Home » , » Οι σχέσεις του Μαρινάκη με τον Μητσοτάκη και η αφέλεια (;) του ΣΥΡΙΖΑ

Οι σχέσεις του Μαρινάκη με τον Μητσοτάκη και η αφέλεια (;) του ΣΥΡΙΖΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 | 10:12 μ.μ.


Αν μη τι άλλο σε μια απρόβλεπτη εντυπωσιακή κίνηση προχώρησε ο υπόδικος επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης δημιουργώντας πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Και εννοούμε απρόβλεπτη γιατί τόσες μέρες έχει δημιουργηθεί σάλος με την "Πέτσινη λίστα" και η εταιρεία του Μαρινάκη δεν είχε δείξει την παραμικρή ευαισθησία. 

Σήμερα σε μια ανακοίνωση που βλέπει το φως της δημοσιότητας διαβάζουμε: Τα έντυπα, τα ψηφιακά μέσα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί του ομίλου AΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ... επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές, επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου – τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις".

Πρώτες επιφανειακές παρατηρήσεις και με δεδομένο ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι διαμείβεται στις παρασκηνιακές επαφές που έχουν άτομα του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου.  

Το ποσό που επιστρέφει με τυμπανοκρουσίες στον κρατικό προϋπολογισμό, ο όμιλος Μαρινάκη, για να μας πει το ανέκδοτο  περί "ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους" υπολογίζεται στα 1,23 εκατ. ευρώ.
Για μας μπορεί να θεωρείται θεόρατο για τα χρήματα που διαχειρίζεται στις μπίζνες του ο Μαρινάκης είναι σχεδόν ασήμαντο.

Από κει και πέρα το να εκφράζει τα εύσημα του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον υπόδικο για το ναρκοπλοίο Noor1, εφοπλιστή και να θεωρεί ότι με την ενέργεια του αυτή ο Μαρινάκης "αδειάζει τον Μητσοτάκη" δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει νηπιακή πολιτική αντίληψη.

Γιατί όντως μπορεί η ανακοίνωση του Μαρινάκη που μιλάει για "αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές" χρημάτων, να είναι μια καμπάνα, προσωπικά στον Μητσοτάκη ο οποίος δήλωνε χτες σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό δίαυλο του Αλαφούζου ότι  «Δε θεωρώ ότι εδώ έγινε κάτι λάθος», στην διανομή των χρημάτων της Πέτσινης λίστας, δεν το έκανε αυτό όμως από την ... καλοσύνη του..
Είναι τουλάχιστον αφελές για τον ΣΥΡΙΖΑ να πιστεύει ότι αυτή η κίνηση δεν κρύβει σκοπιμότητες και ότι έγινε γιατί ο Μαρινάκης .... είναι λάτρης της διαφάνειας.

Προφανώς προϋπήρξε ένα μεγάλο παρασκήνιο πριν ο όμιλος AΛΤΕΡ ΕΓΚΟ, του Μαρινάκη προβεί στην σημερινή ανακοίνωση για την επιστροφή των χρημάτων που έλαβε από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
Θα ήταν παρακινδυνευμένο να κάνουμε οποιαδήποτε αυθαίρετη διατύπωση.

Μπορούμε όμως να κάνουμε μια ερώτηση όμως προς τα ΜΜΕ που σήμερα φτιάχνουν την αγιογραφία του υπόδικου εφοπλιστή. 
Μόλις χτες υπήρξε μια συγκλονιστική αποκάλυψη για μια νέα μεθόδευση που υπήρξε ώστε να βγει πεντακαθαρίδης  ο Μαρινάκης από την δικαστική εμπλοκή που έχει εξαιτίας του ναρκόπλοιου του "Noor1", το οποίο μετέφερε πάνω από 2 τόνους ηρωίνη!
Γιατί όλα τα ΜΜΕ που σήμερα εγκωμιάζουν τον καπιταλιστή, έθαψαν εντελώς το θέμα; (Ρητορική φυσικά η ερώτηση)
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger