Home » , » 29 Μαΐου 2020.

29 Μαΐου 2020.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 | 9:12 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

“Ήμουν τότε στην Πόλη και βγήκα έξω από τα τείχη, για να μαζέψω λουλούδια. Ξέχασα όμως την Κερκόπορτα ανοιχτή... Τέλος πάντων, ο σουλτάνος με συμπάθησε και με πήρε μαζί του σε μια εκστρατεία στην Τρανσυλβανία. Είδα με την ευκαιρία και το μικρό μου ανιψάκι τον Κόμη Δράκουλα...”

Από τη “συνέντευξη με ένα βρικόλακα”. Κι όχι οποιονδήποτε, τον Επίτιμο των Νοσφεράτου Δαγκώνουν (ΝΔ) πριν πάει στο διάολο.

29 Μαΐου λοιπόν σήμερα και τα ΜΜΕ έχουν γιορτή, γιατί έρχεται το νέο Μνημόνιο.
Σαν σήμερα η Κωνσταντινούπολη αλώνεται από τους Τούρκους. Σιγά το κατόρθωμα! Πιο πριν, το 1204, είχε αλωθεί από τους Σταυροφόρους, οι οποίοι έκαναν ότι σε μας οι τοκογλύφοι. Πήραν ό,τι πολύτιμο υπήρχε καταστρέφοντας τα υπόλοιπα, βασανίζοντας, βιάζοντας, σφάζοντας τους ομόδοξους. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.

Οι Τούρκοι το 1453 απλά παίρνουν το υπόλοιπο, τα ψιλά που απέμειναν από την άλλοτε κραταιά Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Όχι πολλά πράγματα. Η Κωνσταντινούπολη ήταν κι ο Μυστράς ο οποίος θα καταληφθεί από τους Οθωμανούς λίγο αργότερα (1460). Ήδη από 1373 το Βυζάντιο ήταν φόρο υποτελές στο Σουλτάνο. Κατάντια...

Χρειάζονταν χρόνια προσπάθειας πολλών ανικάνων Αυτοκρατόρων για να μετατραπεί η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το ισχυρότερο κράτος στον κόσμο, σε ένα μπάχαλο συρρικνωμένο σε ελάχιστα τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αλλά τα κατάφεραν! Βοήθησε σ' αυτό πολύ και η θρησκεία, δείχνοντας πόσο δίκιο είχαν οι Ρωμαίοι παγανιστές, που πίστευαν πως οι Χριστιανοί θα καταστρέψουν τελικά τη Ρώμη.

Σαν σήμερα ο Αποστάτης αποφασίζει να πάει στην Κόλαση, το μέρος όπου εφαρμόζεται ο νεοφιλελευθερισμός. Ξέρει πως ο Κούλης θα γίνει πρωθυπουργός, έχουν φροντίσει οι πλούσιοι φίλοι του γι αυτό, οπότε κρίνει απαραίτητο να μην δει τα χάλια που θα έχει η χώρα επί τυραννίας του υιού του.

Ο Μητσοτάκης έφυγε αφήνοντας πίσω του ότι χειρότερο μπορούσε. Μια Αποστασία περιποιημένη, που οδήγησε στη Χούντα και την καταστροφή. Μια διακυβέρνηση 3 χρόνων που φάνηκαν αιώνες βασανιστηρίων στους πολύπαθους εργαζόμενους.
Σε αυτή αυξήθηκε το χρέος. Πράγμα απόλυτα λογικό, αφού χρέος και πλιάτσικο έχουν άμεση σχέση: Ό,τι λείπει από τα ταμεία, το έχουν πάρει λαμόγια.

Σήμερα λοιπόν ο υιός Μητσοτάκη μπορεί να υπερηφανεύεται πως ξεπέρασε τον μπαμπά του. Ή παππού του σύμφωνα με κάποιες φήμες. Δεν έχει όμως αυτό σημασία.

Πάμε γυρεύοντας για δανεικά και νέο Μνημόνιο, αφού το χρέος είναι κατά πολύ πάνω του 200%. Από 180% περίπου πάει στο 230% και ανεβαίνει. Το συνολικό πάει για 300!
Συν η ύφεση της τάξης του 10% (τόσο υπολογίζει η ΕΕ). Που σημαίνει πως δε βαρέσαμε απλά κανόνι, αλλά τινάχτηκε το ίδιο το κανόνι στα μούτρα μας! 
Βεβαίως το χρέος είναι “βιώσιμο” όχι όπως τότε που ήταν 110%...

Και βέβαια υπάρχει έλλειμμα. Το οποίο αποδίδουν στον ιό και όχι στην μεγαλύτερη κλοπή όλων των εποχών, την οποία διαπράττουν αυτή τη στιγμή τα γαλάζια βαφτιστήρια.

Το καλοκαίρι μπαίνει με πλαστές δημοσκοπήσεις, άρρωστους τουρίστες και τα λεφτά να έχουν κάνει φτερά. Αλλά η χώρα βαδίζει ατάραχη προς τον γκρεμό...

Στο μεταξύ τα ΜΜΕ κοιτάνε τι κάνουν οι εθνικιστές Τούρκοι και δεν ασχολούνται με τα δικά μας. Αλλά αφού θέλουν Ιστορία, ας αναρωτηθούν: Πως έφτασε το Βυζάντιο στην υποτέλεια και τελικά στην εξαφάνιση; Γιατί πολλοί στην Κωνσταντινούπολη προτιμούσαν τους Τούρκους από τους Λατίνους; Ποιος ο ρόλος των παπάδων;

Περιμένουμε το μαρμαρωμένο βασιλιά, τις “επιδοτήσεις” από τη ΕΕ και τους τουρίστες. Κάτι μου λέει πως θα πάρουμε και πάλι τον πούλο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger