Home » , » Πρεσβυτέρα

Πρεσβυτέρα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 | 6:25 μ.μ.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Θα παρακαλέσω πολύ τους συναδέλφους σε όλα τα Μέσα, να πάψουν πλέον να προσφωνούν την Αθηνά Λινού ως «η καθηγήτρια κυρία Λινού». Ο σωστός τίτλος της είναι πλέον «η ομότιμη καθηγήτρια πρεσβυτέρα Λινού». Το σχήμα πρέπει να τυγχάνει σεβασμού ακόμη και από δεδηλωμένους αθέους. Η στήλη τουλάχιστον είναι αυστηρή σ’ αυτό. Τι, δεν το μάθατε; Ο σύζυγός της (γιατρός κι αυτός) χειροτονήθηκε διάκονος και εν συνεχεία πρεσβύτερος από τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο. Ως γνωστόν, πρόκειται για εξαιρετικά θεοσεβούμενη οικογένεια.

Θυμίζουμε ότι η τότε κυρία και νυν πρεσβυτέρα Λινού έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του «η θεία κοινωνία δεν κολλάει» (τώρα μάλιστα, έχει έναν παραπάνω λόγο, καθώς θα «λειτουργάει» ο σύζυγός της και θα «κοινωνάει» τον κόσμο). Στις 15 Νοέμβρη του 2020, με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να θερίζει, σε παρέμβασή της στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Κάτι τρέχει με τη Μάριον», η Λινού ξεπέρασε τη Γιαμαρέλλου, λέγοντας τα εξής ανεκδιήγητα σχετικά με τη μεταλαβιά: «Πρέπει να αναγνωρίσω ότι δεν υπάρχει επιδημιολογική μελέτη η οποία να αποδεικνύει ότι διά της καταπόσεως, όχι μόνο του σάλιου αλλά και του ίδιου του ιού, μεταδίδεται η νόσος… Ομως η κατάποση του συγκεκριμένου ιού από το ίδιο κουταλάκι δεν έχει αποδειχτεί. Είναι καινούργιος ιός. Αυτό που δήλωσε ο Σεβασμιότατος είναι αλήθεια. Δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά και ορθοδόξου πίστεως με λογική. Το μεταφυσικό δεν αποδεικνύεται. Ομως επιμένω ότι δεν υπάρχει παγκόσμια μελέτη η οποία να δείχνει ότι ο ιός μεταδίδεται διά της καταπόσεως» (ίσως από αυτό το… ακλόνητο επιχείρημα να άντλησε ο Σκέρτσος -πρώην ΠΑΣΟΚ κι αυτός, μην το ξεχνάμε- το δικό του… ακλόνητο επιχείρημα: δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό)! Οταν ρώτησαν την Α. Λινού αν η ίδια θα κοινωνούσε, απάντησε χωρίς χρονοτριβή «βεβαίως»!

Η χώρα, πάντως, χάρη στη στενοκεφαλιά του Μητσοτάκη, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να έχει ως υπουργό Υγείας (κοινής αποδοχής, όπως είχε προτείνει ο Τσίπρας) μια πρεαβυτέρα. Viral σε διεθνές επίπεδο θα γίνονταν τα σχετικά βιντεάκια έτσι και τα «δούλευαν» οι επαγγελματίες του είδους. Θα μπορούσε έτσι ν’ ανοίξει ρεύμα… ιατρικού τουρισμού από τις… ομόδοξες χώρες. Αλλά, πού μυαλό οι κούληδες του Κούλη;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger