Home » , , , » Ψάχνοντας τον πιο άθλιο ανάμεσα σε Τσίμα και Χρυσοχοϊδη

Ψάχνοντας τον πιο άθλιο ανάμεσα σε Τσίμα και Χρυσοχοϊδη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 | 10:39 π.μ.


Αμφιβάλουμε αν υπάρχει έστω και ένα τηλεθεατής που αιφνιδιάστηκε από την στάση που κράτησε το γλοιώδες, αποκρουστικό, υποκείμενο, ντουντούκα των συμφερόντων των αφεντικών του, που λέγεται Παύλος Τσίμας στην συνέντευξη που πήρε χτες από τον υπουργό μπάτσων και καταστολής Χρυσοχοϊδη.

Ο Τσίμας, ήταν ίσως το πιο κατάλληλο πρόσωπο -δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός ΠροΠο έχει αρνηθεί επανειλημμένως να δώσει συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους, ακόμα και καθεστωτικών ΜΜΕ που δεν ήταν της αρεσκείας του-, να κάνει μια τόσο εμετική αγιογραφία για τον υπουργό ο οποίος έχει "τις ίδιες απόψεις με τον κ. Μητσοτάκη σε ότι αφορά το θέμα της Ασφάλειας".

Μπορεί, λοιπόν ο Χρυσοχοϊδης να μας παρουσιάζεται ότι εκουσίως έχει αναλάβει να επιτελέσει ιεραποστολικό έργο, αφού ο ίδιος αισθάνεται ότι ακόμα πρέπει να δώσει "ακόμα πολλά και «χρωστάει» πολλά πράγματα στη κοινωνία, στους πολίτες", αλλά φαίνεται ότι απ' την εποχή του μνημονίου εξακολουθεί να παραμένει "αδιάβαστος'.

 Αντιγράφουμε επί λέξη από την συνέντευξη:


Π. Τσίμας: Πάντως την προθεσμία που είχε δοθεί προεκλογικά ότι σε ένα μήνα τελειώνουμε με τα Εξάρχεια δεν ισχύει...

Μ. Χρυσοχοϊδης: Δεν νομίζω ότι είπε κανένας σε ένα μήνα. Ποτέ δεν είπε κανείς σε ένα μήνα. Και θα ήταν ουτοπικό να το πει


Εδώ υπάρχει ένα "ζητηματάκι". Μπορεί να αμελήσαμε να προμηθευτούμε το θαυματουργό σκεύασμα "Μνημονικόν" που πουλάει σε προνομιακή προσφορά ο πολιτικός ηγέτης Κυριάκος Βελόπουλος, δίνοντας χάρισμα μαζί του και βιβλία με προφητείες αγίων, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να μας απατάει τόσο η μνήμη μας, ώστε να μην μπορούμε να ανακαλούμε στην θύμισή μας σχετικά πρόσφατα γεγονότα.

Εξάλλου οι αναρτήσεις του μπλοκ μας από μόνες τους είναι ένα αρχείο στις οποίες ανατρέχουμε συχνά.
Οπως έλεγε και η λατινική ρήση «Verba volant, scripta manent», σε μετάφραση "τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν", ο πρωθυπουργός προεκλογικά δήλωνε σε δυο τουλάχιστον βδομαδιάτικες φυλλάδες ότι σε ένα μήνα μετά την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας "θα έχει τελειώσει τα Εξάρχεια".

Τι διάολο; Ούτε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων δεν διαβάζει ο Χρυσοχοϊδης;
Και ο Τσίμας τόσο άσχετος είναι που δεν κάνει την αυτονόητη επισήμανση στον καλεσμένο του; (Ρητορικό φυσικά το ερώτημα).

 Και συνέχισε ο Χρυσοχοϊδης, βρίσκοντας την σιωπηλή κατανόηση του Τσίμα: "Να περιγράψουμε την αλήθεια, την πραγματικότητα. Καθημερινά πριν 4-5 μήνες είχαμε μολότοφ και καψίματα. Δεν υπάρχουν πλέον και το κέντρο της Αθήνας που ήταν οι πιάτσες των ναρκωτικών και το παρεμπόριο και αυτό που γινόταν στην πιάτσες της Αθηνας, κάθε μέρα η κατάσταση γίνεται καλύτερη".

Ε. ο τύπος πρέπει να έχει ενημέρωση από τον εξωγήινο του Υμηττού που είχε συναντήσει ο Μητσοτάκης. Δεν εξηγείτε αλλιώς. Μόνο το τελευταίο 24ωρο είχαμε τρεις ανατινάξεις ΑΤΜ - η τελευταία μπροστά από το δημαρχείο Νέαπολης-Συκεών στην Θεσσαλονίκη- ενώ το αστυνομικό δελτίο λέει ότι τις τελευταίες δυο βδομάδες έχουν πυρποληθεί από αγνώστους 57 αυτοκίνητα!

Προσπερνάει o Χρυσοχοϊδης εντελώς ανάλαφρα το ότι οι μαφιόζικες ομάδες οργιάζουν ακόμα και στο κέντρο της πρωτεύουσας -το είδαμε χτες με την αιματηρή συμπλοκή δυο συμμοριών που είχε αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός Αφγανού και τον σοβαρά τραυματισμό ενός άλλου- και μας λέει ένα ευχολόγιο: «Δύο από τους δράστες της επίθεση είναι γνωστοί και θα συλληφθούν», πασπαλισμένο με κοινοτοπίες: «Τα πράγματα σήμερα είναι πιο οξυμένα και επικίνδυνα, διότι ο πληθυσμός αυτών των ανθρώπων είναι πολύ μεγαλύτερος, διότι τα τελευταία χρόνια έχουν εισέλθει πάρα πολλοί στη χώρα. Κυκλοφορούν χιλιάδες στην Ελλάδα...».

Και συνέχισε τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα: "Είναι μια δέσμευση μας ότι το έγκλημα αυτού του είδους τα τελειώσει...".

Από κει και πέρα ο Χρυσοχοϊδης συμφώνησε με τον Τσίμα ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει πρόβλημα με την εμφάνιση "3-4 γενιών τρομοκρατών" ένα "ζήτημα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της ανοχής" σύμφωνα με τον υπουργό ΠροΠο.
Και φυσικά δεν παρέλειψε να βάλει στο στόχαστρο του τον  "Ρουβίκωνα" που κάνει "ενέργειες τρομοκρατικές, τρομοκρατώντας ανθρώπους" όπως τον "κ. Πορτοσάλτε" ο οποίος είναι ένας "δημοσιογράφος που δεν προσβάλει κανέναν, δεν απειλεί και δεν βρίζει κανέναν, το μόνο που κάνει είναι να λέει την άποψή του".

Αυτό λοιπόν που προέχει για τον Χρυσοχοϊδη είναι να αλλάξει η νομοθεσία για να "τιμωρηθούν πολύ αυστηρά" τα μέλη του Ρουβίκωνα, συμπληρώνοντας ότι  «η βασική μας παράμετρος είναι ότι δεν θέλουμε να είναι τα Εξάρχεια ορμητήριο ή καταφύγιο ανομίας, μπαχαλάκιδων, καταστροφών, μολότοφ κτλ».

Παρακολουθώντας όλη την συνέντευξη ήταν δύσκολο να καταλήξεις στο ποιος ήταν πιο άθλιος. Ο Χρυσοχοϊδης ή ο Τσίμας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2020 στις 6:00 μ.μ.

Ας μιλήσουμε για φετίχ..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger