Home » , , » "Εγώ είμαι ορθόδοξος, ρε", κραύγαζε και δολοφονούσε μετανάστες ο ρατσιστής Παντελής Καζάκος, στο διάστημα 19-22 Οκτώβρη 1999

"Εγώ είμαι ορθόδοξος, ρε", κραύγαζε και δολοφονούσε μετανάστες ο ρατσιστής Παντελής Καζάκος, στο διάστημα 19-22 Οκτώβρη 1999

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 | 3:20 π.μ.

Απ' τα πιο στυγερά ρατσιστικά εγκλήματα που υπήρξαν στην χώρα μας ήταν αυτά που διέπραξε ο φασίστας Παντελής Καζάκος στο διάστημα 19-22 Οκτώβρη 1999. Ηταν η εποχή που η φυλλάδα της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας Χρυσής Αυγής κυκλοφορούσε με πρωτοσέλιδους τίτλους όπως «Ο θάνατος ενός Έθνους», που τον απέδιδε "στον υπερπληθυσμό των μεταναστών" και το κόμμα που είχε τότε ο σημερινός Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, "Ελληνικό Μέτωπο", γέμιζε την Αθήνα με ρατσιστικά φέιγ βολάν.

Και εδώ μια παρένθεση. Που είναι η λεγόμενη υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αυτή που σέρνει στα δικαστήρια κάθε αναρχικό που γράφει μια σκωπτική ανάρτηση στο διαδίκτυο, όταν σήμερα οι ναζιστική ιστοσελίδες έχουν ανακηρύξει ήρωα τους αυτό τον φονιά, κάνοντας διασπορά ναζιστικού μίσους;  

"Μάγκας ο Παντέλος. Τους τσάκισε και δεν μετάνιωσε. Δεν την είδε να δικαιολογηθεί και να πέσει στα μαλακά. Τους πήδηξε και ανέλαβε την ευθύνη. Μάγκικα. Παντελονάτα. Αρσενικά", γράφει μια απ' αυτές, έχοντας φτιάξει μακροσκελές κείμενο και αφίσα, εξυμνώντας τον ρατσιστή εγκληματία; 

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο ναζί Παντελής Καζάκος δολοφόνησε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε επτά, απλώς και μόνο γιατί αυτός "είναι ορθόδοξος¨ και τα θύματα του ξένοι, ενώ  συνήγοροι υπεράσπισης στην δίκη του ακροδεξιού φονιά ήταν ο Γ. Πρασσιανάκης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Χρ. Μαρκογιαννάκης, τότε βουλευτής της ΝΔ!

Σαν σήμερα, μεσάνυχτα 19 προς 20 Οκτώβρη 1999, ο φασίστας Παντελής Καζάκος, με ένα πιστόλι στο χέρι, βγαίνει στους δρόμους του Μεταξουργείου. Ρωτά στα ελληνικά μια παρέα τριών ανδρών αν είναι Κούρδοι. Απαντούν ναι και δέχονται καταιγισμό πυροβολισμών.

Από τις 8 σφαίρες πέφτει νεκρός ο Ιρακινός Κούρδος Χοσεβί, 22 ετών και στην εντατική μεταφέρεται ο Σ.Χαντέλ. Ο 27χρονος Γ.Ρασούλ νοσηλεύεται με τραύματα. Ήταν όλοι πρόσφυγες. Σύμφωνα με το θύμα που επέζησε (έμεινε ανάπηρος) κανείς τους δεν γνώριζε τον δράστη. 

Την επομένη, τα ΜΜΕ εξαφανίζουν την είδηση η την προβάλλουν ως "ξεκαθάρισμα μεταξύ αλλοδαπών για ναρκωτικά" (!) ενώ οι αρχές δεν κάνουν καμία ουσιαστική έρευνα. 

Αποθρασυσμένος και ανενόχλητος, ο φασίστας Καζάκος, ξαναβγαίνει, μαζί με έναν φίλο του, την επόμενη μέρα (21/10) και αρχίζει νέο μακελειό. Στα στενά και στις πλατείες της Αθήνας, ανυποψίαστοι πρόσφυγες μετανάστες σωριάζονται στην άσφαλτο. Από τις 9 το βράδυ έως 4.30 το ξημέρωμα της Παρασκευής 22/10, πυροβολεί -με ακρίβεια και ψυχραιμία- όποιον "ξένο" βρίσκει μπροστά του, ακολουθώντας μια διαδρομή στην οποία ήξερε ότι θα συναντήσει μετανάστες και πρόσφυγες. 

Δύο μετανάστες από Γκάνα και Μπαγκλαντές, ο Μ.Κόφι-Τόμι και ο  Ν.Μοχάμεντ, τραυματίστηκαν σοβαρά ενώ σκότωσε τον Ο.Τζορτζ από τη Γεωργία και πυροβόλησε τρεις ακόμη, τον Αιγύπτιο Σ.Ε.Σαντί, τον Πακιστανό Α.Νεσάρ και τον Α.Τίμοθι. Συνολικά δύο έμειναν ανάπηροι, ενώ οι υπόλοιποι ζουν με σοβαρά προβλήματα υγείας. 

"Εγώ είμαι ορθόδοξος" κραυγάζε και πυροβολούσε. Αφού πυροβολούσε και δολοφονούσε ανενόχλητος πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας για 4 ολόκληρες μέρες, ο φασίστας δολοφόνος συλλαμβάνεται και ομολογεί από την πρώτη στιγμή τα ρατσιστικά του κίνητρα ("τους πυροβόλησα γιατί δεν τους γουστάρω"). Όμως τα ΜΜΕ συνεχίζουν να γράφουν για "αλληλοσπαραγμό ξένων" ("Καθημερινή" 22/10). Ο Τράγκας οργανώνει "γκάλοπ" στο Alter-5 όπου "ψηφοφόροι" επιδοκιμάζουν τις πράξεις του δολοφόνου.

Γρήγορα τα ΜΜΕ θα περάσουν στην "ερμηνεία" του "ψυχοπαθή" η του "αυτόκλητου τιμωρού"(!), σε μια πραγματική εκστρατεία για να αποσυνδεθούν οι δολοφονίες του φασίστα Καζάκου απο τον ρατσισμό και τον φασισμό, και έτσι να κρυφτεί κάθε ρατσιστική φωνή απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Τα κανάλια γεμίζουν δημοσιογράφους, ψυχολόγους, εγκληματολόγους, κοινωνιολόγους κλπ που αρχίζουν τις.. ψυχιατρικές αναλύσεις για  "διαταραγμένη προσωπικότητα", "αν ο δράστης είχε προηγούμενη άσχημη εμπειρία με μετανάστες" ή για ευθύνες στην ελληνική πολιτεία "που δεν διασφάλισε τα σύνορά της", οδηγώντας σε αντιδράσεις "που θα ξεκίναγαν από δικαιολογημένες (!) διαμαρτυρίες και θα έφταναν σε ακραίες εκδηλώσεις και σε φαινόμενα ρατσισμού", ενώ άλλοι χαρακτήριζαν το γεγονός "μεμονωμένο" διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει ρατσισμός στην Αθήνα. 

Στην δίκη η υπεράσπιση του Καζάκου ακολούθησε αυτή την γραμμή της "διαταραγμένης προσωπικότητας" (ΜΜΕ τις μέρες των δολοφονιών μετέδιδαν ότι "Διαταραγμένος και όχι ρατσιστής, λένε οι επιστήμονες")

Καθηγητής του Καζάκου δηλώνει ότι από νεαρός ο δολοφόνος είχε εκφράσει ανοικτά τις ακροδεξιές απόψεις, που ταυτιζόταν με την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής. Συμμαθητές του υποστήριζαν ότι είναι μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης. 

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής παρουσίασε φωτογραφία του Καζάκου με τον ίδιο να κρατά πανό σε πορεία της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Όμως, οι πληροφορίες δεν αξιολογήθηκαν από το δικαστήριο ως σημαντικές. 

Τελικά ο φασίστας Καζάκος καταδικάστηκε σε δις ισόβια και 25 χρόνια. Ο Αποστόλης, ο φίλος και εξίσου "ανήσυχος" με τον Καζάκο για το "κακό με τους αλλοδαπούς που έχει παραγίνει", αφέθηκε ελεύθερος αμέσως, αν και στο σπίτι του βρέθηκαν 31 σφαίρες μεγάλου διαμετρήματος

Η εφημερίδα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στις 22/10/1999, ημέρα δολοφονίας του αιγύπτιου μετανάστη είχε πρωτοσέλιδο για "υπερπληθυσμό μεταναστών". Τη νύχτα των φόνων, συμπτωματικά, το κέντρο είχε γεμίσει με ρατσιστικά φέιγ βολάν από το φασιστικό κόμμα του Μ.Βορίδη "Ελληνικό Μέτωπο". Ο Καζάκος, αφού αιματοκύλισε ανενόχλητος το κέντρο της Αθήνας, φυλακίστηκε ως "μεμονωμένο περιστατικό" και οι υπόλοιποι φασίστες, και το σύστημα που δημιουργεί Καζάκους, Πατέληδες, Ρουπακιάδες κ.α συνέχισε την δράση του.

Πηγή Praxis Review -twitter

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger