Home » , , » Μήπως μας θεωρούν τόσο ηλίθιους

Μήπως μας θεωρούν τόσο ηλίθιους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 | 6:49 μ.μ.

Αυτό που τις προηγούμενες μέρες έγραφαν ορισμένες μιλιταριστικές ιστοσελίδες -με αφορμή το ταξίδι του Τουρκικού πλοίου Oruç Reis στην Μεσόγειο-, παρουσιάστηκε σήμερα η ημιεπίσημη νεοδημοκρατική ντουντούκα να το επαναλάβει.
Και αναφερόμαστε στο κείμενο του γνωστού Θανάση Μαυρίδη. Μας ισχυρίζεται δηλαδή, ο δημοσιογράφος αυτός, ότι ένας καθημαγμένος οικονομικά λαός από την συνεχή ταξική - Μνημονική λιτότητα πρέπει να οδηγηθεί ακόμα περισσότερο στην φτώχεια και την μιζέρια για να προμηθευτεί το ελληνικό κράτος κι' άλλους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Και το επικαλείται αυτό ο κυβερνητικός δημοσιολόγος, την στιγμή που δεν έχουν περάσει πολλές μέρες, από τότε (22/7/2020),  ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, "με σχετικό tweet του,  εκθείασε την Ελλάδα για το γεγονός ότι υπερβαίνει τους στόχους του ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες, κάτι που, όπως υπογραμμίζει το αμερικανικό Πεντάγωνο, αποτελεί μια ζωτική επένδυση για την ενίσχυση της συμμαχίας", όπως ανέφερε η σχετική ειδησεογραφία.

Και φυσικά οι έμποροι όπλων (και οι εδώ μεσάζοντες τους) έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι που με αφορμή τις "αμυντικές δαπάνες", γδέρνουν τον ελληνικό λαό. (Μόνο για το 2019 πληρώσαμε 4,9 δις δολάρια, ποσοστό 2,28% του ΑΕΠ, κάτι που μας κατατάσσει δεύτερους, σε προμήθεια πολεμικών εξοπλισμών, πίσω από τις ΗΠΑ και πολύ πιο πάνω από το Ηνωμένο Βασίλειο).

Ερχεται, λοιπόν σήμερα ο Θ. Μαυρίδης για να μας πει ότι "το σίγουρο είναι ότι η χώρα χρειάζεται χρήματα για την Άμυνα", αφού είναι "ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουμε άλλες κακόβουλες ενέργειες". Κινδυνολογεί ο ίδιος ότι μπορεί να χάσουμε "μερικά νησιά" και προτείνει μα προμηθευτούμε ακόμα περισσότερους πολεμικούς εξοπλισμούς "σαν να πρόκειται να δεχτούμε επίθεση ανά πάσα ώρα και στιγμή".  

Για μισό λεπτό κ. δημοσιογράφε. Από ποιον κινδυνεύει η Ελλάδα; Με την Τουρκία δεν είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ; 

Δηλαδή μας λες ότι άδικα είμαστε στην δεύτερη θέση στην κατάταξη των χωρών που πληρώνουν τα περισσότερα χρήματα για την συμμετοχή τους σ' αυτό τον στρατιωτικό συνασπισμό;

Οπότε να συμπεράνουμε ότι προτείνεις να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις που υπάρχουν στην χώρα μας; Τί όχι; 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger