Σπέκουλα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 | 9:41 μ.μ.

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, στον τοίχο ενός εργοστάσιου βιομηχανικών αερίων στην περιοχή του Νίζνι-Νόβγκοροντ εμφανίστηκε το γιγαντοπανό που βλέπετε.
Ο Στάλιν, ντυμένος αλά Σβαρτσενέγκερ, αλλά κρατώντας Καλάσνικοφ, απειλεί με τη γνωστή κινηματογραφική φράση: «Θα γυρίσω». Πάνω δεξιά, γράφει στα ρωσικά: «75 χρόνια από τη μεγάλη νίκη» (θα συμπληρωθούν στις 9 Μάη του 2020 και ο Πούτιν ετοιμάζεται να οργανώσει γιορτές σε όλη τη Ρωσία).

Το γιγαντοπανό αποκλείεται να το σήκωσαν οι εργάτες. Ιδιωτικό είναι το εργοστάσιο, καινούργιο μάλιστα, και δε νομίζουμε ότι οι ιδιοκτήτες του χαρακτηρίζονται από νοσταλγία για τον Στάλιν.
Το γεγονός ότι η φωτογραφία έκανε σε χρόνο-ρεκόρ το γύρο του κόσμου δείχνει ότι η δουλειά έγινε από την προπαγάνδα του Πούτιν.
Μια προπαγάνδα που προσπαθεί να σπεκουλάρει, από τη μια με την καλή γνώμη που έχει η πλειοψηφία των Ρώσων για τον Στάλιν και από την άλλη με την περηφάνεια που εξακολουθούν ακόμα να αισθάνονται για τη νίκη στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, για την οποία οι γονείς και οι παππούδες τους πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος.

Ο Πούτιν προσπαθεί όλα αυτά να τα εντάξει στη νεοτσαρική, εθνικιστική, ιμπεριαλιστική ιδεολογία που χτίζει. Γι' αυτό και φτιάχνει τερατουργήματα, όπως ο Στάλιν-«Εξολοθρευτής».
Από τη μια ανελέητη πολεμική και βρόμικη προπαγάνδα ενάντια στο σοσιαλισμό (και προσωπικά στον Στάλιν, που καθοδήγησε την οικοδόμησή του) και από την άλλη σπέκουλα με μια στρεβλωμένη, ιμπεριαλιστική, πολεμοκάπηλη σκιαγράφηση του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και του ηγέτη του ρωσικού λαού σ' αυτόν.
Δεν ξέρουμε αν είναι στις προθέσεις του Πούτιν και των Γκεμπελίσκων του (δεν το αποκλείουμε καθόλου), όμως αυτού του είδους η προπαγάνδα είναι ταυτόχρονα και μια μπανανόφλουδα για τους αριστερούς και τους κομμουνιστές σε όλο τον κόσμο. Για να τους τραβήξει σε -κριτική έστω- υπεράσπιση του καθεστώτος του και της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger