Home » , » Βούτυρο για να γλιστράνε τα κανόνια στα οπίσθια των εθνικιστών.

Βούτυρο για να γλιστράνε τα κανόνια στα οπίσθια των εθνικιστών.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 | 2:49 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Το ψευτοδίλημμα “βούτυρο ή κανόνια” των πολεμοκάπηλων είχε την απάντηση του στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Κάποιοι ηλίθιοι προτίμησαν τα κανόνια. Κι αυτοί όχι μόνο έμειναν νηστικοί, αλλά στο τέλος είδαν τα κανόνια να μπαίνουν στα οπίσθια τους.

Ο σπουδαίος Αθηναίος στρατηγός Φωκίων απαντά προφητικά σε κάθε πολεμοχαρές καθίκι. Θα είναι υπέρ του πολέμου “Όταν αρχίσουν να συνεισφέρουν οι πλούσιοι και σταματήσουν να κλέβουν το δημόσιο χρήμα οι ρήτορες”, δηλαδή ποτέ!

Αυτό ακριβώς είναι το μυστικό. Όσοι θέλουν κανόνια, έχουν γεμίσει την κοιλιά από βούτυρο και θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δυστυχία των υπολοίπων.

Σε κάθε καταστροφή, υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν ευκαιρίες. Στον πόλεμο, που είναι η χειρότερη, οι μαυραγορίτες, οι έμποροι όπλων, τα καθάρματα, βγαίνουν κερδισμένοι εις βάρος όλων των άλλων.

Κάποιοι λένε πως “χωρίς κανόνια δεν έχεις βούτυρο”. Λένε ψέματα. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Χωρίς τροφή ένας στρατός οδεύει προς την εκμηδένιση.

Οι πλούσιοι που θέλουν τα κανόνια, ας τα πάρουν οι ίδιοι. Γιατί τους περισσεύει το βούτυρο. Κι αν θέλουν πόλεμο, να πάνε μόνοι τους να πολεμήσουν, χωρίς να βάζουν μπροστά τα θύματα της εκμετάλλευσης ώστε να σκοτώνουν και να σκοτώνονται.

Αυτοί που πήραν μίζες μέχρι και από τα παγκάκια θέλουν τώρα τη μεγάλη μπάζα από τους εξοπλισμούς.

“Καταδρομικά ή αναδρομικά”; Το δίλημμα του Λεβέντη “αόρατα παλτά ή συντάξεις”. Ο κόσμος απάντησε στέλνοντας τον τσαρλατάνο σπίτι του.

Τα πανάκριβα αεροσκάφη δεν είναι τίποτε άλλο από φύκια που τα πουλάνε για μεταξωτές κορδέλες. Και μάλιστα φύκια χαλασμένα, έχουν τόσα προβλήματα που δεν τα λύνει ούτε ο Αϊνστάιν.

Όμως οι φρεγάτες; Οι Γαλλικές φρεγάτες είναι πανάκριβες. Με τις αλλαγές που θέλει το Ναυτικό έφτασαν να κοστίζουν διπλάσια από την αρχική τιμή! Πράγμα που θυμίζει μαύρη αγορά και είναι τεράστιο σκάνδαλο, όταν μάλιστα δεν έγινε καν διαγωνισμός!

Πέντε ακόμα και έξι δισεκατομμύρια για δυο πλοία! Το ένα μόνο φτάνει για να πάρουν όλοι οι συνταξιούχοι τα “αναδρομικά” (τα κλεμμένα) που το ΣτΕ αποφάσισε να τους επιστρέψει.

Πρέπει να κλέψουμε το 60% των συνταξιούχων, για να πάρουμε ένα πλοίο; Αυτή είναι η σωστή ερώτηση.

Και γιατί δεν τα παίρνουν από τους έχοντες; Μα οι έχοντες θα τα πάρουν! Οι πλούσιοι θα γίνουν ακόμα πλουσιότεροι. Γιατί το πλοίο θα το πάρουμε διπλάσια και παραπάνω τιμή από όσο κοστίζει! Οπότε που πάνε τα επιπλέον χρήματα; Στους πλούσιους. Στην εταιρεία, και σε κάποιες άλλες εταιρείες που σκοπό έχουν να ξεπλένουν τα λεφτά από λοβιτούρες και μίζες.

Η χώρα είναι χρεοκοπημένη. Τέτοιες αγορές είναι τρομερά ζημιογόνες. Το ότι το Ναυτικό ζητά τροποποιήσεις που κοστίζουν τα διπλά, σημαίνει πως τα πλοία αυτά δεν είναι κατάλληλα. Πως πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις πιο οικονομικές και ίσως καλύτερες.

Υπενθυμίζουμε πως από το πρώτο Μνημόνιο απολέσαμε όχι μόνο χρήματα, αλλά και κυριαρχία. Γίναμε υποτελείς. Και το πάθαμε αυτό γιατί όλα αυτά τα χρόνια διαλέγαμε κανόνια, αντί για βούτυρο. Και στο τέλος μας πούλησαν το βούτυρο για χρυσό!

Ξέρουμε ότι έχουν δώσει κομματική γραμμή ακόμα και σε σκιτσογράφους να κάνουν προπαγάνδα ώστε από τη μια να μεταθέτουν τις εγκληματικές τους ευθύνες για τα χάλια της χώρας στον κόσμο, από την άλλη να συντηρείται ο εθνικισμός.

Υπενθυμίζουμε πως οι κυβερνήσεις έκαναν πάντα το χατήρι των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας, παρά τα όπλα που αγόραζαν. Κι αυτό θα συμβεί και τώρα πάρουμε - δεν πάρουμε τις φρεγάτες. Έχει αποφασιστεί συνεκμετάλλευση της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου.

Το να πάρουμε λοιπόν πανάκριβα πλοία είναι κουταμάρα καθώς απλά θα κάνουμε πλουσιότερους τους καταστροφείς της χώρας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

3 Αυγούστου 2020 στις 6:35 μ.μ.

Σωστος!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger