Home » , » Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Ενας δεξιός συνδικαλιστής με λεξιλόγιο ... Παφίλη

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Ενας δεξιός συνδικαλιστής με λεξιλόγιο ... Παφίλη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 | 9:45 μ.μ.

Μπορεί να πεις ότι αισθάνεσαι και αμηχανία όταν ακούς έναν κλασικό δεξιό συνδικαλιστή να σε συναγωνίζεται σε ένταση κριτικής προς την εγκληματική κυβερνητική πολιτική, όσο αφορά την θανατηφόρα πανδημία. 

Και αναφερόμαστε στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο και τα όσα ακούσαμε να λέει σε ραδιοφωνική του παρέμβαση. Αυτός επικαλούμενος το πληροφοριακό συστημα του υπουργείου Υγείας μας είπε ότι σήμερα λειτουργούν 647 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού όπου και βρίσκονται 600 ασθενείς. (Να συμπεράνουμε ότι τις υπόλοιπες τις κρατάνε για καβάντζα αν αρρωστήσουν άτομα της ελίτ; Αλλη εξήγηση δεν μπορεί να δώσουμε). Οταν λοιπόν ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει σήμερα 714 διασωληνωμένος σημαίνει ότι οι υπόλοιποι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ και πολλοί απ' αυτούς θα χάσουν την ζωή τους πριν προλάβουν να βρουν ΜΕΘ συμπληρώνει ο Μ. Γιαννακός. 
"Μιλάμε για περιστατικά κορονοϊού, γιατί υπάρχουν και άλλοι ασθενείς με διαφορετικά περιστατικά που είναι διασωλωνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας", προσθέτει ο ίδιος.

"Ολο το τελευταίο διάστημα δεν προλαβαίνουμε να μετράμε νεκρούς. Τα γραφεία κίνησης ασθενών έχουν μετατραπεί σε γραφεία κίνησης νεκρών. Υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες γι' αυτό που γίνεται".  τονίζει ο πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ. 

Αφού αναφέρει την κυβερνητική μεθόδευση που υπήρξε για να οδηγηθεί το ΕΣΥ σε κατάρρευση περιγράφει μια αδιανόητη κατάσταση: "Στα νοσοκομεία ασθενείς δεν έχουν ούτε οξυγόνο, έχουμε κλινικές να λειτουργούν χωρίς προσωπικό, ενώ αυτό που υπάρχει έχει εξαντληθεί. Εικόνες φρίκης, δεν μπορώ να τις περιγράψω πραγματικά"  

 Και συνεχίζει ο Μ. Γιαννακός: "Εχουμε ασθενείς με κορονοϊό σε ράντσα. Είπε ο υπουργός πριν μερικές μέρες ότι δεν θα μετατρέψουμε τα νοσοκομεία σε μονοθεματικά. Και στην συνέχεια έκοψαν τα χειρουργεία και οι ασθενείς με προβλήματα παθολογικά, γενικά περιστατικά συνωστίζονται σε ράντσα",

Αξιοσημείωτη είναι και η μπηχτή που αφήνει στους δικαστικούς λειτουργούς: "Σήμερα για να βρεις ΜΕΘ και είσαι πάνω από 70 χρονών, πρέπει να είσαι Πατριάρχης, μητροπολίτης  ή επώνυμος, Δυστυχώς γίνονται διακρίσεις. Και δεν έρχεται κανένας εισαγγελέας να του πώ το γίνεται. Το λέω το φωνάζω κάθε μέρα αυτό". 

Και καταλήγει ο Γιαννακός με λεξιλόγιο Παφίλη: "Δεν κάνουν απολύτως τίποτα με τους ιδιωτικούς ομίλους υγείας για να μην θίξουν συμφέροντα. Οι ασθενείς με έκτακτα παθολογικά περιστατικά  πηγαίνουν σε ιδιωτικές κλινικές να χειρουργηθούν και να θεραπευτούν. Αυτό είναι το σημερνό σύστημα υγείας. Και φυσικά αυτός που δεν έχει χρήματα να πληρώσει δεν μπορεί να πάει στον ιδιωτικό τομέα". 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger