Home » , » Μάχες σώμα με σώμα διαδηλωτών και αστυνομικών σε 20 πόλεις των ΗΠΑ - Πάνε να συγκαλύψουν του δολοφόνους μπάτσους του αφροαμερικάνου George Floy

Μάχες σώμα με σώμα διαδηλωτών και αστυνομικών σε 20 πόλεις των ΗΠΑ - Πάνε να συγκαλύψουν του δολοφόνους μπάτσους του αφροαμερικάνου George Floy

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 30 Μαΐου 2020 | 5:12 μ.μ.

Είναι καταιγιστικές οι πληροφορίες που μας έρχονται από την Αμερική μετά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν για την δολοφονία από μπάτσους του αροαμερικάνου Τζορτζ Φλόιντ.

Τα ΜΜΕ αναφέρουν για δυο νέους νεκρούς σε Ντιτρόιτ και Όκλαντ από πυρά στις διαδηλώσεις, ενώ πηγές ανέφεραν στο AP ότι οι στρατιώτες από το Fort Bragg και το Fort Drum διατάχτηκαν να είναι έτοιμοι την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στη Μινεάπολη. Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι οι στρατιωτικές αστυνομικές μονάδες θα σταλούν στη Μινεάπολη βάσει του Νόμου περί εξέγερσης του 1807.

Σύμφωνα με τους όρους του νόμου, ο πρόεδρος έχει την εξουσία να αναπτύσσει αμερικανικά στρατεύματα σε οποιαδήποτε πολιτεία για να καταστείλει «κάθε εξέγερση, ενδοοικογενειακή βία, παράνομο συνδυασμό ή συνωμοσία».

 Η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν λειτούργησε ως καταλύτης για να ξεχειλίσει το καζάνι της οργής ενάντια στον ρατσισμό, την κρατική καταστολή και τις φυλετικές διακρίσεις που προωθεί η κυβέρνηση Τραμπ και οι υποστηρικτές της.

Σε τουλάχιστον 20 πόλεις των ΗΠΑ μαίνονται εδώ και τρεις μέρες διαμαρτυρίες, πολλές από τις οποίες έχουν παρεκτραπεί με φωτιές, καταστροφές, λεηλασίες, πυροβολισμούς και μάχες σώμα με σώμα διαδηλωτών με αστυνομικούς, αναφέρουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

***

Ποιος θα μπορούσε να διανοηθεί ότι εν έτη 2020 θα επικρατούσε στην μητρόπολη του καπιταλισμού, την Αμερική,  η "επιστημονική ανακριτική" που μεγαλούργησε στην χώρα μας για δεκαετίες με κύριο εκφραστή τον ιατροδικαστή Δημήτρη Καψάσκη!
(Ηταν αυτός που κάλυψε όλα τα πολιτικά εγκλήματα. Από την δολοφονία Λαμπράκη, που υποστήριξε την εκδοχή του τροχαίου ατυχήματος, μέχρι την δολοφονία της Βρετανίδας δημοσιογράφου Αν Τσάπμαν από την χούντα των συνταγματαρχών, που την χρέωσε σε έναν ηδονοβλεψία).

Ψάχνεις, λοιπόν στο λεξικό του Μπαμπινιώτη για να βρεις λέξεις να σχολιάσεις την είδηση που μας έρχεται από τις ΗΠΑ και αφορά την εξέλιξη των δικαστικών ερευνών για την άγρια, φρικτή, ρατσιστική δολοφονία του αφροαμερικάνου George Floyd από μπάτσους και δυσκολεύεσαι.

"Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της αυτοψίας του Τζορτζ Φλόιντ υποδηλώνουν ότι υπήρχαν διάφοροι παράγοντες που συνέβαλαν στο θάνατο του 46χρονου. Η έκθεση, που διενεργήθηκε από τον ιατρικό εξεταστή της κομητείας Hennepin, δηλώνει ότι «δεν υπήρχαν φυσικά ευρήματα που να υποστηρίζουν τη διάγνωση τραυματικής ασφυξίας ή στραγγαλισμού»",  διαβάζουμε και αν μεταφράζουμε σωστά το συμπέρασμα του ιατροδικαστή είναι ότι "δεν υπάρχουν φυσικά ευρήματα που να υποστηρίζουν πως πρόκειται για τραυματική ασφυξία ή στραγγαισμό" στα προκαταρκτικά αποτελέσματα της νεκροψίας του Floyd.
Μετά απ' αυτή την εξέλιξη έχει γίνει ένας χαμός στα αμερικανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Είναι ένα θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger