Home » , , » Να σταματήσει το εγκληματικό εμπάργκο των ΗΠΑ κατά της Κούβας

Να σταματήσει το εγκληματικό εμπάργκο των ΗΠΑ κατά της Κούβας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 | 4:16 μ.μ.

Λάβαμε και παραθέτουμε:

Ψήφισμα αλληλεγγύης του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

Να σταματήσει το εγκληματικό εμπάργκο των ΗΠΑ κατά της Κούβας

Από το τέλος του 1960 έχει επιβληθεί και διατηρείται απ' όλες τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ έως και σήμερα ένα οικονομικό - εμπορικό και χρηματοπιστωτικό εμπάργκο κατά της δημοκρατίας της Κούβας.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Αμερικανικός ιμπεριαλισμός και οι εκάστοτε κυβερνήσεις του δεν έχουν παραιτηθεί από την στόχευσή τους να ανατρέψουν την Κουβανέζικη επανάσταση και να θέσουν την χώρα αυτή υπό την δική τους επικυριαρχία.

Για τον σκοπό αυτό τον Απρίλη του 2019 η τότε κυβέρνηση των ΗΠΑ κλιμάκωσε την επιθετικότητά της λαμβάνοντας νέα μέτρα με σκοπό να στραγγαλίσει οικονομικά τον γενναίο και περήφανο λαό της Κούβας.

Μεταξύ αυτών των αντιδραστικών μέτρων περιλαμβάνονται οι διώξεις εναντίον προσώπων που δραστηριοποιούνται στην Κούβα, κυρώσεις ενάντια σε πλοιοκτήτριες εταιρίες που μεταφέρουν πετρέλαιο, δραστικοί περιορισμοί στις επισκέψεις πολιτών των ΗΠΑ, περιορισμοί ακόμη και στα εμβάσματα Κουβανών που διαμένουν στις ΗΠΑ προς τις οικογένειές τους.

Την περίοδο της πανδημίας οι ΗΠΑ επέβαλαν την απαγόρευση υγειονομικού υλικού - όπως είναι οι αναπνευστήρες -που αποτελούν αναγκαίο εξοπλισμό για μονάδες ΜΕΘ, χωρίς τους οποίους οι ασθενείς οδηγούνται στον θάνατο!!!

Ο καθολικός αποκλεισμός των ΗΠΑ κατά του Κουβανικού λαού συνιστά πράξη απάνθρωπη έως δολοφονική που ακόμη και σε συνθήκες πολεμικής σύρραξης δεν νομιμοποιείται!

Η Ελλάδα παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο στην Συνέλευση του ΟΗΕ ψηφίζει κατά του παράνομου εμπάργκο, στην πράξη συμμετέχει και υποτάσσεται στις αποφάσεις της Ε.Ε και των ΗΠΑ περιφρονώντας μεταξύ των άλλων ότι η Κούβα σταθερά και με συνέπεια στηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Αυτή η βάρβαρη και εγκληματική πολιτική που καθοδηγείται από τις ΗΠΑ πλήττει ανεπανόρθωτα και με φρικτό τρόπο το βιοτικό επίπεδο του Κουβανέζικου λαού και υπονομεύει ανοιχτά την ανάπτυξη της χώρας.

Απαιτούμε:

- Την άμεση άρση του εμπάργκο των ΗΠΑ κατά της Κούβας.

- Την μη συμμόρφωση της Ε.Ε με τις διατάξεις περί αποκλεισμού .

- Την πλήρη αποστασιοποίηση της χώρας από την εφαρμογή των ιμπεριαλιστικών κυρώσεων κατά της Κούβας.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ


Υ.Γ:  Το ανωτέρω ψήφισμα εστάλη στις πρεσβείες ΗΠΑ και Κούβας στην Αθήνα, στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Δένδια, στα πολιτικά κόμματα, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και στα ΜΜΕ.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger