Home » » Τελικά είμαστε τόσο λίγοι/ες όσοι/ες δεν έχουμε ναρκωθεί από την μεγαλοπρέπεια του Μωυσή και την "ακαταμάχητη ομορφιά" της Μαρέβα;

Τελικά είμαστε τόσο λίγοι/ες όσοι/ες δεν έχουμε ναρκωθεί από την μεγαλοπρέπεια του Μωυσή και την "ακαταμάχητη ομορφιά" της Μαρέβα;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 | 4:09 π.μ.

Του Σ. Λ.

Ενδιαφέρον το τιτίβισμα της κ. Σοφίας Νικολάου και δεν απορρίπτουμε το σύνολο των διατυπώσεων της.
Πριν γίνουμε πιο συγκεκριμένοι θα παρουσιαστούμε κάπως αγενείς και απευθυνόμενοι στην κυρία με τους επιστημονικούς τίτλους και την κυβερνητική ιδιότητα της γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής θα της συστήσουμε να εντρυφήσει σε κάποιο ετυμολογικό λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας και στα λήμματα "μισογύνης", "σεξιστής" και "φαλλοκράτης".

Αυτές οι έννοιες με το πνεύμα του άρθρου που παραθέτει και το σκίτσο που το συνοδεύει απέχουν παρασάγγες. 

Αντιληπτή η ενόχληση της κυρίας για το ότι η εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη, δημιούργησε εμπόδια και ματαίωσε τις πολυήμερες διακοπές που προγραμμάτιζε δαπάνες ελλήνων φορολογουμένων.
Συζητήσιμη είναι επίσης η αισθητική και ευστοχία του σκίτσου, το οποίο προσπαθεί να σατιρίσει της προθέσεις της κ. Νικολάου και κατά πόσο αυτό το κατορθώνει. (Αυτό είναι κάτι το εντελώς υποκειμενικό).

Η άποψη όμως του κυβερνητικού στελέχους ότι κάθε εκδότης εντύπου ταυτίζεται με τις ενυπόγραφες θέσεις ενός συντάκτη του. με έχει αφήσει άφωνο. 
Το σχετικό κείμενο και σκίτσο που παραθέτει η κ. Νικολάου, φέρουν υπογραφές και η εκτίμησή της κ. Νικολάου ότι αποτελούν "απόψεις του κυρίου Βαξεβάνη", μου προκαλεί ερωτηματικά αν η κ. αντιλαμβάνεται τι γράφει.
 (Δηλαδή π.χ αυτά που γράφει σήμερα ο Ν. Μπογιόπουλος στην εφημερίδα Realnews είναι αντιλήψεις που ασπάζεται ο κ. Ν. Χατζηνικολάου;).

Εκεί όπως που θα ταυτιστώ με γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής είναι στην διαπίστωση της ότι πρόκειται για μια "γυναίκα που κατέχει θέση ευθύνης".

Μ' όλη, λοιπόν, την αναίδεια που με διακρίνει θα προσπαθήσω να γίνω πιο συγκεκριμένος απέναντι σε ποιον έχει "ευθύνη" η κ. Νικολάου.

Πρώτον. Οντως έχει "ευθύνη" απέναντι στο αστικό σύστημα που την τοποθέτησε σ' αυτό το πόστο και πρέπει να θεωρηθεί αντάξια στο να ανταποκριθεί στην αποστολή που της έχει ανατεθεί.
Ετσι περιχαρής ανακοίνωσε νέα κατασταλτικά μέτρα, ενάντια στους πολιτικούς κρατούμενους, ειδικά στον Δ. Κουφοντίνα.
Είχε προηγηθεί η πρωτοβουλία της για την εκδικητική μεταγωγή του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Γρεβενών.

Δεύτερο. Εχει "ευθύνη" στο να χαρίζει δημόσιο χρήμα σε "δικά τους παιδιά", με τελευταίο της "κατόρθωμα" στο να δώσει 25.000 ευρώ, στο στέλεχος της Ν.Δ -και υποψήφια βουλευτή της- Ματίνα Ρέστα  για την προσφορά "υπηρεσιών διαχείρισης θεμάτων που αφορούν τις δημόσιες σχέσεις του γραφείου της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής".

Τρίτον.Η κυρία Νικολάου στην "θέση ευθύνης" που βρίσκεται έπρεπε να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που της αναθέτει η εποχή της "κανονικότητας" αλλά τις λαμογιές που επιτάσσει η διακυβέρνηση των αρίστων για να για εξυπηρετηθεί η νεοδημοκρατική εκλογική στελεχιακή και εκλογική πελατεία τις έκανε εντελώς αδέξια και στον επόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό θα θεωρηθεί μαύρο πρόβατο.
Θέλω να πω δηλαδή ότι όλοι/ες έχουμε μπει, λόγω των συνθηκών, στο λούκι να αγοράζουμε μάσκες προστασίες από τον κορονοϊό.
Στο σούπερ μάρκετ τις συναντάμε να πουλιούνται με 0.50 ευρώ η μια, ενώ με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα ότι αν κάνεις μαζική παραγγελία μπορείς να προμηθευτείς το τεμάχιο με 0,25 ευρώ.

Εδώ όμως είχαμε το εξής φαινόμενο. Η Σ. Νικολάου προμηθεύεται για τους φυλακισμένους και το σωφρονιστικό προσωπικό μάσκες με απευθείας ανάθεση, από δυο εταιρείας από δυο εταιρείες που καμιά σχέση δεν έχουν με την προμήθεια υγειονομικού υλικού. (Η πρώτη εμπορεύεται "Αμορτισέρ αυτοκινήτων" και η δεύτερη "αποκριάτικα κοστούμια, χριστουγεννιάτικα στολίδια 2020 και έπιπλα κήπου").

Αυτό είναι το ελάχιστο. Το βασικό είναι ότι προμηθεύεται 270.000 μάσκες με τιμή μονάδας 0,80 και 60.000 με τιμή 0,75, με λεφτά φυσικά του κρατικού προϋπολογισμού

Κι εδώ, δεν αντέχω και θα ξεφύγω απ΄τον δημοσιογραφικό λόγο: Μας θεωρούν μαλάκες και μας το λένε κατάμουτρα, με τις πράξεις τους!

Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι της κ. Νικολάου, Χρυσοχοϊδη και Γεραπετρίδη. Ιδιας ποιότητας άτομα είναι κι αυτοί. Με ενοχλεί όμως αφάνταστα η δική μας αδιαφορία. 

Τελικά είμαστε τόσο λίγοι/ες όσοι/ες δεν έχουμε ναρκωθεί από την μεγαλοπρέπεια του Μωυσή και την "ακαταμάχητη ομορφιά" της Μαρέβα; 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger