Home » , » Δημοσιογραφία από τα lidi

Δημοσιογραφία από τα lidi

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 | 2:25 π.μ.

Του Σ,Λ

Αντιλαμβάνομαι και συμμερίζομαι απόλυτα με την άποψη συντρόφου του blog μας ότι για μας δεν πρέπει να είναι κύριο ζητούμενο η αναγνωσιμότητα του ιστότοπου μας, αλλά η αξιοπιστία του.

Αυτό σε μεγάλο βαθμό μου έχει επιβάλλει αυτολογοκρισία, αφού συμβαίνει να συναναστρέφομαι με ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στο εκδοτικο-δημοσιογραφικό γίγνεσθαι, και οι οποίοι μου μεταφέρουν πληροφορίες που θεωρώ απόλυτα αξιόπιστες.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να δημοσιεύσω.
Κι αυτό γιατί η "λογική" μας είναι ότι πρέπει πάντα να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, να τεκμηριώνουμε τα γραφόμενα μας, χωρίς να καταφεύγουμε σε αοριστίες και υπονοούμενα.

Κάνω την παραπάνω εισαγωγή για τον εξής λόγο. Χτες δυο Κυριακάτικες εφημερίδες -το "Documento" και το "Εθνος της Κυριακής"- παρουσιάζονται να έχουν στην διάθεση τους στοιχεία από τα όσα περιλαμβάνει η μεγάλη δικογραφία που σχηματίστηκε για την μεγάλη εγκληματική συμμορία που αποκαλύφθηκε πρόσφατα και η οποία στην ιεραρχικής της πυραμίδα συμπεριλάμβανε και υψηλόβαθμους μπάτσους, όπως αναφέρονται στα στοιχεία που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ.

Θα επικεντρωθώ σ' αυτό που με "καίει". Τι είδους δημοσιογραφία είναι, αυτή που όταν έχει στην κατοχή σου επίσημα έγγραφα που αναφέρουν συγκεκριμένα ονόματα αυτή περιορίζεται να μιλά για γενικά κι αόριστα  για διεφθαρμένους δικαστικούς, πολιτικούς και μπάτσους; Αφού γνωρίζεις τα ονόματά τους γιατί δεν τα αναφέρεις;

Και το αποκορύφωνα. Εμφανίζεται χτες το "Εθνος της Κυριακης" να παραθέτει διάλογο που είχε υποκλέψει η ΕΥΠ μεταξύ βουλευτή και ενός απ' τα ηγετικά στελέχη της στελέχη της μαφιόζικης συμμορίας. -του Δημήτρη Μάλαμα που δολοφονήθηκε τον Οκτώβρη του 2019 στο Χαϊδάρι- για το πώς θα συνέδραμε ο βουλευτής -με το αζημίωτο φυσικά- η εγκληματική συμμορία να κερδίσει διαγωνισμούς για την τροφοδοσία hotspots και κυλικείων δημόσιων οργανισμών. 

Κι ενώ το όνομα του πρώην βουλευτή είναι σε όλους γνωστό -το έχει αναφέρει ο επικεφαλής του κόμματος στο οποίο άνηκε- η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της αποφεύγει να γράψει ότι αναφέρεται στον πολιτικάντη Δημήτρη Καμμένο.

Υ.Γ: Αυτά βλέπω και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται ποτέ να σταδιοδρομήσω σαν δημοσιογράφος.
Βλέπετε εγώ δεν πρόκειται να αναφερθώ στον τυχόν εργοδότη μου αν υπάρξει, λέγοντας "είμαστε προσωπικοί φίλοι", όπως είπε είπε ένας αριστερός δημοσιογράφος στην ραδιοφωνική του εκπομπή.
(Το σχετικό ηχητικό μου το έχουν προμηθεύσει σύντροφοι του blog μας και έχει σχέση με την αναφορά που έκανε γνωστός δημοσιογράφος στον εργοδότη του, ιδιοκτήτη ΜΜΕ,  ο οποίος είναι μπλεγμένος μέχρι τα μπούνια σ' αυτό το εγκληματικό κύκλωμα. Αλλά είπαμε.. Εμείς θα μιλάμε όταν έχουμε να παραθέσουμε συγκεκριμένη τεκμηρίωση στους ισχυρισμούς μας).
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger