Home » , » Κι ο μπάτσος "επέστρεψε στα καθήκοντά του.¨...

Κι ο μπάτσος "επέστρεψε στα καθήκοντά του.¨...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 | 8:22 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Το παρακάτω κείμενο είναι απλή αντιγραφή σημερινού, 11-6-2021, ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα της βολιώτικης εφημερίδας "Η Θεσσαλία".

 Παρατίθεται χωρίς σχόλια:

"Μείωση ποινής για αστυνομικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας

Φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε αστυνομικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί πριν 9 χρόνια σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. 

Τελικά η ποινή που επιβλήθηκε στον αστυνομικό, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και όχι κακουργηματικού, όπως αρχικά είχε καταδικαστεί. Μάλιστα, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, κακώς ο αστυνομικός έμεινε προσωρινά κρατούμενος επί 18 μήνες στη φυλακή… 

Ο αστυνομικός είχε κριθεί ένοχος για κατοχή, μεταφορά και διάθεση ναρκωτικών, κατάχρηση εξουσίας και παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου, ενώ είχε κριθεί αθώος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και είχε καταδικαστεί το 2014 σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για συμμετοχή σε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς το Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα

Προσέφυγε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και κατόπιν στον Άρειο Πάγο, με αίτηση αναίρεσης της ποινής που του είχε επιβληθεί, λόγω αλλαγής του Ποινικού Κώδικα, με το ανώτατο δικαστήριο να επιστρέφει την υπόθεση στο Πενταμελές Εφετείο, το οποίο χθες του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή. Ο αστυνομικός έχει επιστρέψει στα καθήκοντά του."


Τα σχόλια και τα συμπεράσματα, (όπως πάντα ευπρεπή, παρακαλώ!) είναι όλα δικά σας. Όχι για το πρόσωπο που άλλωστε ούτε αναφέρεται στο ρεπορτάζ ούτε έχει και καμιά ιδιαίτερη σημασία, αλλά για το αστικό κράτος, την αστυνομία, την αστική δικαιοσύνη του και το νομικό του κόσμο, για τις επιστημονικές αποφάνσεις του ... (Ευπρεπή, είπα!)
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger