Home » , » Mια μελανή σελίδα για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Η Ελλάδα για πρώτη φορά, δεν αναγνωρίζει τα αναφαίρετα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού.

Mια μελανή σελίδα για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Η Ελλάδα για πρώτη φορά, δεν αναγνωρίζει τα αναφαίρετα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 | 11:17 μ.μ.

Για το παρακάτω γεγονός το οποίο θεωρούμε πολύ σοβαρό όλα τα ΜΜΕ, απαξίωσαν να ασχοληθούν μαζί του, κάτι που δεν θεωρούμε τυχαίο.
Αναφερόμαστε σε ένα μεγάλο χτύπημα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στον μαρτυρικό Παλαιστινιακό λαό με την στάση που κράτησε στον ΟΗΕ.

Σε μια αναζήτηση που κάναμε τώρα το διαδίκτυο,  την μόνη σχετική αναφορά που βρήκαμε υπάρχει στον ακροδεξιό ιστότοπο liberal.gr, του Θανάση Μαυρίδη. Εκεί ανάμεσα στα άλλα διαβάζουμε: "O υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, κ. Israel Katz, ευχαρίστησε τις χώρες που καταψήφισαν αντι-ισραηλινά ψηφίσματα στον ΟΗΕ μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, σημειώνοντας πως αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον μακροχρόνιο αγώνα εναντίον της προκατάληψης απέναντι στο Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη".

Ερέθισμα για να ψάξουμε το συγκεκριμένο θέμα -στο οποίο θα επανέλθουμε- είναι το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα που μας έστειλε η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα

Δήλωση Σοφίας Σακοράφα για την στάση της Ελλάδας στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Μια οδυνηρή εξέλιξη. Για πρώτη φορά, χθες, 3 Δεκεμβρίου 2019, η Ελλάδα καταψήφισε το Ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Πρόκειται για ριζική μεταστροφή της στάσης μας στο συγκεκριμένο θέμα, μετά από δεκαετίες. Γράφτηκε μια μελανή σελίδα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, που σηματοδοτεί την προσχώρηση της χώρας μας στη μειοψηφική πλευρά, που δεν αναγνωρίζει τα αναφαίρετα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού. 
Με την επικίνδυνη και αντεθνική αυτή στάση μας, η χώρα αποστασιοποιείται από τα αυτονόητα του διεθνούς δικαίου. Αποστασιοποίηση που μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα για το σύνολο των ελληνικών συμφερόντων. Οι περισπούδαστοι ιθύνοντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αναγνώριση και υπεράσπιση του δικαίου δεν είναι δυνατόν να είναι επιλεκτική.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

5 Δεκεμβρίου 2019 στις 6:49 π.μ.

Το δρονο για αυτη την εξελειξη στο παλαιστινιακο ζητημα τον ανοιξε διαπλατα ο ελεεινος
και τρισαθλιος Συριζα με την αναβαθμιση των σχεσεων με το παρανομο και τρομοκρατικο
Ισραηλ Αναβαθμηση που εφτασε ως τη στρατιωτικη συνεργασια με το το απαρτχαιντ του Ισραηλ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger