Home » , » Απαράδεκτες και αντιδραστικές οι πρωτοβουλίες του ακροδεξιού περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρης, για κινητοποιήσεις σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα

Απαράδεκτες και αντιδραστικές οι πρωτοβουλίες του ακροδεξιού περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρης, για κινητοποιήσεις σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 | 10:54 μ.μ.

Οι γενικότερες αντιδραστικές απόψεις σε ότι αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα του ακροδεξιού περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρης,, είναι γνωστές. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η πρωτοβουλία που πήρε για κινητοποιήσεις στις 22 και 23 του μήνα σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και Αθήνα, με κεντρικό σύνθημα "Θέλουμε πίσω τα νησιά μας ...θέλουμε πίσω την ζωή μας".

"Η αφίσα, που με ευθύνη του κυκλοφόρησε, για τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις στις 22 του Γενάρη, είναι απαράδεκτη και αντιδραστική. Αντί να έχει αιτήματα και διεκδικήσεις κατά του εγκλωβισμού και των hot spots, αθωώνει τους ενόχους και εμφανίζει τα θύματα, τους κατατρεγμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ως εισβολείς!", τονίζει σε ανακοίνωση της, η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ.

Αυτό που επίσης προκάλεσε έντονους σχολιασμούς είναι η απόφαση του Περιφερειάρχη, ο οποίος συνεπικουρούμενος από την Ένωσης συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μυτιλήνης, η οποία ελέγχεται από την Ν.Δ. να εμπλέξει τους μαθητές σ' αυτές τις αντιδραστικές κινητοποιήσεις. Ετσι με έγγραφο που έστειλε η Περιφέρεια στα δεκαπενταμελη συμβούλια των μαθητών, τα καλεί να συμμετάσχουν σε σύσκεψη για την οργάνωση των συγκεντρώσεων.

"Τι δουλειά έχουν οι μαθητές στα συλλαλητήρια; Γιατί είναι αναγκασμένη τα παιδιά να χάσουν μια ημέρα, μια πολύτιμη ημέρα από τα σχολείο τους ώστε να γίνει απλά “μπούγιο” και να δημιουργηθούν εντυπώσεις;", αναρωτιέται δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, σε ανακοίνωσή του που αναφέρεται σ' αυτό το γεγονός υπογραμμίζει μεταξύ άλλων:

 «Ντροπή και μόνο ντροπή για το κατάντημα των τοπικών μας αρχόντων. Ας αφήσουν τα "παιδομαζώματα" και τα ακροδεξιά τους παραληρήματα κι ας εναντιωθούν στην πράξη στα σχέδια της δικής τους κυβέρνησης. Τα νησιά μας δεν τελούν υπό κατάληψη, αλλά υπό εγκατάλειψη» 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger