισχύ μειοψηφία ανάμεσα στους ένστολους υπερασπιστές του συστήματος.

Επίσης δεν μπορεί να μην αναρωτηθούμε αν πολλοί μπάτσοι είναι σεξιστές ή σεξουαλικά στερημένοι. Κι αυτό το αναφέρουμε γιατί είναι απίστευτες οι χυδαίες προκλήσεις που κάνουν οι μπάτσοι σε κοπέλες οι οποίες είχαν την "ατυχία" απλώς να περνούν στο οπτικό πεδίο "οργάνων".

"Προς Χρυσοχοϊδη: Μάζεψε τα δίποδα γουρούνια σου!", τιτλοφορούσε, ανάρτησή του ο σύντροφος Σ.Λ., και συμπλήρωνε: "Οι «ανάφτρες», οι «καύλες» και οι «πουτανίτσες», όπως αποκαλούν οι αλητομπάτσοι, κοπέλες. που απλώς έτυχε να περνούν από από το σημείο που βρίσκονται, έχουν οικογένειες και συντρόφους... Αν δεν μαζέψεις τα δίποδα γουρούνια σου θα το κάνουμε εμείς".

Στη συνέχεια υπάρχουν αρκετές σχετικές καταγγελίες στο διαδίκτυο, ενώ ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέων Γεωργιάδης σε τηλεοπτική εκπομπή κατάγγειλε την χυδαία σεξιστική επίθεση σε βάρος της 16χρονης κόρης του από άνδρα των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Συγκεκριμένα το δίποδο ένστολο γουρούνι είπε στο κοριτσάκι  "αν ξανάρθεις από δω θα σου ξεσκίσω τη μουνάρα"!

Οπως μάλιστα γράφει σήμερα στο διαδίκτυο, ο δημοσιογράφος Αρης Χατζηστεφάνου "Οι σεξιστικές επιθέσεις από τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια είναι καθημερινό φαινόμενο ... Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Είναι ο πολιτισμός των επικεφαλής τους και της πολιτικής ηγεσίας του".

Και δίπλα σ' αυτά έχουμε και το σημερινό θύμα αστυνομικής της αυθαιρεσίας. Είναι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Χατζηγεωργίου.
Ας δούμε τι καταγγέλλει ο ίδιος στην ιστοσελίδα newsit. «Περίπου στις 12:00, περνώντας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε το βλέμμα μου με έναν φρουρό των ΜΑΤ. Συνέχισα την πορεία μου και αφού τον προσπέρασα τον άκουσα να φωνάζει στους συναδέλφους του να με σταματήσουν. Σε δευτερόλεπτα με περικυκλώνουν πάνω από δέκα άτομα, όλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ. Ηρθαν απειλητικά προς το μέρος μου, ένας μου τράβηξε τον γιακά του πουκαμίσου μου κι άλλοι μ’ έσπρωχναν και με τραβούσαν. Τους ρωτούσα τι είναι αυτά που κάνουν και μου απαντούσαν ότι θεωρούμαι ύποπτος».

Και συνεχίζει ο ηθοποιός: «Με γύμνωσαν, μου έβγαλαν το πουκάμισο, μου σήκωσαν τη φανέλα και με εξευτέλισαν, επιχείρησαν να μου πάρουν και το κινητό τηλέφωνο και κατάφεραν να μου σκίσουν μια μικρή τσάντα στην οποία είχα βιβλιάρια του ΙΚΑ».

Σύμφωνα με την αφήγηση του θύματος της αστυνομικής βαρβαρότητας, κάποια στιγμή κάλεσαν περιπολικό το οποίο και τον μετέφερε στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.
Όμως ο αστυνομικός των ΜΑΤ δεν εμφανίστηκε ποτέ, ούτε και ο διοικητής της διμοιρίας του ο οποίος εμφανίζεται να δήλωσε στον Γιώργο Χατζηγεωργίου ότι θα τον ακολουθούσε.
Ταυτόχρονα όπως καταγγέλλει κανένας δεν τον ενημέρωσε για τα στοιχεία του αστυνομικού ο οποίος προκάλεσε το περιστατικό.

Τίποτε το ιδιαίτερο δηλαδή. Μια σκηνή από την πορεία προς την "κανονικότητα".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger