Home » , , » Μια αναλυτική αναφορά περί βιασμών

Μια αναλυτική αναφορά περί βιασμών

Από giorgis , Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 | 3:25 π.μ.

Του Γ.Γ

Δεν μπορεί να γνωρίζουμε τι διαστάσεις θα πάρει το θέμα με κάποια ελεεινά άτομα που θεωρώντας ότι έχουν εξουσία, εγκληματούν σε ανθρώπους της τάξης για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλιστικές τους ορέξεις.
Αν πάντως "ανοίξουν στόματα" θα γίνει χαμός με αυτά που θα δημοσιοποιηθούν. Και δεν αναφέρομαι στις όποιες καταγγελίες από "αναγνωρίσιμα" άτομα που υπάρχουν κατά καιρούς. Μιλάω για την κατάσταση που επικρατεί σε εργατικούς χώρους. 

Μια παρατήρηση. Οχι "δεν είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο με δράστες από όλους τους πολιτικούς χώρους", όπως ακούσαμε να επαναλαμβάνει κατά κόρο γνωστός δεξιός δημοσιολόγος.
Οι κομμουνιστές/ιες διαπαιδαγωγούνται  πάνω στις αρχές της   ιδεολογία τους. Σέβονται τον εαυτό τους, τους συντρόφους τους και κατά συνέπεια τους συνανθρώπους τους
(Είναι άλλο τάξης ζήτημα, η συμμετοχή τους στην ταξική πάλη και το πώς αντιμετωπίζουν τον ταξικό τους εχθρό).

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρξε ούτε ένας αντάρτης του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ που να βρεθεί σε ανταρτοδικείο κατηγορούμενος ότι παρενόχλησε σεξουαλικά συντρόφισσα του, ενώ η προβοκάτσια που επιχειρήθηκε επί κυβέρνησης του "εθνάρχη" Βενιζέλου με την οποία κατηγορούσε τους εξόριστους κομμουνιστές ότι βίαζαν τις συντρόφισσες τους, κατέπεσε σαν χάρτινος πύργος).

Επί της ουσίας τώρα, Η βασική διαπίστωση είναι: Ενα τέτοιο ανήθικο, διεφθαρμένο σάπιο σύστημα όπως το σημερινό, είναι αναμενόμενο να στελεχώνεται, με ανάλογης ποιότητας άτομα, εξουσιαστές κάθε είδους.

Δεν έχω καταλήξει ακόμα αν θα πρέπει να αναφέρω κάποιες περιπτώσεις όχι απλώς σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά κακοποίησης που γνωρίζω προσωπικά, όπως και αρκετοί σύντροφοι του blog μας. Προβληματίζομαι. Και ο λόγος είναι ότι αυτό είναι ένα πολύ λεπτό θέμα και κάποια στιγμή πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, σταματώντας να "φωτογραφίζουμε" γεγονότα όπως έγινε σε ανάρτηση που είχαμε κάνει αρχές Γενάρη του 2017

Σημειώναμε τότε: "Η σεξουαλική παρενόχληση που υπάρχει στους χώρους της δουλειάς, την σημερινή μνημονική, βάρβαρα ταξική εποχή, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και οι περιπτώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου". 

Είναι κι αυτή μια μορφή βιασμού ανάμεσα στις τόσες άλλες που δέχεται η καταπιεσμένη τάξη μας.

Με δεδομένο ότι εμείς αναλαμβάνουμε τις συνέπειες των γραφομένων μας, δεν είναι εύκολο να παραθέσουμε γεγονότα με ονοματεπώνυμο, και να αποδώσουμε εγκληματικές πράξεις σε συγκεκριμένα άτομα, κάτι που θα σταθεί αδύνατο να το αποδείξουμε. 

Δυστυχώς και για ευνόητους λόγους, φτωχές εργάτριες και νέες κοπέλες με όνειρα που πρωτοξεκινάνε τον εργασιακό τους βίο σε "κυριλέ" εργασιακούς χώρους, φοβούνται να εμφανιστούν δημόσια και να καταγγείλουν τα σεξιστικά καθάρματα στα οποία έπεσαν θύματα. Και αυτό το γεγονός μας στερεί και σε μας την δυνατότητα να παραθέσουμε γεγονότα με τον τρόπο που θα θέλαμε.

Και κάτι άλλο. Δεν είναι πάντα άντρας ο θύτης και θύμα η γυναίκα. Σπάνια συμβαίνει και το αντίστροφο. Μια τέτοια ακριβώς περίπτωση συνέβη σε σύντροφο αρθρογράφο του ιστότοπου μας. 

Τηλεγραφικά η φάση. Γράφει ο σύντροφος ένα κείμενο το οποίο αναφέρεται στις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν σε όσους/ες. εργάζονται σε ενημερωτικές ιστοσελίδες

Μια απ' τις πιο πιστές μας αναγνώστριες και μόνιμη επιστολογράφος μας που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο "πλεμπαία", μας στέλνει e-mail και ζητάει να συναντηθεί με τον αρθρογράφο μας για να του μεταφέρει την εμπειρία μιας γνωστής της με την σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε από ιδιοκτήτη μεγάλης ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, ώστε να γράψει σχετικό κείμενο.

Και εδώ αρχίζουν τα "ωραία". Η "πλεμπαία" κάθε άλλο παρά αυτό που δήλωνε το νικ της ήταν. Πρόκειται για μια μεγαλοαστή κληρονόμο τεράστιας περιουσίας, που έχει επιλέξει έναν τρόπο ζωής ξένο από τα δικά μας πλαίσια. (Δύσκολα εξηγήσιμο πώς βρέθηκε να είναι απ' τις πιο πιστές αναγνώστριες του blog μας)

Δεν θα μπούμε φυσικά σε λεπτομέρειες το τι επακολούθησε μετά την συνάντηση.
Το δια ταύτα είναι, ότι εδώ δεν είχαμε ούτε σεξουαλική κακοποίηση, ούτε καν παρενόχληση. Ηταν μια συνειδητή απόφαση μεταξύ ενηλίκων.
Ο σύντροφος επέλεξε να διαθέσει τον εαυτό του για να το χρησιμοποιήσει η κυρία της "καλής κοινωνίας", σαν σκεύος ηδονής

Προέκυψε μια άσχημη στιγμή για το blog μας.

Για να ξεφύγει από τον κίνδυνο να μείνει άστεγος, και να ξεπεράσει την δραματική οικονομική κατάσταση που βίωνε, ο πρώην φίλος, έκανε μια επιλογή.
Η "προστάτιδα" του συνέβαλε να βρει σταθερή δουλειά με καλό μισθό και ασφάλεια. Tο καλοκαίρι του πρόσφερε ονειρεμένες διακοπές. To "αντάλλαγμα" που απαιτεί είναι να "απολαμβάνει" τα νιάτα του. 

Διαφώνησα ριζικά με την απόφαση του συντρόφου και κόψαμε σχέσεις. Ισως γιατί εγώ δεν βρέθηκα ποτέ σε οικονομική αδυναμία να αγοράσω τσιγάρα, δεν έχασα τον ύπνο μου σκεπτόμενος τι θα μου συμβεί αν μείνω άστεγος, αφού δεν θα μπορούσα να πληρώσω το ενοίκιο μου, δεν σκέφτηκα ότι η μόνη λύση που μου απομένει είναι να πάω σε άλλο τόπο, να ζω σε σκηνή και να δουλεύω σαν εργάτης γης,
Αυτά ήταν τα επιχειρήματα του πρώην φίλου μου για να δικαιολογήσει την επιλογή του.  

Αν αναφέρουμε την παραπάνω περίπτωση είναι για να πούμε ότι οι "παράνομες" σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις είναι η μια ορατή κατάσταση  στον καπιταλισμό.
Οι "αόρατοι", "νομιμοποιημένοι" καθημερινοί βιασμοί, είναι οι πιο επικίνδυνοι, και γι' αυτούς δεν μιλάει κανένας. Σ' αυτούς δεν υπάρχουν ένοχοι και τα θύματά τους δηλώνουν "εθελοντές/ιες". 

Ποιος καλλιεργεί την αντίληψη και την νοοτροπία ότι για να θεωρηθεί ένα πρόσωπο "επιτυχημένο", πρέπει να κάνει τις "ανάλογες παραχωρήσεις";

Πανέμορφες κοπελίτσες δεν ήταν που συνωστίζονταν με την θέλησή τους στην ατζέντα ενός -μακαρίτη πια- μεγαλοδημοσιογράφου, νταβατζή και έκαναν βίζιτες σε φραγκάτους, για να αποκτούν οικονομική άνεση και έχοντας την υπόσχεση ότι θα γίνουν "αστέρια" στο καλλιτεχνικό στερέωμα;   

Με την θέλησή τους δεν προσφέρουν νέα παιδιά, σε γνωστό μάνατζερ προσδοκώντας ότι θα τους αναδείξει σε "καταξιωμένους καλλιτέχνες", γνωρίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να του προσφέρουν τις ερωτικές υπηρεσίες τους.

Ναι, σ' αυτές και σε πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, δεν ασκείται βία. δεν υπάρχει κανενός είδους εμφανής καταναγκασμός.
Και όμως τα πρότυπα που προωθεί το σύστημα, διαμορφώνουν συνειδήσεις και μ' αυτό τον τρόπο βιάζουν, καθορίζουν ανθρώπινες συμπεριφορές. Μ αυτό τον τρόπο έχουμε την "κατασκευή υπηκόων" που έγραφε ο Ράουτερ, Ε. Α. και έτσι μπορεί να διαιωνίζεται το σύστημα, μέχρι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες  και να πάρουμε την ρεβάνς, ανατρέποντας το με ένοπλη πάλη.  

Σε κάποια επόμενη ανάρτησή μας θα προσπαθήσουμε να αποδημήσουμε, το παραμύθι περί ελεύθερης βούλησης στον καπιταλισμό
Να θυμίσουμε τώρα απλώς μια βασική θέση των θεωρητικών μας. Η ατομική συνείδηση είναι ένα μέγεθος μεταβλητό. Διαμορφώνεται ανάλογα από τα ερεθίσματα που παίρνει.    

Κλείνοντας την ανάρτηση μας και σε συνάρτηση με το κείμενο στο οποίο αναφέραμε ότι η Ν.Δ. δικαιολογεί και καλύπτει διαχρονικά την κουλτούρα του βιασμού να επαναφέρουμε ένα άρθρο που είχαμε κάνει 1 Αυγούστου του 2019:

Συμπτώσεις θα είναι

Τυχαίο θα είναι το γεγονός ότι λίγες μέρες μετά την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από την Ν.Δ., αποφυλακίστηκε ο θαυμαστής της Απριλιανής χούντας και του δικτάτορα Παπαδόπουλου, Κλεάνθης Κωνσταντινούδης.
Μιλάμε για τον καθηγητή των ΤΕΙ Σερρών που εκμεταλλευόμενος την καθηγητική του έδρα απαιτούσε φακελάκια και ... σεξ από φοιτητές/ιες του, για να τους περάσει στα μαθήματά του.

Εχουμε αναφερθεί αναλυτικά στην περίπτωση αυτού του τύπου σ' αυτή μας την ανάρτηση.
Εδώ να συμπληρώσουμε  Οτι μάλλον τυχαία θα ήταν και η κάλυψη που του πρόσφερε και ο "νομοταγής" και "ευυπόληπτος" πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών Δημήτρης Πασχαλούδης.

Αναμφισβήτητα αυτή η δικαστική εξέλιξη δεν έχει καμιά σχέση με τις επαφές που έχει αυτός ο "άριστος" εκπαιδευτικός, με πρωτοκλασάτα στελέχη του κυβερνητικού κόμματος. θα πρόκειται για καθαρή σύμπτωση.

Και οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης που πήραν αυτή την απόφαση, είναι "αντικειμενικοί" "αδέκαστοι" κλπ, όπως είναι όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι τους. Αλλωστε αυτό το αποδεικνύουν καθημερινά με τις δικαστικές τους αποφάσεις.

Δεν μας πιστεύεται ε; Αυτό έλειπε 😜

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger