Home » , » Η ιστορία δεν γράφεται ποτέ ευθύγραμμα (Βίντεο)

Η ιστορία δεν γράφεται ποτέ ευθύγραμμα (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 7 Ιουνίου 2020 | 6:38 π.μ.

Του Σ.Λ

Απίστευτη ανάσα ανακούφισης, που σου δημιουργεί ένα τεράστιο χαμόγελο αισιοδοξία σου προσφέρει το παρακάτω βιντεάκι.

Σε "μουντούς" καιρούς όπου η μοιρολατρία και ο εγωκεντρισμός είναι τα επικρατέστερα στοιχεία της καθημερινής μας ζωής, το να βλέπεις εκατοντάδες νεολαίους να ξεχύνονται στους δρόμους με κύρια συνθήματα  "Η ζωή δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, στον δρόμους γεννιούνται οι συνειδήσεις" και "στον δρόμο. στον δρόμο, να σπάσουμε ον τρόμο" είναι κάτι που δεν μπορεί να μην σου χαρίζει χαμόγελο.

Ναι, αυταπάτες δεν έχουμε και γνωρίζουμε την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.
Ξέρουμε όμως επίσης ότι ιστορικά πάντα οι μεγάλοι αγώνες ξεκίνησαν με πυρήνα μια μικρή πρωτοπορία. Επομένως το ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι αν υπάρχει μια οργανωμένη συλλογικότητα για να αγκαλιάσει όλον αυτό τον κόσμο. Οχι για να τον καθοδηγήσει σύμφωνα με τι στερεότυπες μ/λ αντιλήψεις αλλά για να τον αφουγκραστεί. 

Πραγματικά και εγώ δεν ξέρω. Βρίσκομαι σε μια περίοδο που με θεωρητικά αναγνώσματα και με συζητήσεις με συντρόφους, προσπαθώ να αποκρυσταλλώσω μέσα μου μια πολιτική κατεύθυνση. Αν και δεν είμαι πιτσιρικάς -πρόσφατα πέρασα τα 30αντα- συνέχεια αναθεωρώ απόψεις μου, προσεγγίζω ιστορικά γεγονότα εντελώς διαφορετικά απ' το παρελθόν, η επαφή με συντρόφους αυτού του ιστότοπου με βοήθησε να αποκτήσω μια διαλεκτική σκέψη που δεν την είχα.

Και πριν δείτε το παρακάτω βινεάκι πάρτε υπ' όψιν σας, μια πρόταση που συνηθίζει να λέει αγαπημένος μου σύντροφος: Η ιστορία δεν γράφεται ποτέ ευθύγραμμα, όπως θα επιθυμούσαν οι εξουσιαστές.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger