Home » , , » «Που να μπλέκεις τώρα, να τρέχεις στα δικαστήρια…»

«Που να μπλέκεις τώρα, να τρέχεις στα δικαστήρια…»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 | 9:36 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175  

Γαμώ τους κατοίκους της περιοχής! Ποιας περιοχής; Οποιασδήποτε περιοχής, που οι κάτοικοι γνωρίζουν βιαστή και κάνουν το κορόιδο.

Το θύμα του βιασμού μπορεί να μη μιλήσει ποτέ, γιατί είναι τρομοκρατημένο, φοβισμένο. Νιώθει ανασφάλεια, ντροπή. Αν και δε θα έπρεπε να ντρέπεται, γιατί ακριβώς είναι θύμα, εγκληματίας είναι αυτός που έκανε το βιασμό.

Όμως οι κάτοικοι που λένε πως ήξεραν; Να πω κι εγώ το ερώτημα που λένε μερικοί «γιατί δεν το είπατε»;

Γιατί υπάρχει η εντολή «ου μπλέξεις»; Γι αυτό. Γιατί ο καθένας κοιτάει τον πισινούλη του, κι αν δεν συμβεί στον ίδιο ή στα παιδιά του, στα παλιά του τα παπούτσια! Άμα όμως το ήξεραν οι κάτοικοι, γιατί δεν το ήξεραν κι οι μπάτσοι; Ή μήπως το ήξεραν κι αυτοί;

Λοιπόν να σου πω τι πιστεύω, να αθωώσω τους κατοίκους λόγω βλακείας. Γιατί στην περίπτωση που όντως ήξεραν και κάλυπταν, είναι συνένοχοι.

Κάποιοι από αυτούς μπορεί να είδαν κάτι ύποπτο στη συμπεριφορά του βιαστή. Ίσως να το συζήτησαν με τους φίλους τους. Θα συμπέραναν όμως πως το πρόσωπο που το έκανε ήταν υπεράνω πάσης υποψίας, λόγω επαγγέλματος ή οικονομικής επιφάνειας.

«Έλα μωρέ τώρα άνθρωπος του θεού»; «Ή τέτοιος άνδρας, που μπορεί να έχει όποια θέλει;» Λοιπόν ο πλούσιος άντρας αυτή ήθελε, αλλά αυτή δεν ήθελε. Και τη βίασε. Όσο για τους ανθρώπους του θεού, αυτούς να τους φοβάσαι περισσότερο από όλους. Μπορεί να έγιναν κληρικοί για να έχουν άλλοθι, να είναι πιο κοντά στη λεία τους.

Ο νοικοκύρης έχει λάθος εικόνα για το βιαστή. Ο βιαστής είναι γνωστός τις περισσότερες φορές. Λογικό. Τα παιδιά πχ συνήθως είναι με τους γονείς ή με φίλους από το σχολείο. Προσέχουν και τα ίδια μην πλησιάσουν αγνώστους. Ένα παπά όμως; Τον οικογενειακό φίλο που νομίζουν πως τον ξέρουν χρόνια; Το συγγενή;

Αν ξέρουν πραγματικά, είναι μεγάλα κτήνη, συνένοχοι. Αλλά νομίζω πως πέφτουν από τα σύννεφα. Κατηγορούν κάποιοι τους άλλους πως ήξεραν και συγκάλυπταν. Εσείς το είπατε; Το φωνάξατε;

Όχι! Και ξέρεις γιατί; Γιατί σ’ αυτό τον αναθεματισμένο τόπο καθένας κοιτάει το δικό του τομάρι, τον εαυτούλη του. Γιατί, αν καταγγείλεις κάποιον θα μπλέξεις. Πρέπει να έχεις αδιάσειστες αποδείξεις. Το κυριότερο; Πρέπει να έχεις μάρτυρες. Ακόμα και να το υποψιάζονται, κανείς δε θέλει να μπλέξει.

Σε πολύ ελαφρύτερα αδικήματα δε μιλάνε. Πχ πολλά ψιθυρίζονται πως ο άλλος λαδώνεται. Που τα βρήκε τόσα για παραθαλάσσιες βίλες πχ; Και ΕΔΕ να γίνει, ο συνάδελφος θα πει «δεν ξέρω». «Είδες να γίνονται ύποπτες συναλλαγές»; Φυσικά δεν είδε. Γιατί εκείνος που θα κάνει την οποιαδήποτε βρωμιά δεν θα την κάνει μπροστά σε όλους. Αν είσαι ο μοναδικός μάρτυς και πεις κάτι, την πάτησες! Πρώτον δε θα γίνει τίποτα (εις μάρτυς ουδείς μάρτυς), δεύτερο θα στη φυλάει.

Οι βιασμοί γίνονται, γιατί όταν φωνάζει «βοήθεια» το θύμα, δεν βρίσκεται κανείς να το ακούσει. Ή αν ακούει κάποιοι απλά βουλώνουν τ’ αυτιά. Γιατί «που να μπλέκεις τώρα, να τρέχεις στα δικαστήρια…» Κάτσε στον καναπέ πασά μου. Αλλά αυτή η φωνή είναι της κόρης σου…

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger