Σοφό γκάλοπ.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 | 4:47 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η αναγνώστρια μας Σοφία, με σχόλιο της, μας προτρέπει να κάνουμε γκάλοπ. “Αληθινό γκάλοπ στην Αθήνα με την ερώτηση ''θέλετε τόσους αλλοδαπούς στην φτωχευμένη Ελλάδα'' Τολμάτε;”, μας προκάλεσε.

Φυσικά τολμάμε! Δεν φοβόμαστε την αλήθεια, Σοφία. Μας κυνηγάνε οι ρουφιάνοι, γιατί λέμε την αλήθεια.

Site και αναγνώστες μας, της απάντησαν πως η παταγώδη αποτυχία, το απόλυτο φιάσκο της πρόσφατης συγκέντρωσης των ρατσιστών ακροδεξιών είναι ένα γκάλοπ. Πράγματι είναι. Δίνει εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα από τις φτιαχτές δημοσκοπήσεις.

Πολύ σωστή κι η άποψη πως δεν χρεοκοπήσαμε από αλλοδαπούς, πρόσφυγες, γείτονες κλπ.

Βαρέσαμε κανόνι από τα λαμόγια. Από τα δανεικά και αγύριστα των κηφήνων, από τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, από όσους βγάζουν τρελά κέρδη κι έχουν τα φράγκα στο εξωτερικό, ενώ εδώ δεν πληρώνουν σεντ, από τις λοβιτούρες, τις απάτες, τις μίζες. Από την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται και είναι στην ουσία λεηλασία, των λαϊκών στρωμάτων

Όμως γκάλοπ να κάνουμε. Αλλά με τις σωστές ερωτήσεις.

“Θέλετε φασίστες και ναζί”; Τι λέτε πως θα απαντήσουν οι περισσότεροι; Ένα ποσοστό θα απαντήσει ναι. Η πλειοψηφία θα πει όχι.

“Ποιος μας χρεοκόπησε”; Πόσοι θα πουν οι αλλοδαποί; Πάω στοίχημα ελάχιστοι.

Ας απαντήσει επίσης ο κόσμος στο ερώτημα “πόσους άστεγους θέλετε”. Όπου να 'ναι οι Τράπεζες θα αρχίσουν τους πλειστηριασμούς.

“Ζείτε με 200 ευρώ”; Απαντήστε πρώτα σε αυτά και θα φτάσουμε στους αλλοδαπούς.

Αφού απαντήσετε στα παραπάνω κάντε στον εαυτό σας την εξής ερώτηση.

“Γιατί η χώρα μας φυλακίζει αθώους και δεν τους αφήνει να πάνε στις πλούσιες χώρες της Ευρώπης παρέχοντας τα απαραίτητα έγγραφα;”
Η απάντηση είναι πως η ΕΕ πληρώνει την Ελλάδα για να φυλακίζει πρόσφυγες. Αλλιώς οι περισσότεροι θα πήγαιναν αλλού.

Βλέπεις Σοφία, λένε ψέματα.

Ας ρωτήσουμε επίσης “Πόσο μας εκφράζει ως πολιτισμένους και φιλόξενους η ναζιστική προτροπή δεξιού σκουληκιού για δολοφονίες αθώων;! Συμφωνείτε με τον άθλιο Πορτοσάλτε να βουλιάξουμε τις βάρκες με τους πρόσφυγες, ώστε να πνίγονται άνθρωποι και μάλιστα γυναικόπαιδα;” Όσοι πουν ναι, θέλουν ψυχίατρο. Πόσοι όμως είναι αυτοί;

Κατανοούν ότι το ναζιστικό απόβρασμα, ο παρανοϊκός εγκληματίας δικαιώνει εκείνους που έκοβαν τα χέρια των Ελλήνων προσφύγων, όταν προσπαθούσαν να ξεφύγουν στη Σφαγή της Σμύρνης;
Αυτό είναι προτροπή για ανθρωποκτονία από πρόθεση και μάλιστα κατ' εξακολούθηση! Μόνο άρρωστος δολοφόνος έχει τέτοια άποψη!
Όμως όχι μόνο δεν επεμβαίνει η δικαιοσύνη, αλλά παραμένει στο βόθρο που λέγεται κανάλι! Ας παρέμβουν τουλάχιστον οι ψυχίατροι.

Σοφία, πες μας. Τι να τους κάνουμε τους πρόσφυγες; Να τους πνίξουμε; Η πλειοψηφία δεν είμαστε φονιάδες, δεν έχουμε τρελαθεί.

Τη φτώχεια στην Ελλάδα δεν την έφεραν πρόσφυγες. Την προκάλεσαν με τις ενέργειες τους, οι ντόπιοι πολιτικοί. Είναι δικό τους έργο. Αυτά τα γνωρίζει η πλειοψηφία του λαού, γι αυτό γυρνά την πλάτη στα πολιτικά κόμματα και η αποχή από τις εκλογές ξεπέρασε το 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.
Εντελώς απομονωμένες είναι και οι συμμορίες των εγκληματιών ναζί και η μόνη τους παρουσία είναι να δημιουργούν τραμποκισμούς.

 Λένε κάποιοι “όποιος θέλει μετανάστες-πρόσφυγες να τους πάρει στο σπίτι του”, ενώ ορισμένοι αντιδρούν ακόμα και στο να μένουν ξένοι σε ξενοδοχεία, που ακριβώς λέγονται “ξενοδοχεία” γιατί προορίζονται για ξένους!
Ιδιες ακριβώς αντιδράσεις όπως του '22 με την Μικρασιατική Καταστροφή και την δεκαετία του '90 με τους μετανάστες από την Αλβανία. Οι άνθρωποι όμως αυτοί, πρόσφεραν και προσφέρουν στο ελληνικό κράτος.

Και βέβαια υπάρχει το ζήτημα της ηθικής. Ένα γκάλοπ που πρέπει να κάνει κάθε άνθρωπος στον εαυτό του. “Είμαι πράγματι άνθρωπος ή απάνθρωπο κτήνος; Φασίστας που σκοτώνει ανθρώπους που δεν πείραξαν κανένα”;
Λοιπόν τι λέτε; Ποια είναι τα ποσοστά των αληθινών ανθρώπων;

Για να πάρουμε σωστές απαντήσεις πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε προβοκατόρικες ερωτήσεις. Να δούμε τα πράγματα όπως έχουν, όχι όπως τα παρουσιάζουν κάποιοι.
Δεν είμαστε κτήνη, είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι. Και σκεπτόμενοι και άνθρωποι.
Αυτό θα δείξει το αληθινό γκάλοπ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

21 Ιανουαρίου 2020 στις 9:15 μ.μ.

Πληρες αρθρο σ. Mitso και ειδικα απο το σημειο:να γινει galop με τις σωστες ερωτησεις ειναι η λογικη η ανθρωπια και καθε ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

22 Ιανουαρίου 2020 στις 4:20 μ.μ.

Συγχαρητήρια σύντροφε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger