Home » , , » Μια απάντηση στον χυδαίο αντικομμουνιστή γραφιά Γιάννη Μαρίνο

Μια απάντηση στον χυδαίο αντικομμουνιστή γραφιά Γιάννη Μαρίνο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 | 9:58 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο 

Στο «ΒΗΜΑ» ένας πολύ …συνήθης ύποπτος ζητάει -ούτε λίγο ούτε πολύ- από την κυβέρνηση να …μαντρώσει τους …Κομμουνιστές. (δείτε την ανάρτηση του Μήτσου175). Ως απάντηση στη βρικολακιασμένη αυτή δημοσιογραφική ντουντούκα του κεφαλαίου, θαυμαστή του Πινοτσέτ και φυσικά υποστηριχτή των Μητσοτάκηδων, το απολίθωμα αυτό της αντικομμουνιστικής αστικής ρυπαρογραφίας που ακούει στο όνομα Γιάννης Μαρίνος, αφιερώνουμε το σημερινό κύριο θέμα της εφημερίδας «Ντοκουμέντο» για να το τρίψει στη μούρη του. 

Ως γνωστόν το «Ντοκουμέντο» αποκαλύπτει σήμερα το κόλπο με το οποίο εφοπλιστικοί όμιλοι της Ελλάδας (και φυσικά όχι μόνο τα εφοπλιστικά σκυλόψαρα)  φεσώνουν συστηματικά τον ελληνικό λαό, παίρνοντας τεράστια ποσά δανεικά κι αγύριστα από τις ανακεφαλαιοποιημένες με το αίμα των εργαζομένων ελληνικές τράπεζες.

Το κόλπο εν ολίγοις στηρίζεται στον εξής μηχανισμό. Οι κ.κ. εφοπλιστές (ή και άλλοι καπιταλιστές) έπαιρναν μεγάλα δάνεια τα οποία στη συνέχεια δήλωναν αδυναμία να πληρώσουν. Τότε η τράπεζα τα θεωρούσε... «κόκκινα» και τα πούλαγε με... έκπτωση ως και 60% του αρχικού ποσού σε κάποια εταιρία  κάποιου άλλου καπιταλιστή, που θα τα … απαιτούσε από τον χρεώστη.

Αν π.χ. ένας εφοπλιστής χρώσταγε 40 εκατομμύρια στην τράπεζα, η τράπεζα, αντί να του κάνει κατάσχεση, πούλαγε το ... κόκκινο δάνειο σε άλλο καπιταλιστή για ...15 εκατομμύρια.

Ο ενδιάμεσος αυτός καπιταλιστής με τη σειρά του ερχόταν σε συνεννόηση με τον εφοπλιστή και του ... πουλούσε το δάνειό του για 20 εκατομμύρια, βγάζοντας το δικό του κέρδος. Έτσι ο χρεώστης εφοπλιστής των 60 εκατομμυρίων έδινε 20 στον ενδιάμεσο …συνάδελφό του (διάβαζε συνεργό του) και έπαιρνε τα ... χρεόγραφα στα χέρια του, χωρίς πλέον να χρωστάει δεκάρα σε κανέναν! Μπορούσε μάλιστα εφεξής να παρασταίνει μέχρι και τον εθνικό ευεργέτη, αφού βέβαια φέσωσε την τράπεζα, δηλ. το λαό μας που τον γδέρνουν οι αστικές κυβερνήσεις για να σώσουν την ...τράπεζα κι όλο το τραπεζικό σύστημα των νόμιμων τοκογλύφων!!!

Σκέτο λησταρχείο του κερατά, που γίνεται ακόμα πιο ξεδιάντροπο όταν ο κ. διευθυντής της τράπεζας που εγκρίνει αυτή τη ληστεία είναι, μαζί με την κυρία του, άνθρωποι της κυβέρνησης, η οποία με τη σειρά της προωθεί νόμους και ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες τον απαλλάσσει από κάθε ποινική ευθύνη για το κακούργημα της ληστείας του δημόσιου χρήματος.

Ταυτόχρονα, ο ενδιάμεσος καπιταλιστής –εξυπηρετητής (και συνεργός) του χρεώστη τυγχάνει και αυτός χρηματοδότης αυτών που κυβερνούν... 

Τι όμορφος κόσμος!

Είναι μάλιστα οι ίδιες ακριβώς αυτές λωποδυτοτράπεζες που απαιτούν με νόμο της κυβέρνησης να παίρνουν όχι μόνο το σπίτι αλλά και όλη την περιουσία του μικρο-οφειλέτη, που χρωστάει 15, 20 ή 50 χιλιάρικα κι έχει μείνει άνεργος ή χρεωκόπησε το μικρομάγαζό του...

Αυτόν ακριβώς τον κόσμο των καπιταλιστών ληστών υπηρετεί και εξωραΐζει με το αζημίωτο ο χυδαίος αντικομμουνιστής γραφιάς Γιάννης Μαρίνος, επί 50 χρόνια και βάλε...

Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα περισσότερο για κάθε παρόμοιο υποκείμενο. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger