Home » , , » Ψηφίσαμε χειρότερο από το Στρατοκλή.

Ψηφίσαμε χειρότερο από το Στρατοκλή.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 11 Μαΐου 2021 | 3:52 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η κατάσταση μου θυμίζει Αρχαία Αθήνα εποχή παρακμής. Όταν ένας άθλιος απατεώνας δημαγωγός, ο διεφθαρμένος Στρατοκλής, κατέπλευσε πριν από όλους στον Πειραιά αναγγέλλοντας «λαμπρή νίκη» στην ναυμαχία της Αμοργού, ενώ στην πραγματικότητα οι Αθηναίοι είχαν πάθει πανωλεθρία! Όταν μαθεύτηκε η αλήθεια και βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή του κόσμου είπε χωρίς ντροπή «Σας πείραξε που διασκεδάζατε δυο μέρες»;

Θα μπορούσε να τον λένε και Μητσοτάκη. Αυτή τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας έχουμε από τα ΜΜΕ. Ενώ έγινε χαμός με τα αναξιόπιστα τεστ πανηγύριζαν για το άνοιγμα των σχολείων. Το οποίο γίνεται όπως ακριβώς τις προηγούμενες φορές που γεμίσαμε κρούσματα.

Χθες είχαμε 60 νέους θανάτους. Συνολικά 11.089. Για κρούσματα δε λέω, είναι χιλιάδες, αλλά δεν είναι αξιόπιστα πλέον τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, γιατί αυξομειώνει τα τεστ και επομένως τα κρούσματα ανάλογα με το τι συμφέρει την κυβέρνηση. Επίσημα πάντως έχουμε 364.000 περίπου.

Για να δούμε τι σημαίνει 60 θάνατοι να πούμε τι γίνεται αλλού. Το Βέλγιο είχε χθες 40, το Μεξικό 57, η Ισπανία 35, η Πορτογαλία 1, η Μεγάλη Βρετανία 4. Οι περισσότερες από τις παραπάνω χώρες έχουν πολλαπλάσιο πληθυσμό από μας ενώ τις αναφέραμε καθώς είχαν σοβαρότατο πρόβλημα με τον κορονοϊό. Εμείς έχουμε ακόμα.

Ακόμα και χώρες που έχουν περισσότερους νεκρούς λόγω του πολύ μεγαλύτερου πληθυσμού αναλογικά έχουν μικρότερο ποσοστό θανάτου. Πχ Γερμανία. 110 νεκροί όμως 8 φορές ο πληθυσμός μας. Ακόμα και οι 3.879 της Ινδίας θα αντιστοιχούσαν σε 29 θανάτους αν είχαν τον πληθυσμό μας! Είμαστε λοιπόν χειρότερα αν όχι από όλους, από τους περισσότερους.

Κι όμως εξακολουθούν να μη βλέπουν το πρόβλημα. Όλα τα κράτη λιγότερο ή περισσότερο έκαναν κάποιες προόδους. Υπολογίζουν πως κανονικά, αν δεν φανεί μια νέα μετάλλαξη σε 3 μήνες τα περισσότερα κράτη θα έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον κορονοϊό. Εμείς;

Εμείς ψηφίσαμε χειρότερο από το Στρατοκλή. Που θα μας πει πάλι ξεδιάντροπα πως φταίμε εμείς, πως με τους άλλους θα ήταν χειρότερα, που χειρότερα δεν γίνεται, που νομίζει πως θα γλυτώσει γιατί έχει ψηφίσει το ακαταδίωκτο γι αυτόν και τους συνεργάτες του. Κούνια που τον κούναγε! Οι ευθύνες για την εγκληματική πολιτικής την ταυτόχρονη καταστροφή οικονομίας και δημόσιας υγείας θα αποδοθούν.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger