Home » , , » Επέλαση του κορονοϊου στις ΗΠΑ - Ματαιώνονται τα εγκληματικά σχέδια του Τραμπ;

Επέλαση του κορονοϊου στις ΗΠΑ - Ματαιώνονται τα εγκληματικά σχέδια του Τραμπ;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 | 10:44 π.μ.

Μόλις πριν δυο μέρες τότε που θα θύματα του κορονοϊού θεωρούταν Τραμπ λίγα -ήταν κάτω από 600- για τον Αμερικαnό πρόεδρο αυτό που είχε προτεραιότητα ήταν να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε περισσότερα από 100 000.000 Αμερικανούς πολίτες και τα οποία είχαν ληφθεί για να κοπεί η επέλαση του ιού.
Κι αυτό γιατί σύμφωνα τον Ντόναλντ Τραμπ υπήρχε κίνδυνος "να μπει σε βαθιά  και πολύ καταστροφική ύφεση η αμερικανική οικονομία". Ηταν τότε που τιτλοφορούσαμε ανάρτηση: "Αδίστακτος εγκληματίας ο Τραμπ".

Τώρα που μέσα σε δυο μέρες θα επιβεβαιωμένα θύματα των θανάτων έφτασαν από τα 593 στα 1.031 και τα κρούσματα από 47.000 στα 69.000 τι άραγε θα σκέπτεται ο Αμερικανός πρόεδρος;

Τώρα που οι ΗΠΑ περνούν στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης και σύμφωνα με μια στατιστική προβολή για την οποία ενημερώθηκε το αμερικανικό Κογκρέσο 70 ως 150 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να μολυνθούν στις ΗΠΑ, ποια θα είναι η στάση της Αμερικανικής κυβέρνησης;

Σύμφωνα πάντως με την ειδησεογραφία "η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το σχέδιο νόμου που προβλέπει να δαπανηθεί από το ομοσπονδιακό κράτος τεράστιο ποσό, ύψους δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων, για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, που υφίσταται βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Απαιτούνταν 60 ψήφοι για την έγκριση του σχεδίου νόμου, που θα πρέπει να εγκριθεί κατόπιν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων πριν σταλεί προς υπογραφή και επικύρωση στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ".

Ούτε στους εφιάλτες τους δεν θα περίμενε μια τέτοια εξέλιξη. Αναμένουμε να δούμε την συνέχεια. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger