Home » , » Ιερώμυμος. Ενας αρχιρασοφόρος που παριστάνει τον ανιστόρητο, ψάλλοντας επικίνδυνα τροπάρια

Ιερώμυμος. Ενας αρχιρασοφόρος που παριστάνει τον ανιστόρητο, ψάλλοντας επικίνδυνα τροπάρια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 | 9:58 μ.μ.

Τελικά αυτός ο αρχιρασοφόρος ο Ιερώνυμος μπορεί να αποφεύγει τις φανφάρες το μακαρίτη Χριστόδουλου, ίσως όμως οι δοξασίες του να είναι πιο επικίνδυνες από του προκάτοχου του. Ειδικά τόσο μένος με τον Ισλαμισμό δεν μας είχαν συνηθίσει οι αρχιπαπάδες, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις σαν τον "άγ(ρ)ιο" δεσπότη Πειραιά Σεραφείμ.

Πριν λίγο καιρό παρουσιάστηκε σε ρόλο αποτυχημένου Ηρακλή Πουαρό με ράσα, και χωρίς κανένα στοιχείο απέδωσε στα θρησκευτικά πιστεύω ενός δήθεν δράστη την συμμετοχή του σε μια εγκληματική ενέργεια κάνοντας λόγο ότι ο Ισλαμισμός δημιουργεί "μισαλλόδοξους και φανατικούς ανθρώπους,.. φονταμενταλιστές της βίας". Και ενώ αποδείχτηκε ότι ο δράστης δεν ήταν μουσουλμάνος, αλλά χριστιανός δεν είχε την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να ζητήσει συγνώμη.

Το ίδιο ψεύτικο είναι και το τροπάρι που είπε σήμερα σε τηλεοπτική του παρουσία. Οπως διαβάζουμε  ο παπάς μας δήλωσε ότι  «Το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα, είναι πολιτική επιδίωξη και είναι οι άνθρωποι του πολέμου, οι άνθρωποι της εξαπλώσεως, αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ, το λέει και η διδασκαλία του Μωάμεθ». Θα του συνιστούσαμε κάποιος να τον ενημερώσει για τις Σταυροφορίες

Ο παπάς στην τηλεοπτική του συνέντευξη υποστήριξε, επίσης, ότι υπήρξαν τα κρυφά σχολειά και έχουν και αποδείξεις. Όπως είπε, όμως, δεν τα έλεγαν σχολεία αλλά κατηχητική προσφορά. Επανέλαβε δηλαδή ένα μύθο που όλοι οι ιστορικοί έχουν καταρρίψει

Οσο για την αναφορά του Ιερώνυμου ότι το 1821 «Δεν υπήρχε κανένα σημαδάκι επαναστάσεως που δεν ξεκίνησε από κάποιον κληρικό», εδώ γελάμε. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο πέρα από τη στάση που κράτησε στην κήρυξη της επανάστασης ο πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε' και οι συνοδικοί ιεράρχες. Ταύτισαν τα συμφέροντα του θεσμού που εκπροσωπούσαν όπως και τα προσωπικά τους, με τους Οθωμανούς.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

16 Ιανουαρίου 2021 στις 12:17 μ.μ.

Το ισλαμ παπα μου μιλαει με θετικα λογια
λογια για το χριστο σας ενω εσεις κακοψυχοι
δεν χρωστατε καλη κουβεντα και δεν χανεται
καθε ευκαιρια να του ριχνεται λασπη και να
το πετροβολατε Μεσα σας εχεται μονο μπολικη
κακια Σιγα μην αντιπροσωπευεται το χριστο
Αυτος ειπε οτι ειστε κακοι και υποκριτες σας
πολεμησε καιποτε δεν σας υπεδειξε ως αντιπρο
σωπους τουεδω πανω στη γη Αυτο το ``αξιωμα``
το πηρατεμονοι σας ετσιθελιστικα και οχι βε
βαια για τηνχριστιανικη πιστη αλλα για την
κονομα

16 Ιανουαρίου 2021 στις 7:20 μ.μ.

Σωστα melito! 👍

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger