Home » , » ΕΤΕΡ προς ΕΣΡ: "Αντί να διασφαλίζετε την ανεξαρτησία και την ορθή λειτουργία των ΜΜΕ τα παραδίδετε ανωμοτί στους καναλάρχες".

ΕΤΕΡ προς ΕΣΡ: "Αντί να διασφαλίζετε την ανεξαρτησία και την ορθή λειτουργία των ΜΜΕ τα παραδίδετε ανωμοτί στους καναλάρχες".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 | 4:12 μ.μ.

Δεν διατηρεί κανείς ψευδαισθήσεις για τον ρόλο που έχουν αναλάβει να επιτελέσουν τα άτομα που απαρτίζουν το Ε.Σ.Ρ.
Παρουσιάζει όμως ενδιαφέρον η ανοιχτή επιστολή που έστειλε ένα ταξικό σωματείο, η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ),  προς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

"Σκοπός της επιστολής μας είναι η δημόσια καταγγελία της πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων που έχετε αναλάβει", αναφέρεται στην εισαγωγή του κειμένου και στην συνέχεια παραθέτονται συγκεκριμένες αποφάσεις του ΕΣΡ -τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ- οι οποίες τεκμηριώνουν το περιεχόμενο της καταγγελίας.

Το πιο ουσιαστικό κατά την άποψη μας είναι ότι το Δ.Σ της ΕΤΕΡ δεν έχει αυταπάτες για το καθήκον που έχει ανατεθεί να επιτελέσει το ΕΣΡ κάτι που το διατυπώνει στην κατακλείδα της ανοιχτής επιστολής του:

Μετά λύπης διαπιστώνουμε από τα παραπάνω πως είστε κατώτεροι των περιστάσεων και αρνείστε να «σπάσετε αυγά», να συγκρουστείτε με το διεφθαρμένο κράτος των «νταβατζήδων», όπως είπε και ένας πρωθυπουργός που λοιδορήθηκε όσο λίγοι…

Οι κινήσεις σας αναδύουν εργοδοτικό άρωμα με στόχο την ολοκλήρωση ομίλων ΜΜΕ με υποκρύπτουσα μαύρη εργασία και κατευθυνόμενη ενημέρωση. Αντί να διασφαλίζετε την ανεξαρτησία και την ορθή λειτουργία των ΜΜΕ τα παραδίδετε ανωμοτί στους καναλάρχες.

Κάτι πρέπει να αλλάξει σύντομα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και αυτό είναι τα μέλη του, όχι γιατί δεν είναι ικανά αλλά γιατί δεν θέλουν να είναι.

Βέβαια, από την άλλη και υπό τις παρούσες συνθήκες τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μόνο προς το χειρότερο.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger