Home » , , » Οι άθεοι αναρχικοί και οι ευσεβείς χριστιανοί

Οι άθεοι αναρχικοί και οι ευσεβείς χριστιανοί

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 | 3:01 π.μ.


Του Σ.Λ

Ερχονται κάτι φλασιές ορισμένες φορές, από κει που δεν το περιμένεις και γα μια ακόμα φορά παρουσιάζεται μια Ελλάδα στην οποία αναγκαστικά συνυπάρχουμε "εμείς" μ' αυτούς" όπως έγραφα σε προχθεσινό μου κείμενο.

Στην ιστοσελίδα του "Ρουβίκωνα" διαβάζουμε: "Επισκεφθήκαμε το Γηροκομείο Αθηνών, μετά απο έκκλησή του για κάλυψη αναγκών σε είδη πρώτης ανάγκης και καθαριστικών, φροντίζοντας την υγεία αλλά και την αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων που φιλοξενεί. Μπορέσαμε με τη βοήθεια όσων ανταποκρίθηκαν και στο δικό μας κάλεσμα, να μαζέψουμε αρκετά είδη.
Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πως ενώ το κράτος παραμελεί τους ηλικιωμένους, η κοινωνική βάση όταν υπάρχει άμεση ανάγκη, οργανώνεται και δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη της.

Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον".

Μεροκαματιάρηδες, χαμηλοσυνταξιούχοι και νεολαίοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αναρχικής οργάνωσης και πρόσφεραν ότι μπορούσε ο καθένας για να συμπαρασταθούν σε ηλικιωμένους που είχαν ανάγκη. Κάντε τώρα μια σύγκριση. 



Κάντε τώρα μια σύγκριση. Η Εκκλησία της Ελλάδας διέθετε μια ΜΚΟ με το όνομα "Αλληλεγγύη".  

"Η Αλληλεγγύη υποστηρίζεται από ένα εκτενές δίκτυο εθελοντών. H Αλληλεγγύη είναι μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2002. Αποτελεί τον κύριο φιλανθρωπικό οργανισμό της Εκκλησίας της Ελλάδας", ανέφερε η ιστοσελίδα της ΜΚΟ.

Οπως λέει και το όνομά της, αποστολή της ήταν να βοηθάει τους φτωχούς και ανήμπορους. Κάθε χρόνο έπαιρνε εκατομμύρια ευρώ, επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ ζητούσε από το "φιλεύσπλαχνο χριστιανικό πλήρωμα" να συνεισφέρει με τον όβολο. Εκτός απ' αυτά απεύθυνε έκκληση προς ευκατάστατους ευσεβείς Χριστιανούς, να προσφέρουν αξιοσέβαστα χρηματικά ποσά, για να βοηθήσουν στο έργο της οργάνωσης με την υπόσχεση ότι θα τους χαρακτηρίσει "μεγάλους ευεργέτες".  

Διέθετε πολυτελέστατα ιδιόκτητα γραφεία, αρκετό αμειβόμενο προσωπικό, και για χρόνια όλα δούλευαν ρολόι
Κάποια στιγμή αποκαλύφθηκε ότι το όλο στήσιμο της εκκλησιαστικής ΜΚΟ δεν ήταν παρά μια τεράστια απάτη
Μια κλίκα, με επικεφαλής τον πρώην στενό συνεργάτη του μακαρίτη αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, είχαν βρει τον τρόπο να θησαυρίζουν. Αποκαλύφτηκε, λοιπόν ότι είχαν υπεξαιρέσει από το ταμείο της ΜΚΟ εκατομμύρια ευρώ. 

Το φινάλε της υπόθεσης, που υπήρξε στις δικαστικές αίθουσες, πριν δυο περίπου χρόνια είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον  
Πρωτόδικα, ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Δημήτρη Φουρλεμάδη, δικάζεται ισόβια.
Στην συνέχεια οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον κρίνουν ομόφωνα ένοχο γιατί "ιδιοποιήθηκε παράνομα ποσό 5,1 εκατ. ευρώ", και .... τον στέλνουν σπίτι του, αφού του επέβαλαν 16ετή κάθειρξη λόγω της βαρύτητας των αδικημάτων, αλλά θα την... εκτίσει ελεύθερος με «όχημα» την αναστολή! Υπέροχα.

Ποια ήταν τα "εγκλήματα" είπαμε της Ηριάνας, του Θεοφίλου, του Κορτέση και έμειναν τόσο καιρό στα κάτεργα; Για θυμίστε μου και μου διαφεύγουν;
Οποια και να είναι πάντως, σίγουρα θα είναι βαρύτερα ποινικά κολάσιμα, απ' το να καταχραστούν 5 εκατομμύρια ευρώ, αφού βρέθηκαν πολύ περισσότερο καιρό προφυλακισμένοι απ' ότι ο κ. Φουρλεμάδης  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

31 Μαρτίου 2020 στις 11:05 π.μ.

Ναι το θυμομαστε αυτο το παρτυ που ειχε γινει επι χρονια. Ειχε ασχοληθει στην εκπομπη του και ο Ζουγκλας. Καλη η κινηση του ρουβικωνα. Τους εστειλε ολους αδιαβαστους. Τους ηρθε απο κει που δεν το περιμεναν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger